• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Günaydın kızlar 6.ay kontrolümüzü olduk 69cm ve 8 kg:). Sebze püresine başlayacağız ve ara öğünde meyve ( elma veya armut) sebze püremiz balkabağı(veya havuç) patates yeşil kabak ile başlıyor 2 gün arayla da yeni sebze eklenecek sebze püremizde avokado da var geçen burda bir arkadaş yazmıştı meyve olarak armut ve avokado püresi verdim diye avokado çiğ önermedi yerel meyvemiz olnadığı için bu arada hala yoğurt yok demir ilacı yok
Maşallah canım neden demir ilacı yok?aşınızı oldunuz mu ?25 nisan bizim aşımız korkuyorum düşündükçe çok ağlıyorlar birde o gün işe başlayacağım o da geriyor beni

Canim benim minikte 6400 kilosu beni de emmedine yapalım önemli olan sağlıklı olmaları bu aralar çok istahsiz ve grip zorla yediriyorum
Bende aynı şeyi dert ediyorum kızımın kilo alımı çok yavaş ebe korkuttu neden almıyor diye. Reflü var kızım da 300 gr alıyor bakalim haftaya kontrolü vae kaç kg olacak kızım. En son 7 kg dı şimdi 5.5 aylık.

Artık kesmıyiruz teyzesi hiç kesmeseydik küt saçlı bi kızım olurdu ilk kestiğimizde iki aylıktı üstler toplanıyodu :)) 2 yaşına kadar hiç kesmicem sırtını iner diye düşünüyorum :))
Canım traş ettiğiniz zaman kaç ayda böle uzuyo bnde Zeyneb hifa nın saçını traş ettirmek istiyorum da temmuzda halasının düğünü var o zaman bu kadar uzar mı :-)

Canım traş ettiğiniz zaman kaç ayda böle uzuyo bnde Zeyneb hifa nın saçını traş ettirmek istiyorum da temmuzda halasının düğünü var o zaman bu kadar uzar mı :-)
Canım biz 2ay önce 1 numara kestik sıfırdan biraz uzun ... Şuan 5 -6 cm arası sacları ama bizim kızın hızlı uzuyo saçları nasıl bebeğinin ?? Ama temmuza uzar yaaa

Bende aynı şeyi dert ediyorum kızımın kilo alımı çok yavaş ebe korkuttu neden almıyor diye. Reflü var kızım da 300 gr alıyor bakalim haftaya kontrolü vae kaç kg olacak kızım. En son 7 kg dı şimdi 5.5 aylık.

Ya sen ebelere takılma bana da aynısını yaptılar doktorumuz sağlığı önemli dedi 21 nisanda 6.ayını dolduracak emin geçen ay 300 gr da bizimki almış bu aylardan sonra fazla kilo alımı olmazmış. ...bizde problem yemekte yemiyor canim ya

Canım biz 2ay önce 1 numara kestik sıfırdan biraz uzun ... Şuan 5 -6 cm arası sacları ama bizim kızın hızlı uzuyo saçları nasıl bebeğinin ?? Ama temmuza uzar yaaa
Hani doğarken çok saçlı doğdu hifa şimdi o saçlar dökülüp yenileri çıkıyo o yeniler hızlı uzuyo gibi :)

Günaydın kızlar 6.ay kontrolümüzü olduk 69cm ve 8 kg:). Sebze püresine başlayacağız ve ara öğünde meyve ( elma veya armut) sebze püremiz balkabağı(veya havuç) patates yeşil kabak ile başlıyor 2 gün arayla da yeni sebze eklenecek sebze püremizde avokado da var geçen burda bir arkadaş yazmıştı meyve olarak armut ve avokado püresi verdim diye avokado çiğ önermedi yerel meyvemiz olnadığı için bu arada hala yoğurt yok demir ilacı yok
Maşallah Güneş e:nazar::nazar: ne güzel büyümüş annesi 2 gün arayla yeni sebze eklenecek ya patates havuç kabak +yeni sebze mi olacak canım ben de bir türlü demir ilaci veremedim ilk 2 3 gün verdim kusmasi arttı sonra vermedim :oops:

