- 28 Ocak 2015
- 816
- 835
- 103
- 39
Cok sagol canim, gecti cok sukur, siz de kolay atlatirsiniz umarim zamani geldigindeGeçmiş olsun canim kuzucuguna
Ay ediz de ayni oyleydi, hala da guzel yiyor sayilir cok sukur, ama o ilk hevesleri cidden cok tatli, ilk kasik mama verdigimde himm himmm diye butun yemek soylenmisti niye daha hizli vermiyorsun manasinda:) ayni heves bende de var canim internetten tarifler bakmakla geciyor gunum sanki ne kadar cesitlendirebilirsek el kadar cocuga:)) dedigin gibi canim corbalara gececegiz yakinda hatta 6,5 aydan sonra kiyma fln da ekle dedi doktor. Yigit de gecince anlatirsin neleri seviyor neleri sevmiyor, yarasin pasayaYa bu eşşek soğana delirdi ogun o kadar heyecanlanıyorum ki sabırsızlanıyorum tüm herşeyi denemek istiyorum yemek yapmaktan nefret eden ben yemek yapmak istiyorum :) bi 10 15 gün daha sabredip başlıcam.ama ay su içmek bile onu çok mutlu ediyor. Ağzını sonuna kadar acıyor ver diye. İnşaallah bu bi heves değildir merak değildir hep boyle istekli yemek yer herşeyi yer :) edizle hemen hemen ayni gidiyo yiğitin kiloları şuan yiğit 7250 falan 5 aylık 1 ay sonra 8 e ulaşır inşaallahana öğün derken çorbalara yemeklere geçeceksin yani oh ne güzel :)
Tesekkur ederiz canim insCok sagol canim, gecti cok sukur, siz de kolay atlatirsiniz umarim zamani geldiginde
Evet canim en cok annelerin kendi cocuklarina deGermis diyorlar ama napiyim mutlu da olsam uzulsem de hep burada paylasiyorum, bu konularda beni sizden daha iyi anlayacak kimsem yok ki:) canim atesi de klasik yontemlerle dusurdum, ince giydirmek, koltuk altina kasiklara ilik kompres, calpol verdim tabi 38.5u gorunce. Bir de isiyi emip disari veren bir bant vardi bir deneyim diye jokerden almistim onu kullandim. Onu yapistirdim alnina. Hakikaten de cok rahatmis oneririm surekli kompresle ugrasmaktan cok kolay. Hem kullan at degil saklayip tekrar kullanabiliyorsun. Hem de kompres rahatsiz ediyor bebisleri ilik da koysak sonucta soguyorAmannnn yeni okudum ediz beye nazar değdi canım bence nazari biz anneler çocuklarına daha fazla degdiriyor konuşmamak lazim.ben ne zaman yiğit bugün 2 kere kalktı desem ertesi gün 10 kere kalkıyor.Çok geçmiş olsun canım nasıl düşürdün ateşini ? Sizi dikti ayağa oy oy desene bizim de işimiz zor 1 ay sonra
Aynen canim esim bir ara gozunu acar gibi oldu ediz in atesi cikti 38.5 dedim. Ayy yazik deyip k.cini dondu uyudu afedersin. Sabah sordum hic mi merak etmedin diye. Asi oldu normal degil mi atesi cikmasi diyor. Hic uzatmadim annelik baska demek ki dedim gectimÇok geçmiş olsun canım. Onlar huzursuz oldu mu başlarında nöbet bekliyoruz. Ne uyku tutuyor ne yediğimiz siniyor. Vay arkadaş bu annelik neymiş yav :) annelerimizden allah razı olsun ne diyim :)
Simdi anlasildi gunes hanim in sportifligi nereden geliyor:)) canim ben coachclub diye bir site var oraya uye oldum. Aylik 4.5 euro oduyorum binlerce video cok cesitli sporlar var. Televizyona da bagladim interneti koca ekranda guzelce sporumu yapiyorum, eve biraz spor esyalari da aldim, dans, step, toplu pilates, elastikli fitness, kalca karin vs vs. Her gun 45 dakika yapiyorum. Evde olmasa hayatta yapamam. Disari sporunun yerini tutmaz ama bana cok iyi geliyor. Berlin e gitmistim gecen sene hep pusetleriyle kosan yada bisiklete binen insanlar goruyordum. Ama onun icin ozel puset lazim sanirim. En kotu havalar usininca yuruyuse cikarsiniz kizinlaCanım ben günüm nasıl geçiyor anlamıyorum sabah kalk besle oynat biraz uyku sonra uyansın gene aynı böyle akşam ediyoruz azıcık uyuduğunda ancak ev toparla yemek yap güya evde mekik çekecektim hala göbeğim duruyor bir de ben hamilelik öncesi haftanın 2 günü pilatese 1 günü streching dersine gidiyordum hatta kendi çapımda açıkhavada koşuyordum övünmek gibi olmasın bazı koşulara katılmışlığım vardır:) çok özledim koşmayı hamilelikte bu koşular bitince çok hızlı kilo aldım baya kaslanmıştım şimdi fena yağlandım kilo olayı baya moralimi bozuyor
