• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    100
Canim sabır . Biz baya toparladık emme konusunu çok şükür. Siz de eve çıkınca toparlayacaksınız.5 güne baya alışmış oluyor emme reflexi. Gece gündüz üstüne çok düştüm ama . Hiç 2 3 saati beklemedim. Az emdi uyudu ya yarım saat sonra tekrar kaldırdım tekrar emzirdim. Öyle öyle baya çoğalttık süreyi.
Ah inşallah darısı başımıza. Hala taburcu olacağı günü söylemediler. Bu hafta demişlerdi ama hafta bitti 🤷🏻‍♀️ beslenmesi ile ilgli emme yutma reflekslerinin daha gelişmesini istiyorlar. Ama eskiye göre gayet iyi dediler. Artık gün içinde çok özlüyorum yavrumu. Günde bir kez buluşma hakkımız var. Hep yanımda olsun istiyorum. İnşallah eve geliriz artık sağlıkla. 🙏

Kendinizi şartlandırmayın korktuğunuzu söyleyin anlatın belki yatıştırıcı bir şeyler verirler hastanede tek başınıza kalırken hemşireler çok yardımcı olur belki anlamazsınız bile günlerin nasıl geçtiğini bebek ve siz sağlıklı olduğunuz sürece atlatırsınız bi şekilde inşallah
Hayır asla kalmam tek başıma hastanede. Öyle bir durum olursa gerekirse arabayla Türkiye’ye giderim gene kalmam.

İlkim sezaryendi. 2022 Nisanda oldu. Zaten kordon sorunu olmasa bu normal olacaktı ssvd sorun değildi. Evet risk var hem de çok fazla ama hastanede tek kalamam. Onlar diretirse de iptal ederim. Bir daha bakteri testi yapsınlar yani bana ne. Travmam var ölürüm orada istemiyorum
Son Mesajlarını yeni okudum. Hem geçmiş olsun hem Allah yardımcın olsun inşallah gönlüne göre bir doğum gerçekleşir. Eşinin yanında olmasına izin verilmemesi çok zor. Umarım sizin istediğiniz gibi ayarlarlar. 🙏🩵 iyi haberlerini bekliyoruz.

yanlış bilmiyorsam illaki nişan gelmesi su gelmesi olayı yaşanmıyor. sancılar oluyor açılma oluyor bunlar olmayabilir. kardeşimde sancı ve açılma ile gitti suyu hastanede patlattılar mesela.
yani bence illa ki nişan su gelmesi veya kanama vs beklemeyin derim.

çok tuhaf biraz da annenin ruh sağlığını düşünmeleri lazım. normal doğumu beklemek de senin durumunda riskli olabilir zor bi karar. doktorla açıkça konuşmak belki çözüm olur diretmezler inşallah gönlünüze göre olur
Aslında gayet açık konuştum pazartesi konuşalım diye diretti. Pazartesi de ayak diretirse kıyamet nasıl kopartılır net göstericem. Yine mi olmadı iptal. Ölürüm de tek başıma hastanede kalmam

Son Mesajlarını yeni okudum. Hem geçmiş olsun hem Allah yardımcın olsun inşallah gönlüne göre bir doğum gerçekleşir. Eşinin yanında olmasına izin verilmemesi çok zor. Umarım sizin istediğiniz gibi ayarlarlar. 🙏🩵 iyi haberlerini bekliyoruz.
Kürtaj olduğumda tek başıma hastaneye gitmek zorunda kalmıştım. Bi köşede ayıldığımda yaşadıklarımı asla unutmayacağım bana olan tavrı vs. Tek başıma anestezili halimle evime dönmek zorunda kalmıştım tam ayılamadan bile. Normal şartlarda bile mesela annem yanımda kaldığında kızımı doğurduğumda zaman Spinal sezaryen ile sabahı sabah ettim 1 dk uyumadım ertesi gün çıkmaya hazırlanırken fototerapi alacak çıkamazsın refakatçi kalamaz sen bakacaksın dediler. 1 günlük sezaryenli halinle sabaha kadar kızımın başında tek kaldım eşim gitti geldi çorba konposto getirdi ara ara öyle yardım etti. Ben bir daha asla aynı şeyleri yaşayamam.

