2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Sağol canım biz de emzik kullanıyoruz ben de yolculuk boyunca emzik vermeyi düşünüyorum inşallah sorunsuz atlatırız.

Sağol canım inşallah ilerlemez ama balgam sökücü de kullanmasa nasıl atacak o balgamı çocuklar mafoldu ya .

kızlar merhaba sıze bırsey soracagm doğumdan sonra kırkım cıktıktan sonra az regl oldum ardana 35 gun falan gectı tekrar oldum sımdı aradan 18 gun gectı lekelen me oldu sızde nasıl normal mı

Kizlar merhaba
Biraz okudum ve pek cok kisinin bebeklerinin uyuma, beslenme saatlerinde degisiklik yasadigini yazdigini gordum. Daha huzursuz, surekli kucak isteyen bebekler var benim ki gibi.. Eger beraberinde herhangi bir hastalik yoksa ates oksuruk gibi bu durum cogunlukla 23-26 hafta arasi baslayan buyume ataginin bur sonucu olabilirmis. Sabirli olup beklemek lazimmis, sonrasinda muhakkak fizİksek ve beyinsel bir gelisim
oluyormus.

kızlar doktor bugün demir beyin gelişimi için önemli kullan dedi. iki güne bir ver kilo başı dedi.sabah akşam bölebilirsin dedi. altıncı ayda kan alıp d vitamini ve demir deposuna bakıyoruz. bir yaşına kadar bir daha bakılmıyo dedi. beş ay bitince kucakta oturtabilirsin dedi. altı ay sonunda da destekli oturtmaya başlayın.yoğurt evde günlük inek sütünden mayala üç çay kaşığı başla dedi. aklıma bunlar geldi şimdilik

Ceva
Cevaplamayi unutmusum kizimi kemerle bana bagladilar ama iniste uyuyodu o yuzden baglamadim

Anladım canım teşekkür ederim cevaplar için :)

İnşallah öyledir canım sağol bilgi için..

Kızlar dönenceyi en başta kullanmak istiyorduk bir heves aldık sonra küçük diye vazgeçtik 5 ayımız doldu artık kullanalım dedik kurduk sizler kullanıyor musunuz sizce Zararlı mı?

Kizlar carsamba asi vurulduk asidan beri huzursuz gunduz yine biraz uyuyo gece hic uyumuyo uyumasa yine iyi apartmani ayaga kaldircak kadar susmadan agliyo salliyorum kucakta gezdiriyorum yok napcami sasirdim boyle olan varmi surekli agliyo ya

Ya bu paket sutlerden mi acaba bende yapmak istiyorumda

Kizlar carsamba asi vurulduk asidan beri huzursuz gunduz yine biraz uyuyo gece hic uyumuyo uyumasa yine iyi apartmani ayaga kaldircak kadar susmadan agliyo salliyorum kucakta gezdiriyorum yok napcami sasirdim boyle olan varmi surekli agliyo ya
bi doktora mı götürseniz acaba? belki başka bir şeyi vardır

Ya bu paket sutlerden mi acaba bende yapmak istiyorumda
yok günlük süt dedi. ben aoç nin şişedeki günlük sütlerimden alıcam. köyden de doğal yoğurt mayası getirtecem günlük 125 ml lik kavanozlara mayalıcam. ama hemrn başlamayacam. hastalığımızı atlatalım öyle. zaten iitahsız anne sütü alsın istiom

a
belki pişik olabilir, poposunu kontrol et cnm. Benimki de huysuz bu aralar, poposu kızarmış ondan diye düşünüyorum yatırınca acıyor tabi doğal olarak. Zeytinyağı sürdüm, bir dahaki açtığımda da kuruladım pudra sürdüm bakalım nolacak

benimkinde şu ana kadar olmadı cnm allaha şükür 25 temmuz doğumlu, rota aşısı da dahil yaptırdım. Aşıların hiç biri (rota da dahil) ateş bile yapmadı. Yalnızca 4. ay aşısı bacak ağrısı yaptı o gece, o da çok fenaydı ama..yavrum benim nasıl canı yandı.

ama olabilir tabi dediğin, her bebeğin bağışıklığı farklı

Bu arada bizde bugün 4 ay 10 günlük olarak dr kontrolüne gittik. Kilo 7080 gr. boy 66 cm. kafa 43 cm. çıktı. Dr gelişimi iyi dedi. Ben anne sütüne ilave olarak mama da verdiğim için artık ek gıdaları tattırmaya başlayabilir dedi Ben gerçi armut yalattırdım 10 gün kadar önce, sonra yine bir ara bir arkadaşımın bebeğine yedirdiği bebelac marka pirinçli sebze kavanoz mamasından bir kaç çay kaşığı yedirdim, 2 gün önce de mandalina suyundan 2 çay kaşığı kadar verdim (suratını ekşitmesini görmeliydiniz). Ama dr. mandalina ve portakalı şimdi verme dedi asitli olduğu için.

Ek gıdaları aşağıdaki şekilde tattırmamı söyledi.
1.hafta : meyve suyu ve püresi ve yoğurt
2.hafta : muhallebi
3.hafta : sebze çorbası

bu arada ben hiç bir aşı öncesinde calpol vermedim. Sadece 2. ay aşısından sonra ve 4. ay aşısından sonra ateş olmadı ama aşı yeri ağrı yaptığı için aşının üstünden 10 saat falan geçmişti yani geceydi 1 çay kaşığı calpol verdim.

Çünkü aşı zaten vücudun mikropla savaşmasını öğrenmesi için yapılıyor. Daha aşı vurulmadan calpol verirsek vücudun savaşmasını da önlemiş oluyoruz bence. Aşı sonrası ateş ve ağrı olursa tabiki verilebilir ama öncesinde vermek bence yanlış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…