Kızlar aranızda sezeryen sonrası vajinal doğum yapan varmı? Ben normal doğum yapmayı çok istemiştim ama doktorlarımın beni korkutmasından dolayı sezeryan oldum. Ama çok pişmanım. İkinci doğumumu normal yapmak istiyorum kısmet olursa. Bu konudaki bilgilerinizi paylaşabilirmisiniz?

Hani doğarken çok saçlı doğdu hifa şimdi o saçlar dökülüp yenileri çıkıyo o yeniler hızlı uzuyo gibi :)
Aynen canım saçlı doğanlarda dökülüyor sonra yine daha canlı çıkıyo ama bizim sadece kafa arkası az döküldü biz dökülme yaşamadık 2ayı bitti sıfıra vurduk her ay kestik 2.ay 3.ay 5 aylıkken toplam 3 kere kestik baktık erkek sanıyolar :) kesmicez dedik :)) kestikçe daha gür çıkıyo

Kızlar aranızda sezeryen sonrası vajinal doğum yapan varmı? Ben normal doğum yapmayı çok istemiştim ama doktorlarımın beni korkutmasından dolayı sezeryan oldum. Ama çok pişmanım. İkinci doğumumu normal yapmak istiyorum kısmet olursa. Bu konudaki bilgilerinizi paylaşabilirmisiniz?
Canım var sanırım burda ama yazmassalar nette çok güzel hikayeler var doğum hikayeleri makaleler ordan da bakabilirsin burda bi çok kişi normale niyetlenip sezaryen oldu :) ama bebeği alınca kucağa inan nasıl olduğunun önemi kalmıyo bence sağlık sıhhat versin Rabbim hepimize

Maşallah canım neden demir ilacı yok?aşınızı oldunuz mu ?25 nisan bizim aşımız korkuyorum düşündükçe çok ağlıyorlar birde o gün işe başlayacağım o da geriyor beni
Canım biz anne sütü almıyoruz mama yiyoruz mamalara demir ilavesi oluyormuş. Kızımı da solgun görmedi. Diğer ay kan testi yapacak ona göre dedi. Aşımız yarın ben de korkuyorum :(

Maşallah Güneş e:nazar::nazar: ne güzel büyümüş annesi 2 gün arayla yeni sebze eklenecek ya patates havuç kabak +yeni sebze mi olacak canım ben de bir türlü demir ilaci veremedim ilk 2 3 gün verdim kusmasi arttı sonra vermedim :oops:
Sağol canım:) ilk 5 gün bal kabağı( veya havuç) patates ve yeşil kabak her gün miktar artacak ilk gün 3 tatlı kaşığı bir sonraki gün bir öncekinin 2 katı olacak. 5 günün sonunda 2 gün arayla yeni sebze eklenecek. Maydanoz, kereviz, enginar, brokoli, avokado. Semizotu da çıkıyor yavaş yavaş. Pirinç vermedi canım pirinçlerin hali kötü dedi bir de kızımda biraz kabızlık var vermeyelim dedi. Kabızlık olduğu ilk 3lü karışımdan pirinci aldı yeşil kabağı koydu. 1 tatlı kaşığı da zeytinyağı da çiğden eklenecek

Sağol canım:) ilk 5 gün bal kabağı( veya havuç) patates ve yeşil kabak her gün miktar artacak ilk gün 3 tatlı kaşığı bir sonraki gün bir öncekinin 2 katı olacak. 5 günün sonunda 2 gün arayla yeni sebze eklenecek. Maydanoz, kereviz, enginar, brokoli, avokado. Semizotu da çıkıyor yavaş yavaş. Pirinç vermedi canım pirinçlerin hali kötü dedi bir de kızımda biraz kabızlık var vermeyelim dedi. Kabızlık olduğu ilk 3lü karışımdan pirinci aldı yeşil kabağı koydu. 1 tatlı kaşığı da zeytinyağı da çiğden eklenecek
Anladım canım Semizotunu bekliyorum dört gözle :)) dün patates havuç kabak pirinç zeytinyagiyla pure gibi yaptım çok güzel oldu ya benim bile yiyesim geldi :kk77:

