Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    146
Ay ama çok sinir bozucu değil mi ladyim ya. İnan dün nefes aldırmadı o kadar sık oldu ki.. bugün düne nazaran daha azdı ama vardı. Bakalım yarına ne olacak.. sebebi ne anlayamadım.. bu arada gün saymaya başlamak da çok acayip dimi 🥰 kavuşmaya az kaldı diye. Rabbim saglikla kavuştursun güzelce gelsin minik ❤️ 🤲

O dediğin ne bilmiyorum ki canım.? Ama bir bakayım şimdi neymiş..

Canim bende de aynı ayakkabımı zor giyip çıkarıyorum. Sola sağa dönmek eziyet. Çökmek zorunda kalıyorum bazen yere zor kalkıyorum valla. Ağrı acı ne varsa yükleniyor o anlarda. Güzelce alalım kuzularımızı da inşallah katlaniyoruz napalim ❤️🤣 kolay gelsin bu arada iyi nöbetler ❤️🥰
Sağol kuzucumm. Bu acaba plesenta aşağıda diye mi yoksa normal herkeste olan bi şey mi acaba 😀artık her yaşadığım şeyi plesentaya bağlamaya başladım çünkü çevremden gördüğüm kadarıyla hamile arkadaşlarım hiç bu kadar acı çekmiyordu 😀 ya da hiç belli etmiyorlarmış 🤣

Ahh sorma bayram diye tutamadım kendimi
Neyseki düzelttim bugün 🥰

Sanırım benim hem karbonhidrat hem protein o günü aşırı yükseltti ve her ölçtüğümde yüksek çıkınca aşırı moral düştü
Bugün düzelttim tekrar 70-80-90 civarlarında rakamları gördüm neyseki 150 ve üstü aşan sayılar olmadı
Görünce evet dayanamadım yedim inkar etmiyorum ama o azıcık şeylerde bile çıkıyormuş e
herşeyi yiyememek te zor muş ya
Ne zamana kadar böyle devam edecek bu 😒
Bugün annem, sen süzülmüşsün dedi. Dedim ki gebelik şekeri çıktı. Diyet yapıyorum anne hiç kaçamak yapmıyorum. O da şeker hastası insülin kullanıyor. Mahzun oldu birden. Ne oldu kız dedim. Ben ağzımı tutamıyorum. Gizli gizli yiyorum şekerim çıkıyor dedi. 😣

Dedim ki annem seninki yıllardır var, maalesef kalıcı bir durum. Benimki kısa süreli old için tutuyorum kendimi. Yoksa ohooo. Kim öyle kurallı yapabilir bu işi? Kısyaslanmayız bile.

Sen de bunu düşün. Doğuma kadar bir süre sıkacağız dişimizi.
Sağol kuzucumm. Bu acaba plesenta aşağıda diye mi yoksa normal herkeste olan bi şey mi acaba 😀artık her yaşadığım şeyi plesentaya bağlamaya başladım çünkü çevremden gördüğüm kadarıyla hamile arkadaşlarım hiç bu kadar acı çekmiyordu 😀 ya da hiç belli etmiyorlarmış 🤣
Bacım benim plasenta tam olarak hiç öyle aşağıda olmadı ama o ağrıları ve elektrik çarpması gibi hisleri cok yaşadım. 🤔 Bence Dr lar da tam nedenini bilmiyor bu işin. Normal diyip geçiyorlar.

Sen özverili bi çalışansın. Bunu yazdıklarından anlayabiliyorum. Yaptığın işi hakkıyla yaptığın için dusünüyorum ki Allah onları başka güzellikler olarak senin hayatında karşına çıkaracak, ecrini misliyle verecek. :KK51:

Yine de kendini tehlikeye atacak hallerden uzak durmaya çalış. Rabbim kolaylığını versin 🤲🏼

Bugün annem, sen süzülmüşsün dedi. Dedim ki gebelik şekeri çıktı. Diyet yapıyorum anne hiç kaçamak yapmıyorum. O da şeker hastası insülin kullanıyor. Mahzun oldu birden. Ne oldu kız dedim. Ben ağzımı tutamıyorum. Gizli gizli yiyorum şekerim çıkıyor dedi. 😣

Dedim ki annem seninki yıllardır var, maalesef kalıcı bir durum. Benimki kısa süreli old için tutuyorum kendimi. Yoksa ohooo. Kim öyle kurallı yapabilir bu işi? Kısyaslanmayız bile.

