• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
benimki de bazen söylene söylene emiyor arada bi yumruk bile patlatıyor resmen kavga ediyor memeyle.. sanırım patron benim mesajı veriyor memeye :-)
14 mayıs doğumlu 3 ay olduğu an 3 gün boyunca gece uykusu bölümdü şimdi ise yine uyuyor ve kalkınca meme şiş görünce sinir oluyor eğer ondan önce kalkar sağarsam hoşuna gidiyor

Bide bEbelerin gece uyandığını nasol anlıyorsunuz benmki minik bir hı hı dio kalkıyorum telefonun bip sesine uyanırdım eskiden şimdide öyleyim

Bebeğim maşallah uyanıp ağlamıyor

Oh ne güzel işte anneye alışmış:):)

Kızlar ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar :)

Sela76 Sela76 canım en son kilosu 5900 idi, tam 92 günlüktü, insanlar bu kilo olayına çok takıyorlar, şahsen ben gayet iyi buluyorum kilosunu, toplumun insanı yapılandırması işte, anneler bebekleri şişman olsun diye 40 takla atıyor hep bir kıyas içindeler ve psikolojilerini bozuyorlar, ne gerek var ki böyle şeylere her bebek biricik ve kendine has bir yapısı var :) Aç kalmasınlar yeter, bu arada kızım grevi bıraktı 2 gündür güzel emiyor kendi istiyerek, sen ne yaptın??
Benim doktor ideal senin bebişin kilosuna söledi doğduğu gibi alınan kilo 3 aylık bebe için o dedi bizimki 2 aylıkken biraz fazla almıştı o yüzden ama bugün 3 aylık kontrolde doktor tebrik etti az aldırdım die 1,5 ay olana kadar mama da vermiştim 1 alması gereken bebe 2 almıştı şimdi şükür 1 kilo almış allaha şükür

Doktor sağlıklı demek kilo alıyor demek değil dedi

Slm kızlar :) oğlum 6300 kg. Prima premium care 3 numara kullanıyorum. Büyükmü geliyor acaba? 2 mumara 3-6 kg dı.3numara da 4-9 kg. 6 kg ın üstüne çıktık diye 3 e geçtim. Siz kaç kg a kaç numara bezkullanıyorsunuz?
Ben 4 numaraya geçtim erkek çocuğu rahat etsin

14 mayıs doğumlu 3 ay olduğu an 3 gün boyunca gece uykusu bölümdü şimdi ise yine uyuyor ve kalkınca meme şiş görünce sinir oluyor eğer ondan önce kalkar sağarsam hoşuna gidiyor

Bide bEbelerin gece uyandığını nasol anlıyorsunuz benmki minik bir hı hı dio kalkıyorum telefonun bip sesine uyanırdım eskiden şimdide öyleyim

Bebeğim maşallah uyanıp ağlamıyor

Benimkide uykusunda ağzını açıp kapatıyor meme emecek gibi, birde mırıldanıyor canım alıp emziriyorum bende.. ağlamıyor yani çok şükür..
7 mayıs bizimde doğum.. çok dolu olursa dediğin gibi sinirleniyor ağzına çok geliyor ya ondan heralde

Bana da rezeneyle dut kurusundan fenalık geldiydi. Sıcak sıcak içilmiyo bu havada. Üzümü denedim sizden duyunca. Harika bişey tadı da güzel hem de soğuk soğuk içilebiliyo. Denemek isteyenlere çok çok tavsiye ederim. Emzirdikten ve sagdıktan sonra içiyorum günde iki kez. Daha kısa sürede doluyo gögüslerim. Rezeneyi günde bi kez yine içiyorym.Allah razı olsun senden.
Canim benim afiyet olsun aynen cok cavuk doluyo ozellikle geceleri sabaha kadar bosalmiyo yatmadan once iciyorum bende tadida baya guzel rezene benim midemi kaldiriyo valla

