111 günlük olduk biz teyzeleri. Bugün doktora gittik. Kalça usg sini daha bugün çektrdik. Gitmişken muayene de olduk. Doktor maşallah kilo boy gayet iyi, 6 aylık bebek gelişiminde dedi.
Ben buraya yazmıştım ya diş çıkartma belirtileri var sanki diye. Doktor evet bu bebek erken diş çıkartabilir dedi. Göğüs ucumu kopartırcasına sıkıyordu. Kakası sulu ve pütürlüydü. Annemler bunun "diş kakası" olduğunu söylemişlerdi. Çok huysuzdu o hafta. Gün içinde 6- 7 defa öyle kaka yapıyordu. Ağzının akmasını hiç saymıyorum. Bütün eller ağzındaydı. Dişlik bile aldık. Onu öyle bir ısırıyordu ki. Rahatlıyordu sakinleşiyordu. Parmaklarımızla alt damağındaki o beyaz şişliği ovalıyorduk uyuya kalıyordu. Şuan rahatladık çok şükür. Diş çıkartma böyle ara ara vuruyormuş. Hiç dert değil aylıklarından önce çıkartması. yavrum acı çekmeden rahatça düzgün bir şekilde çıkartsın. O hallerinde yapacak hiçbir şeyim olmuyor çok üzülüyorum.
10. gününde emzik tutmaya başlamıştı ama ikinci ayda bıraktı. Şimdi parmak emiyor, emzik kabul etmiyor. Doktora sordum bu bir problem değil onun psikolojik durumuyla alakalı karışmayalım şimdilik dedi. Alışkanlık haline getirir ileri yaş dönemlerinde de devam eder diye endişeleniyorum ancak şuan dışarda yapmadığı müddetce sıkıntı olarak görmüyorum. Çünkü kendi kendini uyutuyor. Sakinleştiriyor. Bunun da bir beceri olduğunu düşünüyorum artık. Dışarda yaptığı zaman insanların tepkileri sinirimi bozuyor. Sanki ben çocuğu aç bırakıyormuşum, çocuğa ilgisiz davranıyormuşum muamelesi görüyorum.
Ben su veriyorum. Yediğim bazı şeylerden parmak ucuyla tattırıyorum . Ek gıdaya 6. aydan sonra başlamamız gerektiğini söyledi aile hekimimiz. Ama böyle yaparak alışmassını sağlamaya çalıyorum çünkü çevremde ek gıda döneminde çok zorlanan bebek gördüm.
Yatarken yanında yastık bulunduruyorum deli gibi dönüyor yoksa. Babası bu oğlan çok deli yatıyor yaw diyor, çok gülüyorum. Dönencesiyle çok güzel vakit geçiriyor, onla konuşuyor, gülüyor kendince. Tutuyor ama bilinçli olarak değil tabi. Ama olsun bu bile beni çok mutlu ediyor. Hele iki elini tutup ağzına yüzüne götürmesine bayılıyorum. Kalkmaya çalışıyor. Yalandan öksürüyor çok ilginç ama kucağımıza inatla almayınca öksürüyor çok tuhaf sesler çıkarıyor elini ağzına sokup midesini bulandırıyor.Bakalım daha neler öğreneceğiz.
Bebeğimin göbeğinde ur yani granülom vardı iki defa gümüş nitratla yaktılar ve çok şükür geçmiş. Ama sünnet derisi darmış ve sünnet ettirmemizi önerdi doktor. Biz de Kasım Aralık arasında düşünüyoruz. Oğlumuzla Ege tatili yaptık bir hafta. Denize soktuk yavrumuzu çok sevdi suyu . Çok şükür herhangi bir sorun olmadı.
Hepimiz evlatlarımızı sağlıkla huzurla büyütelim inş. Kuzularınızı bol bol koklayınn hepinizi öpüyoruz biz teyzeleri :)