Günaydın kızlar yine bi bilgiyi notlarıma almış bulunmaktayım ateşlendiğinde direk alnına ilik soğuk arası bezi koyuyo bekliyordum şimdi güzel oldu tabi olmasın yavrularımızın ateşi ama olduğunda öyle yapicam teşekkürler akrepikizi akrepikizi :KK66:
Kızlar dun arkadaşlarım geldi onların da yiğitten 2 ay büyük kızları var.bizimki onları görünce neler yaptığına inanamazsınız ben sok oldum ve biraz da tedirgin oldum normal mi diye. Direk kizin kıyafetinden yakaladı tuttuğu gibi kendine çekip ağzını açması bir oldu. Ve çok kuvvetliydi yani kız garibim korktu. Sonra elinde oyuncak vardı kizin onu almaya çalışıyo falan ama telaşla almaya çalışıyo.:KK17:
Benim de yakın arkadaşım var 4 gün ara ile doğum yaptık onlar geldiler, onların bebişi bizimki kadar hareketli değil oğlum kızın çorabını çekti çıkardı hooop ağzına :) Alya dedim karşındaki Görkem izin verme çorabını almasına :)

Diş sıkıntısı olabilir büyüme atağı olabilir havalar güzel gidiyor temiz hava iyi gelebilir canım
Evet canım balkona çıkarıyorum ara ara, yada eşim gelince yorgun değilse yakın çevreyi turlayıp geliyoruz bikaç gündür ama tek çıkmaya cesaret edemiyorum hala belli olmaz oğlumun işi :)

Ay benim oglanda aynı canim kollarim omzum fena agriyor mamayi filan kucagimdayken yapiyorum çok afedersiniz lavaboya bile gidemiyorum:mad:
Canım benim oğlumda izin vermiyor ama artık lavaboya giderken bebek arabasına koyuyorum sevdiği oyuncağı koyuyorum beraber gidiyoruz ben çiş çiş diye söyleniyorum o da bana bakıyor oyuncağıyla oynuyor yoksa oturtsam oturduğu yerden basbas bağırıyor, zıpzıpa koysam ordan çığlık atıyor ancak öyle buldum çareyi

iyi geceler kızlar nasılsınız bakalım? ben hala nezleyim umarım iyileşirim bir an önce. bugün yine her zamanki gibi evde misafirler vardı bir tanesi de çok sevdiğim bir teyze kızımı kucağına almak istedi kızım da hemen güldü gitmek istedi ona öylece verdim başta her şey güzeldi benim kız çayın yanında bisküvileri görünce gözü doğal olarak onlara takıldı bakıp duruyordu kadın alıp eline verdi vermiyoruz biz diyoruz ne olacak ya tutar elinde diyor ayağa kalktım kızdım tabi hadi neyse bırakır elinden duru da dedim sonra alıp ağzına vermesin mi bisküviyi direk gittim müdahale ettim ağzından çıkardım bu çocuğa daha başka bir şey vermeye başlamadım ki bir de verdiğin şeker yani dedim hala ne olacak benim gelin veriyor demesin mi? bahsettiği torunu da hem hiç anne sütü almamış hem de şu an 1.5 yaşında. kadın bilinçsiz hareket ediyorsa benim suçum mu bu daha 5.5 aylık bile değil. ay valla cinnet geçirecektim sonradan kızımı aldım kucağından da rahat ettim. dua etsin ki sevdiğim bir insan yoksa çok fena olurdu. ayy sinir oldum gün içinde de size de yazayım dedim kızlar
Ayy benzer şeyi benim eşim yapıyor bilmem kimin eşi öyle yapmış banane ondan diyorum o çocuğunu obez yaptı diye bende mi yanlış besleyip yapacağım, bu ek gıda konusu tartışma konusu bizde off