Bacım benim plasenta tam olarak hiç öyle aşağıda olmadı ama o ağrıları ve elektrik çarpması gibi hisleri cok yaşadım. 🤔 Bence Dr lar da tam nedenini bilmiyor bu işin. Normal diyip geçiyorlar.

Sen özverili bi çalışansın. Bunu yazdıklarından anlayabiliyorum. Yaptığın işi hakkıyla yaptığın için dusünüyorum ki Allah onları başka güzellikler olarak senin hayatında karşına çıkaracak, ecrini misliyle verecek. :KK51:

Yine de kendini tehlikeye atacak hallerden uzak durmaya çalış. Rabbim kolaylığını versin 🤲🏼
Ayyy Allah razı olsun laydciğim😇 ya zaten çocuk hastalara hiç kıyamıyordum hamilelikten sonra iyice duygusal oldum 🤣
Demek plesenta ile alakası yok buna sevindim. Ben de acaba aşağıda diye mi ağrı çekiyorum diyordum tamam o zaman içim rahatladı teşekkür ediyorum 🥰🥰🥰

Şahsi fikrim şu: insanlar gebeliğin mucizelerinin güzellemesini yapmaktan sıkıntılarını 2.planda tutuyor bana da herkes çok şikayet ediyosun şükret senin kadar şikayet eden görmedik diyolar ama canımız acırken de söylemeyelim mi😅

Beni kandırmışlar kızlar, piremses olacağımı sanıyodum ağır yaşamlardaki ablalar gibiyim oturmam dert kalkmam dert yatmam dert 10 hafta sonrasını merak ediyorum 😅😅😅

Kızlar hayırlı bayramlar seneye bu bayramda hepimizin bebişi kucağında olur sağ salim inşallah ... geçen bu topikte bi kaç arkadaş vajina iç dudağının çok siştiğini söylemişti bende bugün farkettim benimde baya belirgin bir şekilde şiş.Daha önce gebe olanların başına böyle bir şey gelmiş mi doktora gitmek gerekir mi
Hayırlı bayramlar canım
Bende bunu iki gün önce farkettim benimd ebaya şişmiş hatta görünce çok şaşırdım normal mi diye bu durum bayram arifesi olduğu için randevular da yok soramadım ben hatta benim şu sıkıntı da oldu belki aramızda yaşayan vardır yazayım yine yapılacak bir şey var mı bilmiyorum
Benim her iki dudak etrafları hep yara pişik gibi oluyor bir haftadan fazladır bunu yaşıyorum sürekli iç çamaşır değiştiririm ıslak olmamasına dikkat ederim kurularım hep kendimi ama neden sürekli pişik olur bilmiyorum hatta bepanthol sürüyorum iyi geliyor tekrar dan başlıyor
Böyle bir durumla karşılaşan kızlarım var mı aramızda 😉 🥰

Yaa kıyamam 🥹Rabbim yardımcısı olsun inşallah 🙏
Çok iyi anlıyorum bir kaç gündür zar zor tutuyorum kendimi annen ise yıllardır bunu yapmaya çalışıyor
Evet sıkacağız dişimizi başka seçenek yok Rabbim sağlıkla evlatlarımızı almayı nasip etsin inşallah ❤️🤲🏻

Şahsi fikrim şu: insanlar gebeliğin mucizelerinin güzellemesini yapmaktan sıkıntılarını 2.planda tutuyor bana da herkes çok şikayet ediyosun şükret senin kadar şikayet eden görmedik diyolar ama canımız acırken de söylemeyelim mi😅

