• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kizlarrr nolur yardim edin bir hafta sonra ucuncu ayimiz bitecek kizimda bir suredir belirhin bir huzursuzluk var hem gece hem gunduz cok zor uykuya geciyor gunduz bir saat uyutacagim diye ugrasiyorum.bes yada on dk sonra gozunu aciyor uc gecedirde gece uykusuba yatiriyorum tam daliyor on on bes dk da bir cani yaniyormus gibi aglayarak uyaniyor cok icli agliyor:-( bunu her gece abartisiz on kere falan tekrarliyor aliyorum sakinlestiriyorum hemen uyuyor zaten ama sonra aglayarak uyaniyor gaz degil eminim baska fiziksel bir sikintisi olabilirmi neden bir bebek uykuya gecemez:-(
Merhaba bebeginiz şu anda büyüme atağı haftasında birkaç güne bu şikayetler geçer merak etmeyin

Eklentiler

• WonderWeeks.png
    WonderWeeks.png
    625,7 KB · Görüntüleme: 127
Kızlar bebeğinde ağlama krizi olanlar var mı
Bizimki akşam saatlerinde durdurulamayan bir ağlama krizine giriyor genellikle 2 saat sürüyor bu sırada ne uyku ne meme ne yapsam durduramıyorum
Öneriniz var mı çok yoruldum artık psikolojik olarak
Nasıl doğum yaptın bilmiyorum ama sezeryan yöntemi ile Dünya'ya gelen bebeklerde maalesef bu oluyor.Nedeni de hazır değilken doğdurulması.Dış dünyaya adapte olduğu zaman ağlaması geçecek buna yapacak birşey yok.

Arkaaslar 25 mayista 3.ayimiz doluyo ek besine ne zaman baslasam cogu sayfalarda 4. Ay yogurtla falan baslayin yazmislarda karar veremedim

:-( bende cok yoruldum artik eskiden bizde boyle degildik sallamama bile gerek kalmadan misil misil uyurdu simdi ayakta salla kollarda salla o an hangisini isterse ama.keske uyusa gunduz hic bir is yapamiyorum dinlenemiyorum gece dogru durust uyuyamiyorum hep gecicidir diye avutiyorum kendimi ki ins gecicidir yoksa napariz boyle bilmiyorum canim Allah sana da kolaylik versin gercekten cok zor neden bu kadar zorlanir bebekler uykuya dalmak icin dalarken niye aglar neden hemencik uyanir oda cok ilginc ins dedigin gibi yasayip duzelen bize umut ilacak olan vardir canim

Ben bunların ve daha birçok sorunun nedeninin aşılar olduğunu düşünüyorum.Bu konuyla ilgili yaptığım okumaların sonucu bu sonuca vardım ama iddia edemem.Gerçi dünyada aşıların çocuklara verdiği zararın ispatlanmış ve tazminat kazanılmış örnekleride var.Aşıların prospektüslerini okudunuz mu hiç?

Merhabalar. Bezin iççinde daha rahat iyileşiyor. 3 hafta önce bende sünnet ettirdim, açıkta bırakıp bir şey sürmeyince enfeksiyon kaptı. Bol bol zeytinyağı dökeceksin. Kabuk bağlamasın diye merhem sürüceksin.
Medikalden steril gazlı bez aldırdım, bunlar küçük parçalar halinde kesilmiş,tek kullanımlık, yumuşacık, eczanelerde de bulunuyor. Bunun üzerine göz merhemi dediklerinin antibiyotikli olanı var, iki kutu , doktorun yazdığıyla üç kutu merhem aldık. her bez değiştirmede, gazlı bezin üzerine merhemi sürüp, yaralı bölgeye yapıştırdım, bunun üzerine zeytinyağı döktüm, hatta bezine yarım su bardağı zeytinyağı döküp bağladım. Hem beze yapışmadı, hem de sidiğin antiseptik özelliğinden her çiş yapışında daha çabuk iyileştirdi. Sargı bezi de kaka değmesini engellemiş oluyor. Seninde 9-10 günü bulacaktır iyileşmesi.
Enfeksiyon kaptigini nasıl anladin

Kaka idrar ve kan tahlili yapildi. 6 saat hastanede yattik. Surekli atesi olculdu. Ama atesi bir daha cikmadi. Tahlillerde temiz cikti. Doktor 5 gun takip et atesi yine cikabilir. Dokuntu yada enfeksiyon oncesi ateslenme olabilir dedi. Ilac falan vermedi eve geldik. Eve gelince yesile dondu kakasi. Saat basi emziriyorum. Atesten dolayi soyduk usuttuk cocugu
Çok teşekkürler canım kaç gündür giremedim siteye bizim hala arada ateşimiz çıkıo ama hemen düşüo geçmiş olsun tekrardan

