• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    226
Sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım

🩷Baş ağrısı olmadı anestezi alırken kafanı çok sağa sola çevirmemeye çalış ne kadar çok hareket edersen o kadar başın ağrıyor ilk çocuğum da bunu deneyimlemiştim bunu da sabit kalmaya çalıştım baş ağrısı olmadı
🩷Korse konusunda ben ilk bir tülbentle göbeğimi bağlamayı denedim 2-3 gün bayağı şişliği indi sonra korse kullandım kullandığım korse de şu çok çok eski usul ten rengi nene usulü korseler var ya ben de ondan vardı ondan taktım kaçıncı gün taktın dersen tülbenti 5 gün takmıştım korseyi de 8 gün falan taktım 2 gün taktım göbeğim bayağı indi sonra unuttum bir daha takmadım taksam iyi olur ama
🩷Kanama da korseyi taktıktan sonra arttı bugün 10 günlük olduk bugün aşırı kanamam oldu neden bilmiyorum
🩷Kimseye muhtaç olmadan kalkmaya oturmaya yatmaya ne zaman başlarım diye soruyorsan o da 6 günden itibaren yüzde 90 oranında iyileşmiş oluyorsun önceki günlerde de her gün bir önceki günden çok daha iyi hissederek kalkmış oluyorsun merak etme🥰

Biz de iki gün önce eşimle markete gittik sanki herkes bana bakıyormuş gibi hissettim eşim diyor ki neden bu kadar çekimser etrafı seyrediyorsun😅 evde iki tane bebe ile 10 gündür bir mücadele içerisindeyim gece gündüz dışarıda hayat hala akıyor ya 😭🤣
Çok özlemişim dışardaki hayatı 😅
Emziği ilk gün hastanede ne güzel tutmuştu sonra ben Meme reddi olmasın diye vermedim şimdi de tutmak istemiyor 😭
Silikon emzik aldım onu da tutmadı. Tunada ilk başta tutmuştu memenin tadını aldı bıraktı.
Ben de 8 ocakta kizima kavustum. 39. Haftada dr gel dogumu baslatalim dedi. Bir gun oncesi kontrolde kordon dolandigini gorduk. Bu arada 21. Haftada serklaj yapilmisti. Bu 2. Dogumum ve dr cok hizli, cok kolay olacagini soyledi. Sabah gittim alttan kasilmalari baslatan hap verildi, kasilmalar basladi, saat 12 de dr geldi, suyumu acti cok canim acidi😢 ve kasilmalarin cok artacagini epidural istiyorsan simdi yaptir dedi. Epidural yaptirdim gercekten dedigi gibi sancilar cok artti; ancak epidural beni sadece 1 saat rahatlatti sonra hic bir etkisi olmadi, sancilar cok cok kotuydu surekli acilma kontrol edildi, kaka yapma hissi gelince iki koluma girip beni yurttuler ve sanci geldikce duvardaki destege tutunup bacagimi yana acip egilmemi soylediler. Kasilmalar dk ya indi ve direk dogumhaneye gectik. Ebe bana ikinma dedi bebek gelmek uzereydi hemen dr u cagirdi ben cok zor duruyordum, dr geldi ve parmagiyla saga sola daire cizerek genisletmeye calisiyordu. Inanilmaz canim yaniyordu bir yandan da sancilar, sanci geldikce ikindim bebegi itmeye calistim, acidan olucem sandim, bebegin basi biraz geldi dr dur dinlen dedi ama ne mumkun durmak o kadar canim yaniyordu ki resmen filmlerdeki gibi ciglik cigliga saat 15:30 gibi dogurdum. Popoya dogru dikey yirtilma olmus dikisim var. Dikis atilirken de cok canim yandi dr bir kac kere uyusturdu. Ilk dogumumda ikinirken sancim cok azdi ve dr kesi atmisti bebegin cikisini hissetmemistim bile ama bu sefer epiduralim tutmamis ve acilar icinde dogurdum. Hizli oldu ama cok agri aci dolu oldu. Dogru mu bilmiyorum ama neden dogum yapinca gunahlar dokuluyor dediklerini anladim:( Hevesinizi kirmak istemem ama kimseye normal dogum onermiyorum, gidin prensesler gibi sezeryaninizi olun arkadaşlar normal doğum hiç kolay değil, sezeryan da kolay değildir ama daha yönetilebilir bir durum.
Canım çok geçmiş olsun. Benim doğumumla nerdeyse aynı 🤦🏼‍♀️😥 bide ben suni sancı aldım. Yırtılma falan hep aynı. Acını çok iyi biliyorum. Ben de bilsem sezaryen olurdum diyorum. Bunda da bir sürü dikişim oldu. Ve oturamıyordum bile. Bebeği kucağa alıp gezmeyi ben de yapamadım daha bir kaç güne kadar. Normal doğum olamaz bu🤦🏼‍♀️ vajinal doğum tamam ama normal değil kesinlikle.

