- 16 Aralık 2015
- 203
- 291
- 18
- 36
Masallah ediz in boyuna kilosunKizlar biz de bugun 6 aylik olduk. 70 cm olmus boyumuz,,kilomuz da 8 kg, 500 gr almisiz. Doktorumuz iyi buldu ama artik 5 ogun ek gidaya gececegiz en kisa zamanda dedi. Asi hic korktugum gibi olmadi, doktorumuz yurtdisindan iki asinin birlikte verildigi bir asi getirtmis, bu ay onu yapti, yapmadan koluna krem surdu acisini azaltsin diye, asilarin kalanini da gelecek ay yapacakmis. Oyle olunca o kadar yaygaraci oglum azicik dudak buzdu bitti. Sonrasinda da henuz pek atesimiz yok, tabi butun gun hafif keyifsizdi,,bir de kabiz olmusuz iki gunun sonunda yardimla zor yapti kusum kakasini. Kizlar biraz erken bir soru olacak ama ustune kafa yormus olan varsa cevaplarinizi bekliyorum. 5 ogun ek gida olunca ne zaman anne sutu verecegim diye sordum. Doktor da kahvslti bulamacinin, purelerin ve corbalarin icine koyabilirsin ayrica ne zaman isterse her an verebilirsin dedi. Simdi nasil yapsam pek bilemiyorum, o kadar ek gidadan sonra yemegin ardindan kesin almaz. Uykuya dalmaya yakin hafif sindirmis acikmis olsa emerek uyumasini istemiyorum. Yok kafama estikce surekli versem bu sefer ileride surekli meme ister mi acaba diye dusunuyorum. Var mi fikirleriniz? Aramizdaki 2 cocuklu tecrubeli anneler siz nasıl yaptiniz?
Ayy ne guldum ya Allah ta sizi guldursun emigünaydın annişler :)
poyraz kendini otomatik güncellemiş olacakki 6 bucukta kalkan çocuk 5 bucukta kalktı :) tabi yeni saate göre 6 bucuk..gülsem mi ağlasam mı bilemedim
Cnm bildigim kadariyla once tadimlik yani mesela bir cay kasigiyla baslayip gitgide arttirman gerekiyor birden 1 tam elma agir gelmistirKızlar cuma günü 5bucuk aylık kızıma bir tane sarı elmayı rendeleyerek günde iki kere besledim. Sonrasında kızım hiç kakasını yapmadı. Acaba elma kabızlık mı yaptı. Bir elma çok mu 1gün içinde. Ondan sonra zaten 2gündür anne sütü dışında bişey vermedim.
Hadi bakalim gozunuz aydin iyi kotu atlattiniz bu asiyida bide ates yapmasa su asilar kuzucuklarda teknoloji henuz okadar niye gelismediyse :'( keske biz olsak o asilari sutumuzdende bebislere gecse ne guzel olurduuuKizlar buarada erken sevinmisim. Dun gece bir atesimiz cikti 39lara fln yaklastik. Sabaha kadar kompres fln neyse ilk nobetimizi tutmus olduk. Stajyer kivaminda gidiyoruz ediz bey bize yavas yavas tecrubeler kazandiriyor. Neyse bu aksam tam gecti keyfi de yerine geldi yani 36 saat surdu surmedi. Neyse yarisini atlattik cok sukur, arkasi gelecek ay:) butun ekim minnoslari kolayca atlatir insallah
Oyy dilacikkk tam evime geldim artik agzima bise tikistircak birileri olmayacak tam rahatladim diycekken asi da nerden cikti :-( :-( hadi insallah atessiz atlatirsinizGünaydın annişlerr çok şükür evime geldim oh beeokuyamadigim sayfalar oldu inşallah herkes iyidir biz az soynra aşıya gidiyoruz mutlu sağlıklı haftalar diliyorum
Cnm Allah acil sifalar versin sanada kuzucugunada masallahKızlar o kadar çok telaşe var ki okuyamıyorum bile aşılar olunmuş ateşler çıkmış bu 6. Ay aşıları ağır biraz telaş etmeyin geçiyor bizim ki evrim geçirdi sürekli ayakta durayım istiyo zıpzıp kesmiyo adım atacam diyo taytay duruyo ama 3-4 saniye kilodan devriliyo :)) ne kol kaldı ne uyku :)) tatlı şikayetlerbirde benim rahatsızlık arttı troid değerim 29 a çıkmış normali 1-4.5 ultrasona giricem bana dua edin
Teşekkür ederiz canım orada her yerde uyuyan hanimefendi eve gelince yerini yadirgadi :) bir de 10 gunde 300 gr almış dolma ve bulgur pilavı tavsiye ederim dermisimOyy dilacikkk tam evime geldim artik agzima bise tikistircak birileri olmayacak tam rahatladim diycekken asi da nerden cikti :-( :-( hadi insallah atessiz atlatirsiniz
