2015 Ekim Anneleri

Canım dr lar genelde normal doğum yanlısı bence bi eksi görmese almazdı uhte kalmasın gerçekten sana çok açık bişi söyleyim ben okuduğum araştırdığım ne varsa şunu anladım .. Bende mecburiyetten sezaryen oldum normal doğuma ikna haldeydim istiyomuydum sorusuna tam olarak evet diyemem ikna olmuştum ama dr bebekken geçirdiğim kalça çıkıklığı operasyonu yüzünden kasların zarar görür normali düşünme bile deyince sezaryen oldum ki tansiyon yüzünden 37. Hafta dolar dolmaz bebeğime kavuştum .. Bi ara bebeğe bağlılığımı sorguladım hisler tamam bağlılıkta acaba normal doğum daha mı bağlardı beni bebeğe diye düşünmedim değil çünkü inan bana ben sezaryende hiç bişi hissetmedim ... Normal doğum bi kadını daha çok anne yapmıyo gözde büyütmemek lazım adından ötürü en doğalı ama burda dikiş yüzünden acı çekende oldu hiç bi şey olmadan rahat rahat doğuranda 3saatte de bebeğine kavuşan oldu 12 saatte de ya da bizim gibi yarım saatte de ... Tabi ki ikinci normal istiyosan 2yıl süresi var sıkıntı çıkmaması için ama yaparsın normal normal de doğurursun ama dert etme sezaryen yaptım diye .. Önemli olan beneğin ve senin sağlığın ikisi tamam sa neden nasıl olduğu bu kadar pişmanlık yaratsın .. Bunlar benim fikirlerim :) herşey gönlünce olsun canım benim

Ben de normal doğum istemiştim ama ben de tansiyon dolayısıyla 37. haftada sezaryen oldum sonra dedimki iyki böyle olmuş çünkü normal doğum yapamazdım ep. sez bile çok heyecanlandım dr sakinleştirici yapmak zorunda kaldı

Valla canım ben yemeyi düşünüyorum belki biraz incelirim

Ya ben çok rahat bi doğum geçirdim o yüzden midir bilmem normal doğum tamam sağlıklı ama bu bünye bizim o kadar ıkınmak bana mantıksiz geliyo :) bu tamamen benim fikrim ..

Tabi ki benim kızıma olan bağlılığım normalin bile üstündeee. Ben sadece normal doğumu çok istediğim için içimde uhte kaldı ve ALLAH nasip ederse ikinciyi inşallah normal doğurabilirim. Geçenlerde bi akraba geldi hayırlı olsuna, kalktı bana diyo ki siz tam anne sayılmazsınız. Normal doğum yapıp o sancıları çekmeden tam anne olunmuyormuş. Neymiş biz kolay yolla kavuşmuşuz bebeğimize. Neyse ben buna takılmadım tabi,sadece sezeryan dan hep daha çok korkuyordum ve dogumdan 2-3hafta sonrasında bile dikiş yerim hala acıyordu. Teşekkür ederim cnm<3

Ya ben çok rahat bi doğum geçirdim o yüzden midir bilmem normal doğum tamam sağlıklı ama bu bünye bizim o kadar ıkınmak bana mantıksiz geliyo :) bu tamamen benim fikrim ..
Ki ben sezaryen sonrası çok ağrı çektim belki normaldir bilmiyorum 1 hafta kadar yataktan tek başıma inemiyordum arabaya bindiğimde bozuk yollarda ağladığımı hatırlıyorum buna rağmen iyki sezaryen:)

Kusura bakma canım densiz akrabana sevgilerimi gönderiyorum

Ya biliyorum o tipleri bana diyen olmadı ama eşim takılır kızımı severken ben doğurdum seni ben ben derim eşim ordan doğurmadın sezaryenle aldırdın der :) sonra bende kızıma seni ben sezaryenle doğurdum derim :) kimseden yemedim ama eşimden şaka yollu bile olsa laf geliyo :) yok öyle bişi bizde anneyiz sonuna kadr

