• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Teşekkür ederim canım inşallah iyileşir dr a da gitsek yapılacak bir şey yok sanırım şu aşamada. Reflü yastığımız yanımızdaydı artık küçük geliyor ama olsun başını yüksekte tutuyor o bile yeterli yaptım onu da sağolasın. Size de geçmiş olsun atlattınız aşı olayını hayırlısıyla darısı bize bakalım. Boyunuza kilonuza da maşallah ayrıca. Biz de 8 kiloyu geçyik sanırım tontişi taşırken kolum daha çok yoruluyor. Öğünlerden bahsetmişsin 5 e çıkacak diye ben iki öğünü bile beceremiyorum neredeyse:KK43: tam olarak başlayamamıştım yoğurt ve sebzelerle başlamıştım bugün artık ara verdim bolca anne sütü alsın diye iyi olalım meyveleri de deneyeceğiz. Spordan da bahsetmişsin canım can ı gönülden tebrik ediyor ve destekliyorum ben iyice hantallaştım burada bir de depresif moddayım zaten ye iç otur yat modundayım haliyle zerre kadar kilo vermediğim gibi aldım da sonum ne olacak bilmiyorum:KK43:
canim bence haklisin soguk alginliginda ilac zaten gerekmiyor,,bebisi doktora goturecegim diye yormak iyi yerine kotu bile geleBilir. Ama baktin ates cikti, hastaligi gecmiyor yada kotulesiyor tabi o zaman goturmek lazim. Siz de atlatirsiniz canim asilari korkacak birsey yok biraz ates oluyor ama dedigim gibi antreman yapmis oluyoruz. Ek gida isi yavas yavas oluyor canim, biz 4. Ayda tadimlik meyve ve yogurtla baslamamistik, 5. Ay meyve ve yogurtu tam 2 ara ogun olarak verdik. 6. Ayda da yavas yavas ana ogunlere geciyoruz. Yavas yavas hem bebisler alisiyor hem biz. Spor konusunda da canim inan ben cok enerij degilimdir gatta biraksan butun gun kanepeye yayilip dizi izleyebilirim uykum da cok kiymetli 7 saat uyumazsam zombi gibi gezerim. Ama duzenli spora baslayinca hakikaten enerjim 2 kat artti, yorulmak yerine enerji ve mutluluk veriyor meret, dogal antidepresan cidden. Ha arada bazi gunler oyle bir yorgunluk tembellik yine basiyor ki minimum gereklilikleri anca yapiyorum spor fln hayal oluyor. Bence hep insanin vucudunu dinlemesi gerekiyir arada dur diyorsa duracaksin yoksa toptan gidersin minimum gereklilikleri bile yapamazsin.

Evet canim en cok annelerin kendi cocuklarina deGermis diyorlar ama napiyim mutlu da olsam uzulsem de hep burada paylasiyorum, bu konularda beni sizden daha iyi anlayacak kimsem yok ki:) canim atesi de klasik yontemlerle dusurdum, ince giydirmek, koltuk altina kasiklara ilik kompres, calpol verdim tabi 38.5u gorunce. Bir de isiyi emip disari veren bir bant vardi bir deneyim diye jokerden almistim onu kullandim. Onu yapistirdim alnina. Hakikaten de cok rahatmis oneririm surekli kompresle ugrasmaktan cok kolay. Hem kullan at degil saklayip tekrar kullanabiliyorsun. Hem de kompres rahatsiz ediyor bebisleri ilik da koysak sonucta soguyor
Bant bilgisi güzel teşekkürler:)

