• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Kızlar cuma günü 5bucuk aylık kızıma bir tane sarı elmayı rendeleyerek günde iki kere besledim. Sonrasında kızım hiç kakasını yapmadı. Acaba elma kabızlık mı yaptı. Bir elma çok mu 1gün içinde. Ondan sonra zaten 2gündür anne sütü dışında bişey vermedim.

Kizlar biz de bugun 6 aylik olduk. 70 cm olmus boyumuz,,kilomuz da 8 kg, 500 gr almisiz. Doktorumuz iyi buldu ama artik 5 ogun ek gidaya gececegiz en kisa zamanda dedi. Asi hic korsektugum gibi olmadi, doktorumuz yurtdisindan iki asinin birlikte verildigi bir asi getirtmis, bu ay onu yapti, yapmadan koluna krem surdu acisini azaltsin diye, asilarin kalanini da gelecek ay yapacakmis. Oyle olunca o kadar yaygaraci oglum azicik dudak buzdu bitti. Sonrasinda da henuz pek atesimiz yok, tabi butun gun hafif keyifsizdi,,bir de kabiz olmusuz iki gunun sonunda yardimla zor yapti kusum kakasini. Kizlar biraz erken bir soru olacak ama ustune kafa yormus olan varsa cevaplarinizi bekliyorum. 5 ogun ek gida olunca ne zaman anne sutu verecegim diye sordum. Doktor da kahvslti bulamacinin, purelerin ve corbalarin icine koyabilirsin ayrica ne zaman isterse her an verebilirsin dedi. Simdi nasil yapsam pek bilemiyorum, o kadar ek gidadan sonra yemegin ardindan kesin almaz. Uykuya dalmaya yakin hafif sindirmis acikmis olsa emerek uyumasini istemiyorum. Yok kafama estikce surekli versem bu sefer ileride surekli meme ister mi acaba diye dusunuyorum. Var mi fikirleriniz? Aramizdaki 2 cocuklu tecrubeli anneler siz nasıl yaptiniz?
Maşaallah Ediz e ;) canım iki asi nasıl oluyo ki biz mi söylüyoruz eğer daha az aci çekicekse ben de ediniyim.bu arada canım doktorunu naptın nereye gidiyorsun? Harbiden nasıl olucak simdi emdirip mi vericez zamanları nasıl olucak sen zaten geçmemişmiydin ek gıdaya 4 öğün noluyo ben arada 1 kaşık havuç suyu veriyorum :) çok mutlu oluyo ;)

arkadaşlar bebişim bikaç gündür üst solunum yolları enfeksiyonu sebebiyle biraz rahatsızdı hastaneye gittik dr umuz sambucol diye bitkisel bir şurup verdi ve çabucak etki etti hem bitkisel olması hem de bu kadar etkili olması bizi memnun etti sizin de aklınızda olsun bu şurup dr umuz bi de dedi ki hastalık döneminde demir damlasını bırakmamız gerekiyomuş mikroplar daha çabuk çoğalırmış
Tesekkurler paylasim icin, cok guzel bilgiler

çok tesekkür ederim kızlar..ins atlatıcaz ben de inanıyorum :) Xeroderma_pig Xeroderma_pig canım bizde süt alerjisi olabileceği için sadece 2 mama var yiyebileceği aptamil pregomin as ve neocate..ama görsen ikisinin de tadı ve kokusu birbirinden berbat :KK43: hazırlarken benim midem bulanıyor..sütüm biraz azaldığı için 20 cc kadar hazırlayıp sütüme karıştırıyorum o zaman içebiliyor ancak

