Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    164
Ben de çıktım hastaneden.
Genel olarak herseyi anlattım.

Son 3 haftadır yapılan tahliller, Perinatoloji kontrolü, idrarda protein, tansiyon- şeker takibi vs.

Tahilil ve takipleri iyi gördü. İdrar yolu enf dolayısıyla geceleyin çok kere wc ye çıktığımı, vajina üstünde şiddetli bi bası hissettiğimi söyledim. Ama Allah için hafifledi. On gün önceki gibi değil. Enfeksiyonla ilgilidir. Rahim ağzına bakalım dedi. 32 mm ölçtü. Endişe edilecek bi durum yok dedi.

Bebeği de haftasıyla uyumlu gördü. Karın çevresi bir hafta önde, çok değil. Diyetin işe yarıyor dedi. 1300 küsür gr ve yaklaşık 38 cm.

Olumsuz haber, mayıs sonuna kadar izinli olacakmış. 😣 Perinatolojiye takibe devam et. Kan sulandırıcını düzenli kullan, hareketler düzenli takip et, tansiyon 14-9 olursa boşlama hastaneye git dedi.

Doğumu sordum. Zorunlu sezaryen. Siz yapar mısınız dedim. Bazı günler poliklinikteyim, bazı günler dogumhanede görevliyim. Doğum nöbetimde rastlarsa yaparım dedi.

Çıkışta sorumlu ebe ile görüştüm. Bakanlık şehir hastanesinde doğumu teşvik için bilgilendirme başlatmış. Doğum ve hastanedeki sistem hakkında bilgi verdi. Bir dahaki geldiğinizde doğumhane ve lohusa odalarını gezdirelim dedi. Normal doğum odaları tek kişilikmiş. Sezaryenler 2 kişilik. Doğumdan sonra babayı bir kereye mahsus içeri alıyoruz sizi ve bebeği görsün diye ama haricinde belli bir ziyaret saati yok. Ama her saat istediğinizde bebeği refakatçinizle yada yalnız lohusa ünitesinin dışına çıkarıp kapıda ziyaretçilerinize gösterebilirsiniz dedi.

Doğum konusu aklımı karıştırıyor. Bakalım ne yapıcaz.
Hangi hastane bu göztepe mi? Normal tek kişilik oda veriyosa orda doğurayım ya ben

Benim de bugün misafirim vardı ama sağolsunlar herkes bısey yapıp getirdi bulaşıkları da yıkayıp gittiler ona rağmen yoruldum onlar da azcık el atsalarmıs yav bu halinle hizmet ediyorsunn
Ufak tefek yaptılar ama ikramlıkları ben hazırladım çoğunluk ben yapınca hizmeti filan sırt agrılarım fenaydı. Dinleniyorum ama kendimi çok yorunca 1-2 saat sürüyor sırt agrılarım magnezyum almama rağmen buna da şükür diyelim

Doktorunuz kimdi?
Benim belli bir doktorum yok. İlk 3 ay göztepeye gidiyordum ama son ay zeynep kamil denk geldi. Açıkçası karar veremedim bu 2 hastaneden hangisinde doğum yapacağıma
Elif Bilgin. Çok memnunum. Çok güzel ilgileniyor. Kesinlikle aceleye getirmiyor. Tek tek soruyor. Sorduğumu yanıtlıyor. Güleryüzlü hanımefendi bi kadın. 💐

Gidersen kadın doğum bankosunun karşı çaprazında ebe odası. Kapısında gebelik okulu işe ilgili afişler var.

Ufak tefek yaptılar ama ikramlıkları ben hazırladım çoğunluk ben yapınca hizmeti filan sırt agrılarım fenaydı. Dinleniyorum ama kendimi çok yorunca 1-2 saat sürüyor sırt agrılarım magnezyum almama rağmen buna da şükür diyelim
2 gün dinlenince anca gecıyor o ağrılar yas iyice dinlen

Elif Bilgin. Çok memnunum. Çok güzel ilgileniyor. Kesinlikle aceleye getirmiyor. Tek tek soruyor. Sorduğumu yanıtlıyor. Güleryüzlü hanımefendi bi kadın. 💐

Gidersen kadın doğum bankosunun karşı çaprazında ebe odası. Kapısında gebelik okulu işe ilgili afişler var.
Çok teşekkür ederim

