Evet canim biz de verdik uykuya daldi kuzucum insallah daha oyle agrisi olmaz.Fitil vermiştim ben ağrı kesici olarak
3 numara benimkiben de molfix kullandım ama şimdi huggies çok memmunum
Canim zaten yarim kundak yapiyordum ama 2 gundur erken uyuyup gece yarisi uyaniyor sabaha kdr emiyor beni hem uykusuzum hemde sutum artmiyor uyumadigi icinElf21 kundak yapiyomusun ben cozumu kundakta buldum 7de uyuyo sonra 10 da kundakliyorum gozlerinide uyuyana kadar kapatiyorum gece 2 de 4te ve 8 de uyaniyo ama hepsinde de geri uyuyo bi dene
Canim onceden saat 11 gibi uyur gece 1 defa uyanir emer tekrar uyuyup sabah 6 da uyanirdi bir haftadir uykusu iyice bozuldu uykusuzluktan cok sutumun olmayisina uzuluyorumben eskiden akşamları yıkıyordum yatmadan yıkayınuykuatlar iyi uyur mantığı.. sonradan fark ettim ki uykusunu açıyor aksine
humana gece çayı kullanıyorum baya rahatlattı uykumuzu..
birde chicco gökkuşağı küpü almıştık 1 aylık olduğundan beri kullanıyoruz. açınca hemen sakinleşiyor
ama her bebeğin huyu suyu farklı oluyor canım. zorlu süreç ama sonunda bebeğini rahatlatma yollarını en iyi annesi biliyor
Canim zaten yarim kundak yapiyordum ama 2 gundur erken uyuyup gece yarisi uyaniyor sabaha kdr emiyor beni hem uykusuzum hemde sutum artmiyor uyumadigi icin[/QUOTEbu bebekler bazi donemler olabiliyo oyle bende uyumadigi zaman aliyorun koynuma sariliyorum emerken uyuyo bazen kendilerini guvende hissetmek istiyolar galiba sabaha kadar uyuyo kalkincada bir keyifli oluyoki anlatamam
Öyle düşünme süt hormonu beyinden geliyo sen böyle düşünürsen sütün gerçekten azalacak . Hep sütünün var olduğunu ve bebeğimin karnını doydugunu düşün hiç bişi olmaz. Karamsar olma düzelir inşallahCanim onceden saat 11 gibi uyur gece 1 defa uyanir emer tekrar uyuyup sabah 6 da uyanirdi bir haftadir uykusu iyice bozuldu uykusuzluktan cok sutumun olmayisina uzuluyorum
İnsaAllah canimÖyle düşünme süt hormonu beyinden geliyo sen böyle düşünürsen sütün gerçekten azalacak . Hep sütünün var olduğunu ve bebeğimin karnını doydugunu düşün hiç bişi olmaz. Karamsar olma düzelir inşallah
canım ben türk malı olsun diye molfix le başladım bi paketi bitiremedim. bırak kakayı,idrarı bile sızdırıyordu
sonra prima yla devam ettim. gece kuruluğu fln güzel ama kaka yapınca belden sızma sorununu çok yaşadık maleseff
son olarak huggies aldım daha önce almadığıma pişman oldum bebeği sırtı fln kavraması çok güzel emanet durmuyor bez üzerinde
Ben ilk basta Huggies kullandım simd molfiks kullanıyorum memnunum sızdırma veya kakanın sırttan çıkma meselesi bezin numarasının küçüklüğünden bence
ben de molfix kullandım ama şimdi huggies çok memmunum
Canım tabi ki annesi sensin daha iyi bilirsin ama 3 ay ek gıda için hele saydığın onca şey için biraz erken değil mi? Bir de bir gıdayı üç gün deneyip diğerine geçin diyolar ya alerjik bir duruma önlem olarak. İlk zamanlar 28 poşet stok yaptım diyen birinin sütü çoktur keşke devam etsen süt sağmaya. Ben hiç mama vermiyorum ve stok yapacak kadar olmuyo bile sütüm. Bence senin sütün geri gelir, denemeye değer.arkadaşlar belki erken ama bebeğime ek gıda veriyorum.3 ay 10 günlük yaklaşık on gündür aktif gıdaya geçtim.sütümü sağıyorum bütün bir gün 30 ml olmuyo.onu ilaç niyetine veriyorum.aptamil i iki aylıktan beri sürekli takviye veriyordum.şimdi de devam.ama artık günde bir öğün bardak altı dolusu pekmezli yoğurt veriyorum.bir iki öğünde rendelenmiş şeftali yada armut veriyorum.severek yiyor.kakasını 1 gün değil bir gün yapardı.şimdi günde 3 defa yapıyor.yeşilimsi sarı karışık oldu kakası.ayrıca karpuz suyu üzüm suyu seviyor.prinç unu aldım aptamil kıvamında mama yapıp veriyorum 2 -3 güne bir.az önce de hazırladım onu biberon da verdim.Ama mememi tutmuyo diye de üzüntüden ölüyorum.memeyi bıramasaydı sütüm artardı.ilk 15 gün 28 poşet stok yapmıştım.sonra kaynana derdinden süütüm kesildi ağlamaktan.rezene çayı içiyorum sütüm artsın diye hiç etkietmiyor.sütümü damala damla çıkarıyorum artık.pompa da çekmiyo artık.elimle sağıyorum.çok üzülüyorum.