canım maşallah size boyu kilosu çok iyi :) hayırlı olsun ek gıdalar ben de sabırsızlıkla o günleri bekliyorum..doktorların anlattıklarına göre 1 yaşına kadar asıl gıdası anne sütü olmaya devam edecek..mesela yine 4 saate bir emzireceğiz ama arada birkaç kaşık taze mayalanmış yoğurt tattıracağız.kesinlikle zorlamak yok.eğer severse devam edeceğiz sevmezse bikaç gün ara verip tekrar deneyeceğiz.bir de aynı anda birkaç gıdaya birden başlamayacağız.hem vücudu barsakları besine alışsın diye hem de alerjik bir reaksiyon olursa neden kaynaklandığını bilmek için..benim bildiğim bu şekilde ama tecrübeli annelerden de bilgi almak isterim :)
Canim cok sagol bilgiler icin, ediz zaten hafiften alerjik o yuzden ben de 3 gun kuralini uyguluyorum. Doyurmalik degil tadimlik ek gida olayini ben de okumustum. Ama doktorumuz tersini oneriyor once ek gida sonra istedigi kadar istedigi zaman sut. Kendisi de hacettepe de prof, yani guncel bilgisine cok guveniyorum, takip ediyordur yayinlari fln. Ama yayinlara ne kadar guvenilir o tartisilir 100de 100 soyle yapin diyorlar 10 yil sonra tam tersini soyluyorlar. Yani kararsizim o konuda. Sanirim yine ediz i gozlemliyerek yavas adimlarla deneye yanila, ic gudulerime gore karar verecegim

Aaa iki aşı birlikte varmıymış öyle ne güzel, özel hastanemi canım biz aşıları aile hekimliğinde yaptırıyoruz da ondan soruyorum, aşı ücreti ne kadar ödüyorsunuz canım çok sorum ama bi de kremin adı neydi biliyor musun aile hek. olmaz da biz kendimiz temin edebilir miyiz acaba. Ek gıda konusunda pek fikrim yok, ben blw usulü yavaştan yavaştan düşünüyorum.
Canim biz ozel muayenehaneye gidiyoruz 2 aydir. Doktor yurtdisindan getirtmis asiyi. Kremin adini bilmiyorum ama sorarim bir sonraki gidisimizde. 110 tl odedik canim biz ama ozel sigortamiz var %80ini geri oduyorlar sonrasinda. Blw yi sizden duydum ilk, bir arastiriyim bakiyim. Sagol canim cevap icin

Kızlar cuma günü 5bucuk aylık kızıma bir tane sarı elmayı rendeleyerek günde iki kere besledim. Sonrasında kızım hiç kakasını yapmadı. Acaba elma kabızlık mı yaptı. Bir elma çok mu 1gün içinde. Ondan sonra zaten 2gündür anne sütü dışında bişey vermedim.
Canim alistirarak baslamak en iyisi once birkac kasik baslayip gitgide arttirmak. Biz simdi 1 elmayi rahat yiyoruz. Ek gidaya baslayinca bizim kakalarimiz cok azaldi bazen gunde 1-2 bazen 2 gunde 1. Onun disinda ilk alisma zamanlarinda hafif kabizliklar normal sanirim. Bir de diger besinlerle sanirim dengelenecek yavas yavas. Ne biliyim corbasina zeytinyagi kullanarak fln. Gecmis olsun

Maşaallah Ediz e :KK66: canım iki asi nasıl oluyo ki biz mi söylüyoruz eğer daha az aci çekicekse ben de ediniyim.bu arada canım doktorunu naptın nereye gidiyorsun? Harbiden nasıl olucak simdi emdirip mi vericez zamanları nasıl olucak sen zaten geçmemişmiydin ek gıdaya 4 öğün noluyo ben arada 1 kaşık havuç suyu veriyorum :) çok mutlu oluyo :KK66:
Sagol tatlim:) biz iki aydir hacettepeden ilhan tezcan in muayenehanesine gidiyoruz. Memnunuz cok. Yanlis anlamadiysam kendi yurtdisindan getirtmis biz burada edinebilir miyiz bilmiyorum. Ben iki ara ogun gecmistim canim yogurt ve meyve suyu. Simdi 3 ana 2 ara ogun ek gidaya gececegiz bakalim. Ben de ne ara emzirecegim onu pek cozemedim henuz. Yarasin havuc sulari yigidimize:)

Kizlar buarada erken sevinmisim. Dun gece bir atesimiz cikti 39lara fln yaklastik. Sabaha kadar kompres fln neyse ilk nobetimizi tutmus olduk. Stajyer kivaminda gidiyoruz ediz bey bize yavas yavas tecrubeler kazandiriyor. Neyse bu aksam tam gecti keyfi de yerine geldi yani 36 saat surdu surmedi. Neyse yarisini atlattik cok sukur, arkasi gelecek ay:) butun ekim minnoslari kolayca atlatir insallah