Ay nasıl sinir oldum o akrabaya Bende sezeryan doğum oldum epidural canım ameliyat yerim hala sızlar ağır kaldırsam yada soğuk alsa normal doğumda o olmuyor biz ondan daha fazla ağrı çekiyoruz + bide dikiş izi cabası ... Bnde normal istiyorum ama bnm prenses tek ayağıyla girmiş doğum kanalına makat bebekti mecbur sezeryan oldum 38+4de

Ki ben sezaryen sonrası çok ağrı çektim belki normaldir bilmiyorum 1 hafta kadar yataktan tek başıma inemiyordum arabaya bindiğimde bozuk yollarda ağladığımı hatırlıyorum buna rağmen iyki sezaryen:)
Aynen canim 10 gün hastaneye taşındım bebegim kuvezde olduğu için eşim birinci viteste gitmesine rağmen nasıl ağrı cektim...1 hafta yataktan tek kalkamadim yine de herşeye değer

Ay hadi inşallah eşim ikna olur bizde keseriz

Hiç takma canim ben yavruma 5 yil sonra kavustum tansiyon yükselmesinden 35+6 da acil aldı doktorum. ...

Kayinvalidecigim!!!
Aynı şeyi bana söyledi kp yaninda bende 5 yil hastaneye taşındım çocuk hasretiyle yandım sezaryen doguranda gayet anne dedim....o sözü kim cikartmissa çok cahilmis dedim

Benim esimde bir kere demişti bende ne mutlu sana oramda sarkma olmayacak taş gibi duruyor demiştim öyle kaldı eşim

Benim esimde bir kere demişti bende ne mutlu sana oramda sarkma olmayacak taş gibi duruyor demiştim öyle kaldı eşim
harikasınız ya laf yerini bulmuş :))

Ben ssvd adayıydım. Son haftalara kadar da kesin yapacağım gözüyle bakıyordum. Doktorum da bu yönde destekliyordu. Facebooktaki ssvd grubuna da üyeydim. Hypnobirthing kitabını okudum, egzersizleri yaptım. Ne yazık ki son nst lerim normal çıkmadı. Doktorum bebeğin bizim bilmediğimiz bir sıkıntısı olabilir dedi. Sezeryan kararını vermek benim için kolay olmadı. 39+0 da bebeğim dünyaya geldi fakat siyah kakayı yapamadı. Sonrasında biyopsi, ameliyat vs burdaki arkadaşlar bilir. Şimdi diyorum ki iyi ki de normal doğum diye diretip bebeği sıkıntıya sokmamışım. Nasipten öteye gidilmiyor. Arkadaşların dediği gibi sezeryan olunca yarım anne olunmuyor. Sen de şansını denersin ama öncelik bebeğin sağlığı elbette.

Kızlar doğum şeklinden bahsedilmiş ben de sezaryen olanlardanım eşim annem şaka yollu takılsalar da hiç umrumda olmadı benim için önemli olan doğum anımı güzel anımsamaktı çok da güzel olarak hatırlıyorum ve doğum sonrası çok şükür hiçbir sorun yaşamadım hastaneden çıkışta 5. Kattaki evime merdivenlerden tek seferde çıktım eve geldiğimin üçüncü günü market için dışarı çıktım dolaştım sonrasında da hiçbir sıkıntı olmadı canım acıdı bazı zamanlar ama hiç kendimi dinlemedim. Ne olursa olsun bebişlerimize sağlıklı kavuştuk onların güler yüzleri her şeyden herkesten önemli. Yazmak istedim:)

Ya kızlar bir şey soracağım. Bebekleriniz doğumdan beşinci aya kadar toplam kaç cm uzadı?
Şu sebepten soruyorum. Bence bebeğimin boyu kilosu iyi. Kaldı ki sağlıklı olsunlar asıl önemli olan o ama bence öyle olmadığı halde sürekli zqyıf ve az gelişmiş muamelesi görüyorum. Dr a göre normaliz.

Kulağını tıka canım. Bu insanların hakkaten işi gücü yok benim kız 49 cm doğdu şimdi 69cm boy artışı beklenenin üzerindeymiş dr öyle dedi bizi kriter alma aslında kimseyi alma her bebek kendine özgü biz yetişkinler birbirimizin aynısı mıyız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…