Maşallah çok güzel uzamışKulağını tıka canım. Bu insanların hakkaten işi gücü yok benim kız 49 cm doğdu şimdi 69cm boy artışı beklenenin üzerindeymiş dr öyle dedi bizi kriter alma aslında kimseyi alma her bebek kendine özgü biz yetişkinler birbirimizin aynısı mıyız
Canım benim kız doğduğunda 50 cm di 5 aylık kontrolde 66 cm çıktı her bebeğin gelişimi farklı sen başkalarına takılma benim kıza da şişman diyorlar ne yapayım sütüm yaramış deyip geçiyorum kimseye bir şey anlatmak zorunda da değiliz dr normal diyorsa normaldirYa kızlar bir şey soracağım. Bebekleriniz doğumdan beşinci aya kadar toplam kaç cm uzadı?
Şu sebepten soruyorum. Bence bebeğimin boyu kilosu iyi. Kaldı ki sağlıklı olsunlar asıl önemli olan o ama bence öyle olmadığı halde sürekli zqyıf ve az gelişmiş muamelesi görüyorum. Dr a göre normaliz.
Bizim ev 24 derece civarı. Alta tek pijama, tek kat çorap,üste çıtçıtlı kısa kollu atlet üstüne uzun kollu tek kat. Bazen gündüzleri kısa kollu giydiriyorum 1-2 saatliğine.İyi akşamlar annişler yine aklıma takılan bir şey var :) bebisleri nasıl giydiriyorsunuz? Ben cit Citli atlet ayaklı zıbın üstüne de alt üst takım giydiriyorum yani hala alt 2 kat oluyor havalar ısındı 2 kat rahatsız eder mi acaba bebisleri ayaklı zıbın giydirmezsem üşür gibime geliyor
Bende aynı giydiriyorum alışsın diye kısa kollu çıtçıtlı ve sadece çorapla oynatıyorum hoşuna gidiyor ... Gecede üstünü inceyle örtüyorum uyandığında bişi giydirmiyorum :)Bizim ev 24 derece civarı. Alta tek pijama, tek kat çorap,üste çıtçıtlı kısa kollu atlet üstüne uzun kollu tek kat. Bazen gündüzleri kısa kollu giydiriyorum 1-2 saatliğine.
Maşşallah tatlıma yaaa :)) ay gördükçe doğurdukta büyüttük birlikte duygulanıyorumfotoğraf yükleme işini bi yapamadım gitti ya :) siz nerden yüklüyorsunuz? Hata verip duruyor
Canım ben yarım kol çıtçıtlı body ve tulum giydiriyorum çift kat yapmıyorum sabah uyandığında penye yelek giydiriyorum gün içinde giydirmiyorum. Gece sıcaklık 20-21 derece oluyor gündüz 22-23 derece kv ördüğü yün patik ve yeleklerin hiçbirini giydirmedim.İyi akşamlar annişler yine aklıma takılan bir şey var :) bebisleri nasıl giydiriyorsunuz? Ben cit Citli atlet ayaklı zıbın üstüne de alt üst takım giydiriyorum yani hala alt 2 kat oluyor havalar ısındı 2 kat rahatsız eder mi acaba bebisleri ayaklı zıbın giydirmezsem üşür gibime geliyor
Bizim ev 24 derece civarı. Alta tek pijama, tek kat çorap,üste çıtçıtlı kısa kollu atlet üstüne uzun kollu tek kat. Bazen gündüzleri kısa kollu giydiriyorum 1-2 saatliğine.
Bende aynı giydiriyorum alışsın diye kısa kollu çıtçıtlı ve sadece çorapla oynatıyorum hoşuna gidiyor ... Gecede üstünü inceyle örtüyorum uyandığında bişi giydirmiyorum :)
Ay o zaman ben de tek kat giydireyim yavaş yavaş iyi oldu sorduğum yoksa temmuza kadar pisecekti yavrucakCanım ben yarım kol çıtçıtlı body ve tulum giydiriyorum çift kat yapmıyorum sabah uyandığında penye yelek giydiriyorum gün içinde giydirmiyorum. Gece sıcaklık 20-21 derece oluyor gündüz 22-23 derece kv ördüğü yün patik ve yeleklerin hiçbirini giydirmedim.
Bende epidural sezeryan oldum. En azından sen istesende normal doğurma şansın yokmuş pozisyondan dolayı. Benim kızımın pozisyon iyidi ama kanala girmemişti. Biraz daha beklesemm belki girerdi ama doktorlar kafamı karışıtırınca sezeryana yöneldim. Artık inşallah ikinci bebişimi ALLAH nasip ederse normal doğurabilirim inşallah.Ay nasıl sinir oldum o akrabayaBende sezeryan doğum oldum epidural canım ameliyat yerim hala sızlar ağır kaldırsam yada soğuk alsa normal doğumda o olmuyor biz ondan daha fazla ağrı çekiyoruz + bide dikiş izi cabası ... Bnde normal istiyorum ama bnm prenses tek ayağıyla girmiş doğum kanalına makat bebekti mecbur sezeryan oldum 38+4de
Çok iyi söylemişsım cnm. Benim akrabamda gercekten çok densiz. Misafirdir diye bişey söyleyemedim, ama utanmasam o an kovardım evimden.Hiç takma canim ben yavruma 5 yil sonra kavustum tansiyon yükselmesinden 35+6 da acil aldı doktorum. ...