Kizlar buarada erken sevinmisim. Dun gece bir atesimiz cikti 39lara fln yaklastik. Sabaha kadar kompres fln neyse ilk nobetimizi tutmus olduk. Stajyer kivaminda gidiyoruz ediz bey bize yavas yavas tecrubeler kazandiriyor. Neyse bu aksam tam gecti keyfi de yerine geldi yani 36 saat surdu surmedi. Neyse yarisini atlattik cok sukur, arkasi gelecek ay:) butun ekim minnoslari kolayca atlatir insallah
Geçmiş olsun canim kuzucuguna

Sagol tatlim:) biz iki aydir hacettepeden ilhan tezcan in muayenehanesine gidiyoruz. Memnunuz cok. Yanlis anlamadiysam kendi yurtdisindan getirtmis biz burada edinebilir miyiz bilmiyorum. Ben iki ara ogun gecmistim canim yogurt ve meyve suyu. Simdi 3 ana 2 ara ogun ek gidaya gececegiz bakalim. Ben de ne ara emzirecegim onu pek cozemedim henuz. Yarasin havuc sulari yigidimize:)
Ya bu eşşek soğana delirdi ogun o kadar heyecanlanıyorum ki sabırsızlanıyorum tüm herşeyi denemek istiyorum yemek yapmaktan nefret eden ben yemek yapmak istiyorum :) bi 10 15 gün daha sabredip başlıcam.ama ay su içmek bile onu çok mutlu ediyor. Ağzını sonuna kadar acıyor ver diye. İnşaallah bu bi heves değildir merak değildir hep boyle istekli yemek yer herşeyi yer :) edizle hemen hemen ayni gidiyo yiğitin kiloları şuan yiğit 7250 falan 5 aylık 1 ay sonra 8 e ulaşır inşaallah :KK66: ana öğün derken çorbalara yemeklere geçeceksin yani oh ne güzel :)

Amannnn yeni okudum ediz beye nazar değdi canım bence nazari biz anneler çocuklarına daha fazla degdiriyor konuşmamak lazim.ben ne zaman yiğit bugün 2 kere kalktı desem ertesi gün 10 kere kalkıyor.:KK43: Çok geçmiş olsun canım nasıl düşürdün ateşini ? Sizi dikti ayağa oy oy desene bizim de işimiz zor 1 ay sonra :KK43:

Çok geçmiş olsun canım. Onlar huzursuz oldu mu başlarında nöbet bekliyoruz. Ne uyku tutuyor ne yediğimiz siniyor. Vay arkadaş bu annelik neymiş yav :) annelerimizden allah razı olsun ne diyim :)

Canim alistirarak baslamak en iyisi once birkac kasik baslayip gitgide arttirmak. Biz simdi 1 elmayi rahat yiyoruz. Ek gidaya baslayinca bizim kakalarimiz cok azaldi bazen gunde 1-2 bazen 2 gunde 1. Onun disinda ilk alisma zamanlarinda hafif kabizliklar normal sanirim. Bir de diger besinlerle sanirim dengelenecek yavas yavas. Ne biliyim corbasina zeytinyagi kullanarak fln. Gecmis olsun
Cnm bende alıştırarak başladım. 10 gün boyunca iki günde bir veriyordum elma püresini. 2-3 çay kaşığı kadar. 10 gün sonra da önce yarım elma verdim, baktım yedi, akşamda diger yarıyı verdim. Bu akşam da 2dilim armut rendeledim verdim, kabızlığa iyi geliyormuş. Bakalım hala beklemedeyim....

