• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    102
Tam kendi benliğini karakterini oluşturduğu dönem. Bu süreç geçicek merak etme canım. Bir dönem sürekli inadı da olacak. 4 buçuk yaşından sonra toparlamıştık yavaştan. Şimdi de kendi düşünceleri ve kendi doğrularını savunduğu dönem inan o kadar güzel ki. Bunun için seninle tartışması düşüncelerini söylemesi o öz güvenini görünce oh diyeceksin. 😍
Yavrum benim kız koç burcu zaten inatçı. Mesela bana sinirleniyor tabağı fırlatıp kırmaya kalkıyor hayır deyip tabağı aldım kenara kaldırdım diyelim kinci unutmuyor kaşla göz arasında gidiyor tabağı buluyor bi şekilde alıp fırlatıyor kırılıyor. A aaa mama kığdı deyip gidiyor. İyi b.k yedin kığdı evet 👏

İçmiyor ki hayıy deyip itiyor elimi. Suluğa döndüm geri yeter ki içsin diye yemi bırakmıştık suluğu hasta olunca geri döndük. Arada kendi çekerse yudum yudum çekiyor. Ama yok yemiyor. Bizimki su içtikçe acıkmıyor da kusuyor daha çok. Cılk cılk oldu midesi. Annem geldi de naptı sanki o da hastalandı selamın aleyküm deyip çocuktan kaptı. Gecedendir boğazım yutkunurken acıyor bana da sattılar herhalde 🥲 doğum konusunda net değilim ama rsv yenidoğana ölümcül. Eşimden kapmasından korkuyorum mavi durunun. O sebeple ben tek kalayım olur diyebilirim bakacağım pazartesi sabah durumlara
Kuzum sen annesin en doğru kararı verirsin. Her türlü senin için çok zor olacak. Ama eşin kapmışsa solunum zaten yenidoğan için ilk önemli olan şeydir. Bismillah demeden Allah korusun bulaşırsa kötü olur. En azından bu süreçte hastanenin ne kadar yardımı olacak görevli nasıl olacak detaylı bir konuşursun. Geçen çok konuşamadın sanırım.

Yavrum benim kız koç burcu zaten inatçı. Mesela bana sinirleniyor tabağı fırlatıp kırmaya kalkıyor hayır deyip tabağı aldım kenara kaldırdım diyelim kinci unutmuyor kaşla göz arasında gidiyor tabağı buluyor bi şekilde alıp fırlatıyor kırılıyor. A aaa mama kığdı deyip gidiyor. İyi b.k yedin kığdı evet 👏
Ne zaman başladı kreşe.

Kuzum sen annesin en doğru kararı verirsin. Her türlü senin için çok zor olacak. Ama eşin kapmışsa solunum zaten yenidoğan için ilk önemli olan şeydir. Bismillah demeden Allah korusun bulaşırsa kötü olur. En azından bu süreçte hastanenin ne kadar yardımı olacak görevli nasıl olacak detaylı bir konuşursun. Geçen çok konuşamadın sanırım.
Konuşmadı ki doktor soruyorum suratında despot ifade pazartesi konuşuruz diyor. E zıkkımın kökü yani beni sürekli ne erteliyorsun diyesim geldi. Konuşturmadı hiç bir şey tam başından savma tavrı 😒

Senin kızla benimkini değişsek mi 🤣🤣 benimkine bir bardak bile kaldırtamıyorum ben çocuğum yorgunum halim yok. Falan filan dünya bahane uyduruyor. Kendi odasını da toplamıo 😂 geçen etkinlikte kesme yapıştırma kısmında çamaşır vardı. Çocuk etkinlikte bile bunların hepsini ben mi yapıcam yorulurum demesin mi 😅
yok benimkinin canı isterse yapar benim istediğim birsey yapmaz o konuda da aynı gibiler tam bir kedi gibi kova burcu iste

17 aylıktı başladığında şimdi 33 aylık. 16 ay olmuş.
Ya neden sordum. Çocuğu kreşe giden diğer annelerde bilir. Kızım ilk sene bize hayatı zindan etti. Normalde çok çıtı narin bir çocuk. Öğretmeniyle konuştum yok. En son gittim okula çocuk isteklerini bağırarak kırarak dökerek yaptırıyor bir şeye tepki gibi diye. Psikolog Okulda disipline adapte oldukları için evde özgür olduklarını biliyorlar. Buranın hakimi benim benim mıntıkam mantığı çünkü okulda o kadar özgür değiller . Belirli bir topluluk var ve kurala uymaz zorunda kalıyorlar. Misal en basiti bir aktivitede bile normalde evde izin vermeyen çocuk okulda sırasını beklemek zorunda. O zaman bize sakin olun. Tepkilerini ya görmezden gelin yada anlatın dedi. Çocuk toparlandı sonradan. İnşallah senin de toparlanır canım. Sebep buysa bilmiyorum.