Benimde kafam karıştı canim 5 ogun nasıl olacak ki ya bir de bazı sitelerde kahvaltı 8. Aya kadar anne sütü diyo bazı siteler bulamaç gibi yapmayın tek tek tadını alsın diyo nasıl yapsak yaKizlar biz de bugun 6 aylik olduk. 70 cm olmus boyumuz,,kilomuz da 8 kg, 500 gr almisiz. Doktorumuz iyi buldu ama artik 5 ogun ek gidaya gececegiz en kisa zamanda dedi. Asi hic korktugum gibi olmadi, doktorumuz yurtdisindan iki asinin birlikte verildigi bir asi getirtmis, bu ay onu yapti, yapmadan koluna krem surdu acisini azaltsin diye, asilarin kalanini da gelecek ay yapacakmis. Oyle olunca o kadar yaygaraci oglum azicik dudak buzdu bitti. Sonrasinda da henuz pek atesimiz yok, tabi butun gun hafif keyifsizdi,,bir de kabiz olmusuz iki gunun sonunda yardimla zor yapti kusum kakasini. Kizlar biraz erken bir soru olacak ama ustune kafa yormus olan varsa cevaplarinizi bekliyorum. 5 ogun ek gida olunca ne zaman anne sutu verecegim diye sordum. Doktor da kahvslti bulamacinin, purelerin ve corbalarin icine koyabilirsin ayrica ne zaman isterse her an verebilirsin dedi. Simdi nasil yapsam pek bilemiyorum, o kadar ek gidadan sonra yemegin ardindan kesin almaz. Uykuya dalmaya yakin hafif sindirmis acikmis olsa emerek uyumasini istemiyorum. Yok kafama estikce surekli versem bu sefer ileride surekli meme ister mi acaba diye dusunuyorum. Var mi fikirleriniz? Aramizdaki 2 cocuklu tecrubeli anneler siz nasıl yaptiniz?
Geçmiş olsun canım benim de mayısta kontrolüm var gebelikte tiroid çıktı bu arada ben hamilelikte 20 kilo aldım doğumda eve geliş 5 kilo gitti sonra o 5 kiloyuda geri aldım anlayacağın doğuma gittiğim kilodayımKızlar o kadar çok telaşe var ki okuyamıyorum bile aşılar olunmuş ateşler çıkmış bu 6. Ay aşıları ağır biraz telaş etmeyin geçiyor bizim ki evrim geçirdi sürekli ayakta durayım istiyo zıpzıp kesmiyo adım atacam diyo taytay duruyo ama 3-4 saniye kilodan devriliyo :)) ne kol kaldı ne uyku :)) tatlı şikayetlerbirde benim rahatsızlık arttı troid değerim 29 a çıkmış normali 1-4.5 ultrasona giricem bana dua edin
Canım ne zaman isterse emse doyup öğünleri etkilenmez mi bilemedimKizlar biz de bugun 6 aylik olduk. 70 cm olmus boyumuz,,kilomuz da 8 kg, 500 gr almisiz. Doktorumuz iyi buldu ama artik 5 ogun ek gidaya gececegiz en kisa zamanda dedi. Asi hic korktugum gibi olmadi, doktorumuz yurtdisindan iki asinin birlikte verildigi bir asi getirtmis, bu ay onu yapti, yapmadan koluna krem surdu acisini azaltsin diye, asilarin kalanini da gelecek ay yapacakmis. Oyle olunca o kadar yaygaraci oglum azicik dudak buzdu bitti. Sonrasinda da henuz pek atesimiz yok, tabi butun gun hafif keyifsizdi,,bir de kabiz olmusuz iki gunun sonunda yardimla zor yapti kusum kakasini. Kizlar biraz erken bir soru olacak ama ustune kafa yormus olan varsa cevaplarinizi bekliyorum. 5 ogun ek gida olunca ne zaman anne sutu verecegim diye sordum. Doktor da kahvslti bulamacinin, purelerin ve corbalarin icine koyabilirsin ayrica ne zaman isterse her an verebilirsin dedi. Simdi nasil yapsam pek bilemiyorum, o kadar ek gidadan sonra yemegin ardindan kesin almaz. Uykuya dalmaya yakin hafif sindirmis acikmis olsa emerek uyumasini istemiyorum. Yok kafama estikce surekli versem bu sefer ileride surekli meme ister mi acaba diye dusunuyorum. Var mi fikirleriniz? Aramizdaki 2 cocuklu tecrubeli anneler siz nasıl yaptiniz?
Canım bir elma olarak ölçüyü bilmiyorum ama bize dr bir kahve fincanı demişti armut püresi için gerçi ben daha vermedim elma kabız yapmıyor bildiğim kadarıyla kabızlığa armut da iyi geliyorKızlar cuma günü 5bucuk aylık kızıma bir tane sarı elmayı rendeleyerek günde iki kere besledim. Sonrasında kızım hiç kakasını yapmadı. Acaba elma kabızlık mı yaptı. Bir elma çok mu 1gün içinde. Ondan sonra zaten 2gündür anne sütü dışında bişey vermedim.