Canim ben de ayniyim, inanilmaz bir yorgunluk ve asabiyet, megersem premenstruel sendrommus:)) adet gorMeyi hiiic ozlememisim. Bizim biraz disari cikmamiz, spor fln yapmamiz lazim bence
Canım ben günüm nasıl geçiyor anlamıyorum sabah kalk besle oynat biraz uyku sonra uyansın gene aynı böyle akşam ediyoruz azıcık uyuduğunda ancak ev toparla yemek yap güya evde mekik çekecektim hala göbeğim duruyor bir de ben hamilelik öncesi haftanın 2 günü pilatese 1 günü streching dersine gidiyordum hatta kendi çapımda açıkhavada koşuyordum övünmek gibi olmasın bazı koşulara katılmışlığım vardır:) çok özledim koşmayı hamilelikte bu koşular bitince çok hızlı kilo aldım baya kaslanmıştım şimdi fena yağlandım kilo olayı baya moralimi bozuyor

Canım ben günüm nasıl geçiyor anlamıyorum sabah kalk besle oynat biraz uyku sonra uyansın gene aynı böyle akşam ediyoruz azıcık uyuduğunda ancak ev toparla yemek yap güya evde mekik çekecektim hala göbeğim duruyor bir de ben hamilelik öncesi haftanın 2 günü pilatese 1 günü streching dersine gidiyordum hatta kendi çapımda açıkhavada koşuyordum övünmek gibi olmasın bazı koşulara katılmışlığım vardır:) çok özledim koşmayı hamilelikte bu koşular bitince çok hızlı kilo aldım baya kaslanmıştım şimdi fena yağlandım kilo olayı baya moralimi bozuyor
Canım ben hamilelikte 11 kilo aldım eve geldim doğumdan sonra 3kilom kalmıştı sonra bi baktım doğum sonrası 17 kilo aldım 3 ayda 6 . Ay 23 kilo oldu troid yüzünden şekeri yağı ekmeği kestim yine aldım tedavi diyolar sütü kesmen lazım kesmicem eutrox ile beveğe gecmesini engelliyorum sadece kızım bi yaşını doldursun diyete başlıcam ben hamileyken hep yüzdüm klübe üyeyiz ama gidemiyorum yüzsem keşke göbeğim hiç kalmamıştı şimdi resmen 6 aylığım dert etme benden ötesi yoktur

Kızlar o kadar çok telaşe var ki okuyamıyorum bile aşılar olunmuş ateşler çıkmış bu 6. Ay aşıları ağır biraz telaş etmeyin geçiyor bizim ki evrim geçirdi sürekli ayakta durayım istiyo zıpzıp kesmiyo adım atacam diyo taytay duruyo ama 3-4 saniye kilodan devriliyo :)) ne kol kaldı ne uyku :)) tatlı şikayetler ;) birde benim rahatsızlık arttı troid değerim 29 a çıkmış normali 1-4.5 :( ultrasona giricem bana dua edin

Kızlar o kadar çok telaşe var ki okuyamıyorum bile aşılar olunmuş ateşler çıkmış bu 6. Ay aşıları ağır biraz telaş etmeyin geçiyor bizim ki evrim geçirdi sürekli ayakta durayım istiyo zıpzıp kesmiyo adım atacam diyo taytay duruyo ama 3-4 saniye kilodan devriliyo :)) ne kol kaldı ne uyku :)) tatlı şikayetler :KK66: birde benim rahatsızlık arttı troid değerim 29 a çıkmış normali 1-4.5 :KK43: ultrasona giricem bana dua edin
Allah yardımcın olsun canım bnm Allah kolaylık versin:KK68:

evet canım gittik muayenemize..3 delik var kalbimizde biri büyük..şu an iyi durumda kalbi dediler..iki ilacımız var kalp için kullanmaya devam edicez.bizim kilomuz hala 5700.toparlarsa anjioyla deliği az riskle kapatacaklardı..doktorumuz kilo alması lazm yoksa acil anjio yada ameliyat olacak ama riskli olabilir dedi.tabi 3 aydır ishal olmamız da engelledi kilo almasını.bunun üzerine doktor doktor gezdik en son besin alerjisi dendi ama bakalım hala tam bir sonuç alamadık..2 ay sonra tekrar rabdevumuz var.ins güzel haberler vericem size :)
Cnm benim ya insallah tez zamanda atlatirsiniz hatirlamicaksiniz bile bu gunleri minik kalbi duzelicek emziren annenin duasi kabul olur derler bol bol dua edicem kuzucugun icin

Back