• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
630 gr almis sadece uyurken emzirebiliyorum artik:KK43: Neyse bunada şükür diyelim. İnş düzelir zamanla
Duzelir canim merak etmr benimkinin 1 gunu diger gunuyle uymuyor birgun emerken diger gun memeyi itiyor bu ay bizdr fazla almamisizdr dogru durust emmiyor

Bazen bizimde rengi değişiyor canim. Nette üşütmekten yada çok emmekten olabileceği yaziyor. Aylik kontrolunde bir doktoruna daniş istersen. Bence kakali bezlerinin fotograflarini çek gittiginde gösterirsin
Doktor gulmesin bize:)))

Hayirli sabahlar güzel anneler vee onardan daha güzel bebişleri nasilsiniz? Biz iyiyiz hamdolsun keyfimiz yerinde ama merak ettiklerimiz var sizlere sormak istediğim şeyler var :-) 3. Ayi bitiren anneler gaz sorunlariniz bittimii acabaa . Ve bebeğimin saçi dökülüyor diyen annişlerr döküldügünü nasil anliyorsunuz ben günde bir iki tane görüyorüm yastiğinda ama öyle aşiri bir dökülme yokk 67 günlügüz yeni mi dökülcek acaba ve kakamiz sari ama sulu böyle olmasi normal dedi doktor ama bilemiyorum inş bir sıkıntı yoktur :KK71::KK33:

Canım bizim de yeni oldu ben temizlerken farkedip doktora soyledim. Cerrah baksın dedi. Dun gosterdik cok az yapisma bar dedi. Baticonlu ılık suda oturt dedi ama ben yapmiycam baticon canini yakar. Bir arkadasimin bebeğinde de olmustu 4.ayda hatta baya bi yapismis sadece cis yapcak kadar yer kalmis. Doktor hormon kremi vermis 2 kez sürmüş açılmış. Kremin adini sordum daha cevap vermedi. Sen de haber verirsen sevinirim doktorun ne dedigini
Canım biz yeni geldik dr dan geçen gittiğim dr, cerrah tutup parmağıyla cart diye açar demişti ben de temizlerken biraz açmaya çalıştım bugün dr bakti açılmış çok şükür... bi de gaz için biogaia kullanıyorduk bitmişti tekrar kullanma dedi, gaza sabir lazim dedi bakalım önümüzdeki günler ne yapacağız... kan ilacı verdi 1 yaşına kadar kullanacakmışız,
bir de bizim kız 2230 doğduğu ve 37 haftalık doğduğu için 2,5 aylık gibi değerlendireceğiz dedi persentil degerlerine öyle baktı iyi dedi.

Hayirli sabahlar güzel anneler vee onardan daha güzel bebişleri nasilsiniz? Biz iyiyiz hamdolsun keyfimiz yerinde ama merak ettiklerimiz var sizlere sormak istediğim şeyler var :-) 3. Ayi bitiren anneler gaz sorunlariniz bittimii acabaa . Ve bebeğimin saçi dökülüyor diyen annişlerr döküldügünü nasil anliyorsunuz ben günde bir iki tane görüyorüm yastiğinda ama öyle aşiri bir dökülme yokk 67 günlügüz yeni mi dökülcek acaba ve kakamiz sari ama sulu böyle olmasi normal dedi doktor ama bilemiyorum inş bir sıkıntı yoktur :KK71::KK33:
Evet çok şükür gaz prolemimiz kalmadı kendisi gazını çıkarıyor her emdiği nde omuzuma alıp gazını alıyorum rahatliyo . Saçları dökülüyor ama öyle aşiri değil bende tek tük görüyorum ama yenisi geliyo baya gür olacak sanırım :) kakası da sarı ve sumuksu kivamda normal yani ...

Evet çok şükür gaz prolemimiz kalmadı kendisi gazını çıkarıyor her emdiği nde omuzuma alıp gazını alıyorum rahatliyo . Saçları dökülüyor ama öyle aşiri değil bende tek tük görüyorum ama yenisi geliyo baya gür olacak sanırım :) kakası da sarı ve sumuksu kivamda normal yani ...
Teşekkürler canımm oğluşumun baya gür ve uzun saçları var dökülcekde kel kalcak diye ödüm kopuyorr :KK17:

Selam kızlar şimdi doktor kontrolünden geldik miniklerinizin ateşini sık sık ölçün sıcaklar yükseltebiliyormuş en iyi sonucuda karnından ölçerek alırmışız bebişimin 38-39 derece ateşi çıkıyordu bişey çıkmadı çok şükür dikkat edin sizlerde...

