• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Bende şey sorayım 😅 Bebişin altını açarken çok ağlıyor bebeği ağlamayan var mı sanki etini kesiyoruz pantolonu çıktığı an kıyamet kopuyor🙈
Duyan bunlar bu bebeği dövüyor derler. Aynısını yaşıyoruz 🤦🏼‍♀️
Mrb cnm kauçuk emzik denemeni tavsiye ederim. Anne gögüs ucuna yakın oldugu için genelde hemen her bebek tutuyor.
Teşekkürler canım bundan da alalım 🤣
Her iki memede en az yarım saat tutmaya çalış.Sütün akıyorsa var demektir bebiş oradan emdikçe daha da artar.Baktın hala aranıyor doymuyor mama verirsin.Belki meme reddi yaşıyor olabilirsin.Bugün doktor bebek emmeden önce tek memeden kaç ml süt çıktığına bak dedi.Sen de ilk olarak bebiş emmeden önce her iki göğüsten ne kadar ml süt çıktığına bak istersen.Ben sağım yaparken süt daha gelmiyor bırakıyorum sağmayı.Sonrasında tekrar gelmeye başlıyor bebeklerimiz talep ettikçe orada süt tekrar doluyor
Canım senin kaç ml süt geliyor bebek emmeden ölçtün mü hiç? Memeden ayrı kalamadığı için ben ölçemiyorum. Bu saatlerde bi saat kalan sütleri sağabiliyorum sadece.
Çıplak kalmayı sevmiyorlar sarıp sarmalanmak istiyorlar😂
9 ay çıplak yattılar neyin tatavası bu 🤣 bu arada grupta en uzun hamilelik yaşayan benmişim 🤣 2.de sensin galiba. bizimkiler hiç ses çıkarmamalı en uzun çıplak kalanlar onlar.

Bizimki gece gündüz reflü yatağında yatıyor gene kusuyor🙁
İşte diyorum ya.oglum yatmadı reflü oldu sabah akşam kusardi her emisin de.kizim da yatmiyor maşallah o kusmuyor.demk reflü yatagiyla alakası yok.
Kızlar göğüslerim akinca üstümde çok ıslanıyor bu durumda siz ne yapıyorsunuz sağım mi yaomam lazım acaba
Canım emzirdikten sonra sağım yap tarihini saatini yaz dondurucuya at.3 ile 6 ay ömrü var.ilerde Allah korusun hastanelik bı durum olur sütünü veremicek olursun o sütünden kullanirsin.yada ilerde sütun yetmez o sağıp koydgun sütten verirsin.hem akmamis boşa gitmemiş olur.
Aynen canım benimde öyle gümüş kapak var bendede de göğüs pedi koyamadim 🙁
Gümüş kapak nasıl bilmiyorum ama akan süt ve yara için kalkan daha iyi.akan süt ona akıyor.oglumda çok kullanmıştım ama kızım da sütüm az akma gibi bsy olmuyor.

Canım senin kaç ml süt geliyor bebek emmeden ölçtün mü hiç? Memeden ayrı kalamadığı için ben ölçemiyorum. Bu saatlerde bi saat kalan sütleri sağabiliyorum sadece.

9 ay çıplak yattılar neyin tatavası bu 🤣 bu arada grupta en uzun hamilelik yaşayan benmişim 🤣 2.de sensin galiba. bizimkiler hiç ses çıkarmamalı en uzun çıplak kalanlar onlar.
Çok değişken geçen 180 ml sağdım her ikisinden dün emzirme sonrası 40 ml çıktı bugün 70 çıktı.Sağım sonrasında da süt bitti diyorum biraz zaman geçiyor göğsüm akmaya başlıyor üstüm ıslanıyor hep.Bu vücudun bir tepkisi heralde sütün fazla olmasından değil de farklı bir sebepten olsa gerek.

Çok doğru söylüyorsun 😂😂😂40+1 de zorla sezaryenle alabildik oğluşumu😂Asla gelesi yoktu annesine kıyamadı suni sancıları da hissettirmedi.Hastanede hemşire topuk kanı alırken ağlamadı tartıya çıplak koyarken ağladı dedi😂Pek nazlı çıktı bizimkiler

Göğüs pedi kullanıyorum canım ben o yoksa bi bez koy sütyeninin içine

Ya direk başlatan var 3.haftadan önce başlatmayan var ama ben başladım valla oğlumda da kullanmıştım , günde 1-3 kere 6 damla şeklinde veriliyor ama ben 1 ya da 2 defa veriyorum

Ya canım senin sütün var mamayı niye veriyor kv, git başka odada emzir bebek ağlasım gerekirse, o mamanın akışına alışmış o yüzden ağlıyordur hızla gelmesini bekliyordur benim bebe de öyleydi memede çığlık kıyamet kopuyordu ki biberonu günde 2 3 defa veriyordum şimdi vermiyorum bak direk çekiyor. Biraz ağlayacak istemeyecek ama zorlamalısın gerekirse kalk ayakta emzir sonra otur alışana kadar ama en az 15 dk emmeden mama verme . Süt akıyor memenden nasıl doymaz bu çocuk ahh bu büyükler yaa!!
Damla damla akiyor 🙁elimle sagmayi denedim 25 CC çıktı yetmiyor diye mama aldik meme emerken çığlık atiyordu çünkü bide sarılık olunca 🙁

Kızlar merhaba ben bugün acil olarak sezaryen ameliyat oldum. 38+0 3180 gram olarak doğduk. Doğuma 73 kilo ile girmiştim az önce tartıldım 70.5 :) bu nasıl iş anlamadım ☺️
Hayırlı uğurlu olsun inşallah 😅 hepimiz öyleyiz bebişim merak etme 😅 her gün 750 gram olarak gider 😅