Benim de 8de uyanan kızım o sabah 7de uyandı tabi yeni saate göre gene 8di nasıl becerdi bilmiyorum:)))günaydın annişler :)
poyraz kendini otomatik güncellemiş olacakki 6 bucukta kalkan çocuk 5 bucukta kalktı :) tabi yeni saate göre 6 bucuk..gülsem mi ağlasam mı bilemedim
Geçmiş olsun canım eşin yok diye duygusalsın sanırım evi sık sık havalandır geri kalan yapılacakları yapıyorsun zaten ateş huzursuzluk yoksa duru mutlu demekki emzirerek zaten vücuduna antikorlar geçiyorİyi akşamlar kızlar nasılsınız bakalım? Kaç gündür sessiz takipçiyim ama yazamadım hiçbir şey biraz duygusal durumum dalgalı birkaç gündür bir de bugün kızımın burnu akıyot eşim ayağıma dolaştı iyicegerçi ateş halsizlik huzursuzluk bir şey yok ama nezle olduk sanırım hapşırık ve su gibi burun akıntımız var. Ne yapayım kızlar fikir verin beynim durma noktasında bol bol emziriyorum nemi artırmaya çalıştım bir de sıvı olsa da burnunu sürekli çektiriyorum aspiratörle. Başka ne yapabilirim gayet de iyi duruyor
Evet canım eşimden ve evimden uzakta olmak gittikçe zorlaşıyorGeçmiş olsun canım eşin yok diye duygusalsın sanırım evi sık sık havalandır geri kalan yapılacakları yapıyorsun zaten ateş huzursuzluk yoksa duru mutlu demekki emzirerek zaten vücuduna antikorlar geçiyor
Canim geçmiş olsun bizde aynıydı benim felaket bogazim agriyor emininde burun akıntısı ve sesi kısıldı doktora götürdüm peditus surub verdi balgam söktürücü surubta verdi fizyolojik serum kullanıyorum burnu için salgın bu aralar....gözlemle bakalim ins fazlalaşmaz....Evet canım eşimden ve evimden uzakta olmak gittikçe zorlaşıyornezle için ilaç da verilmiyormuş galiba dr a götürsem ne olacak onu da bilmiyorum. Yarın annemler hastaneye gidecek aslında ama randevular doluymuş hem de biraz daha gözlemlesem diyorum geç olmaz değil mi?
Geçmiş olsun canım bence ateşi hiriltisi öksürüğü yoksa geç olmaz zaten yapiyorsundur bol bol emzirEvet canım eşimden ve evimden uzakta olmak gittikçe zorlaşıyornezle için ilaç da verilmiyormuş galiba dr a götürsem ne olacak onu da bilmiyorum. Yarın annemler hastaneye gidecek aslında ama randevular doluymuş hem de biraz daha gözlemlesem diyorum geç olmaz değil mi?
Ateş huzursuzluk yoksa emiyorsa seni bence geç olmaz ağrısı sızısı yok demek ki için rahat etmesse bir gün sonra götürEvet canım eşimden ve evimden uzakta olmak gittikçe zorlaşıyornezle için ilaç da verilmiyormuş galiba dr a götürsem ne olacak onu da bilmiyorum. Yarın annemler hastaneye gidecek aslında ama randevular doluymuş hem de biraz daha gözlemlesem diyorum geç olmaz değil mi?
Canim geçmiş olsun bizde aynıydı benim felaket bogazim agriyor emininde burun akıntısı ve sesi kısıldı doktora götürdüm peditus surub verdi balgam söktürücü surubta verdi fizyolojik serum kullanıyorum burnu için salgın bu aralar....gözlemle bakalim ins fazlalaşmaz....
Geçmiş olsun canım bence ateşi hiriltisi öksürüğü yoksa geç olmaz zaten yapiyorsundur bol bol emzir
Ayy inşallah kızlar sıkıntı olmasın da valla korkuyorum köydeyiz şimdi bir de hastane için bir saat yol var. Şimdilik çok şükür iyiyiz neşemiz iyi inşallah daha iyi oluruz yarına. İki saatte bir emziriyorum gece de yaparım inşallahAteş huzursuzluk yoksa emiyorsa seni bence geç olmaz ağrısı sızısı yok demek ki için rahat etmesse bir gün sonra götür
Gözlemle canım hemen hastaneye gitme sonuçta hastanede mikrop daha çok bnce ama Ihlamur verebilirsin bizim dr günde 1 çay bardağını geçmeyecek şekilde verebilirsiniz demişti hifa onunla hafifledi biraz... Çok geçmiş olsun ilerlemez inşallahEvet canım eşimden ve evimden uzakta olmak gittikçe zorlaşıyornezle için ilaç da verilmiyormuş galiba dr a götürsem ne olacak onu da bilmiyorum. Yarın annemler hastaneye gidecek aslında ama randevular doluymuş hem de biraz daha gözlemlesem diyorum geç olmaz değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?