Bence de öyle canım. Bizler keşke doğum yapmadan önce emzirme ve bebeklerin beslenmesiyle ilgili bir eğitim alabilsek. Ben bu 3,5 ay içinde hiç bilmediğim şeyler tecrübe ettim öğrendim. Keşke daha hazırlıklı olsaydım bebeğime. İlk zamanlar ben de kaygı yaşıyodum ama şimdi daha bilinçliyim. Mesela geçen ay benim bebeğim bir kilo almıştı, doktorumuz eğer mamayla alsaydı azalt derdim dedi, hani mama seçeneğini en son seçenek olarak görmek gerektiğini giderek daha iyi anlıyorum.Benim doktor ideal senin bebişin kilosuna söledi doğduğu gibi alınan kilo 3 aylık bebe için o dedi bizimki 2 aylıkken biraz fazla almıştı o yüzden ama bugün 3 aylık kontrolde doktor tebrik etti az aldırdım die 1,5 ay olana kadar mama da vermiştim 1 alması gereken bebe 2 almıştı şimdi şükür 1 kilo almış allaha şükür
Doktor sağlıklı demek kilo alıyor demek değil dedi
malisef günden güne azalıyo sütüm.çok şükür alerjisi olmadı besinlere.az önce yarım şeftaliyi püre olarak verdim.şimdilik bir sıkıntı yok.Canım tabi ki annesi sensin daha iyi bilirsin ama 3 ay ek gıda için hele saydığın onca şey için biraz erken değil mi? Bir de bir gıdayı üç gün deneyip diğerine geçin diyolar ya alerjik bir duruma önlem olarak. İlk zamanlar 28 poşet stok yaptım diyen birinin sütü çoktur keşke devam etsen süt sağmaya. Ben hiç mama vermiyorum ve stok yapacak kadar olmuyo bile sütüm. Bence senin sütün geri gelir, denemeye değer.
dün dut kurusu yaptım.bugün başlayacam üzüme.Canim bi yas uzumu robotta cek ve ic sabah aksam sutun artar
canım zaten emmiyor 1 ay oldu.sağıyorum ama 10-20 ml çıkıyo.onu da bibeonla veriyorum.yetmiyo.benim bebeğim tek seferde 120 ml mama içiyo zaten.tek öğündeyoğurt ve süt ürünlerinde demiri tutma özelliği olduğu için bebeğinin pekmez de ki fayda göreceği demirin emilimine engel olur canım. Ek gıda için dr una danıştın mı? Değişik tatlar bebeklerin hoşuna gittiği için ve daha kolay doydukları içinde memeden uzaklaşıyorlar canım. emmedikçede sütün azalıyor..
3 saatte bir memeyi sağıp sütü artırmaya çalıştım.ama olmuyor.ilk 15 ml çıkıyo.sonra resmen bir memeden 5 damla diğerin den 10 damla.çıkmıyor.Canım üzülme ama yaptığın şey yanlış değil sütü yoksa bir anne en doğru kararı verir
Maşallah sütün varmış ve üzüntüye gitti demek ben ilk doğurdum stok kapama dım 1,5 ay olana kadar süt ve mama verdim takviye şu an tek anne sütü alıyor ama öyle birikim yapamadım
Arkadaşlar emzir ve sağ memeni boşalt ki beyne süt bitti mesajı gitsin dedi bilmiyorm napacam
Bizim bebiş 4 5 günde bir kaka yapıyor ama sıkıntısı yok gazını çıkarıyor sulu yapıypr kakayı da
Doktorun ek gıda ile ilgili ne dedi
pekmezi çay kaşığının ucuyla bilerek koyuyorum.yoğurtun hafif tatlanmasını sağlıyor.daha iştahlı yiyor.Canim pekmez ve yoğurdu kariştirinca her ikisininde faydasi ölürmüş doktor öyle demişti istersen ayri ayri ver
yoğurt ve süt ürünlerinde demiri tutma özelliği olduğu için bebeğinin pekmez de ki fayda göreceği demirin emilimine engel olur canım. Ek gıda için dr una danıştın mı? Değişik tatlar bebeklerin hoşuna gittiği için ve daha kolay doydukları içinde memeden uzaklaşıyorlar canım. emmedikçede sütün azalıyor..
Faydasi olur insallah yapanlar hep memnun kaliyordün dut kurusu yaptım.bugün başlayacam üzüme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?