Ah inşallah darısı başımıza. Hala taburcu olacağı günü söylemediler. Bu hafta demişlerdi ama hafta bitti 🤷🏻‍♀️ beslenmesi ile ilgli emme yutma reflekslerinin daha gelişmesini istiyorlar. Ama eskiye göre gayet iyi dediler. Artık gün içinde çok özlüyorum yavrumu. Günde bir kez buluşma hakkımız var. Hep yanımda olsun istiyorum. İnşallah eve geliriz artık sağlıkla. 🙏
Canım bırak kalsın bugünde dediğim gibi benimde ilk çocuğum erken doğdu,kuvezda baya kaldı.emme yutma refleksi o kadar azdıki ben biberonla bile içiremiyordum sütümü götürdüğüm zaman,ama hemşire alıyordu eline şıpır şıpır içiriyordu.çıkmadan bir hafta önce asla e ne refleksi yokken bir hafta sonra artık taburcu olduğumda deşi gibi aranıyordu artık.çok şükür ondan sonra zaten hızla toparlandı kilo aldı,ama bir hafta önce bile çıkmış olsa inan çok çok zorlanırdım çok azdı emme refleksi 30 ml sütü anca yarım saate içiyordu

Kızlar 38. Haftadayım doktor bugün bebeğin kordonu boynuna yakın dedi 2 tur dönmesi gerekiyormuş sizce düzelir mi düzelmesi için napabilirim tehlikeli bi durum mu haftaya kadar düzelmezse sezeryan önerdi bu durumu yaşayan var mı 39. Haftada tekrar kontrole çağırdı çatı muayenesi de yaptı sorun yok dedi
Merhaba bende 38 im 37 de bende kordonun iki kez boynuna dolandığını öğrendim.Doktorum takip edelim dedi.Her hafta muayeneye gidiyorum zaten.Bugün baktık yine açmamış kordonu.Sezeryan önermedi benimki haftaya netleştiririz dedi.Bebek kanala inebilirse hiç ellemeyiz normal süreç devam eder dedi.Ama kordon kanala inmesini engellerse sezeryan düşünebilirz dedi.Sizin kordon dolalı mı anlamadım tam.
Gerçekten şok oldum kızlar meğerse sizde de varmış 🥲 ben de kendimi suçluyorum çok mu ıkındım bakteriden mi oldu Taharet musluğu Alm. Yok diye mi diye saçma sapan. Bidet kullanıyorum ıslak tuvalet mendili üstüne de tuvalet kağıdı. Afedersiniz o bölge konusunda azıcık takıntılıyım akça pakça olmalı 😂 kendime pis mi bıraktım naptım diye saçma sapan yükselmiştim. Kendiliğinden geçebilir yani ay inş inşaallah 🙏🥹
Benim hanileliğin başında olmuştu ve kanıyordu malesef.Sonra uzun bir süre geçti şimdi yine çıktı bugün doktoruma söyledim fitil ve krem verdi.Doğum acısını unutursun ama popişinin acısı geçmez dedi🙄 Çoğu hamilede oluyormuş malesef geçmiş olsun

Hayır asla kalmam tek başıma hastanede. Öyle bir durum olursa gerekirse arabayla Türkiye’ye giderim gene kalmam.
Nasıl bunları tek basına sızden yapmanızı bekleyebılırler. Ben sabaha kadar yerımden kalkamıyordum. Bebegı kalkıp nasıl kucagınıza alcaksınız elbet yardımcı gerekıyor. Allah yardımcınız olsun. Ben tek kalsam heralde kafayı yerdım.

Kürtaj olduğumda tek başıma hastaneye gitmek zorunda kalmıştım. Bi köşede ayıldığımda yaşadıklarımı asla unutmayacağım bana olan tavrı vs. Tek başıma anestezili halimle evime dönmek zorunda kalmıştım tam ayılamadan bile. Normal şartlarda bile mesela annem yanımda kaldığında kızımı doğurduğumda zaman Spinal sezaryen ile sabahı sabah ettim 1 dk uyumadım ertesi gün çıkmaya hazırlanırken fototerapi alacak çıkamazsın refakatçi kalamaz sen bakacaksın dediler. 1 günlük sezaryenli halinle sabaha kadar kızımın başında tek kaldım eşim gitti geldi çorba konposto getirdi ara ara öyle yardım etti. Ben bir daha asla aynı şeyleri yaşayamam.
ya ne kadar saçma bir sistem bu ya. yani refakatçi almiyolarsa o zaman sana yardımcı vermeleri lazım. bu kored3 mi cinde mi ne var 2-3kisi anneye bakiyo özel odalarda. ben oyle olur saniyodum refakatçi almayacaklar diye. zalimlik ya bu. ameliyat olan insan hemen kalkıp oturamıyor bile nasil bakacak bebege. insALLAH diretmezler canim esin kalir yanında.