Beni kandırmışlar kızlar, piremses olacağımı sanıyodum ağır yaşamlardaki ablalar gibiyim oturmam dert kalkmam dert yatmam dert 10 hafta sonrasını merak ediyorum 😅😅😅
Aynen öyleee. Ben de gebelik çok güzel bi gene kalayım 9 ay bebekler gibi olacağım sanıyordum ama öyle değilmiş 😔 dün kasıklarım çok ağrıyor belim çok kötü hamilelik zormuş dedim eşim diyo li babacım annen senin için söylemedi gerekirse seni 2 yıl taşır demi annesi diyo ahahaha😀

Ayyy Allah razı olsun laydciğim😇 ya zaten çocuk hastalara hiç kıyamıyordum hamilelikten sonra iyice duygusal oldum 🤣
Demek plesenta ile alakası yok buna sevindim. Ben de acaba aşağıda diye mi ağrı çekiyorum diyordum tamam o zaman içim rahatladı teşekkür ediyorum 🥰🥰🥰
Ben de çok ağrı yaşıyorum kuzum ama plasentam ilk günden beri yukarıda (posterior diyor doktor). Hiç endişelenme 😚

Aynen öyleee. Ben de gebelik çok güzel bi gene kalayım 9 ay bebekler gibi olacağım sanıyordum ama öyle değilmiş 😔 dün kasıklarım çok ağrıyor belim çok kötü hamilelik zormuş dedim eşim diyo li babacım annen senin için söylemedi gerekirse seni 2 yıl taşır demi annesi diyo ahahaha😀
Benim ki de diyor ki ne biçim konuşuyosun çocuğun yanında 🤣🤣🤣🤣🤣

Hiç de öyle övülecek bi yanı yok 😅😅😅 (yani ben yapısal olarak duygusal olmadığımdan belki)

Benim ki de diyor ki ne biçim konuşuyosun çocuğun yanında🤣🤣🤣🤣🤣

Hiç de öyle övülecek bi yanı yok 😅😅😅 (yani ben yapısal olarak duygusal olmadığımdan belki)
Ahahaha 😀😀 napıcaz biz bu erkeklerle 🤣

Alt karnında sürekli baskı hissi olan var mı sürekli sanki tuvalete gitsem rahatlayacağım hissi var belim kopuyor hamilelik neden çok sevap uyumadı bile ibadet derler şimdi anladım gerçekten zaman geçtikçe daha zorlaşıyor
Ahhh ahhh gerçekten çok zormuş allahtan sevabı var 😀😀

Ben de çok ağrı yaşıyorum kuzum ama plasentam ilk günden beri yukarıda (posterior diyor doktor). Hiç endişelenme 😚
Demek ki normal o zaman bu ağrılar içim rahatlıyor valla bu forum iyi ki var 😍😍

Geçmiş olsun bacım. Arka arkaya iki gün yükleme. Şükür ki selametle bitti. 🤲🏼

Hepsi de referans değerler içinde gelmiş sonuçların :KK51: Diyet listen bizimki gibi mi?

Benim 3. Günüm diyette ve tartı sonucu gayet iyi :sampiyon:
Biraz açlık hissediyorum. Pide ve karbonhidrat yemediğim için midem boş gibi ama alışacağım. Önümüz de bayram. Baklavalar çikolatalar :KK17::KK47:

Di mi ? Burada biz biraz dezavantajlıyız. 😅 Önümüzde örnek pek yok.

Şeker sonucun için de gözün aydın diyeyim 🤗
Ben bu şeker yüklemesi konusunda çok eleştiri duydum. Geçen hafta doktora gittiğimde doktor ailede şeker hastası var mı diye sordu. Babamda var dedim, o zaman 7 Nisanda gel yükleme yapalım dedi. Hastane çıkışında anneme sordum ama babamda yokmuş ama dedemde varmış (aile hastalığı bilgime sağlık) . Neyse doktora gitmesem mi diye düşünüyorum Canan Karatay gibi bazı doktorlar hiç önermiyor şeker yüklemesine. Bu testin sonuçlarında bize ne bilgiler veriliyor . Normalde şekere aşırı düşkünüm...