Kayinvalidecigim!!!
Aynı şeyi bana söyledi kp yaninda bende 5 yil hastaneye taşındım çocuk hasretiyle yandım sezaryen doguranda gayet anne dedim....o sözü kim cikartmissa çok cahilmis dedim
Bencede doğru karar vermişsın, iyi ki de yormamışsın bebişini. Umarım şimdi iyidir bebeğin, allah uzun sağlıklı ömürler versin.Ben ssvd adayıydım. Son haftalara kadar da kesin yapacağım gözüyle bakıyordum. Doktorum da bu yönde destekliyordu. Facebooktaki ssvd grubuna da üyeydim. Hypnobirthing kitabını okudum, egzersizleri yaptım. Ne yazık ki son nst lerim normal çıkmadı. Doktorum bebeğin bizim bilmediğimiz bir sıkıntısı olabilir dedi. Sezeryan kararını vermek benim için kolay olmadı. 39+0 da bebeğim dünyaya geldi fakat siyah kakayı yapamadı. Sonrasında biyopsi, ameliyat vs burdaki arkadaşlar bilir. Şimdi diyorum ki iyi ki de normal doğum diye diretip bebeği sıkıntıya sokmamışım. Nasipten öteye gidilmiyor. Arkadaşların dediği gibi sezeryan olunca yarım anne olunmuyor. Sen de şansını denersin ama öncelik bebeğin sağlığı elbette.
Inşallah canimÇok iyi söylemişsım cnm. Benim akrabamda gercekten çok densiz. Misafirdir diye bişey söyleyemedim, ama utanmasam o an kovardım evimden.
Bende 2bucuk yıl sonra kavuştum kızıma, zaten bu yüzden de doktor normal doğumun risklerini anlatınca, riske atmaktan korktum ve sezeryan oldum. İnşallah ikinciye normal doğum nasip olur ve burada paylaşırım :)
Çok tatlı maşallahfotoğraf yükleme işini bi yapamadım gitti ya :) siz nerden yüklüyorsunuz? Hata verip duruyor
Ben üste yarım kol çıtçıtlı badi ve uzun kollu üst, alta da genelde kadife tek kat pijama ve çorap. Ayaklı pijama az almıştım.İyi akşamlar annişler yine aklıma takılan bir şey var :) bebisleri nasıl giydiriyorsunuz? Ben cit Citli atlet ayaklı zıbın üstüne de alt üst takım giydiriyorum yani hala alt 2 kat oluyor havalar ısındı 2 kat rahatsız eder mi acaba bebisleri ayaklı zıbın giydirmezsem üşür gibime geliyor
Benimki 55 cm doğmuştu, beş aylıkken 67 cm di. Genele göre normal o zaman ama toplam uzamaya göre biraz az ama önemli değil.Canım benim kız doğduğunda 50 cm di 5 aylık kontrolde 66 cm çıktı her bebeğin gelişimi farklı sen başkalarına takılma benim kıza da şişman diyorlar ne yapayım sütüm yaramış deyip geçiyorum kimseye bir şey anlatmak zorunda da değiliz dr normal diyorsa normaldir
İnşallah canım. Bebeğim de şimdi çok iyi maşallah.Bencede doğru karar vermişsın, iyi ki de yormamışsın bebişini. Umarım şimdi iyidir bebeğin, allah uzun sağlıklı ömürler versin.
Ben sadece, ortada iri bebek olmaktan başka bi sıkıntı olmadığı için sezeryan olduğuma pişman oldum o kadar, yani bekleseydim belki normal doğururdum diye kendi kendimi yedim bitirdim:s neyse sağlıklı olsunlar da artık şansımı ikincide deneyebilirim inşallah :)
Masalah masallah kilosuna da boyuna da gunes kizimizin. Umarim rahatca gecersiniz ek gidaya. Avokado konusundaki bilgilendirme icin de tesekkurler, buharda mi haslasak acaba? Buarada ediz de hafif bir dokuntu oldu once banyoda haif kizariklik vardi, cildi cok hassas tutarken yaptim sandim,,iki gun sonra baktim dokuntu. Sanirim brokoliden oldu. Alerjik bunyeli bebislerin annelerine 3 gun kuralini uygulamalarini ve ne yediklerini baslarda yazmalarini oneririm yoksa hangisi alerji yapti anlamak cok zor oluyor.Günaydın kızlar 6.ay kontrolümüzü olduk 69cm ve 8 kg:). Sebze püresine başlayacağız ve ara öğünde meyve ( elma veya armut) sebze püremiz balkabağı(veya havuç) patates yeşil kabak ile başlıyor 2 gün arayla da yeni sebze eklenecek sebze püremizde avokado da var geçen burda bir arkadaş yazmıştı meyve olarak armut ve avokado püresi verdim diye avokado çiğ önermedi yerel meyvemiz olnadığı için bu arada hala yoğurt yok demir ilacı yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?