Peesembe gunu olcaz canim off icim daraliyo asilar aklima gelince 3tane yazik yawrularimiza ya ates yaptimi size kuzum siz dunuz mu asi
Dilekcim merhaba bizim dün 4 tane aşımız yapıldı yapılırken cok ağladı hatta yaşlar aktı sonra sustu eve geldikten 1 saat sonra falan çok ağlamaya başladı epey susturamadim ne yapcagimi şaşırdım sonra kayinvalidem geldi calpol surubunu ver bu cocuk boyle aglatilir mi dedi dr atesi cikinca ver dedigi icin vermemistim neyse verdim ve rahatladi gecede ver dedi ama ates olmayinca ben vermedim gece uyudu bugunde gayet rahat ama dun gun boyu kucaktan inmedi sana tavsiyem dr ları dinleme çok ağlarsa ver suruptan rahatliyolar

Canım kilosu maşallah iyi. 630 gr da iyi bence. Dun bizim de tartildi ayiñ 7.snde dolcak 3 ay. 770 gr almis. Evt belki cok degil ama gecen ayki 500 gr dan sonra cok sevindim. Cok iyimserim buaralar :) yarin da saglik ocaginda izlem var yine tarttircam. Bizim hastane cok yakin evde yaptirp koşa koşa gidiyorum. Dun baya ugrastim sonunda posete yaptirdim. Hep iskaliyoduk :) hastane uzak mi size
yürüme mesafesinde değil canım malesef, birdahaki sefere o idrar poşetlerinden birkaç tane alip deniycem yapar yapmaz bende hastaneye goturmeyi düsünüyorum. Hastanede beklemek hem cok sıkıcı hemde emziremiyorum orada emmiyor malesef
Maşallah artmiş kilo aliminiz sevindim canim:) Valla ne yalan soyliym bende sağlik ocagina gittigim günden beri gece gündüz uğraşiyorum, inş bizde önümüzdeki ay biraz daha fazla alırız;)

Slm canim idrarda okzalit onemli bir bulgu bunu biliyorum cunku gorumcemin oglunun karacigeri okzalit urettiginden bobrekleri iflas etti lutfen bu tarz bulgulari bir profa soralım. Sizi korkutmak yada uzmek degil maksadim sussuz kaldıgi icinde olmus olabilir. Ama okzaliti diyunca yazmadan edemedim
Kalsiyum oksalat kristalleri kum doktugunu gosterir. Farkli seylerden bahsediyoruz galiba. Intte bazi drlar bu kalsiyum oksalat cikmasinin sut urumleri tuketen bebeklerde olabilecegini soyluyor susuz kalmaktanda olabilirmis. Hangisindogru bilemiyorum. Idrarinda kum doktugune dair hirsey hic olmadi. Kum doken bebeklerde bezinde anlasiliyomus kum doktugu. Belirtiside o oluyomus hatta.

Geçmiş olsun Eylülcüğe, nasıl şimdi canım ??

Hemşire normal demişti abna kızarıklık için :)
Ahh canım hiç sorma başımız kazadan kurtulmuyor bir türlü. .
Tam her şey düzeldi dedim. Bugün banyo yaptırırken eylülü soğuk su kesildi kaynar su akti üstüne yandı kuzum çığlık cigliga kaldı hemen doktora götürdük çok şükür birinci derece yanık çıktı ilaç tedavisi verdi bir de serum. Tabi biz serumu takma dik doktor sıvı kaybı olur falan dedi ben de sadece emzirmek istiyorum serum istemiyorum dayanamam Kıyamam dedim biraz ısrar etti sonra vazgeçti şimdi çok şükür kızarıklık geçti ama sıvı kaybı demesi canımı sıktı emziriyorum saat başı ama ne bileyim çok korktum kendime gelmedim daha Hatirladikca ağlıyorum