Ben bu şeker yüklemesi konusunda çok eleştiri duydum. Geçen hafta doktora gittiğimde doktor ailede şeker hastası var mı diye sordu. Babamda var dedim, o zaman 7 Nisanda gel yükleme yapalım dedi. Hastane çıkışında anneme sordum ama babamda yokmuş ama dedemde varmış (aile hastalığı bilgime sağlık) . Neyse doktora gitmesem mi diye düşünüyorum Canan Karatay gibi bazı doktorlar hiç önermiyor şeker yüklemesine. Bu testin sonuçlarında bize ne bilgiler veriliyor . Normalde şekere aşırı düşkünüm...

Şuradaki soru cevaplara bir bakmanızı öneririm şeker yüklemesi için ❤️

İki dilim baklava yesen aynı şey aslında içtiğin şekerli suyla. Biz genelde açlık ve tokluk şekerine baktırıyoruz ama sonuçta sağlıklı sebzeler yiyince de doyuyoruz şerbetli tatlılar yersek de doyuyoruz. Maksat orada vücuda ne kadar şeker girdiğini bilmemiz. Belli bir mg şeker yükleyip sonra sonucun ne kadar yükseldiğine bakmak çok kıymetli ve bir gün iki dilim baklava yemek yerine şekerli su içersek ölmeyiz bence 🥰 doktorlarımıza güvenelim öneriyorlarsa vardır bi bildikleri 🥰

İnan bana gebelik şekeri o içeceğimiz şekerli sudan çok çok daha tehlikeli

Kızlar..

Dün ikindide göğüs altımda bi ağrı başladı. Özellikle sol taraftan aşağı vuran beni inleten bi sancı. Eşim üşüttün, tshirtle dolaşıyorsun diye kızdı. Haklıydı. Neyse öyle biraz yattım. Sonra kuvvetli bi mide bulantısı geldi. Bulantı hep yaşıyorum ama daha sarsıcı idi. Kusmaya başladım. Fışkırır tarzda. 😣 Sonra rahatladım. Uyuyakalmışım. Kalktım ki ter atmışım. Kendimi iyi hissediyorum.

Akşam yemeğine oturdum. Şöyle bi köfte, iki kaşık fasülye ağzıma attım ki kramplar girmeye başladı mideme. Kötü olacağım diye bıraktım. Az daha kustum. Rahatladım. Dedim yatayım sabah yerim. 🤷‍♀️

Sahurda mide bulantısı ile uyandım. Ki o normal. Akşam prilam almadığım için her zaman o saatlerde uyandırır beni bulantı. Bir kaşık suyla içtim prilamı, yattım ama korkuyorum da o suyu beni kusturur mu diye. Hakket 10 dk sonra yine mide özsuyuna kadar kustum. 😓

Baktım olacak gibi değil, haydi acile gidelim dedim. Oralarda da kustum. Elimde kusma kabı 🤢

Kan idrar alındı. Kadın doğuma geçtim. Orda sonuçlar gelene kadar 3-4 kez tansiyon bakıldı. Normal. 12-8. Bebeğe bakıldı. Onunla ilgili bi sorun yok. 🤲🏼 Sanırım devamlı ayakta olduğum ve kustuğum için sanırım o da uyanıktı. Hep hareketliydi. Onun hareketleri beni rahatlattı. 🤲🏼

İdrar sonucu çıktı. +++ pozitif protein. Acildeki Dr, gebelik zehirlenmesi bu dedi. 🫤 Baş ağrısı oluyor kusarken. Kustuktan sonra karındaki ağrı geçiyor. Sordular ısrarla, gözlerde bulanıklık, denge kaybı, vücut kırgınlığı var mı. Onlar yok. Ödem de her zamanki kadar.

Anlattı, durum ciddi olabilir. Ama Lütfi kırdarda Perinatolog yok. Şuan ve 9 gün olmayacak. Riskli gebelik uzmanının seni takibi gerek. Acil bi doğum olsa, burada müdahelesi zor olur. Bu yakada sadece Zeynep kamile gidebilirsin dedi. İmza aldı. Çıktık eve geldik.

