• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Canım aciktiginda farklı, gazı olduğunda farklı, uykusu gelince ayrı aglıyorlar. Bizimki acıkınca vaa...vaa... vaa diye ağlıyor ve dikkatini dağıtmaya çalışsak da susmuyor,oyalanmiyor hic bi sekilde :) bi de kucağıma alıp yan yatirdigimda hızlı hızlı nefes aliyor heyecanlanıyor
Canim yaa benim bebis geldi aklima ayni tepkileri veriyorlar demek ki. Benim oglum da acikinca kesinlikle teselli olmuyor . Aglarken kizariuor bozariyor bir de mama hazirlamam gerekiyorsa icim aciyor resmen.

Kizlar rota virus asisi yaptirdiniz mi. Diger asilar zaten dengesini bozdu evladimin yaptirsam mi bilmiyirum.doktorumuz da sagolsun kac haftadir tatilde ulasamiyorum.

Canim atesini surekli kontrol et sicakta 37falan cikar ams 39 ates cikmaz usutmusolabilir.39 yuksek baya doktotla gorus mutlaka birkac gun dikkat ettinmi duzelir
Teşekkür ederim canım 4 gün oldu hala düzelmedi ama artık 38 buçuktan yukarı çıkmıyo hasta gibide davranmıyor doktor hemen tahlil falan isteyip çocuğun canını yakıolar die gitmekte istemiyorum bilemedim ne yapsam

Ya arkadaslar canim cok sıkkın. Kızım dun iki gün aradan sonra macun seklinde kaka yapti. Bugunde yine macun seklinde kaka yaptı. Anne sutuyle birlikte mama aliyor. Emmeyi cok seviyor ama 3 saatte her gogusten 30 ml cıkıyor dogal olarak mama destegi de aliyor. Gunde 500 ml. Su ana kadar hic boyle sorunumuz olmadi cok huysuz. Surekli kucakta gezmek istiyor

Kizlar rota virus asisi yaptirdiniz mi. Diger asilar zaten dengesini bozdu evladimin yaptirsam mi bilmiyirum.doktorumuz da sagolsun kac haftadir tatilde ulasamiyorum.
Ben bugun yaptırdım yavrum 4 tane aşı vurulmuş oldu çok huzursuz şimdide kucaktan inmiyor uyuyamiyorda ateşi çıkmadı daha ama çok aglayinca kayinvalidem calpol surubundan verdirtti iyi mi yaptım bilmiyorum dr ateşi cikmadan verme demişti rota virüsün fiyati oldukça yüksek dezavantajı yok ama çokta faydası yok bence sadece rota ishale karşı koruyormus diğer ishallere faydası yokmuş

Ben ilk bebeğime rota ve o zaman takvimde olmayan su çiçeği aşısını özel alarak yaptırmıştım.

Şimdi ise oğluma doğar doğmaz yapılan aşı dışında hiçbir aşı yaptırmamaya karar verdim.(ilk aşıda doğum anında doğumhane de ben istemeden vuruldu) Yan etkileri ve otizmle ilişkileri nedeniyle hiçbir aşıya güvenmiyorum. Ayrıca aşı olması demek o hastalığı geçirmeyeceği ya da hafif-ağır atlatacağı anlamına gelmiyor. Herkesin kendi kararı.

Ya arkadaslar canim cok sıkkın. Kızım dun iki gün aradan sonra macun seklinde kaka yapti. Bugunde yine macun seklinde kaka yaptı. Anne sutuyle birlikte mama aliyor. Emmeyi cok seviyor ama 3 saatte her gogusten 30 ml cıkıyor dogal olarak mama destegi de aliyor. Gunde 500 ml. Su ana kadar hic boyle sorunumuz olmadi cok huysuz. Surekli kucakta gezmek istiyor

Kizlar cok koralim bozuk. Iki gun once aksam bebegim deli gibi aglamaya basladi. Hic susturamadik. Acile gittik. Idrar yolu enfeksiyonu cikti. Biee idrarda kalsiyum oksalat xikti dr kum doktugunu soyledi dunde ayni saatlerde cok aglmalari oldu. Yarim fitille sakinlesti anca. Idrar kulturu ve ultrason yapilcak. Boyle birsey yasayaniniz yada duyanijiz oldumu? Intte okudum kum doken bebekte idrarda degisiklikvfarkedip anlamislar bizde oyle bisey yok sadece siddetli aglamasi var

Canım bizim kızda da varmış geçen ay dr a gidince o her yerini kontrol etmişti buraları temiz bi peçeteyle temizle demişti, ben de ıslak pamukla temizliyorum ya da banyoda suyla yıkıyorum, ilk baslarda mikrop kapar diye heryerine dokunamiyordum şimdi cesaretim arttı hafifce siliyorum

Kremdir cnm ama temizlemen lazım yoksa idrar yolu enfeksiyonu olurmuş ve CIS yapması zorlaştırmış bana iki ayrı Dr dedi ve temizliğinde AC elimle orayı yukardan aşağı bezin o kısmıyla bir kere geçilecek geri gitme yapilmicak her defasında yukardan aşağı ben sürekli yapıyorum birikmesin diye

Cnm o beyaz salgi vucudun urettigi bi salgi ordaki yapisikligi onluyo ben o yuzden dikkatli sil pamukla