Arkadaslar dun kizimi hastaneye goturdum cok afedersiniz kakasi mukusluydu vucudu hafif kabardi kakasinda enfeksiyon cikti birsuru ilac yazdilar yavruma yaaa kiyamam bu durumu yasayan atlatan varmi acaba birde ciddi anlamda sut artirici birsey soylemek istiyorum gecen hafta sutum hic yok denecek kadar azaldi yetmiyodu siyah uzumu blenderda cektim oglen ve aksam ictim simdi bildigim fiskiriyo belki yapmak isteyen olur uzumun icindeki toksinde karisinca sut yapiyomus tane tane yedigimde bu kadar olmuyodu ibrahim saraçoglundan dinleyip yaptim bilginiz olsun
Siyah üzümü basıl içtib neye karıştırdın canım yazarmısın rica etsem

Kızlar mayis 28dogumlu benim kızım siz bebislere su veriyomusnuz versem mi çok kararsız kaldım ama havalarda çok sıcak aşırı nem war bide dut kurusu tarifini bilen biri nas yaptığını söyleye bilirmi sürüm azaldı goguslerim dolmuyo kızım gece çok kalkmiyo bide ama goguslerim artik hic sert değil sarkıtlar resmen manada wermiyorum doyuyo sanırım aglamalarida yok inşallah 6ay bitek anne sütü werebiliriz
2.5 su bardağı suyu kaynatıp içine 1 avuç dut kurusu 5 dk daha kaynatıp süzüp ılık içiyoruz canım

Canim normal bir avuc yas uzumu robotta cek ic icine hic birsey katma ben baya faydasini gordumogleden once ogleden sonra olarak yap
Bana da rezeneyle dut kurusundan fenalık geldiydi. Sıcak sıcak içilmiyo bu havada. Üzümü denedim sizden duyunca. Harika bişey tadı da güzel hem de soğuk soğuk içilebiliyo. Denemek isteyenlere çok çok tavsiye ederim. Emzirdikten ve sagdıktan sonra içiyorum günde iki kez. Daha kısa sürede doluyo gögüslerim. Rezeneyi günde bi kez yine içiyorym.Allah razı olsun senden.

Ben bunların ve daha birçok sorunun nedeninin aşılar olduğunu düşünüyorum.Bu konuyla ilgili yaptığım okumaların sonucu bu sonuca vardım ama iddia edemem.Gerçi dünyada aşıların çocuklara verdiği zararın ispatlanmış ve tazminat kazanılmış örnekleride var.Aşıların prospektüslerini okudunuz mu hiç?
Neredeyse tam.olarak da asilardan beridir giderek artan huzursuzlugu var aklima cok geldi ama ihtimal vermek istemedim asikari mecburi yaptiriyoruz ama prospektuslerinide okumadim maalesef cunku asilar vurulurken bir yan etkisi olabileceginaklimin ucundan gecmedi:-(

Aman bosverin kiloyu kimseyi razı edemezsiniz . evet insan üzülüyor takılıyor ama gerçekten büyüyünce genetiği neyse çocuk o hali oluyor stres falan boşuna . bnm kümede aaaa çok iri normal mi bi Dr a mi görüşen diyorlar obez olabilir diyorlar hiç tanıyorum çünkü bu aylarda ölçülerin üstünde olan abileri şimdi presenyilde yüzde 50-75 arası yanı gayet normal ve sagliklular. Takilmayin sadece kuzulariniza bakıp gülümseyen en sağlıklı bebek mutlu bebektir .

Kizlar d vitamin damlasini hep ayni saatlerdemi veriyorsunuz? Hemsire 3 damla agzina damlat demisti ama agzina denk getiremiyorum kapatiyo agzini. Kasiga koyunca 4 damla olarak koyuyorum birazi kasikta kalip bide agzindan cukartir gibi yapiyo diye bir damla fazla koyuyorum siz nasil veriyorsunuz?
Slm canım ben emziğine damlatıyorum ağzını açmazını sağlıyorum güldürerek yada parmağımla sonra emziği ağzına veriyorum 2 emip bırakıo ama yutnuş oluyodur heralde :)

Nasıl doğum yaptın bilmiyorum ama sezeryan yöntemi ile Dünya'ya gelen bebeklerde maalesef bu oluyor.Nedeni de hazır değilken doğdurulması.Dış dünyaya adapte olduğu zaman ağlaması geçecek buna yapacak birşey yok.
Bence de 38+5 te sezaryane karar verdi doktorumuz gelişim geriliği var diye bormal doğumu bekleyemeyiz dedi bebeğim 2900 gram doğdu yani gelişim geriliği filan yoktu allaha şükür ama ağlama krizleri kaldı :(

Back