2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Kızlar iyi akşamlar ek gıdaya biz 4.5 aylıkken başladık sütüm olmadığı için bu hafta kahvaltıyada başladık kızım sabahları buğdayekmeği yunurta sarısı ve labne karışımı yiyor ılık suda çatalla ezip veriyorum çorba olarak her gün sebze çorbası ( genellikle patates havuç kabak pirinç) ve tarhana çorbası içiyor meyve olarak elma muz armut ve 2 adet hip bebe bisküvisi yiyor akşamları yatmadan öncede yoğurdunu yiyor akşam 8 de yatıyoruz gece 5 te kalkıyor mamaya sizce doyuyormudur doktor kültürümüzde olan bütün çorbaları içebilir dedi mamayı gündüz vermemeye çalış dedi sizce doğru karar mı ?

Kızlar iyi akşamlar ek gıdaya biz 4.5 aylıkken başladık sütüm olmadığı için bu hafta kahvaltıyada başladık kızım sabahları buğdayekmeği yunurta sarısı ve labne karışımı yiyor ılık suda çatalla ezip veriyorum çorba olarak her gün sebze çorbası ( genellikle patates havuç kabak pirinç) ve tarhana çorbası içiyor meyve olarak elma muz armut ve 2 adet hip bebe bisküvisi yiyor akşamları yatmadan öncede yoğurdunu yiyor akşam 8 de yatıyoruz gece 5 te kalkıyor mamaya sizce doyuyormudur doktor kültürümüzde olan bütün çorbaları içebilir dedi mamayı gündüz vermemeye çalış dedi sizce doğru karar mı ?

mrb.:KK3:

aynı şeyleri yaşıyoruz küçük farklılıklarla (25 temmuz doğumlu bebeğim),
bende 4-4,5 aylıkken ek gıdaya geçtim süt azlığından ve formül mama takviye ettiğimden dolayı.
farklar: yumurta sarısı, labne ve bebe bisküvisi vermedim (kendi yediğim peynirden kırıntı şeklinde ağzına veriyorum ama) bide tarhana çorbası vermedim.

Daha bugün dr.a gittik her gidişimde tarhanayı soruyorum, elimde teyzemin yaptığı baharatsız tarhana var, dr.ada bu şekilde söylüyorum ve ısrarla artık verebilir miyim diye sorduğum halde daha erken diyor :KK57:

bende sadece senin gibi patates-havuç-kabak-pirinç çorbası verdim, balkabağı kaptırdım biraz arada, kereviz koydum bir ara ama bunları pek sevmedi...

pirinç unu mamasını severek yiyor ama her zaman yapmıyorum (besleyici olmadığını düşünüyorum nedense), ama yaparsamda akşamları yatmadan önce bizim dr.da tok tuttuğu için gece uyusun diye akşamları ver demişti. Ama hiç bişey farketmiyor yinede uyanıyoooorr, yinedeee uyanıyooorr....

işte bizim ek gıda serüveni bu şekilde...

Tam.pure mi purutlu mu veriorsumuz misal oglum yogurt corbasinin icindeki piricler agzina geldikce ogurdu taneli olduğu için mi tadını sevmediği için mi böyle yaptı bilemiyorum

Tam.pure mi purutlu mu veriorsumuz misal oglum yogurt corbasinin icindeki piricler agzina geldikce ogurdu taneli olduğu için mi tadını sevmediği için mi böyle yaptı bilemiyorum

Ben pureleri puturlu verdim yogurt corbasinida ince bulgurla yaptim fakat hicccc sevmedi.Bir de benim kizim kabiz oldu ek gidadan sizlerde de var mi bu problem neler yapiyosunuz.

Merhaba arkadaşlar beni de whatsapp a ekleyebilir misiniz. Gerçekten telefondan takip zor olmaya başladı yüzden uzun zamandır katılmıyorum Kime numaramı gondermeliyim

anneler merhaba benim kızım 6,5 aylık ek gıdaya başladık tabi ki. beni emiyor kendileri bir de. sebze çorbasını hiç sevmedi öğürüyor. tarhana için erken. yayla verebiliyorum bir tek. bulgur kaç aylıktan itibaren verilebilir cevaplayabilir misiniz lütfen. bir de ben pirinç unundan ziyade yulaf unu kullanıyorum daha besleyici imiş.
ek gıda konusu dışında bir şey daha soracağım, bebişinin ayı benimkine yakın olanlar cevaplasın lütfen, bizimki desteksiz oturamıyor bi kaç saniye oturup devriliyor. siznkiler de öyle mi? şimdiden teşekkür ederim

anneler merhaba benim kızım 6,5 aylık ek gıdaya başladık tabi ki. beni emiyor kendileri bir de. sebze çorbasını hiç sevmedi öğürüyor. tarhana için erken. yayla verebiliyorum bir tek. bulgur kaç aylıktan itibaren verilebilir cevaplayabilir misiniz lütfen. bir de ben pirinç unundan ziyade yulaf unu kullanıyorum daha besleyici imiş.
ek gıda konusu dışında bir şey daha soracağım, bebişinin ayı benimkine yakın olanlar cevaplasın lütfen, bizimki desteksiz oturamıyor bi kaç saniye oturup devriliyor. siznkiler de öyle mi? şimdiden teşekkür ederim

Canim benim kizimda 6,5 aylik daha tam oturamiyo desteksiz ek gidada bende senin gibi sebze puresi,yogurt,yogurt corbasi verdim.Yogurt corbasinin icine ince bulgur koydum.meyve puresi verdim bide elma armut balkabagi ve muz

kızlar benim sütüm son 2 gündür çok azaldı bitti bitecek gibi çok moralim bozuluyor ne yapabilirim bi fikriniz varmı:cry::cry::cry:

Merhaba arkadasim
Benim oglum da 6.5 aylik oldu. Ben de sebze pureleri, karisim kahvalti icinde anne sutu, peynir, ekmek, corba ve yogurt veriyorum. İstedigi zaman ama en cokda geceleri emziriyorum. Oglum 1 haftadir oturmasini duzeltti. Artik cok fazla gitmiyor saga sola; ama benim doktorum 7. Aya kadar oturr demisti. Bu yuzden hala tam oturamasi da normal bence.

Kizlar ben de birsey sorucam; sizinkiler de hala ne bulsa agzina sokuyor mu? Ne zaman bitiyordu bu durum unutmusum tamamen. :))

X