C

Canim biz doktora gittigimiz ilk gun kutusunu acip gosterdi beyaz bi salgi olurbu vucutsalgisidir o kisma cok dokunmayin dedi normal ya i canim vucut uretiyo
kızlar bugün doktor kontrolü vardı. beyaz olan şeyleri temizliyebilirsin dedi. bu arada vajinasında hafif yapışma olmuş. büyük ihtimalle ıslak mendil ya da pişik kreminden oldu. dikkat edin siz de. ben su ve pamukla siliyorum artık

D denizkaan canım doktor kontrolü vardı. 3. ayını 3 gün sonra dolduruyo. tarttı 6100 gr olmuş. 770 gr almış 3. ayda çok sevindim. zorla emzirmek işe yaradı bir de tabi geceleri de emzirmek :) çok sevindim. boyu da 60 cm olmuş. idrar tahili istedi tekrar neyse ki bu kez 3 denemeden sonra numuneyi aldık. inşallah geçmiştir.

Kizlar cok koralim bozuk. Iki gun once aksam bebegim deli gibi aglamaya basladi. Hic susturamadik. Acile gittik. Idrar yolu enfeksiyonu cikti. Biee idrarda kalsiyum oksalat xikti dr kum doktugunu soyledi dunde ayni saatlerde cok aglmalari oldu. Yarim fitille sakinlesti anca. Idrar kulturu ve ultrason yapilcak. Boyle birsey yasayaniniz yada duyanijiz oldumu? Intte okudum kum doken bebekte idrarda degisiklikvfarkedip anlamislar bizde oyle bisey yok sadece siddetli aglamasi var
bizde idrar yolu enfeksyonu oldu sadece canım. 10 gün antibiyotik kullandık. ikinci sefer idrar verdik sonuç bekliyoruz. çok geçmiş olsun.

Slm canim idrarda okzalit onemli bir bulgu bunu biliyorum cunku gorumcemin oglunun karacigeri okzalit urettiginden bobrekleri iflas etti lutfen bu tarz bulgulari bir profa soralım. Sizi korkutmak yada uzmek degil maksadim sussuz kaldıgi icinde olmus olabilir. Ama okzaliti diyunca yazmadan edemedim

Merhaba, ben de bir öneride bulunmak isterim sürekli memede belki yoruluyordur 15 dk geçtiği halde hala bırakmadıysa sen bıraktırıp öbür memeyi versen ondan sonra da uyutsan iyi olur çünkü bebekler uykuda büyüyorlar dinlenemediği için de kilo alamıyor olabilir iyi günler
evet, benim bildigim kadariyla da buyume hormonu uykuda salgilaniyor.

Teşekkür ederim canım 4 gün oldu hala düzelmedi ama artık 38 buçuktan yukarı çıkmıyo hasta gibide davranmıyor doktor hemen tahlil falan isteyip çocuğun canını yakıolar die gitmekte istemiyorum bilemedim ne yapsam
Canım yine yüksek degil mi bence doktor gorsun .enfeksiyon olabilir

Ben ilk bebeğime rota ve o zaman takvimde olmayan su çiçeği aşısını özel alarak yaptırmıştım.

Şimdi ise oğluma doğar doğmaz yapılan aşı dışında hiçbir aşı yaptırmamaya karar verdim.(ilk aşıda doğum anında doğumhane de ben istemeden vuruldu) Yan etkileri ve otizmle ilişkileri nedeniyle hiçbir aşıya güvenmiyorum. Ayrıca aşı olması demek o hastalığı geçirmeyeceği ya da hafif-ağır atlatacağı anlamına gelmiyor. Herkesin kendi kararı.

Aşı önemli bir konu. Bu linki okuyun bence, aşı karşıtlığının temelsizliği ve yaratacağı sorunlar derşi toplu anlatılmış. Tavsiye ederim.

http://www.medimagazin.com.tr/ana-sayfa/guncel/tr-asilsiz-asi-karsitligi-salgini-1-11-66236.html

D denizkaan canım doktor kontrolü vardı. 3. ayını 3 gün sonra dolduruyo. tarttı 6100 gr olmuş. 770 gr almış 3. ayda çok sevindim. zorla emzirmek işe yaradı bir de tabi geceleri de emzirmek :) çok sevindim. boyu da 60 cm olmuş. idrar tahili istedi tekrar neyse ki bu kez 3 denemeden sonra numuneyi aldık. inşallah geçmiştir.
Maşallah canım sevindim. Emzirmeye devam o zaman . Çare memede :))

İyi akşamlar kızlar nasılsınız. Biz bugün tüm gün doktordaydik kızım çok kusuyor ve hiriltisi vardı kuzumun elinden kan aldilar idrar tahlili ultrason vs yapıldı çok şükür her şey temiz çıktı ama kakası yeşil ve Sümük gibi doktor onun için tahlil istedi ama kakasını yapmadı kızım biz de çıktık geldik 3 tür kaka tahlili için gidiyorum yapmıyor kızım bir türlü. Umarim önemli bişey değildir.
Şimdi de çok huzursuz ağlama krizin e girdi zorla susturamadim
Şimdi uyudu kuzum.
Kızlar havalar cok sicak ne yapıyorsunuz biz klimayi açınca bebiş gaz dolup hasta oluyor acamiyoruz. Ama 37 derece sıcaklık var burada. .
Geçmiş olsun Eylülcüğe, nasıl şimdi canım ??

Kızlar bişi soracam. Kızımın verem aşısı olan yeri biraz kızmış gibi neden acaba ??
Hemşire normal demişti abna kızarıklık için :)

Back