Ben de 8 ocakta kizima kavustum. 39. Haftada dr gel dogumu baslatalim dedi. Bir gun oncesi kontrolde kordon dolandigini gorduk. Bu arada 21. Haftada serklaj yapilmisti. Bu 2. Dogumum ve dr cok hizli, cok kolay olacagini soyledi. Sabah gittim alttan kasilmalari baslatan hap verildi, kasilmalar basladi, saat 12 de dr geldi, suyumu acti cok canim acidi
ve kasilmalarin cok artacagini epidural istiyorsan simdi yaptir dedi. Epidural yaptirdim gercekten dedigi gibi sancilar cok artti; ancak epidural beni sadece 1 saat rahatlatti sonra hic bir etkisi olmadi, sancilar cok cok kotuydu surekli acilma kontrol edildi, kaka yapma hissi gelince iki koluma girip beni yurttuler ve sanci geldikce duvardaki destege tutunup bacagimi yana acip egilmemi soylediler. Kasilmalar dk ya indi ve direk dogumhaneye gectik. Ebe bana ikinma dedi bebek gelmek uzereydi hemen dr u cagirdi ben cok zor duruyordum, dr geldi ve parmagiyla saga sola daire cizerek genisletmeye calisiyordu. Inanilmaz canim yaniyordu bir yandan da sancilar, sanci geldikce ikindim bebegi itmeye calistim, acidan olucem sandim, bebegin basi biraz geldi dr dur dinlen dedi ama ne mumkun durmak o kadar canim yaniyordu ki resmen filmlerdeki gibi ciglik cigliga saat 15:30 gibi dogurdum. Popoya dogru dikey yirtilma olmus dikisim var. Dikis atilirken de cok canim yandi dr bir kac kere uyusturdu. Ilk dogumumda ikinirken sancim cok azdi ve dr kesi atmisti bebegin cikisini hissetmemistim bile ama bu sefer epiduralim tutmamis ve acilar icinde dogurdum. Hizli oldu ama cok agri aci dolu oldu. Dogru mu bilmiyorum ama neden dogum yapinca gunahlar dokuluyor dediklerini anladim
Hevesinizi kirmak istemem ama kimseye normal dogum onermiyorum, gidin prensesler gibi sezeryaninizi olun arkadaşlar normal doğum hiç kolay değil, sezeryan da kolay değildir ama daha yönetilebilir bir durum.