• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
kızlar kızımın boynunun kat kat olduğu yer kıpkırmızı ve minik beyaz şeyler çıkmış. pişik mi anlamadım :KK43: biraz zeytinyağı sürdüm. sizin böyle bişey oldu mu, lütfen yardım edin.
Benim oğlumunda öyle hava alamadığı için pisik oluyor ben pisik kremi sürdüm 1 günde gecti cnm

Bizimki de oldu canım sünnet. 3 saat boyunca ağladı. Çok kısa uyudu. Uyurken bile içini çekiyordu. Doktor antibiyotik ve calpol verdi. Antibiyotik şurup. Krem falan yok. Bütün gün altı açık gezdi. Şimdi de altını geniş bagladim. Umarım yanlış birşey yapmiyorimdur
merhaba benim ki pazartesi oldu.bugün cuma.pipisi hala açık.dün bağlayıp yemeğe çıktık.eve geldiğimizde açınca bez yapışmıştı.sünnet olduğu günkü kadar ağladı.vicdan azabı çektim.verilen merhemi kullanmayacam.onu sürünce vazelin gibi pipisinin başı yumuşuyor.ve kıpkırmızı oluyor.yeni sünnet edilmiş gibi

Slm kızlar :) oğlum 6300 kg. Prima premium care 3 numara kullanıyorum. Büyükmü geliyor acaba? 2 mumara 3-6 kg dı.3numara da 4-9 kg. 6 kg ın üstüne çıktık diye 3 e geçtim. Siz kaç kg a kaç numara bezkullanıyorsunuz?
ben 1 aydır 3 numara kullanıyorum.hatta 4 numara bile denedim.6 buçuk kilo oğlum .bence iyi yapmışsın 3 e geçmekle.

merhaba benim ki pazartesi oldu.bugün cuma.pipisi hala açık.dün bağlayıp yemeğe çıktık.eve geldiğimizde açınca bez yapışmıştı.sünnet olduğu günkü kadar ağladı.vicdan azabı çektim.verilen merhemi kullanmayacam.onu sürünce vazelin gibi pipisinin başı yumuşuyor.ve kıpkırmızı oluyor.yeni sünnet edilmiş gibi
Merhabalar. Bezin iççinde daha rahat iyileşiyor. 3 hafta önce bende sünnet ettirdim, açıkta bırakıp bir şey sürmeyince enfeksiyon kaptı. Bol bol zeytinyağı dökeceksin. Kabuk bağlamasın diye merhem sürüceksin.
Medikalden steril gazlı bez aldırdım, bunlar küçük parçalar halinde kesilmiş,tek kullanımlık, yumuşacık, eczanelerde de bulunuyor. Bunun üzerine göz merhemi dediklerinin antibiyotikli olanı var, iki kutu , doktorun yazdığıyla üç kutu merhem aldık. her bez değiştirmede, gazlı bezin üzerine merhemi sürüp, yaralı bölgeye yapıştırdım, bunun üzerine zeytinyağı döktüm, hatta bezine yarım su bardağı zeytinyağı döküp bağladım. Hem beze yapışmadı, hem de sidiğin antiseptik özelliğinden her çiş yapışında daha çabuk iyileştirdi. Sargı bezi de kaka değmesini engellemiş oluyor. Seninde 9-10 günü bulacaktır iyileşmesi.

Ke
Slm kızlar :) oğlum 6300 kg. Prima premium care 3 numara kullanıyorum. Büyükmü geliyor acaba? 2 mumara 3-6 kg dı.3numara da 4-9 kg. 6 kg ın üstüne çıktık diye 3 e geçtim. Siz kaç kg a kaç numara bezkullanıyorsunuz?
KeSinlikle dogru yapmissin . Erkek bebeklerini biraz bol olmalı zaten . büyük geliyorsa önünü biraz katlayıp sağlayabilirsiniz cnm . ben ilk doğduğunda öle yapıyordum. Biz 4 e geçtik bu hafta anca oluyo bizim oglan biraz iri kiyimda :) .

