2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Kizlarr bebegim grip oldu galiba oksuruyo , hapsiriyo burnu cok akiyo. Napmaliyim bi care ne onerirsiniz. Ihlamur verdim kac ml wermeliyim kasikla veriyorum. Buhar makinasini calistiriyorum. Napicam siz ne yaptiniz??

Slm anneler nasılsınîz @cilekli turtam hoşgeldin özlettin kendini @Nehir Baran ı da merak ediyorum haberi olan var mı?bende oğlum uyumusken bi gireyim dedim artık gündüz uykuları çok bozuldu gecede emzigi düştükçe uyanıyor üstünü çok açıyor ya yanıyor çocuk terliyor açınca üsüyor sabaha kadar başını bekliyorum bizimde dışımızdan çıkacak herhalde durmadan emzigi ısırıyor çeneme yanağıma saldırıyor parmak hep ağzında sürekli salya akıtıyor insallah atessiz atlatırız su dönemi ya bu arada bi yogurt mayaliim dedim agzıma yuzume bulastirdim hic tutmadı bildiginiz süt yani hic beceremedim bu aralar sadece corba ve meyve püresi yiyo yogurt da vermek istiuorum ama beceremiyorum ek gıda olayı tam oturmadı bizde hep rutin seyler veriyorum ben cici bebe taraftarı degilim kızlar içime sinmiyor vermek oğlum bayan oturmaya başladı kuşakta hep oturuyor destekli de bide desteksiz de az bise oturuyor sonra pat düşüyor ama daha dönemiyor

Kizlarr bebegim grip oldu galiba oksuruyo , hapsiriyo burnu cok akiyo. Napmaliyim bi care ne onerirsiniz. Ihlamur verdim kac ml wermeliyim kasikla veriyorum. Buhar makinasini calistiriyorum. Napicam siz ne yaptiniz??
canım ıhlamura elma suyu koy bide, günde 2-3 kere ver, toplamda 1 çay bardağı kadar olsun. Burnunu sürekli açık tut temizle, öksürük için prospan die bitkisel bi şurup verdi bize çok iyi geldi. Bide 7 gün sürer grip virüsü dedi, dinlensin bol bol dedi. Bide onu odadan çıkartarak bol bol havalandır

yoğurdun soğukmuydu ki canım, serçe parmağını sok elini yakmayacak ama yine de sıcak olmalı. Bide yoğurdu katıp iyice karıştırma, dipten 2-3 kere çevir kafi

Canim cok sagol uygulicam hepsini. Ihlamuru nasil yapim tarif eder misin hep taze mi yapayim. Ilk esim yapti aktar tarif etmis, sende yazar msin zahmet olmazsa?

Bende cay bardagina mayalamaya calisiyordum ama ayni oluyordu denemedigim sey kalmadi koca tencere sut yogurt oluyo bardakta yogurt olmuyordu bardak küçük oldugu icin süt çabuk soguyomus ve tutmuyormus mayaladigim bardsgi sıcak su icine koyunca tuttu bana da kv soyledi

tattırmaya başladık.

benden önce spring_0 ve skelebeks yazmış

Canim kakasi biraz daha iyi gibi. Ama burnu akiyo oksuruyo nolcak bilmiyorum. Serum fizyolojikle aspire ediyorum burnunu. Yine doluyo. Napmaliyim
Odanin havasi kuruyo olabilir canim.. Buhar makinasi felan ise yarar mi acaba.. Ya da kettle da su kaynatsan bebegin odasinda..
Ilgaz nasill geceleyin uykuya zor mu daliyor hala canim
Uykuya daliyo da , uykuda kalamiyo bu sefer de ac mi cocuk doymuyo mu ondan mi cabuk uyaniyo anlamadim ki.. Bekliyorum kontrolu iste.. Masallah masallah diyeyim, huysuzluklari da azaldi gibi..

Off yavrum yaaaa hastalik ustune hastalik cekiyor cok gecmis olsun cnm annem bebekler genelde grip olmaz der bilmiyorum yinede. Ben cok agir grip olmustum esimde. Kiz hep kucagimizdaydi ama bulasmadi şükür. Annemde grip olmazlar demisti. Ins kolay atlatir ya....

Canim onceki gun mayaladim bende bebegime vermeye baslayacagim cunku 10 gun sonra 6ayligix inşallah. Anlatayim belki isine yarar.
Pastorize kutu sutle yaptim. Yarim litre sütu kaynara cikinca altini kapatiyoruz. Sogumaya bırakıyoruz. Isisibi ayarlayabilmek onemli. Serce parmagini koydugunda sayiyorsun. 7ye kadar saydiginda elini yakacak isida oluyor. Yani yediye zor dayaniyor elin. Sonra bi bardaga 1 yemek kasigina yakin yogurt al. Kaynamis sutunden 3 yemek kasigi falan koy. Iyice karistir. Bu maya oluyor. Bu karisimi yavasca bi kenardan sutune bosalt. Sutun bulundugu kabin kapagini kapakla kapama sulanir. Delikli bi suzgec gibi bisey koy. Sonra altini ustunu bi sofrayla sar. Firina koy gec sogusun diye. Tabi bu islemi gece yapiyorsun. Sabaha kadar firinda kaliyor. Sabah buzdolabina al. Kapagini kapa dokunma hic. Bir gun de bzdolabinda beklesin. Sonraki gune yogurdumuz hazirdir. Afiyet olsun:)

Cnm Okadar da az mayalamaya gerek yok biraz fazla olsun çöpe mi gidecek fazla kalinca siz yiyiverirsiniz::)) dedigin gibi cabuk sogursa tutmaz. En manyiklisi konserve kavanozunda mayalamak. Yer de kaplamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…