Canim aynen ediz de 6 ayi gorunce evrim gecirdi desteksiz biraz biraz oturmaya basladi oturup oyun oynamak istiyor surekli doldur bosalt fln oynuyor kuplerle. Canim ne kadar yukselmis oyle dualarimiz seninle, haber ver bizeKızlar o kadar çok telaşe var ki okuyamıyorum bile aşılar olunmuş ateşler çıkmış bu 6. Ay aşıları ağır biraz telaş etmeyin geçiyor bizim ki evrim geçirdi sürekli ayakta durayım istiyo zıpzıp kesmiyo adım atacam diyo taytay duruyo ama 3-4 saniye kilodan devriliyo :)) ne kol kaldı ne uyku :)) tatlı şikayetlerbirde benim rahatsızlık arttı troid değerim 29 a çıkmış normali 1-4.5 ultrasona giricem bana dua edin
Masallah masallah dila hanim a. Ay ne guzel buyumus ya kizimiz. Hakikaten dolmalar mi yaradi noldu:)) bize doktor kahvalti olarak 60-90 ml anne sutu, 3-4 bebe biskuvisi, yarim kibrit kutusu tuzu alinmis peynir, 1 tatli kasigi pekmez, hepsini bulamac yap dedi. Iki haftaya da buba yumurta sarisi eklenecek. Ama arada baska seyler de denerim diye dusunuyorum, her gun her gun ayni sey sikilmasin minnoslar. Biz simdilik kahvalti, meyve,yogurt, kasik mama olarak 4 ogundeyiz. Haftata corba ve sebze purelerini ekleyip 5 ogune cikacagiz umarimBenimde kafam karıştı canim 5 ogun nasıl olacak ki ya bir de bazı sitelerde kahvaltı 8. Aya kadar anne sütü diyo bazı siteler bulamaç gibi yapmayın tek tek tadını alsın diyo nasıl yapsak yabiz de bugün aşı olduk 8.100 gr boyu da 69 cm olmuş bugün sebze çorbasina başlıyorum bakalım
Etkilenebilir herhalde canim. Simdilik bizdeki durum ek gidadan o kadar cok doyuyor ki bir sonraki ogune kadar hic emmek istemiyor. Su an corbaya daha gecmedim onun icin oglen bir emiyor, bir sagip sutumu aksam kasik mamasina katiyorum,;bir de gece 11 de emiyor.Canım ne zaman isterse emse doyup öğünleri etkilenmez mi bilemedim
Canim herseyi yapiyormussun zaten. Cok gecmis olsun hemencecik atlatir umarim duru. Bir de yataginin basini yukseltin diyorlar ragat nefes alsin diye sanirimİyi akşamlar kızlar nasılsınız bakalım? Kaç gündür sessiz takipçiyim ama yazamadım hiçbir şey biraz duygusal durumum dalgalı birkaç gündür bir de bugün kızımın burnu akıyot eşim ayağıma dolaştı iyicegerçi ateş halsizlik huzursuzluk bir şey yok ama nezle olduk sanırım hapşırık ve su gibi burun akıntımız var. Ne yapayım kızlar fikir verin beynim durma noktasında bol bol emziriyorum nemi artırmaya çalıştım bir de sıvı olsa da burnunu sürekli çektiriyorum aspiratörle. Başka ne yapabilirim gayet de iyi duruyor
Nemlendircnm.nasıl oldunuz peki.emmeain varsın sen ona en büyük ilacsin varliginla:)Ah canim hic emmedi malesef odayi nemlendiriyorum cok sagol canim
İnşallah ç güzel haberlerini bekliyoruz rabbim bebisine şifa versin ve tüm bebislereevet canım gittik muayenemize..3 delik var kalbimizde biri büyük..şu an iyi durumda kalbi dediler..iki ilacımız var kalp için kullanmaya devam edicez.bizim kilomuz hala 5700.toparlarsa anjioyla deliği az riskle kapatacaklardı..doktorumuz kilo alması lazm yoksa acil anjio yada ameliyat olacak ama riskli olabilir dedi.tabi 3 aydır ishal olmamız da engelledi kilo almasını.bunun üzerine doktor doktor gezdik en son besin alerjisi dendi ama bakalım hala tam bir sonuç alamadık..2 ay sonra tekrar rabdevumuz var.ins güzel haberler vericem size :)
