• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Canım bu aya ilk adım ayakkabısı için erken dedi dr o yüzden bez ayakkabı giydiriyorum zaten onunla basmıyo bi yere ama sıcak tutuyo bizimki pondifleri sürte sürte çıkarıyo ayağından :) o yüzden bağcıklı aldım bu tarZ giyiyo 18 numara sıkmıyo
Teşekkürler canım güzelmiş bunlar:) ben de kalın bir patik almıştım onu giydiriyorum arayış içindeyim başka ne olur diye

Oh şifa olsun canim bugün sebze corbasina azcik bulgur bıraktım denemek amaçlı pirinç yerine irmikte guzel oluyor bilginize:KK19:
Canım bulgur daha sonraları veriliyormuş pirinç irmik daha önce verilebilecek besinlerdenmiş biraz araştır istersen. Bebişler birçok şeyi yiyor belki ama öncelik sonralık olayı var ihtiyaçlarına ve vücutta sindirilebilirliklerine göre

Teşekkür ederim canım galiba ben 'bebegi eğlendirme ve anneye nefes aldırma bölümünü ' beğendim :) allah korusun ev kazaları yanma haşlanma diyor ya içim cız etti ablam hediye etmişti başta ben de direttim koymam diye ama yalniz kalınca 10 dk da olsa koyuyorum zaten gözümün önünde oluyor
Ben de 10-15 dk koyuyorum. Günde en fazla 3 kere. Bizim kız zayıf olduğundan mı ne içinde fır dönüyor, her yanı ayrı oynuyor. Ama bi defa kafayı küüt diye geçirdi önündeki oyuncağa. Acıdı kıyamadım. Bi de yalnız bırakamıyorum ben olmadık bi yere gider diye. Gerçi bi yere gidebildiği de yok da:KK48: iyi oluyo ama çok da gerekli değil bence. hediye gelmese almazdım herhalde ben de.

Kızlar uzun zamandır hifadan fırsat bulup bakamıyorum şimdi uyudu sıpam.. Çok hareketlendi artık yetişemiyorum ev işi fln zaten yalan oldu da wc ye bile gidemiyorum :mad: Yanında durduğum zaman kendi kendine oynuyor hanım yoksa bni bi gözü görmesin basıyor çığlığı :63: az kaldı iflas edecem ama ne zaman bilmiyorum :KK31: bu arada bu sefer ciddi ciddi diş kaşımaya başladı kızım göğsümün ucunu sakız gibi çiğniyor :KK45: ha bide acayip şekilde yuvarlanıyo emeklemeye üşeniyo yuvarlanarak odayı turluyor :KK48::KK71: siz nasılsınız bebişler nasıl :KK36:
Aferin hifaa ya:KK68:darısı başımıza:)

Merhabalar
Bebekleriniz çok tatlı:KK68:Maşallah...

Bizde 5 buçuk aylık olduk, şimdiye kadar hiç mama almadı, ek besin ( daha doğrusu tattırmaya da ) 2 hafta oldu başlayalı. Yoğurt ve meyve deniyoruz şuan sadece. Bizim kilomuz çok az ya, ona takıyorum şu ara. Sadece anne sütü aldığı için içim rahattı ama şu ara takmaya başladım. 2 hafta önce 6.700 kg dı. Sizin kilolar çok iyi maşallah:nazar:
Canım benim kız da zayıf. Ayın 14ünde 6 sını doldurcak ama 7 kilo şu an. Takma canım, kilo ayrı şey sağlık ayrı şey.

Maşallah canım yaaa çook tatlı. Büyümüş bildiğin :)
teşekkür ederiz canım benim evet baya büyüdük:21:babası 10 gün sonra geldiğinde tanıyamayacak resmen:KK48: bu arada güneş hanımın resmini de bekliyoruz:KK51:

Günaydınn
Sağolun kızlar içi rahatlıyor hiçdeğilse insanın. Dr muza göre zaten bi sıkıntı yok, hatta tattırmaya başladığımı duysa kızar:KK17:
Sizler baya hızlı gidiyorsunuz ama ek besin olayında.
Neyse sağlıklı olsunlarda kuzucuklar gerisi boş:KK47:

Oh şifa olsun canim bugün sebze corbasina azcik bulgur bıraktım denemek amaçlı pirinç yerine irmikte guzel oluyor bilginize:KK19:
Canım ben mercimek çorbasına hep koyuyorum bulgur besleyiciliği artsın diye ince bulgur kalın farketmiyor ... Doyuruculuğu da artıyor en doğal karbonhidrat pirinçten daha masum ama tabi ilk nişasta ile tanışması lazım bebeğin bi kaç gün muhallebi yaparsan pekmezle bulgura başlayabilirsin derler ben sıraya hiç uymadım tercih meselesi ;) ama seviyolar mercimek çorbasını :))

Canım ben mercimek çorbasına hep koyuyorum bulgur besleyiciliği artsın diye ince bulgur kalın farketmiyor ... Doyuruculuğu da artıyor en doğal karbonhidrat pirinçten daha masum ama tabi ilk nişasta ile tanışması lazım bebeğin bi kaç gün muhallebi yaparsan pekmezle bulgura başlayabilirsin derler ben sıraya hiç uymadım tercih meselesi :KK66: ama seviyolar mercimek çorbasını :))[/QUOT
İrmikte bulgur zaten:) pütürlü olduğu için bulguru sona bırakıyorlar. Ben keçi sütünden mayalamaya çalışuyorum yoğurdu

Hepsi aynı tabi ama işlenmiş az işlenmiş olayı var canım benim sonucta yumuşuyor ve eziyoruz :) eski taş ezerlerde dövseler hepsi sağlıklıda bi sürü metal deyiyor inceltmek için ama şu var bulgurlada muhallebi olmuyo :)) mesela ben patates ve havuca pirinç eklemedim zaten patates karbonhidrat ödem yapar bulgurun besin değeri daha fazla ... Tavsiye tabi ezince daha farklı oluyo :)

Günaydın kızlar 6.ay kontrolümüzü olduk 69cm ve 8 kg:). Sebze püresine başlayacağız ve ara öğünde meyve ( elma veya armut) sebze püremiz balkabağı(veya havuç) patates yeşil kabak ile başlıyor 2 gün arayla da yeni sebze eklenecek sebze püremizde avokado da var geçen burda bir arkadaş yazmıştı meyve olarak armut ve avokado püresi verdim diye avokado çiğ önermedi yerel meyvemiz olnadığı için bu arada hala yoğurt yok demir ilacı yok

Hoppalalar için de kitapta bilgi var paylaşayım onu da :) kitabı aynen aktarıyorum. Bu ürünlerde gereksiz ürünler olup bebeğin gelişmesine bir faydası olmadığı gibi bebeğin egzersiz yapmasını da sağlamazlar. Bebekleri eğlendirip onlara yeni duygular tattırırlar ve annelere de yabana atılmayacak şekilde bir teneffüs imkanı verir. Yürüteçlerin aksine bebekler kısa sürede yorulduklarından dolayı bu ürünlerin kullanım süreleri kendiliğinden sınırlanmış olur ve yaralanma riski asgari düzeyde olup zamanında doğmuş sağlıklı bebeklerin gelişiminde olumsuz etki yaratmazlar.( Prematüre ve rahatsız bebekler için uygun değildir)
Teşekkür ederim canım.

Back