Kızlar ela beni yoruyor o yüzden pek giremiyorum.hareketlendigi günden beri hep bi havalarda ağlıyor beni alın diyor mizmizlaniyor kendi kendine oyalanmalari atacağına geçti gibi.Gece desen yarım saatte bi belki bir saatte emziriyorum.emzirmesemde sağa sola çeviriyorum onu beş dk idare ediyor.gecede geç yatiyoz dün yine uyandı yeni yatirmistim bir ağlıyor memeyi almıyor sinir oldum iki yapıştırdım bacağına ve şimdi çok üzgünüm bi anlık üzüntü ve yorgunluk birikmesi.ayy ne zormuş sizdede oluyor dimi.
Bazen o kadar sinir oluyorum ki bikaç defa bağırmışlığım oldu. Geçen hafta zaten iyice azıttı bebe gece doğru düzgün uyumuyor gündüz durmuyor, diş diş diyorum bu kadar sürer mi bilmiyorum. Uykusuz kaç gecenin ardından sabah kalktık yine ihtiyaçlarını giderdim ağlıyo ağlıyo oyalayamıyorum bağırdım artık ne istiyorsun diye yarım saat sonra falan komşu geldi :) bebek kaç gündür çok ağlıyor bişeyi mi var ki diye, muhtemelen sabahın o saatinde ses falan olmayınca benim sesimi de duyunca geldi. Olabiliyor öyle.

Canım öyle durumlarda yanında biri varsa bebeği ona vermekte fayda var yaklaşık 1 saattir kızım anlamadığım bir şekilde ağlıyordu kucağımda sakinleştiremedim inanır mısın babam sakinleştirdi şu an evi turluyorlar kızımın gıkı çıkmıyor
Ne güzel şanslıymışsın :) (Atlamış gibi oldum ama) bizim kimse yok akşam eşimin gelmesini eskiden 4 gözle beklerdim şimdi 8 gözle bekliyorum :D gelsin de oynasınlar diye

Merhabalar kızlar sayfaların hepsini okuyamadım henüz ama okuduğum kadarıyla bebeklerimiz ilk ergenliklerine girmiş :) hepsi bi havalarda, atarlılar, nazlılar :) 2-3 haftadır düzelemedik bi türlü dişse çıksın artık, büyüme atağıysa da geçsin ya :)

Canım var sanırım burda ama yazmassalar nette çok güzel hikayeler var doğum hikayeleri makaleler ordan da bakabilirsin burda bi çok kişi normale niyetlenip sezaryen oldu :) ama bebeği alınca kucağa inan nasıl olduğunun önemi kalmıyo bence sağlık sıhhat versin Rabbim hepimize
Evet bazılarını okudum nette, ama dedim belki aramızda da biri yapmıştır da daha detaylı bilgi alırım diye sorayım dedim. Tabiki çok şükür sağlığımız yerinde ama işte içimde büyük bir pişmanlık kaldı keşke bekleseydım belki normal doğurabilirdim diye. Ama doktorum bebek iri, bebegi riske atabiliriz , biraz daha beklersek kakasını yapabilir falan filan diye korkutunca, 39+2 de sezeryan oldum :(

Bugün doktorun verdiği bir bilgiyi daha paylaşayım. Özellikle kız bebek anneleri bebeklerinize cam şişe su veriniz. Plastik Şaşallardaki bir madde östrojene dönüşüyormuş erken ergenlik vb sonuçlar doğuruyormuş pınar exclusive en iyisiymiş ama sırma taşdelen hepsi olur dedi bu kadarda mı dikkat edeceğiz diyebilirsiniz ama böyle birşey varmış.

Back