ciddimi..ben başvurumu yaptım 15 matıs doğumlu ama halen yok para falan..Ben aldım bebeğim 18 mayıs doğumlu
Elektriklisi mi acaba..bende manuel var pek memnun kalmadim
Ondan korkuyorum canım kuaför de derisi yumuşak zarar verirsin kazima dedi. Bizde de oyleymis canım. 1.yasinda kesilir diyor anem ve kaynanamcanım günahını bilmemde adet olarak ilk yaş gününde kesilir saçı bizde.. anne karnındaki saç büyük oranda dökülüp yenilenir zaten o zamana kadar.. yalnız bıngıldağına bir zararı olmasın daha pek yumuşak narin kafaları
Evet canım onu ben de biliyorum ne güzel cesaret etmişsinCanım günah değil ki. Peygamber efendimiz (s.a.v) torunları daha bir haftalıkken saçlarını kestirip kesilen saçın tarttırılıp gümüş ya da altın cinsinden sadakasının verilmesini sağlamıştır. Biz de öyle yaptık. 1 haftalıkken saçlarını kestırdik. Ve daha yeni yeni ve çok sık çıkıyor. Görenler kel bu oğlan diyor ama saçı sert çıkarsa çok sık biter diyorlar. Ben sadece gülüyorum artık :)
Ben de ondan korkuyorum canimBenim kızımında ensesi çok terliyo. Kazıtalım dedim anneme. Olmaz dedi. Sebebini bilmiyorum. Belki bıngıldaklar taze diyedir. Kazara bişey olur diye.
Maşallah size canım :)Canım zaten her anneye lazım diye bi kitap var orda daha 7. Gün kazıtmak sünnet diye geçiyo ben sarılık olduğundan 7. Gün yapmadım ama 40. Gününde kazıttım saçlarını yani günah olduğunu sanmıyorum bizimde çok dökülüyodu hatta tepemiz kel olmuştu
Kimse kimseyle tartismiyor herkes fikrini beyan ediyor. Ben veİyi günler kızlar bir ek gıda tartışmasıdır gidiyor.bence herkes içine sineni yapsin sütü bol olan hanımlar siz başlamayın isterseniz ama sütü az olup bebeğinin doymamasindan korkan anneleride biraz anlayin benim sütüm ne az ne çok tam yetiyor ama bende bebeğim alişsin tatsin diye meyve suyu veriyorum çok nadiren . Ayrica gıda veriyorum diye emzirmekten vazgeçmez hiçbir anne yani bebeklerimiz istedikçe emziriyoruz zaten . Eskiden bebekler un kavurmasiyla elma armutla büyümüş bende dahil ve kan değerlerim doktorlari şaşirtacak kadar güzel hamdolsun rabbime. Kendimi göre değil birazda karşidakileri düşünüp yorum yapsak kimse üzülmez incinmez" müminler kardeştir "
Facebookda postunuzu görüp aaa kadunlar klbünde de varsınız tesadüf falan diye yazdım ama sora sildm belki rahatsız olursunuz diye. Neyse orda sorunuzun cevabını çokça aldınız zaten :) ben de doktorların saçmalıklarıyla ilgili yazmıştımduymustum bende canim hatta uygulamayi dusunuyorum sende cok detayli anlatmissin cok sagol ama bu ek gida isi de basli basina ishangi yontem nasildir hangisi daha basarilidir aslinda bebege gore degisir ama simdiden arastirmali
Estagfurullah niye rahatsız olayımFacebookda postunuzu görüp aaa kadunlar klbünde de varsınız tesadüf falan diye yazdım ama sora sildm belki rahatsız olursunuz diye. Neyse orda sorunuzun cevabını çokça aldınız zaten :) ben de doktorların saçmalıklarıyla ilgili yazmıştım
Evet canım ama seyreklestı katlamayı hiç denemedim bezi katlayayımm birdegmzsybg cnm Merhaba. . Senin bebeğinin kakasi yeşil ve mukus lu idi sanırım .. suan nasıl kakasi. Mukus var mı yani bezi katladiginda uzuyor mu
Tartışma derken kimsenim birbirini yediğini söylemedim canim kardeşim laf gelişiydi o sütü olmayan bebeğinin doyup doymadiğindan endişe eden annelerden başkasi neden ek gdayi her anne ister bebeğini doya doya beslemeyi ve ayrica doktorlarin her biri farkli şey söylüyor bazi doktorlar eskide kalmiş o zaman doktorunuz sizi taniyor sütünüzü biliyor ve size ne acelen var demekte hakli ama sütü az olan birisi olsa yavaş yavaş ver diycek birisi belki yani söylemek istediğim kişiye göre tavsiyede bulunurdi belkideKimse kimseyle tartismiyor herkes fikrini beyan ediyor. Ben vegmzsybg altını çizerek sütü olmayanlara lafımiz yok asla olamaz dedik.
O sizin de söylediğiniz gibi eskidendi.
Bu dönemi eskiyle kıyaslamak bana verecek cevabı olmayanların kaçışı olarak geliyor. Eskiden her şey farklıydı anne sutunun önemi hakkında kimsenin bilgisi yoktu bilgisizlik çoktu. Ve eskiye dönüp bakacaksak bebek ölümleri de çoktu sebebi yine bilgisizlik. ..
Kimseye karisamayiz herkes ozgurdur her konuda tabi ki her anne bebeği için en iyisini bilir ama ben doktorumun söylediklerini ve uzmanlardan duyduklarimi ilettim. . Ben de sadece 6 ay boyunca anne sütü almışım çok şükür saglikliyim hamile kalana kadar serum iğne nedir bilmezdim ...
Maşallah...bir sorum daha varsut sagma makinesi oneririr misin bana..coo kararsizim
Bilemiyorum ki canim uykusuzluk ya da stres bende sut azalmasina sebep oluyor. Birde 2 3 saate bir sutu bosaltmazsam ertesi gun azalma oluyor. Takip et bakalim sende. InsaAllah bol bol olsun hergun sutun.Sagol canim benimya canim benim sutum bir gun iyi geliyor diger gun damla sadece niye boyle acaba bir bilgin varmi
Bende aldim canim ptt ye yatirmislarciddimi..ben başvurumu yaptım 15 matıs doğumlu ama halen yok para falan..
Emziren anneler grubu canimgmzsybg cnm face te hangi gruba üyesin ben de üye olayim
Bende aldim canim ptt ye yatirmislar
441788 bu numaradan pttyi arayip bilgi işlemden tcnizi söyleyerek afiniza pra yatmişmi öğrene bilirsiniz kizlar ben aradim gittim aldim sadece size veriyolar esiniz anneniz vs kimse alamazDoğum yardımı parasını aldınız mı?
441788 bu numaradan pttyi arayip bilgi işlemden tcnizi söyleyerek afiniza pra yatmişmi öğrene bilirsiniz kizlar ben aradim gittim aldim sadece size veriyolar esiniz anneniz vs kimse alamaz
Yok ben çalişmiyorum ama süt parasi var 112 tl onuda aldim ziraat bankdacanım doğum izni rapor parasını aldın mı sen? o ptt ye değil ziraat bankasına yatıyor da..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?