Canım ben ilk 1 ay sağdım verdim Slikon uç taktım ucum gitmişti mama ds verdim herşeyi verdim

Ama 2 aya kadar biberonla herşeyi verdim 14 temmuzda sonra ise milat oldu ne biberon ne sağma makinası tamamen meme de durdu

Ve ne ev işi ne yemek hiçbirşey yapamıyorum meme de iken su içme demişlerdi artık içiyorum valla sütüm gidiyordu

Doktora sorcam bütün gün meme de ve gündüz öok az uyuyor süt yetmiyor mu diye soracağım

Bu bebeler bizi yedi
Oh ne güzel işte anneye alışmış:):)

Eki Görüntüle 1609778 Eki Görüntüle 1609779 Eki Görüntüle 1609780
Kizlar oyun halisinida oglumun basindaki bereyide ben yaptim sizce nasil olmus

Maşallah kuzuna canım.. Bizimde minderimiz var nerdeyse 2 aydır kullanıyoruz. Önceleri sadece bakıyordu uzun uzunn, sonra eliyle vurmaya başladı şimdilerde ise tutuyor oyuncakları :KK68:

Boruları elektrikçiden aldık içinden kablo geçen kalın plastik borular var ya.. Üzerini elyafla kaplayıp kumaş kılıf yaptık.

Eki Görüntüle 1611052
Kızlar ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar :)

Sela76 Sela76 canım en son kilosu 5900 idi, tam 92 günlüktü, insanlar bu kilo olayına çok takıyorlar, şahsen ben gayet iyi buluyorum kilosunu, toplumun insanı yapılandırması işte, anneler bebekleri şişman olsun diye 40 takla atıyor hep bir kıyas içindeler ve psikolojilerini bozuyorlar, ne gerek var ki böyle şeylere her bebek biricik ve kendine has bir yapısı var :) Aç kalmasınlar yeter, bu arada kızım grevi bıraktı 2 gündür güzel emiyor kendi istiyerek, sen ne yaptın??

Merhaba canım bizim de lökosit ve eritrosit çıktı. Doktor antibiyotik verdi 2 gün kullandık kızım felaket ishal oldu kendi doktoruma gittim ilaçları alıp biraz kızdı nasıl kullandin bu tozları dışkı zaten mikroptur içinde fazlaca bakteri ürer bu sonuç a bu ilaçlar bana mantıklı gelmiyor kim verdiyse doktorlugundan şüphe ederim kültür yapılır ona göre tedavi verilir dedi kültür yapmıştık dün sonuçlar temiz cikti.
Boşuna antibiyotik kullanmış olduk
Bu arada doktorum bio Gaia damla verdi.
Tesekkur ederim cevap icin.bizde sadece lokosit cikti eritrosit yokmus.doktor antibiyotik verdi bendw baska 2 doktora daha sordum sakin verme ilac dedi vermedik ama 1 aydir kakasi duzelmedi..simdi ne yapsam bilmiyorum.sizin kendiligindenmi duzeldi

Sela76 Sela76 canım en son kilosu 5900 idi, tam 92 günlüktü, insanlar bu kilo olayına çok takıyorlar, şahsen ben gayet iyi buluyorum kilosunu, toplumun insanı yapılandırması işte, anneler bebekleri şişman olsun diye 40 takla atıyor hep bir kıyas içindeler ve psikolojilerini bozuyorlar, ne gerek var ki böyle şeylere her bebek biricik ve kendine has bir yapısı var :) Aç kalmasınlar yeter, bu arada kızım grevi bıraktı 2 gündür güzel emiyor kendi istiyerek, sen ne yaptın??
Çok Haklısın cnm çok doğru bir tespit ben ikinciyi büyüttüğüm için artık böyle şeyleri aştım ancak biriniciyi büyüten Arkadaşlara sesleniyorum lütfen kendinizi kilo boy sorunlarıyla üzmeyin en Zayıf bebekler sonra pehlivan gibi oluyor:) benim ilk oğlum hastaneden çıkarken 2450gr dı şimdi gelgör maşallahı var:) ama o zaman annem hariç herkes beni çok üzmüştü halada kv söyler nekadar sinirlenmiyorum desem de sinirleniyorum şimdi onun bebekliğini şimdikiyle kıyaslıyor Aslına bakarsan üzülmek için hep bir sebep vardır bizim kendimizi sakin tutmamız gerek şuan annemdeyim alt komşusunun torunu gelmiş kız tam beş ay büyük benimkinden ama benimkiyle kıyaslıyor kadın düzeni varmı ağlıyomu felan daha 3 aylık bebek sıkıntısını anlatabileceği tek yol ağlamak tabiki ağlıyacak, cnm uzun yazdım benimki de iki gündür güzel etmiyo çok şükür hava yutunca bırakıyor biraz ara verip gazini çıkarıp devam ediyoruz emmeye