Ya neden sordum. Çocuğu kreşe giden diğer annelerde bilir. Kızım ilk sene bize hayatı zindan etti. Normalde çok çıtı narin bir çocuk. Öğretmeniyle konuştum yok. En son gittim okula çocuk isteklerini bağırarak kırarak dökerek yaptırıyor bir şeye tepki gibi diye. Psikolog Okulda disipline adapte oldukları için evde özgür olduklarını biliyorlar. Buranın hakimi benim benim mıntıkam mantığı çünkü okulda o kadar özgür değiller . Belirli bir topluluk var ve kurala uymaz zorunda kalıyorlar. Misal en basiti bir aktivitede bile normalde evde izin vermeyen çocuk okulda sırasını beklemek zorunda. O zaman bize sakin olun. Tepkilerini ya görmezden gelin yada anlatın dedi. Çocuk toparlandı sonradan. İnşallah senin de toparlanır canım. Sebep buysa bilmiyorum.
Canım aynen öyle benimki de kreşin kapısından girdiği anda kişilik değiştiriyor. Alman disiplini işte anında aşılıyor öğretmenler nasıl beceriyorlar bwn daha çözemedim. Ve evet evde özgür modda kreşte kurallı bir çocuk. Öğretmenler toplantıda zaten bize kızdı disiplinli olması lazım evde diye ama o da çok gaddarca geldi bana.

Canım aynen öyle benimki de kreşin kapısından girdiği anda kişilik değiştiriyor. Alman disiplini işte anında aşılıyor öğretmenler nasıl beceriyorlar bwn daha çözemedim. Ve evet evde özgür modda kreşte kurallı bir çocuk. Öğretmenler toplantıda zaten bize kızdı disiplinli olması lazım evde diye ama o da çok gaddarca geldi bana.
Valla evde disiplin yok gayet özgür büyüyor. Yeterki oynasın dağıtsın tablet eline almasın diyorum. Kendisine zarar gelmeyeceğini bildiğim hiç birşeye kural koymuyorum. Bu çocuklar zaten erken yaşta başlıyor topluluk kuralına. Daha 20 sene okula gidecek. Evinde de rahat değilse çocuk yazık bence de.

hiç titiz değil dağınık bir de ama ikna edebilirsen sarma filan sarabiliyor
Canım titizliği bana yaptırıyor kendisi dağıtmakla meşgul 😂😂 benim temizlik rahatsızlığım vardı eskiden işte bile ağlardım ev kirli diye o derece. Şükür atlattım. Emeklemeye başlayınca günlük sil süpür yapardım. Yerde toz görse makinayı gösterirdi. Hala da öyle. Direk anne ayağıma toz geliyor rahatsız oluyorum diyor. Yada lavaboda makina için çamaşırları ayıklamışsam gitmez toparla öyle çok kötü diyor. Değişik modeller. 🤔

Kızlar bugün 38 oldum diye hareketlere tam olarak başladım. Geçen hafta sancılardan dolayı 2 gün hastanede yattım ama açılma olmamıştı serum tedavisi yaptılar. Çarşamba günü de sancılarım tamamen geçti gibi oldu. Bugün de bir saate yakın mola vererek yürüyüş yaptım. 4 5 kat merdiven çıktım ve 6 tane hurma yedim akşam da sancı tekrar başladı. Yaklaşık 3 saattir takip ediyorum sancı hafif düzeyde şiddeti hiç değişmedi. Ancak süresi başlarda 10-13dk arasıyken şimdi 5-8 arası olmaya başladı. Hastaneye gidilmeli mi biraz daha beklemeli miyim sizce

Kızlar bugün 38 oldum diye hareketlere tam olarak başladım. Geçen hafta sancılardan dolayı 2 gün hastanede yattım ama açılma olmamıştı serum tedavisi yaptılar. Çarşamba günü de sancılarım tamamen geçti gibi oldu. Bugün de bir saate yakın mola vererek yürüyüş yaptım. 4 5 kat merdiven çıktım ve 6 tane hurma yedim akşam da sancı tekrar başladı. Yaklaşık 3 saattir takip ediyorum sancı hafif düzeyde şiddeti hiç değişmedi. Ancak süresi başlarda 10-13dk arasıyken şimdi 5-8 arası olmaya başladı. Hastaneye gidilmeli mi biraz daha beklemeli miyim sizce
Canım istersen önce bi duş al yada uzan dinlen. Bende iki gündür dediğin gibi yürüyüş hareket falan yapıyorum ve 3-5 dk da bire kadar düşüyor kasılma süreleri sonra duş alınca yada uzanıp dinlenince geçiyor. Çok yorulmaya bağlı olarak kasılmalar tetikleniyor. Dinlendiğinde yada duştan sonra geçmezse hiç bekleme direkt git