Tam her şey düzeldi dedim. Bugün banyo yaptırırken eylülü soğuk su kesildi kaynar su akti üstüne yandı kuzum çığlık cigliga kaldı hemen doktora götürdük çok şükür birinci derece yanık çıktı ilaç tedavisi verdi bir de serum. Tabi biz serumu takma dik doktor sıvı kaybı olur falan dedi ben de sadece emzirmek istiyorum serum istemiyorum dayanamam Kıyamam dedim biraz ısrar etti sonra vazgeçti şimdi çok şükür kızarıklık geçti ama sıvı kaybı demesi canımı sıktı emziriyorum saat başı ama ne bileyim çok korktum kendime gelmedim daha Hatirladikca ağlıyorum
Çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin:110: iyiki erken fark etmişsiniz

yürüme mesafesinde değil canım malesef, birdahaki sefere o idrar poşetlerinden birkaç tane alip deniycem yapar yapmaz bende hastaneye goturmeyi düsünüyorum. Hastanede beklemek hem cok sıkıcı hemde emziremiyorum orada emmiyor malesef
Maşallah artmiş kilo aliminiz sevindim canim:) Valla ne yalan soyliym bende sağlik ocagina gittigim günden beri gece gündüz uğraşiyorum, inş bizde önümüzdeki ay biraz daha fazla alırız:KK66:
İnşallah canim :) ben defter bile tutuyorum hedeflenen kilo diye hesap yapıp. Bu ay 900 gr hedeflemistim 770 oldu. Ayini doldurmasina 3 gun vardi. 50-60 gr eksik olcak hedeflenenden. Eşim dalga geciyodu benle ama napayım insan ister istemez kafaya takiyo :)
evde guzel yikayip oyle numune alirsin canim. Hastanede ben 3 defa denedim olmadi. Evde daha rahat ilgilenmek. Goturmek biraz zor oluyo. ucu ucuna yetistoriyorum yarim saatte teslim etmek gerekiyomus. Dün hatta acilin laboratuvar ina verdim poliklinik kapanmış.

Canım allah korumus. Geçmiş olsun. Nazar duasi falan oku. Kovaya su doldurup yikayin

Canım biz yeni geldik dr dan geçen gittiğim dr, cerrah tutup parmağıyla cart diye açar demişti ben de temizlerken biraz açmaya çalıştım bugün dr bakti açılmış çok şükür... bi de gaz için biogaia kullanıyorduk bitmişti tekrar kullanma dedi, gaza sabir lazim dedi bakalım önümüzdeki günler ne yapacağız... kan ilacı verdi 1 yaşına kadar kullanacakmışız,
bir de bizim kız 2230 doğduğu ve 37 haftalık doğduğu için 2,5 aylık gibi değerlendireceğiz dedi persentil degerlerine öyle baktı iyi dedi.
Sevindim canım iyilestigine. Ben de actirayim dedim ama acicak gibi geliyo yapisan yer hafif kırmızı. Sizin de alt taraf mi yapisti? Ben gaz damlasini 3 haftadir vermiyorum.kaka yaparken gazını cikariyo. İnşallah sizin de cikar kolayca.
Evet biyerde okumustum erken dogum olunca düşerek hesaplaniyomus.

Cnm çok geçmiş olsunda çocuğun suyunu kovasinda hazırlamiyim musun ben cesaret edemiyorum duslukla suyun değişip degismeyecegi belli olmuyor

Peki sizin bebekte cok aglamanoldumu? Bizimkisi deli gibi aglama krizi olmustu acile gidip tahlilde cikti
Yok canim oyle aniden aglama olmadi. Her aksam huzursuzdu ben hep gaza yordum. Hala da emin degilim nedeninden. Bizim memeyi reddediyodu ve kilo alimi yariya düştü.

Çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin:110: iyiki erken fark etmişsiniz
Teşekkür ederim canım

Canım allah korumus. Geçmiş olsun. Nazar duasi falan oku. Kovaya su doldurup yikayin
Teşekkür ederim canım bundan sonra öyle yapacam
Cnm çok geçmiş olsunda çocuğun suyunu kovasinda hazırlamiyim musun ben cesaret edemiyorum duslukla suyun değişip degismeyecegi belli olmuyor
Canım 3 aydır dudlukla yikiyorum bugün aksilik olucagi tuttu İşte

Back