Arkadaşlar öncelikle sünnetle ilgili olarak ben 1 aylıkken yaptırdım sarı merhemi bolca üzerine el değdirmeden dolayıp bezini Kapatın Demişti dr hiç sıkıntı yaşamadık sargı vs kullanmadık her alt değiştirmede merhemi dolayıp kapattık 2 günde iyileşti 2gün yıkamadık bebeği,
Bez olarak 3 numara Premiumcare kullanıyorum haftaya elimdekiler bitince 4 numaraya geçicem şu an 7 kg bebeğim
Uyku konusunda ise durumum şöyle önceleri oh negüzel yatağına koyup dönencesini açınca kendi uyuyordu 3. Ayın sonuna doğru ağlama ve uykuya geçememe durumu başladı yaklaşık hepimizin durumu aynı istisnalar vardır mutlaka ama araştırmslarım ve burdaki atkadaşların söylediklerinden Anladığım kadarıyla hepimizin durumu benzer gelişme gösteriyor uyku düzeni oluşturmak için daha erken 4. Aydan sonra başlayın deniyor gece uykusuiçin önce emziriyorum ağlıyor ters çevirip pışpışlıyorum sonra biraz Sallıyorum kucağıma Alıp gezdiriyoruz biraz sıkıca sarılıp dua okuyorum sonra tekrar emziriyorum bir saat Süren bu maratondan sonra kollarını hafifçe tutup derin uykuya dalmasını bekliyorum ve uyuyor sanırım öğreniyor Büyüdükçe daha kolay uykuya geçebilecek diye düşünüyorum
Gündüz ise emziriyorum ters çevirip pışpışlayınca uyuyor tabi önce biraz ağlıyor mızmızlanıyor ama genel olarak böyle ikindi uykusunu arabasında gezdirirken uyuduğu için daha rahat oluyor bizde durum böyle lütfen üzülmeden stres olmadan geçici diye düşünerek olumlu düşünerek büyütelim bebeklerimizi hepimizi öpüyorum kolay gelsin

Tesekkur ederim cevap icin.bizde sadece lokosit cikti eritrosit yokmus.doktor antibiyotik verdi bendw baska 2 doktora daha sordum sakin verme ilac dedi vermedik ama 1 aydir kakasi duzelmedi..simdi ne yapsam bilmiyorum.sizin kendiligindenmi duzeldi
Bio Gaia diye bitkisel bir damla verdi doktor canım onu kullandım kaka rengi düzeldi ama hâlâ bazen sulu oluyor. ..

slm kızlar maşşallah buyutmussunuz bıle bebişlerı Allah hepsıne saglık uzun omur versın ınsallah
Hoşgeldin canım uzun zamandır görmüyorum seni. . Nasılsın bebiş nasıl.
Cinsiyeti nedir
Canım benim kızım de 3 numara kullanıyorum 5 buçuk kiloyuz buz yani 2 hafta önce oyleydik. 2 numara çok sıkıyor ve iz yapıyor
Kiyamiyorum. 3 numara biraz büyük ama olsun önden arkadan katliyorum gayet iyi oluyor