Teşekkür ederim canım inşallah iyileşir dr a da gitsek yapılacak bir şey yok sanırım şu aşamada. Reflü yastığımız yanımızdaydı artık küçük geliyor ama olsun başını yüksekte tutuyor o bile yeterli yaptım onu da sağolasın. Size de geçmiş olsun atlattınız aşı olayını hayırlısıyla darısı bize bakalım. Boyunuza kilonuza da maşallah ayrıca. Biz de 8 kiloyu geçyik sanırım tontişi taşırken kolum daha çok yoruluyor. Öğünlerden bahsetmişsin 5 e çıkacak diye ben iki öğünü bile beceremiyorum neredeyse:KK43: tam olarak başlayamamıştım yoğurt ve sebzelerle başlamıştım bugün artık ara verdim bolca anne sütü alsın diye iyi olalım meyveleri de deneyeceğiz. Spordan da bahsetmişsin canım can ı gönülden tebrik ediyor ve destekliyorum ben iyice hantallaştım burada bir de depresif moddayım zaten ye iç otur yat modundayım haliyle zerre kadar kilo vermediğim gibi aldım da sonum ne olacak bilmiyorum:KK43:
Masallah demeyi unutmusum duru ya bir de. Duru nun boy kilo hep cok guzel gidiyor

Canlar ya ben bu ek gıdayı beceremiyorum yoğurt yemiyor çorbayı sevmezse yemiyor kaşık mama yemiyor meyveyi püre olarak yemiyor ama ekmeği neye banarsan ban yiyor :) yumurtaya bayılıyor ama yeterince ek gıda aldığını düşünmüyorum ek gıda alınca emmiyor bana emmesi gerektiği hissi geliyor daha 6ayı yeni bitti ben 5öğün vermeyi doğru bulmuyorum
Bende öyle düşünüyorum canım dün sebze püresine başladım şimdilik 2 ogun veriyorm öğlen sebze akşam kaşık maması arada yoğurt veya meyve veriyorum kahvaltıya 7. Aydan sonra başlamayı düşünüyorum şimdi bol bol süt varken içsin zaten ömür boyu kahvaltı edecek :) Dila da ekmek banmaya bayılıyor şimdiye kadar reddettigi bir şey olmadı herhalde daha damak tadi gelismedi :))

Canlar ya ben bu ek gıdayı beceremiyorum yoğurt yemiyor çorbayı sevmezse yemiyor kaşık mama yemiyor meyveyi püre olarak yemiyor ama ekmeği neye banarsan ban yiyor :) yumurtaya bayılıyor ama yeterince ek gıda aldığını düşünmüyorum ek gıda alınca emmiyor bana emmesi gerektiği hissi geliyor daha 6ayı yeni bitti ben 5öğün vermeyi doğru bulmuyorum
Canım yoğurt mayalama konusunda primavera1985in önerileri vardı çok ayrıntısını hatırlamıyorum ama 15dk sütü kaynatıyorum ekşi olmuyor vb demişti belki yer mi o zaman

Masallah masallah dila hanim a. Ay ne guzel buyumus ya kizimiz. Hakikaten dolmalar mi yaradi noldu:)) bize doktor kahvalti olarak 60-90 ml anne sutu, 3-4 bebe biskuvisi, yarim kibrit kutusu tuzu alinmis peynir, 1 tatli kasigi pekmez, hepsini bulamac yap dedi. Iki haftaya da buba yumurta sarisi eklenecek. Ama arada baska seyler de denerim diye dusunuyorum, her gun her gun ayni sey sikilmasin minnoslar. Biz simdilik kahvalti, meyve,yogurt, kasik mama olarak 4 ogundeyiz. Haftata corba ve sebze purelerini ekleyip 5 ogune cikacagiz umarim
Valla dolma mi yaradi bulgur pilavı mi bilmiyorum :KK48: ama eşime söylemiyorum oraya gidince kilo aldığını hemen yetistirir biz yedirince aldı derler :) dün sebze püresi verdim bende canım severek yedi ama daha değişik corba olarak ne verebilirim onu düşünüyorum yarın yoğurt çorbasıni deneyeyim sonra da tarhana denesem çok mu karışır ki:KK57: patates kabiz yapacak gibi geldi o yüzden dönüşümlü vereyim diyorum

Canim aldigi kadar yavas yavas alisir bence. Sen mi demistim blw deneyecegim diye. Dun okudum belki mantikli seninki icin mesala. Her cocuk farkli iste. Ediz 2 ara ogun tam yemesine ragmen gecen ay yarim kilo ancak almis, sutun kalitesiyle de ilgili belki benimkinin dusmus olabilir, saginca bakiyorum eskiden bata koyu yagliydi simdi daga transparan sanki. O yuzden doktor ek gidaya tam gecisi onerdi. Tabi birden bes ogune gecmiyoruz, haftada bir ogun arttiriyorum simdilik, bakalim.