Şimdi Zeynep kamile gideceğim. Öyle korkuyorum ki 😔 ne olacak, nasıl olacak, yatışım yapılır bebeğe bi şey olur mu? Kızım geride 😔

Allah korusun ve çok geçmiş olsun... Gebelik zehirlenmesinin sebebi neymiş ki söylediğin şeyler üşütme sonraki kusmalara o kadar benziyor ki. Konu hakkında güncel bilgileri dört gözle bekliyorum. Allah bebeklerimizi korusun

Bacımmmm..
Bacılarımmmm..

Sağolun. 💙 Varolun 💙.

Özellikte size yazıyorum hem beni en iyi siz anlarsınız 😣 hem de hamilelerin duası kabul olur derler. 💐

Tahlil sonuçları çıktı. E nabıza düşmedi daha ama Dr ekrandan kontrol etti.

Dedi ki, Lütfi Kırdar’da yapılan spot idrar tahlilinde 3+ protein var, bu bi enfeksiyon iltihap durumunda da oluşabilir. Bununla gebelik zehirlenmesi teşhis koyamayacağımız için ben başka idrar tahlilleri de istedim.

Bunlardan gelen sonuçları telefonunda hesapladı etti. Varolan protein miktarı, sınırlar dahilinde. Kan tahlillerinde böbrek ve karaciğer enzimleri ile ilgili test sonuçları iyi. Bütüncül bakınca, burada ölçülen tansiyonun da iyi. Şu an herhangi bir şikayetin de yok. Çıkışını vereceğim dedi.

Bir sevindim ki sormayın 😌 Ama günlük tansiyon takibi yapacaksın. 140/90 sınır. Bu rakamı görünce hastaneye gideceksin yahut bebek hareketlerini 2-3 saat hissetmezsen de geleceksin dedi.

Buradaki Dr un sözüyle amel edeceğim. İhtisas hastanesi old için bu konuda kararları da referanstır diye düşünüyorum. Öyle inanıyorum. 😌

Allah’a nihayetsiz şükürler olsun dedim hastaneden şimdi eve geldim. İns bununla geçmiş gitmiş olsun 🤲🏼

Bu arada aklıma takıldı. Dün ben hastaneye yatışı yapılan durumu riskli arkadaşımdan bahsetmiştim ya, benim rahatsızlanmam da tam da bundan bir iki saat sonra oldu. Acaba üzüntü mu tetikledi diye düşündüm 😔 Bir yanım fizyolojik bi zemin varmış ki bu kadar kaos ve kriz oldu diyor ama bilemiyorum. o_O

Rabbim görürür görünmez, bilinir bilinmez tehlikelerden bizi ve bebeklerimizi korusun 🤲🏼
Zamanlıca, kolaylıkla sağlıkla bu bebekleri doğurmayı nasip etsin. Hepimiz Allah’a emanetiz. Rabbim merhametiyle muamele etsin. Evlatlarımızı bağışlasın. 🤲🏼

Hepinizi seviyorum. 🥰 Tek tek öpüyorum. İyi ki varsınız temmuz anneleri 💙
Ohh çok şükür çok çok sevindim. Şu stresli zamanların satırlarını 1 yıl sonra okuyup gülümsemek dileğiyle :KK200:

Benim ki de diyor ki ne biçim konuşuyosun çocuğun yanında🤣🤣🤣🤣🤣

Allah affetsin ben de 3-4 çocuk yapanlara helal olsun diyorum. İlk 3 ay bulantı vs pek yaşamadım ama bu 2. trimesterde bel ağrım ve normale göre fazla kilo alımım sebebiyle hareket kabiliyetim çok kısıldığı için kendimi nine gibi hissediyorum. Bunun yanında onu yeme bunu içme kuralları beni çok zorluyor. Ayrıca doktora her gittiğimde tatlı heyecan yerine ciddi bir stres yaşıyorum. Sanki hep kötü şeyler söyleyecek gibi geriliyorum. O yüzden çok çocuklulara saygım daha da arttı :)

Back
X