Aynen canım kilo için ilk başta psikolojimi bozmuslardi
Hep küçük küçük diye diye.
Artık takmiyorum benim kızım böyle hamileyken de yavaş kilo alıyordu şimdi de öyle inşallah böyle devam eder ileride bizim gibi diyetlerle uğrasmasın:)

Bizim kilomuz 6.200 bir aydır 3 numara kullanıyoruz bu hafta 3+ ya da 4 e geçeceğiz. Kilo değil de benim kızımın bacakları biraz dolgun kenar lastikleri sıkıyor

Canim biogoia kullnmani oneririm

Çok Haklısın cnm çok doğru bir tespit ben ikinciyi büyüttüğüm için artık böyle şeyleri aştım ancak biriniciyi büyüten Arkadaşlara sesleniyorum lütfen kendinizi kilo boy sorunlarıyla üzmeyin en Zayıf bebekler sonra pehlivan gibi oluyor:) benim ilk oğlum hastaneden çıkarken 2450gr dı şimdi gelgör maşallahı var:) ama o zaman annem hariç herkes beni çok üzmüştü halada kv söyler nekadar sinirlenmiyorum desem de sinirleniyorum şimdi onun bebekliğini şimdikiyle kıyaslıyor Aslına bakarsan üzülmek için hep bir sebep vardır bizim kendimizi sakin tutmamız gerek şuan annemdeyim alt komşusunun torunu gelmiş kız tam beş ay büyük benimkinden ama benimkiyle kıyaslıyor kadın düzeni varmı ağlıyomu felan daha 3 aylık bebek sıkıntısını anlatabileceği tek yol ağlamak tabiki ağlıyacak, cnm uzun yazdım benimki de iki gündür güzel etmiyo çok şükür hava yutunca bırakıyor biraz ara verip gazini çıkarıp devam ediyoruz emmeye
Oh oh ne güzel sevindim ya demek ki bir dönem emmeyle ilgili problem oluyor, Allahtan hayırlısı, bi büyüseledi dimi :):) Ben açıkçası kimsenin müdahale etmesine izin vermiyorum, ailem zaten beni düşünür ve öyle yorumlar yapmaz :) Ama burada ve facebook grubunda baya millet çocuklarını yarıştırıyor, isteyerek ya da istemeyerek diğer anneleri de bunun içine dahil ediyorlar çocuk sağlıklıysa gerisi faso fiso :):) iyi olmanıza çok sevindim :)
Cinsiyeti nedir

Canım benim kızım de 3 numara kullanıyorum 5 buçuk kiloyuz buz yani 2 hafta önce oyleydik. 2 numara çok sıkıyor ve iz yapıyor
Kiyamiyorum. 3 numara biraz büyük ama olsun önden arkadan katliyorum gayet iyi oluyor

Artık takmiyorum benim kızım böyle hamileyken de yavaş kilo alıyordu şimdi de öyle inşallah böyle devam eder ileride bizim gibi diyetlerle uğrasmasın:)
haha çok güzel bir bakış açısı, çok orjinalsin he :):) Kv ile aran nasıl, Eylül hanım ne yapıyor??

Cinsiyeti nedir

hoşbulduk canım ben cok yıyım bebişte ıyımıs cok sukur kızmıs cınsıyetı ınsallah bu sefer sag saglım alırım kucagıma

Canım biz de daha 6300 ama bayadır 3 no kullanıyoruz. İkide lastikler sıkıyordu bacaklarını ve sızma yapıyordu kaka yapınca sırtından..

Kızlar şu meme grevi bezdirdi yıldım üç haftdır ya sizinki kaç günde geçti

Bizdede bol lokosit ve eritrosiy cikti. Zinnat kullandik 5 gin. Kultur temizdi ama antibiyotik kullandiktan 2 gun sonra ancak bebegim normale dondu. Huzursuz ve cok agliyodu. Bi gwcw susturamayinca acile gittik ve idrar tahlilinde cikti. Kultur temiz cikinca antibiyotige gerek yoksa nasil duzelecek enfeksiyon peki?

Back