Dün bende babasına birakip kuaföre gittim.uyutup gittim.masallah ben gelene kadar uyanmamis.yuruyerek gidecektim ama uyanır ağlar fln die arabayla gidip geldim.aynen dışarda hayat devam ediyor 🤣🫣
Ben de kuaförün önünden geçtim, bir gün geleceğim bekle dedim içimden 😂

Benimde aynı şekilde canim🙁mama veriyorum bende süt arttırıcı Damla da kullanıyorum ama damla damla geliyor 25 gün oldu
Bana sağlık ocağı ebesi rezene tohum kimyon ve nane karışımı önerdi 1 tatlı kaşığı rezene yarımşar tatlı kaşığı kimyon nane kaynamış suda demleyip ılıyınca içiyorum bir de bol su sütüm güzel geliyor ama benim paşa da göğsümde çok emmiyor az emip oynuyo sonra uyuyor ben de sağıp dolaba koyuyorum içeceğini oda sıcaklığında bekletiyorum avent tepkili biberonla içiyor

Kızlar beş gün oldu doğum yapalı süt damla şeklinde hala.. mamayla idare ediyoruz ne yaptıysam artmıyor çocuk kilo kaybetmiş ne yapabilirim oturup ağlayacam..
Sen çok strese girmişsin uyku en güzel süt yapıcı şey uyuyor musun arkadaşım her şeyi bırakıp Güzel bir duş alıp madem çocuğu da mama ile besliyorlarmış Sen bol bol uyu bestlak Damla da çok işe yarıyor hoşaf ta ama en önemlisi bol su iç ve lütfen uyu 🩷🩷🩷🩷 sana buradan güzel enerjiler gönderiyoruz lütfen kendini üzme ha sütün gelmez mama ile devam edersiniz hiç sıkıntı değil bunun için kendini suçlama 🩷

Benimde aynı şekilde canim🙁mama veriyorum bende süt arttırıcı Damla da kullanıyorum ama damla damla geliyor 25 gün oldu
Sana da aynı şeyi sormak istiyorum yeterince uyuyor musun 🥲 çünkü ne su ne bestlak Damla ne hoşaf ne rezene tek başına süt arttırmaya yetmiyor kendimde bunu gördüm uyuyup uyandığım zaman göğsümün dolduğunu hissedebiliyorum gerçekten dinlenmeniz lazım biz bir tempo içerisinde kendimizi çok boş veriyoruz ama bebeğin için dinlenmelisin bakanın varsa uykunu güzel almalısın gündüz de hani derler ya bebek uyuyunca sen de uyu bunun gerçekten bir sebebi var uyuduğun zaman süt üretimini artıyor

Çok özlemişim dışardaki hayatı 😅

Silikon emzik aldım onu da tutmadı. Tunada ilk başta tutmuştu memenin tadını aldı bıraktı.

Canım çok geçmiş olsun. Benim doğumumla nerdeyse aynı 🤦🏼‍♀️😥 bide ben suni sancı aldım. Yırtılma falan hep aynı. Acını çok iyi biliyorum. Ben de bilsem sezaryen olurdum diyorum. Bunda da bir sürü dikişim oldu. Ve oturamıyordum bile. Bebeği kucağa alıp gezmeyi ben de yapamadım daha bir kaç güne kadar. Normal doğum olamaz bu🤦🏼‍♀️ vajinal doğum tamam ama normal değil kesinlikle.

Ben de kuaförün önünden geçtim, bir gün geleceğim bekle dedim içimden 😂
Ama kuaför gerçekten çok güzel bişey miş.saclarimi kestirdim.okadar rahatladım ki.boyama işi birazcik beklesin istedim.ama saç kesimi bile okadar iyi geldi ki.bi an önce gitmelisin🤣

Yeni doğum yapacak arkadaşlara da tavsiyem bebisler ilk bı kaç gün bol bol göğsünüzde uyusun. Hem sütünüz daha çabuk iner hem bebek daha huzurlu hayata başlar 🥹 biz 11 günlük olduk hala gün içinde bı saate yakın böyle uyutuyor um gazını da çok rahat çıkarıyor böyle
IMG_20250126_000518.jpg

kızlar selammm nasilsiniz bebisler nasilll???