arkadaşlar belki erken ama bebeğime ek gıda veriyorum.3 ay 10 günlük yaklaşık on gündür aktif gıdaya geçtim.sütümü sağıyorum bütün bir gün 30 ml olmuyo.onu ilaç niyetine veriyorum.aptamil i iki aylıktan beri sürekli takviye veriyordum.şimdi de devam.ama artık günde bir öğün bardak altı dolusu pekmezli yoğurt veriyorum.bir iki öğünde rendelenmiş şeftali yada armut veriyorum.severek yiyor.kakasını 1 gün değil bir gün yapardı.şimdi günde 3 defa yapıyor.yeşilimsi sarı karışık oldu kakası.ayrıca karpuz suyu üzüm suyu seviyor.prinç unu aldım aptamil kıvamında mama yapıp veriyorum 2 -3 güne bir.az önce de hazırladım onu biberon da verdim.Ama mememi tutmuyo diye de üzüntüden ölüyorum.memeyi bıramasaydı sütüm artardı.ilk 15 gün 28 poşet stok yapmıştım.sonra kaynana derdinden süütüm kesildi ağlamaktan.rezene çayı içiyorum sütüm artsın diye hiç etkietmiyor.sütümü damala damla çıkarıyorum artık.pompa da çekmiyo artık.elimle sağıyorum.çok üzülüyorum.
Canim bi yas uzumu robotta cek ve ic sabah aksam sutun artar

Kizlar oglum sunnet oldu da 2 saat once, yarim saattir cok agladi, resmen kendini yirtti. Dr altini baglamisti ben actim sari kremden surdum. Simdi biraz daldi.
Bu kadar aglamasi normal mi, baska neler yapayim icim elvermiyor aglamasina boyle :(

Kizlar oglumun uyku sorunu beno mahfetti iki gundur aksam 9 da uyuyup gece 1 de uyaniyor ve sabah 7 ye kdr dogru durust uyumuyor uykusuzluktan olecem

Kızlar ben 21 mayısta doğum yapıcaktım ama oğluşum 1 haziranda gelmeyi tercih etti ☺️ :KK69: Şu an 83 günlük ben 3+ aktif bebe kullanıyodum ama sanki kakasını yapar yapmaz değişmezsem dışına çıkıyodu iki aylık kontrolde 5750 ydi kilosu acaba küçük mü geldiğinden kaynaklanıyo çıkması şimdi molfix aldım bi onu deniycem sizler hangi bezlerden memnunsunuz

Kizlar oglumun uyku sorunu beno mahfetti iki gundur aksam 9 da uyuyup gece 1 de uyaniyor ve sabah 7 ye kdr dogru durust uyumuyor uykusuzluktan olecem
Elf21 kundak yapiyomusun ben cozumu kundakta buldum 7de uyuyo sonra 10 da kundakliyorum gozlerinide uyuyana kadar kapatiyorum gece 2 de 4te ve 8 de uyaniyo ama hepsinde de geri uyuyo bi dene

İyi akşamlar herkese :) dün kaç numara bez kullandığınızı sormuştum cevap veren herkese teşekkürler :) tek tek alıntı yapamadım. Tlfndan zor oluyor. Bugün de sorum var kızlar. Oğlum 3 gündür kaka yapamıyor:( eminim kabızlık problemi yaşayan bebişler olmuştur. Neler yaptınız? Nasıl düzeldi?