Canım yoğurt mayalama konusunda primavera1985in önerileri vardı çok ayrıntısını hatırlamıyorum ama 15dk sütü kaynatıyorum ekşi olmuyor vb demişti belki yer mi o zaman
Teyzemin onerisi uzerine az yogurtla mayaliyorum canim o sekilde daha az eksi oluyor. Sutu iyice kaynatmak da sinditimin kolaylastirmak icin

Valla dolma mi yaradi bulgur pilavı mi bilmiyorum :KK48: ama eşime söylemiyorum oraya gidince kilo aldığını hemen yetistirir biz yedirince aldı derler :) dün sebze püresi verdim bende canım severek yedi ama daha değişik corba olarak ne verebilirim onu düşünüyorum yarın yoğurt çorbasıni deneyeyim sonra da tarhana denesem çok mu karışır ki:KK57: patates kabiz yapacak gibi geldi o yüzden dönüşümlü vereyim diyorum
Daha sebze püresini yesin 2 günde yeni sebze eklersin farklılık olur zaten yoğurt çorbası erken sanki çok karışır bence de :) kızım daha büyüdükçe yaşını geçince farklı yemekler düşünüyorum çocuk yemekleri diye birçok değişik yemekler var geçen karnıbahar pizza gördüm tvde

Daha sebze püresini yesin 2 günde yeni sebze eklersin farklılık olur zaten yoğurt çorbası erken sanki çok karışır bence de :) kızım daha büyüdükçe yaşını geçince farklı yemekler düşünüyorum çocuk yemekleri diye birçok değişik yemekler var geçen karnıbahar pizza gördüm tvde
Gurmebebek diye bir site var orada da bebek ve çocuk Yemekleri yapıyorlar yazını görünce eklemek istedim canım:)

Canim aldigi kadar yavas yavas alisir bence. Sen mi demistim blw deneyecegim diye. Dun okudum belki mantikli seninki icin mesala. Her cocuk farkli iste. Ediz 2 ara ogun tam yemesine ragmen gecen ay yarim kilo ancak almis, sutun kalitesiyle de ilgili belki benimkinin dusmus olabilir, saginca bakiyorum eskiden bata koyu yagliydi simdi daga transparan sanki. O yuzden doktor ek gidaya tam gecisi onerdi. Tabi birden bes ogune gecmiyoruz, haftada bir ogun arttiriyorum simdilik, bakalim.
Blw uyguluyorum ama yediğinin yetmediği hissi geliyo az da yese emmiyo sonrasında kafam karışıyo az mı çok mu ona bakmadan biraz zorlasam mı :) aklımda deli sorular

Kızlar kafama takılan bir şey var daha adet olmayanlar kazayla hamile kalsak nasıl anlayacağız :KK57: soru saçma olabilir kusuruma bakmayin
Daha dün aynı şeyi düşündüm :) birde saçma bi şekilde salatalık çekti canım ama nasıl koktu :) dedim ahanda sarı kızın ..... Bastık ;) ama yok ya test mi yapsak ayda bi :))

Daha dün aynı şeyi düşündüm :) birde saçma bi şekilde salatalık çekti canım ama nasıl koktu :) dedim ahanda sarı kızın ..... Bastık :KK66: ama yok ya test mi yapsak ayda bi :))
:KK70:Bilmem ki toplu test alıp ara ara yapmalı yoksa tekmeleyince anlarız :KK70: 2 3 ay sonra da kucagimizda oh miss :KK71:

Canim doktor bana pirinc, havuc, patates 3lusunden biriyle brokoli, ispanak, kabak 3 lusundrn birini karistirarak corba yapmami onerdi,,icine de mutlaja zeytinyagi kat dedi bu ogle icin onerdigi corbalar. Sonra bir de et katilacak buna. Aksam icin de yogurtlu pirinç corbasi veya tarhana onerdi. Tabi tarif kitaplarindan istedigin ksdar cesitlendir dedi. Ama ben yavas yavas deneme taraftariyim. Mesala ediz su ana kadar sadece havuc yedi sebze olarak once havuc kabak puresi veya corbasi yapmayi dusunuyorum ama kabagi azar azar attiracagim once tadimlik ikinci gun biraz daha fazla 3. Gun normal olcude. 4. Gun yeni bir sebze denerim. En basitinden baslayip sindirimi daha zor olani en son vererek. Mesala once kabak sonra brokoli sonra tarhana fln. Boylelikle hem bebis sindirmekte sorun yasamasin yavas yavas alissin, hem tadina yavas yavas alissin, hem de allah korusun bir alerji cikwrsa neye oldugunu bileyim

Blw uyguluyorum ama yediğinin yetmediği hissi geliyo az da yese emmiyo sonrasında kafam karışıyo az mı çok mu ona bakmadan biraz zorlasam mı :) aklımda deli sorular
Iste canim bana blw cok mantikli geldi ama bana pek uymadi bende de kesin o deli sorular olur diye hic girismiyim dedim. Herhalde pessinus pessinus un da her zaman dedigi gibi farkli farkli gorusleri okuyup kendimize ve bebisimize gore kendi tuzumuzu katip harmanlayip ortaya karisik bir tarz cikartmamiz lazim. Bu tarz benim yani;)

Kızlar kafama takılan bir şey var daha adet olmayanlar kazayla hamile kalsak nasıl anlayacağız :KK57: soru saçma olabilir kusuruma bakmayin
Ay adet görmeyenler hamile kalmıyor süt koruyo demişlerdi ama bn belli de olmaz yani =)

Iste canim bana blw cok mantikli geldi ama bana pek uymadi bende de kesin o deli sorular olur diye hic girismiyim dedim. Herhalde pessinus pessinus un da her zaman dedigi gibi farkli farkli gorusleri okuyup kendimize ve bebisimize gore kendi tuzumuzu katip harmanlayip ortaya karisik bir tarz cikartmamiz lazim. Bu tarz benim yani;)
Kesinlikle katılıyorum birde kaşık kullanımı bi zaman sonra bağımlılık oluyo kızım kaşığı ben tutunca sinir oluyo ama acele olunca olmuyo bekle ki yesin :))

Iste canim bana blw cok mantikli geldi ama bana pek uymadi bende de kesin o deli sorular olur diye hic girismiyim dedim. Herhalde pessinus pessinus un da her zaman dedigi gibi farkli farkli gorusleri okuyup kendimize ve bebisimize gore kendi tuzumuzu katip harmanlayip ortaya karisik bir tarz cikartmamiz lazim. Bu tarz benim yani:KK66:
Ayynen öyle:) ya burada bahsedilince ben de araştırdım blw yi. Güzel olan yönleri var ama bana göre de değil pek. Özellikle kendi yemeklerimden bandırıp verme kısmı ya ben de sadece kızıma yaptığım gibi yemekler yapacağım ya da tuzlu şeyleri de yemek zorunda kalacak çocuk. Kendi başına yemesine bir süre sonra izin vereceğim ama benim kız kaşığı bile tutunca ağzına götürmek yerine önlü arkalı inceliyor elden ele alıp oyun oynuyor:) daha zamanı var. Ben danışmalarımda bile bir tekniği benimseyip uygulayamıyorum P primavera1985 . Doğaçlamalarım orada bile vardır:) konumuza dönersek her çocuk kendine özgü ve zamanla deneyerek onlara uyan şeyleri keşfedeceğiz.

Back