29 ocak çarşamba 9.30 da doğum yapacağım. kızımda da sezaryen oldum ama hicbirsey hatırlamıyorum.

bas ağrısı oldu mu kahve ise yaradı mı
kac günde toparladiniz?
korse taktınız mi taktiysaniz ne zaman başladınız?
kanama ne zaman azaldi/bitti?
yürüyüş yapmaya ne zaman başlarım

o kadar çok sorum var ama hepsini de unuttum yine 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Selamm 🤗 Ben tedavi gebeliği yani tüp bebek hamileliği olduğum için migren tetikledi hamilelikte ona rağmen baş ağrım olmadı doğumdan sonra Nescafe günde 1 tane içiyorum hala , korse doktorum önermedi sıkı şeyler de giyme dedi sanırım doktordan doktora değişiyor 🤷🏻‍♀️ 20. Gündeyiz kanamam hala var ama 3. Günden sonra hasta bezini attım normal ped dikiş yerimi rahatsız ettiği için günlük ped kullanmaya başladım taşma vs yaşamadım çok aşırı kanamam yok , yürüyüşü 15:13de doğum yaptım 16 gibi odadaydim akşam 22:30 gibi sondamı çekip ilk yürüyüşümü yaptırdılar sonra hep yürüdüm gazım 2. Gün çıktı gazda çok zorlandım sadece. Güzel doğumlar diliyorum ♥️ sağlıcakla kavuşun inşallah ♥️🐣

Ya göz kanalları tıkalıymış ya da enfeksiyon olabilirmiş Mustafa Kemal’de de çapaklanma dediğin gibi yapışma yapıyor bize enfeksiyon dedi göz damlası verdi günde 1 kez alt kısma içe damlatıyorum ve makyaj pamuğunu ılık su ile ıslatıp onla siliyorum sık sık
Yaa 😞 Sağlık ocağı yazıyor mu acaba pazartesi oraya gideceğim sorarım

Selamm 🤗 Ben tedavi gebeliği yani tüp bebek hamileliği olduğum için migren tetikledi hamilelikte ona rağmen baş ağrım olmadı doğumdan sonra Nescafe günde 1 tane içiyorum hala , korse doktorum önermedi sıkı şeyler de giyme dedi sanırım doktordan doktora değişiyor 🤷🏻‍♀️ 20. Gündeyiz kanamam hala var ama 3. Günden sonra hasta bezini attım normal ped dikiş yerimi rahatsız ettiği için günlük ped kullanmaya başladım taşma vs yaşamadım çok aşırı kanamam yok , yürüyüşü 15:13de doğum yaptım 16 gibi odadaydim akşam 22:30 gibi sondamı çekip ilk yürüyüşümü yaptırdılar sonra hep yürüdüm gazım 2. Gün çıktı gazda çok zorlandım sadece. Güzel doğumlar diliyorum ♥️ sağlıcakla kavuşun inşallah ♥️🐣
Amin çok teşekkür ederim yorumunuz faydalı oldu inşallah güzel bir doğum olur normal isterdim mümkün değil maalesef

Amin çok teşekkür ederim yorumunuz faydalı oldu inşallah güzel bir doğum olur normal isterdim mümkün değil maalesef
Olsun normal , sezeryan fark etmez siz sağlıkla kavuşunda gerisi hiç önemli değil 😍 Bende çok inanmıştım normal doğum yapacağıma gece 23 gibi sancım başladı 1 cm açıldı sabaha kadar mahvoldum ağrıdan 2 cm anca olmuş 24 saat sürecek dedi doktorum ben yapamayacağım diye sezeryan oldum ama birşeyler yedim diye öğleden sonraya aldılar ameliyata normal doğum sancısıyla bekledim saatlerce 🥲🥲 Hayırlı mutlu güzel haberlerinizi bekliyorum inşallah sağlıkla 💖🌺