Canım istersen önce bi duş al yada uzan dinlen. Bende iki gündür dediğin gibi yürüyüş hareket falan yapıyorum ve 3-5 dk da bire kadar düşüyor kasılma süreleri sonra duş alınca yada uzanıp dinlenince geçiyor. Çok yorulmaya bağlı olarak kasılmalar tetikleniyor. Dinlendiğinde yada duştan sonra geçmezse hiç bekleme direkt git
Ben de hareketlere bağladım ama dinlenmeyle de geçmedi sanırım daha çok dinlenmem gerekecek 😂😂

Sen nasıl oldun bu arada senin de sancıların vardı en son geçti mi onlar

Merhaba kızlar hazır ikizler uyuyorken kısada olsa bahsedeyim malum gebelik şekerim sınırda da olsa ikiz olduğu için insulım kullanıyordum ve gebelik kolestazı ihtimaline karşı her hafta kontrole gidiyordum 24 ocak cuma günü de öyle bir kontrol olacak diye gittim doktora bir önce ki gun ve gece ev dısında falandım yani gayet nırmal bir gündü sadece sabah hastaneye giderken eşime midemden sırtıma bir agrı var anlam veremedim demiştim Doktor'un odasına girdim ve doktorum bana sen iyi misin dedi bende ne alaka der gibi kadının suratına eveeeet dedim sadece gelirken arabada midemden belime bi sancı var demiştim dedim oda bana insanlar ona doğum sancısı diyor ve senin kadar rahat durmayıp acile falan gidiyor dedi normal doğum olması imkansızdı birinin plesantası asagıda diye. vajınal muayene dedi direk asıstanona odaya girdi vajınal baktı ultrason ile rahim boyu çok kısalmıs dedi elle muayene etti 2 cm acıklık dedi normal ultrason ile bebeklerin kalp atışına baktı normal dedi ve 30 dakika sonra ameliyathanede idim sonraki yarım saatte ise odamda 😅 hiç endişe ettiğim gibi olmadı epidural oldum herşeyi hissettim ama hiçbirşey hıssetmedim şansıma fotografcım acil bi hastaya gelmiş organızasyoncum ben ameliyathanede ilen herşeyi halletmiş bebeklerim hemen agladı bir sorunları yoktu ve hemen yanıma geldiler sutumde geldi yeterli ama bebekler küçük olduğu için biraz hızşı yoruluyor lar günde bir kaç kez emdikten sonra 5 ml takviye mama veriyorum kendim doktorunun yönlendirmesi ile anlayacagınjz ben hıcbısey anlamadım ama herşey anladım gibi oldu önerim olacaksa size kesinlikle doktorunuza korseyi sorun hayat kurtarıyor hiçbir şekilde stres yapmayın ben doguma girerken ne eşimin ne kendi tarafımdan kimse yetişemedi ailem zaten şehir dısında yaşıyor doğumdan iki saat sonra gelebildi eşimin ailesi aynı şehirde olmasına rağmen trafikten yetişemedi birşeyler akısında iken daha güzel oluyor 🌸💞 herkese saglıkla bebeklerine kavusmasını diliyorum dualarımda hepiniz vardınız 🙏🏻🙏🏻
Tekrardan gözün aydın canım çok sevindim bebeklerin de yanında sütün de gelmiş darısı bizlerin başına sağlıkla kolaylıkla inşallah🥹😘
Bana da günler yaklaştıkça bir korku sarıyor Spinal anestezi beni tedirgin ediyor ritim bozukluğum olduğu için endişe duyuyorum sırf bu yüzden genel anestezi diyorum

Bebeklerin kaç kilo doğdu ağrın sızın var mı canım?
İnşallah ben de senin gibi böyle pozitif bir mesaj atarım🥹❤️

Ben de hareketlere bağladım ama dinlenmeyle de geçmedi sanırım daha çok dinlenmem gerekecek 😂😂
Sen nasıl oldun bu arada senin de sancıların vardı en son geçti mi onlar
Nasıl oldun canım naptın geçmediyse inşallah gitmişsindir hastaneye.
B3nim sancılarım dediğim gibi sürekli var bazen işte 5 dk da bire düşüyor dinlenince geçiyor. Şimdi mesela çok sert bi kasılmayla uyandım ve uzun sürdü geçmedi kolay kolay

Back