Kızlar ben 21 mayısta doğum yapıcaktım ama oğluşum 1 haziranda gelmeyi tercih etti ☺️ :KK69: Şu an 83 günlük ben 3+ aktif bebe kullanıyodum ama sanki kakasını yapar yapmaz değişmezsem dışına çıkıyodu iki aylık kontrolde 5750 ydi kilosu acaba küçük mü geldiğinden kaynaklanıyo çıkması şimdi molfix aldım bi onu deniycem sizler hangi bezlerden memnunsunuz

canım ben türk malı olsun diye molfix le başladım bi paketi bitiremedim. bırak kakayı,idrarı bile sızdırıyordu
:KK34:
sonra prima yla devam ettim. gece kuruluğu fln güzel ama kaka yapınca belden sızma sorununu çok yaşadık maleseff
son olarak huggies aldım daha önce almadığıma pişman oldum bebeği sırtı fln kavraması çok güzel emanet durmuyor bez üzerinde :KK73:

İyi akşamlar herkese :) dün kaç numara bez kullandığınızı sormuştum cevap veren herkese teşekkürler :) tek tek alıntı yapamadım. Tlfndan zor oluyor. Bugün de sorum var kızlar. Oğlum 3 gündür kaka yapamıyor:KK43: eminim kabızlık problemi yaşayan bebişler olmuştur. Neler yaptınız? Nasıl düzeldi?

bebeğinde huzursuzluk yoksa 1 haftaya kadar normal dedi bana dr canım..
ben nurse's harvey bitkisel şurup kullanıyorum 3.haftamızdan beri.. gaz sancı kabızlık vs pek yaşamadık. istersen dr ına bi danış. 2,5 aylık olduğunda gün aşırı yapmaya başladı. şimdilerde yine her gün yapıyor gibi..

ben eskiden akşamları yıkıyordum yatmadan yıkayınca rahatlar iyi uyur mantığı.. sonradan fark ettim ki uykusunu açıyor aksine :KK37:
humana gece çayı kullanıyorum baya rahatlattı uykumuzu..
birde chicco gökkuşağı küpü almıştık 1 aylık olduğundan beri kullanıyoruz. açınca hemen sakinleşiyor
ama her bebeğin huyu suyu farklı oluyor canım. zorlu süreç ama sonunda bebeğini rahatlatma yollarını en iyi annesi biliyor

İyi akşamlar herkese :) dün kaç numara bez kullandığınızı sormuştum cevap veren herkese teşekkürler :) tek tek alıntı yapamadım. Tlfndan zor oluyor. Bugün de sorum var kızlar. Oğlum 3 gündür kaka yapamıyor:KK43: eminim kabızlık problemi yaşayan bebişler olmuştur. Neler yaptınız? Nasıl düzeldi?
Canım oğlum doğdu doğalı 4 5 günde bir yapıyor ama kabız değil kaka yumuşak sıvı ve çok rahat hiç bir sorun yaşamıyor yaparken yada 7 günü bile buldu hiç sorun olmadı 3 aya girdi biraz düzeldi öyle günde 3 defa kaka yapıyor dio ya millet bizim bebe öyle değil
Çok araştırdım bazı bebeler böyle olurmuş

Sana tavsiye kulak çubuğuna zeytinyağı sür biraz o bölge ile oyna gazını çıkacaktır birkaç masaj hareketi yap kaka sını yapar

Siz izin vermediginiz sürece kimse cocugunuza yapilacak hicbir uygulamaya mecburi tutamaz.Heryönüyle arastirin kararinizi ona gore verin.Ası korur mantigiyla buyutulmus nesilleriz siz de haklisiniz.

Merhaba,
Bende doğumhanede yapılan aşı ve ikinci dozu dışında aşı yaptırmama kararı aldım. Siz de öyle sanırım.
Ayrıca sezeryan sonrası bu bebeğimi normal doğurdum çok çaba harcadım tabi bunun için. Hepsi bağışıklık sisteminin düzgün gelişmesi için. Benim gibi düşünen biri olmasına sevindim :)

Kizlar oglum sunnet oldu da 2 saat once, yarim saattir cok agladi, resmen kendini yirtti. Dr altini baglamisti ben actim sari kremden surdum. Simdi biraz daldi.
Bu kadar aglamasi normal mi, baska neler yapayim icim elvermiyor aglamasina boyle :KK43:
Fitil vermiştim ben ağrı kesici olarak

Back