Olsun normal , sezeryan fark etmez siz sağlıkla kavuşunda gerisi hiç önemli değil 😍 Bende çok inanmıştım normal doğum yapacağıma gece 23 gibi sancım başladı 1 cm açıldı sabaha kadar mahvoldum ağrıdan 2 cm anca olmuş 24 saat sürecek dedi doktorum ben yapamayacağım diye sezeryan oldum ama birşeyler yedim diye öğleden sonraya aldılar ameliyata normal doğum sancısıyla bekledim saatlerce 🥲🥲 Hayırlı mutlu güzel haberlerinizi bekliyorum inşallah sağlıkla 💖🌺
ayy inşallah benim sancim hiç yok çarşambaya kadar olur mu bilmiyorum ama çatı ağrım çok fena veya ayak üstüne atma testini bugün yapamadım dün yapabiliyordum 🤣 inşallah güzel olur hersey

makine ile denediniz mi

Makinayla sağım yapıyor musun? Memelerin sert mi yoksa boş mu? Benim de doğumdan 2-3 gün sonra birden dolup tıkandılar. Sızıyordu sürekli ama sağınca bir kaç damla geliyordu. Meğersem çocuğum hiç bir şey içemiyormuş, ben de besliyorum sanıyordum. İki gün tıkalı kanalları açmak için uğraştım, şimdi düzneli 3 saatte bir full sağım yapıp boşaltıyorum, ancak böyle yapınca süt üretimi normal bir tempoya giriyor. Belki senin de daha açılmamış olabilir mi süt kanalların?
Makineyle de denedim aynı geliyor üstelik uçları çatladı makineyle 😕

ayy inşallah benim sancim hiç yok çarşambaya kadar olur mu bilmiyorum ama çatı ağrım çok fena veya ayak üstüne atma testini bugün yapamadım dün yapabiliyordum 🤣 inşallah güzel olur hersey
Benimde hiç sancım yoktu ayak üstüne atmayı yapıyordum hatta burada bir arkadaşım yürüyüş ve merdiven çıkmayı söyledi yarım saat yürüdüm 4 kat merdiven çıktım bikac saat içerisinde sancım başladı 😂😂 Çatı muayenesi yaptı bide ebe gittiğimde çok zorlandım ama rahat bıraksam da kendimi çok uğraştı sonrasında sancım ve ağrım çok arttı 😅 Çekilen tüm sancılar ağrılar hepsi değiyormuş böyle bir sevgi olamaz dünyanın en güzel şeyini yaşıyorum keşke daha önce doğursaymışım diyorum 🤪

Yeni doğum yapacak arkadaşlara da tavsiyem bebisler ilk bı kaç gün bol bol göğsünüzde uyusun. Hem sütünüz daha çabuk iner hem bebek daha huzurlu hayata başlar 🥹 biz 11 günlük olduk hala gün içinde bı saate yakın böyle uyutuyor um gazını da çok rahat çıkarıyor böyleEki Görüntüle 3543056
Artık ben de emzirdikten sonra hemen bu şekilde gazını çıkarıyorum daha rahat oluyor🥰

Sen çok strese girmişsin uyku en güzel süt yapıcı şey uyuyor musun arkadaşım her şeyi bırakıp Güzel bir duş alıp madem çocuğu da mama ile besliyorlarmış Sen bol bol uyu bestlak Damla da çok işe yarıyor hoşaf ta ama en önemlisi bol su iç ve lütfen uyu 🩷🩷🩷🩷 sana buradan güzel enerjiler gönderiyoruz lütfen kendini üzme ha sütün gelmez mama ile devam edersiniz hiç sıkıntı değil bunun için kendini suçlama 🩷
Uyuyamıyorum bebek gece uyanıyor gündüz de bebek mamaya alışır meme emmez diyen boş insanlarla uğraşıyorum 😕

Benimde hiç sancım yoktu ayak üstüne atmayı yapıyordum hatta burada bir arkadaşım yürüyüş ve merdiven çıkmayı söyledi yarım saat yürüdüm 4 kat merdiven çıktım bikac saat içerisinde sancım başladı 😂😂 Çatı muayenesi yaptı bide ebe gittiğimde çok zorlandım ama rahat bıraksam da kendimi çok uğraştı sonrasında sancım ve ağrım çok arttı 😅 Çekilen tüm sancılar ağrılar hepsi değiyormuş böyle bir sevgi olamaz dünyanın en güzel şeyini yaşıyorum keşke daha önce doğursaymışım diyorum 🤪
yaaaa ayy eridimmm🫠🫠🫠

Back