şeker çıkmadı canım şimdi iki hafta boyunca sabah akşam açlık tokluk bak dedi bakalım birde onu yapacağım çok teşekkürler Allah razı olsun Amin
Çok şükür çıkmamış canım. İyi madem takip et de o nasıl çıkacak. İnşallah iyi çıkar canım benim. Biraz dikkat ederek bence yoluna girecektir her şey. Gönlünü ferah tut. ❤️🤲
İnşallah öyle gider kuzum sen içini ferah tut🤲🏻🤲🏻😍

Hahahah valla bende anlamıyorum bu işte bir terslik var ama nerde 😂😂 öyle yapıyorum ya zaten artık saldım zaten sağlıklı besleniyorum ona rağmen de alırsam alırım amannnn nasıl olsa vereceğiz 🤣🤣
İnşallah kuzum ❤️🥰 aynen öyle kafaya takmaya gerek yok boşver 🥰❤️🤣

hati hati hati hati canım çok geçmiş olsun tansiyon önemli bence arkadaşlarında söylediği gibi doktora görünmekte fayda var. İhmal etme kesinlikle. Şuan nasılsın?

hati hati hati hati

Seni merak etmiştim çok şükür iyisin ihmal etme kendini canım
İyiyim şükür yatmadan yine ölçtüm 11 6 şükür yarın tekrar takip edeceğim çıktığı anda hemen giderim çok teşekkür ederim iyiki varsınız ❤️
İdrar da protein var mı ? Baktırdın mı
Hayır drum tahlil istemedi bende gebelik zehirlenmesi diye düşünmedim o an sonrasında sürekli tansiyonum çıkınca aklıma geldi drumun istememesine şaşırdım tekrarladığı ilk anda gidip tahlil vericem

hati hati hati hati canım çok geçmiş olsun tansiyon önemli bence arkadaşlarında söylediği gibi doktora görünmekte fayda var. İhmal etme kesinlikle. Şuan nasılsın?
Çok teşekkür ederim canım benim ❤️ iyiyim çok şükür dün iki kez tekrarladı ama şuana kadar sabah bı kez çıktı daha çıkmadı biraz korktum açıkçası dra gitmeye bebeğin hareketlerini hissettim diye gitmedim ama ilk kötü olduğum anda gideceğim arkadaşların sayesinde öğrenmiş oldum ciddi bı durum olduğunu ölçtüm 11 6 şükür yarın takip edeceğim yine

İyiyim şükür yatmadan yine ölçtüm 11 6 şükür yarın tekrar takip edeceğim çıktığı anda hemen giderim çok teşekkür ederim iyiki varsınız ❤️

Hayır drum tahlil istemedi bende gebelik zehirlenmesi diye düşünmedim o an sonrasında sürekli tansiyonum çıkınca aklıma geldi drumun istememesine şaşırdım tekrarladığı ilk anda gidip tahlil vericem
15 20 dk arayla 3 kere ( dinlenmiş vaziyette yemek sonrası değil normal zamanda olucak halde ) ölçtüğünüzde 14\9 gelmesi çok sıkıntılı diye biliyorum hemen acile gitmek gerek

15 20 dk arayla 3 kere ( dinlenmiş vaziyette yemek sonrası değil normal zamanda olucak halde ) ölçtüğünüzde 14\9 gelmesi çok sıkıntılı diye biliyorum hemen acile gitmek gerek
Toplamda 30 40 dkka içinde inmeye başlıyor ama öncesinde fark ederdim illaki 45 dkk içinde iki kez ölçtüm 1. Ölçü 14/9 ikincisi 12/8 çıkmıştı ama 15 20 dkk arayla ölçmedim teşekkür ederim bu bilgide işime yarayacak

Çok teşekkür ederim canım benim ❤️ iyiyim çok şükür dün iki kez tekrarladı ama şuana kadar sabah bı kez çıktı daha çıkmadı biraz korktum açıkçası dra gitmeye bebeğin hareketlerini hissettim diye gitmedim ama ilk kötü olduğum anda gideceğim arkadaşların sayesinde öğrenmiş oldum ciddi bı durum olduğunu ölçtüm 11 6 şükür yarın takip edeceğim yine
Anladım canım benim tekrardan çok geçmiş olsun. İnşallah bir daha tekrarlamaz. Evet sıkıntılı bir durum dikkat etmekte fayda var kuzum. ❤️🤲

Back
X