Kizlar biz de bugun 6 aylik olduk. 70 cm olmus boyumuz,,kilomuz da 8 kg, 500 gr almisiz. Doktorumuz iyi buldu ama artik 5 ogun ek gidaya gececegiz en kisa zamanda dedi. Asi hic korktugum gibi olmadi, doktorumuz yurtdisindan iki asinin birlikte verildigi bir asi getirtmis, bu ay onu yapti, yapmadan koluna krem surdu acisini azaltsin diye, asilarin kalanini da gelecek ay yapacakmis. Oyle olunca o kadar yaygaraci oglum azicik dudak buzdu bitti. Sonrasinda da henuz pek atesimiz yok, tabi butun gun hafif keyifsizdi,,bir de kabiz olmusuz iki gunun sonunda yardimla zor yapti kusum kakasini. Kizlar biraz erken bir soru olacak ama ustune kafa yormus olan varsa cevaplarinizi bekliyorum. 5 ogun ek gida olunca ne zaman anne sutu verecegim diye sordum. Doktor da kahvslti bulamacinin, purelerin ve corbalarin icine koyabilirsin ayrica ne zaman isterse her an verebilirsin dedi. Simdi nasil yapsam pek bilemiyorum, o kadar ek gidadan sonra yemegin ardindan kesin almaz. Uykuya dalmaya yakin hafif sindirmis acikmis olsa emerek uyumasini istemiyorum. Yok kafama estikce surekli versem bu sefer ileride surekli meme ister mi acaba diye dusunuyorum. Var mi fikirleriniz? Aramizdaki 2 cocuklu tecrubeli anneler siz nasıl yaptiniz?[/QUOTher mizmizlandiginda daa ağzına cnm.ben elaya bir kase corbadan sonra bile meme verince aldı onun yeri ayrı.tbi az içiyor .ama
Teşekkür ederim canım inşallah iyileşir dr a da gitsek yapılacak bir şey yok sanırım şu aşamada. Reflü yastığımız yanımızdaydı artık küçük geliyor ama olsun başını yüksekte tutuyor o bile yeterli yaptım onu da sağolasın. Size de geçmiş olsun atlattınız aşı olayını hayırlısıyla darısı bize bakalım. Boyunuza kilonuza da maşallah ayrıca. Biz de 8 kiloyu geçyik sanırım tontişi taşırken kolum daha çok yoruluyor. Öğünlerden bahsetmişsin 5 e çıkacak diye ben iki öğünü bile beceremiyorum neredeyseCanim herseyi yapiyormussun zaten. Cok gecmis olsun hemencecik atlatir umarim duru. Bir de yataginin basini yukseltin diyorlar ragat nefes alsin diye sanirim
Günaydın canım. Dr un ek gıda konusunda ne düşünüyor peki? Bazı kaynaklarda bu aylarda halen iki-üç öğün ek gıda verilmeli diyor canım 5 öğün bana da fazla gibi geliyor. Bir de yoğurda pekmez ekledin mi hiç belki öyle yer Dr tavsiye etmişti yemezse ekleyebilirsin diye. Diğer yiyecekler konusunda ne yapabilirsin bilmiyorum amaCanlar ya ben bu ek gıdayı beceremiyorum yoğurt yemiyor çorbayı sevmezse yemiyor kaşık mama yemiyor meyveyi püre olarak yemiyor ama ekmeği neye banarsan ban yiyor :) yumurtaya bayılıyor ama yeterince ek gıda aldığını düşünmüyorum ek gıda alınca emmiyor bana emmesi gerektiği hissi geliyor daha 6ayı yeni bitti ben 5öğün vermeyi doğru bulmuyorum
Bir bakayım canım ona teşekkürler her gün 45 dk çok iyiSimdi anlasildi gunes hanim in sportifligi nereden geliyor:)) canim ben coachclub diye bir site var oraya uye oldum. Aylik 4.5 euro oduyorum binlerce video cok cesitli sporlar var. Televizyona da bagladim interneti koca ekranda guzelce sporumu yapiyorum, eve biraz spor esyalari da aldim, dans, step, toplu pilates, elastikli fitness, kalca karin vs vs. Her gun 45 dakika yapiyorum. Evde olmasa hayatta yapamam. Disari sporunun yerini tutmaz ama bana cok iyi geliyor. Berlin e gitmistim gecen sene hep pusetleriyle kosan yada bisiklete binen insanlar goruyordum. Ama onun icin ozel puset lazim sanirim. En kotu havalar usininca yuruyuse cikarsiniz kizinla
Oğlum idare eder canim sağol şimdi de ben hastayım doktora gittim aman dikkat edin canim ya herkes hastaNemlendircnm.nasıl oldunuz peki.emmeain varsın sen ona en büyük ilacsin varliginla:)
Sportifliğim geçti haklısın :)) hatta kızıma hamile olduğumu bilmeden ormanda 6km koşmuşluğum var ordan bulaştı heralde :)))Simdi anlasildi gunes hanim in sportifligi nereden geliyor:)) canim ben coachclub diye bir site var oraya uye oldum. Aylik 4.5 euro oduyorum binlerce video cok cesitli sporlar var. Televizyona da bagladim interneti koca ekranda guzelce sporumu yapiyorum, eve biraz spor esyalari da aldim, dans, step, toplu pilates, elastikli fitness, kalca karin vs vs. Her gun 45 dakika yapiyorum. Evde olmasa hayatta yapamam. Disari sporunun yerini tutmaz ama bana cok iyi geliyor. Berlin e gitmistim gecen sene hep pusetleriyle kosan yada bisiklete binen insanlar goruyordum. Ama onun icin ozel puset lazim sanirim. En kotu havalar usininca yuruyuse cikarsiniz kizinla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?