Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    122
Önce ki doğumumda küçük bi şehirdeydim ne doktor ne ben cesaret edemedik bel fıtıklarımdan dolayı. Ama şimdi ssvd daha da yaygınlaştı tabi şartlar uygunsa denenmeli sezaryenin kolay olduğunu söyleyenler her var ama bünyeye göre değişir ben çok zorluk yaşadım sonrasında.

Benim de çok zor geçti ben 2 hafta kendime gelememiştim sezaryen sonrası. Tabii doğumum normal başlayıp sonra sezaryene dönmüştü belki o yüzden o kadar ağır geçti. Şimdi evde bir kuzum daha varken vajinal doğum yapıp hemen ayağa kalkma ihtimali çok cazip geliyor tabii. Doktorum da destekliyor ama bakalım artık biraz daha zaman yaklaşsın…
Ben ssvd bekledim ilk yavrum 41+0 da suyumun direk bosalmasiyla doğumum başladı 15 saate yakın nst de 160 170leri vuran düzenli sancilarla bekledim çok inat ettim normal olsun diye ama hiç acilmam olmadı Dr un mudahelesi ile 2 3 cm e kadar açıldı ardından sezeryana döndü. 2. De dedim hadi ssvd deneyim.. doktorum istiyorsan deneyelim dedi biz yine güzel güzel doğum zamanını beklerken 39+5 a geldi ve artık mahvolmuştum aşırı ağır gelmişti 3 yaşında oğlum hep kucağımda alttan baskı var vajinama ağırlığı beni yormustu. ve Dr uma sordum ben bu işi becerebilir miyim diye 😂o an Dr senin motivasyonunu kırmak istemedigim için belki olur dusuncesiyle sesimi çıkarmadım ama bebeğin kafası büyük ve kilosu fazla dogmadigi hergunde artmaya devam edecek henuz sancı belirtinde yok ben sana suni sancı veremem riske atamam vs dedi ben direk dedim yarın yatisimi ver al o zaman bebeği 🤣artık gerçekten gücüm kalmamisti çünkü.. ve gerçekten oğlumun kafası çok büyüktü ve kilosuda 3800du boyu aşırı fazla olmadığı icinde tostoparlak birseydi😂ssvd yi bende çok istemiştim ama nasip olmadı Allah'ım isteyenlere sağlıklı şekilde nasip etsin canı gonulden dilerim 🥰

Rüyama girdi. İnanamıyorum. Isırarak yedim vahşi gibi :KK53:

Eklentiler

• IMG_8604.webp
    IMG_8604.webp
    31,3 KB · Görüntüleme: 9
Ben ssvd bekledim ilk yavrum 41+0 da suyumun direk bosalmasiyla doğumum başladı 15 saate yakın nst de 160 170leri vuran düzenli sancilarla bekledim çok inat ettim normal olsun diye ama hiç acilmam olmadı Dr un mudahelesi ile 2 3 cm e kadar açıldı ardından sezeryana döndü. 2. De dedim hadi ssvd deneyim.. doktorum istiyorsan deneyelim dedi biz yine güzel güzel doğum zamanını beklerken 39+5 a geldi ve artık mahvolmuştum aşırı ağır gelmişti 3 yaşında oğlum hep kucağımda alttan baskı var vajinama ağırlığı beni yormustu. ve Dr uma sordum ben bu işi becerebilir miyim diye 😂o an Dr senin motivasyonunu kırmak istemedigim için belki olur dusuncesiyle sesimi çıkarmadım ama bebeğin kafası büyük ve kilosu fazla dogmadigi hergunde artmaya devam edecek henuz sancı belirtinde yok ben sana suni sancı veremem riske atamam vs dedi ben direk dedim yarın yatisimi ver al o zaman bebeği 🤣artık gerçekten gücüm kalmamisti çünkü.. ve gerçekten oğlumun kafası çok büyüktü ve kilosuda 3800du boyu aşırı fazla olmadığı icinde tostoparlak birseydi😂ssvd yi bende çok istemiştim ama nasip olmadı Allah'ım isteyenlere sağlıklı şekilde nasip etsin canı gonulden dilerim 🥰
İnşallah 4. Ye nasip olur diyelim sağlıkla 🧿🙏😅 sezaryen soğuma kolay deniliyor ama değil sen de bilirsin ki baya tecrübelisin anladığım kadarıyla 😅 ama 3. Sezaryen sonrası vajinal doğum olur mu yapıyorlar mıymış. Hiç bu konuyla ilgili doktorunuzla görüştünüz mü çok merak ettim bilmediğim için.

İnşallah 4. Ye nasip olur diyelim sağlıkla 🧿🙏😅 sezaryen soğuma kolay deniliyor ama değil sen de bilirsin ki baya tecrübelisin anladığım kadarıyla 😅 ama 3. Sezaryen sonrası vajinal doğum olur mu yapıyorlar mıymış. Hiç bu konuyla ilgili doktorunuzla görüştünüz mü çok merak ettim bilmediğim için.
Hiç konuşmadım çünkü vazgeçtim benden bebekler kopmuyor kopmak isteyende geçit bulamıyor 🤣🤣ama ayni yerlerden 3 kez kesildi o rahim alabilecegi tüm kesikleri aldı ve hassaslasti o doğum kasılmaları kaldırabilir mi bilemiyorum 😅

20+3 te oldum ben burada sizin gibi erken olan bir arkadaş daha vardı bana da erken gelmişti ama olunuyormuş.
Evet evet ben varım 😊
Kızlar tetanoz aşınizi kaçıncı haftada vuruldunz ? Sağlık ocağı beni 18+5de cagryor,bana erken gbi geldi birz.Kizim da 20den sonra gtmstm.
Canım ben en erken burulanlardanım sanırım beni sağlık ocağı 15. Haftamda çağırdı öncesinde doktoruma sordum çok erken değil mi diye sorun olmaz diyince ben de vurulmuştum 😅 gerçekten de bi sıkıntı yaşamadım çok hafif geçmişti

Arkadaşlar merhaba, ferritin demir seviyeleriniz nasıl? Ben ilaç kullandığım halde düşüyor. Doktorum demir serumu önerdi.. hic yaptıran oldu mu? Herhangi bir yan etki yaşadınız mı?
Merhaba canım, ben yaptırdım aynı şekilde demir takviyesi aldığım halde değerlerim çok düşmüş. Doktorum da doğumda sıkıntı olmasın kan falan gerekebilir diyince iki poşet kan gibi serum yedim. Alerjiniz var mı diye bakılıyor ilk taktıklarında sonra kontrollü bi şekilde veriyorlar. Ben çok şükür bi sıkıntı yaşamadım

Kızlaaaar bayramınız mübarek olsun ♥️🥰🥰 seneye bebişli bayramlar kutlayalım inşallah 🤲🏻😍 bu arada dün ebebeke gittim görevli 1-30 nisanda büyük bi indirim olacağını söyledi sepetlerinizi hazırlayın :halay:

Hiç konuşmadım çünkü vazgeçtim benden bebekler kopmuyor kopmak isteyende geçit bulamıyor 🤣🤣ama ayni yerlerden 3 kez kesildi o rahim alabilecegi tüm kesikleri aldı ve hassaslasti o doğum kasılmaları kaldırabilir mi bilemiyorum 😅
Bana da 3 kesimin üstüne doğum sancısı ürkütücü gelmedi değil 🙈😅 sağlıcakla kucağınıza alın inşallah 🙏

Back
X