Pandeminin en yüksek olduğu sokak yasaklarının olduğu dönemde doğum yaptım ama ona rağmen hastane çok hassas davranıyordu ama refakatcı izini vardı annem kaldı yanımda eşimde çıkıp gidip geliyordu pandemi olmasa özel ayrı refakatcı odası bile vardı iki kişi kalırsa biri dınlensin diye, o dönem kapatmışlardı tek refakatcı vardı doğum yapanı tek bırakmak nasıl bir kural, böyle bir şey sacmalık yanı belki oranın kuraları farklı ama salgın hastalık döneminde bile burada öyle katı kural duymadım tek başına sezeryanla bebek bakmak piskolojik olarak da sizi zorlar bende yerinizde olsam kabul etmezdim umarım bu hatadan dönerler sende bebeğine sağlıkla kavuşursun 😔

Nasıl bunları tek basına sızden yapmanızı bekleyebılırler. Ben sabaha kadar yerımden kalkamıyordum. Bebegı kalkıp nasıl kucagınıza alcaksınız elbet yardımcı gerekıyor. Allah yardımcınız olsun. Ben tek kalsam heralde kafayı yerdım.
Hem diyorlar ki sezaryenden sonra 24 saat sonda kalacak yatacaksın kalkmayacaksın 24 saat dolunca biz seni kaldıracağız yürüteceğiz. Hem diyorlar ki bakteri var 4 antibiyotiğe de dirençli steril odada kalacaksın yanında kimse kalamaz. E çocuğa kim bakacak nasıl emzircem altını alcam. Ebe var diyor doktor. Yav ebelerin İngilizcesi yok benim Almanca’m yok gibi bişey. Nasıl anlaşılacaz muamma.

ya ne kadar saçma bir sistem bu ya. yani refakatçi almiyolarsa o zaman sana yardımcı vermeleri lazım. bu kored3 mi cinde mi ne var 2-3kisi anneye bakiyo özel odalarda. ben oyle olur saniyodum refakatçi almayacaklar diye. zalimlik ya bu. ameliyat olan insan hemen kalkıp oturamıyor bile nasil bakacak bebege. insALLAH diretmezler canim esin kalir yanında.
bana özel tahsis edeceğini hiç sanmıyorum. Yardımcı olacak kişiler var dedi ama bilmiyorum.

Pandeminin en yüksek olduğu sokak yasaklarının olduğu dönemde doğum yaptım ama ona rağmen hastane çok hassas davranıyordu ama refakatcı izini vardı annem kaldı yanımda eşimde çıkıp gidip geliyordu pandemi olmasa özel ayrı refakatcı odası bile vardı iki kişi kalırsa biri dınlensin diye, o dönem kapatmışlardı tek refakatcı vardı doğum yapanı tek bırakmak nasıl bir kural, böyle bir şey sacmalık yanı belki oranın kuraları farklı ama salgın hastalık döneminde bile burada öyle katı kural duymadım tek başına sezeryanla bebek bakmak piskolojik olarak da sizi zorlar bende yerinizde olsam kabul etmezdim umarım bu hatadan dönerler sende bebeğine sağlıkla kavuşursun 😔
Kurallar farklı olduğundan değil aslında 1-2 ay önce yaptıkları sürüntü testinde rektumda 4 ana antibiyotik grubuna dirençli bakteri tespit edilmiş o yüzdenmiş sözde. Yav yeniden yap testi belki şu an yok. Belki geçti etti nedir yani

Kurallar farklı olduğundan değil aslında 1-2 ay önce yaptıkları sürüntü testinde rektumda 4 ana antibiyotik grubuna dirençli bakteri tespit edilmiş o yüzdenmiş sözde. Yav yeniden yap testi belki şu an yok. Belki geçti etti nedir yani
Sende baya travma kalmış. Bu konuda netsin . Pazartesi güzel haberlerini bekliyoruz. Eşinin yarım gün kalmasını talep et ona bare müsade etsinler. Birde orda 5 gün çatlardım sıkıntıdan.

Back