Her iki memede en az yarım saat tutmaya çalış.Sütün akıyorsa var demektir bebiş oradan emdikçe daha da artar.Baktın hala aranıyor doymuyor mama verirsin.Belki meme reddi yaşıyor olabilirsin.Bugün doktor bebek emmeden önce tek memeden kaç ml süt çıktığına bak dedi.Sen de ilk olarak bebiş emmeden önce her iki göğüsten ne kadar ml süt çıktığına bak istersen.Ben sağım yaparken süt daha gelmiyor bırakıyorum sağmayı.Sonrasında tekrar gelmeye başlıyor bebeklerimiz talep ettikçe orada süt tekrar doluyor
Şuan ilk emziriyorum iki memeden de baktık gene susmuyor çok ağlıyor mama veriyoruz kuzum,

Kızlar göğüslerim akinca üstümde çok ıslanıyor bu durumda siz ne yapıyorsunuz sağım mi yaomam lazım acaba
Sağım yaparsan çok iyi olur. Bebek uyanıksa şişkinliğin gidecek kadar az sağ. Bebek uyuyorsa buzluğa atacak kadar sağ. Hemen atma ama buzluğu. Bebek uyanırsa sütün olmazsan verırsın. Bunları yapamıyorsan da göğüs pedi kullan 😅

Kızlar bugün doktora 2.hafta kontrolüne gittik.1 , 3 ve 6. Ayda diğer kontrollerini yapacağız dedi.Ayrıca kalça ultrasonu için randevu verdi.Böbrek genişlemesi vardı onun için nefrolojiye yönlendirdiler.
Merhabalar.. Sağlık ocağına mı gittiniz büyük hastahaneye mı?

Sarılık olunca doktora söyledim yetmiyor sanırım sürekli ağlıyor memedeyken de doymayinca mama verebilirsin dedi🙁bende sarılığı geçmesi için aç kalmasin diye mama aldim
Bebeğin tuvaleti sarı partıkullu gelıyorsa şayet doymuş demek oluyormuş. Gariplerim abur cubur yiyemıyor kı 😅 ondan sürekli meme istiyor. Kilosunu güzel aldıysa , tuvaletı sarı partıkulluyse sorun yok sütünüz de . Sütüme 3 kere bakıldı eğitimi verildi oradan biliyorum

İyi akşamlar anneler çok girip okuyamıyorum yazılanları belki konu geçmiştir ama yine sorayım dedim. Bebiş dün sabah doğduktan 5-6 saat sonra beline kadar kaka yaptı sonra üzerime işedi😂 çişimiz hala tam gaz devam ama kaka yapmadı bida. Sadece pırt yaparken ufak lekeler görüyorum bezde. Kaka yapmaması bir sorun mu? Bir de bağırsak gazını nasıl çıkarıyorsunuz? Bacaklarını bisiklet sürer gibi yapıp hafif bastırıyorum ama anında kıpkırmızı oluyor suratı ve ağlamaya başlıyor. Yanlış mı yapıyorum anlamadım

İyi akşamlar anneler çok girip okuyamıyorum yazılanları belki konu geçmiştir ama yine sorayım dedim. Bebiş dün sabah doğduktan 5-6 saat sonra beline kadar kaka yaptı sonra üzerime işedi😂 çişimiz hala tam gaz devam ama kaka yapmadı bida. Sadece pırt yaparken ufak lekeler görüyorum bezde. Kaka yapmaması bir sorun mu? Bir de bağırsak gazını nasıl çıkarıyorsunuz? Bacaklarını bisiklet sürer gibi yapıp hafif bastırıyorum ama anında kıpkırmızı oluyor suratı ve ağlamaya başlıyor. Yanlış mı yapıyorum anlamadım
Yenidoğan en güzel gaz göğsüne yatırınca çıkıyor. Bebekten bebeğe de değişir tabi ama göğsüne yatır sırtına pıt pıt yap elinde masaj yap senden yeni ayrıldığı için en rahat ettiği şey senin sıcaklığın kokun 🥰 kaka konusunda da daha siyah yapıyordur o simd iemdikçe yapacaktır 5 günlük olunca kadının rengi değişmişti ilk 5 gün siyah yaptı

Yenidoğan en güzel gaz göğsüne yatırınca çıkıyor. Bebekten bebeğe de değişir tabi ama göğsüne yatır sırtına pıt pıt yap elinde masaj yap senden yeni ayrıldığı için en rahat ettiği şey senin sıcaklığın kokun 🥰 kaka konusunda da daha siyah yapıyordur o simd iemdikçe yapacaktır 5 günlük olunca kadının rengi değişmişti ilk 5 gün siyah yaptı
Gazı emzirdikten hemen sonra mı alıyorsun yoksa biraz bekleyip mi🤔

Ben emzirdikten hemn sonra omzuma alıp masaj yapar gibi yapıp pıt pıt .hmn çıkıyor zaten.en Etkili ağızdan çıkardığı oluyor gerçekten.alttan çıkardığında bile okadar rahatlamiyor.ben ilk zaman abartmışim masajı mi yoksa pıt pıtı mi bilmiyorum omuz kısmını hafif morartmisim.aman dikkat et cnm bastırmadan yap.bide pıt pıtı pat pat yapma 🥴😔

Hemen sonra yapmak lazım yoksa uyuyolar Yarım saate gaz sancısı ile uyanıp ağlıyorlar. Su an gaz çıkarmaya çalışıyoruz biz mesela emzirirken uyumusuz gaz sancısı ile uyandı çıkaramadı hala😭

Back