Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    146
Kızlar hayırlı bayramlar seneye bu bayramda hepimizin bebişi kucağında olur sağ salim inşallah ... geçen bu topikte bi kaç arkadaş vajina iç dudağının çok siştiğini söylemişti bende bugün farkettim benimde baya belirgin bir şekilde şiş.Daha önce gebe olanların başına böyle bir şey gelmiş mi doktora gitmek gerekir mi
Hımm benim sarkma oldu ya şişmedi de, iç dudaklar biraz aşağı indi görseli bozuldu biraz hatta bazen otururken de çamaşır sıkıştırınca acıyor. Doktor normal demişt muhtemelen seninki de normaldir.

Çok sağol canım sana çok geçmiş olsun 🙏🏻
Ne zaman vereceksin idrarı inşallah düşük çıkar 🙏🏻🙏🏻
Bende öyleyim tuzsuz, şekersiz beslenmeye çalışıyorum bol su tüketiyorum 🥲
Dişimizi sıkıcaz az kaldı inşallahh
10 nisanda randevum. İns idrarla gideceğim. Dr kolaylık sağlar sanıyorum. 🤲🏼

Ben artık şafak saymaya başladım. Planlı sezaryen 38. Hafta gibi olur dedim içimden. 23 Haziran pazartesiyi hayalime koydum. 81 günüm kaldı. Rabbim yardımcım olsun 😌
Ay ben bayramda yedim kızlar ya. Gelenim gidenim de yok şeker çikolata tatlıya dadandım 2 gün yedim valla sonra yine dikkat edeceğim 😅❤️
Ay yiyin kız. Afiyet olsun. :KK36:

Bana yasak diye ben böyle kendimi sınırlandırıyorum.

Hımm benim sarkma oldu ya şişmedi de, iç dudaklar biraz aşağı indi görseli bozuldu biraz hatta bazen otururken de çamaşır sıkıştırınca acıyor. Doktor normal demişt muhtemelen seninki de normaldir.
Ay utandım demeye. :oops:

Ama benimle aynı şeyi sen de yaşıyorsun demek. Son iki bakım yaptığımda o deformasyonu gördüm. Resmen sarkmış, büzülmüş.. Nedir, nedendir, böyle mi kalacak acaba ? :olamaz:

Yaşlı neneler gibi oramız buramız sarktı o_O

Ama benimle aynı şeyi sen de yaşıyorsun demek. Son iki bakım yaptığımda o deformasyonu gördüm. Resmen sarkmış, büzülmüş.. Nedir, nedendir, böyle mi kalacak acaba ? :olamaz:

İlk gebelikte insan çok acemi bugün bi tanidigimla konuştum durumu anlattım normal dedi.🤭bizde hayırlısıyla dogursak da acemiliği atıp her şeye normal diyip geçsek 😅

İlk gebelikte insan çok acemi bugün bi tanidigimla konuştum durumu anlattım normal dedi.🤭bizde hayırlısıyla dogursak da acemiliği atıp her şeye normal diyip geçsek 😅
😁

Selülitler aldı başını gitti.
Çatlaklar.. tamam kabul..
Bari oramız bozulmasaydı :eek::-)

Ben ulu orta anlatırım napiyim 😁
Kuzum doktora muayene olurken sordum, belki hafif toparlayabilir ama eskisi gibi olmaz hormonlardan dolayı olur dedi. Hani hızlı kilo alsam ondan oldu desem o da yok. Kegel egzersizi yapıyorum o kaslar çalışsın diye. Sarkacağı varsa sarkıyor bacım 😔 Olsun yavrularımız sağlıklı ve vakitli gelsinler ne yapalım 😚💞

😁

Selülitler aldı başını gitti.
Çatlaklar.. tamam kabul..
Bari oramız bozulmasaydı :eek::-)
Aynen amaann sağ salim kucağımıza almak nasip olsun da gerisi önemli değil herşey düzelir her şeyin çaresi var 🤭

Kuzum doktora muayene olurken sordum, belki hafif toparlayabilir ama eskisi gibi olmaz hormonlardan dolayı olur dedi. Hani hızlı kilo alsam ondan oldu desem o da yok. Kegel egzersizi yapıyorum o kaslar çalışsın diye. Sarkacağı varsa sarkıyor bacım 😔 Olsun yavrularımız sağlıklı ve vakitli gelsinler ne yapalım 😚💞
Canım ben iki üç aydır klozet kullanıyorum bugün misafirlikte alaturka kullanınca farkettim şişliği kegel egzersizi de yapmadım hiç ne yalan söyleyeyim

Canım ben iki üç aydır klozet kullanıyorum bugün misafirlikte alaturka kullanınca farkettim şişliği kegel egzersizi de yapmadım hiç ne yalan söyleyeyim
Kegel düzenli yapmaya çalış çok faydasını göreceksin hem doğum sonrası sıkılaşması için (alt kısımların) hem idrar kaçırmamak için çok değerli canım

Kuzum doktora muayene olurken sordum, belki hafif toparlayabilir ama eskisi gibi olmaz hormonlardan dolayı olur dedi. Hani hızlı kilo alsam ondan oldu desem o da yok. Kegel egzersizi yapıyorum o kaslar çalışsın diye. Sarkacağı varsa sarkıyor bacım 😔 Olsun yavrularımız sağlıklı ve vakitli gelsinler ne yapalı
Kegel düzenli yapmaya çalış çok faydasını göreceksin hem doğum sonrası sıkılaşması için (alt kısımların) hem idrar kaçırmamak için çok değerli canım
Haklısın valla çok tembelleştim ben

Kızlar ya geçen de bahsetmiştim burada. Lady ile de konuşmuştuk. Rahimden sol vajina dudağına doğru sürekli elektrik çarpması hissi var. Ama sürekli. Dün delirecektim kvdemlerde. O kadar mı çok olur sürekli carpılıyor gibi. Bugün de var hala. Daha önce böyle konuşulmuş mu diye araştırdım. Kimi demiş işte doğum kanali büyüdüğü için bebek büyüdüğü için vs. Kimi demiş yalancı doğum sancılarıymıs erken başlıyormuş vs. O kadar fazla ki korkmaya başladım açıkçası. Sizce neden oluyordur ya. Sürekli çarpılıyorum.sanki.
Endometriosisiniz var mıydı?

Canım ben ilk gebeliğimde yaşadım bunda da yavaş yavaş geliyoruz arada oluyir gibi.

Gebelikten dolayı kan damarlari ve akış değişiyor o yüzden oluyor genelde.

İlkinde doktorun bana oturma banyosu önermişti. Ilık suya sabah akşam oturuyordum, tuvalette uzun süre oturmamak, sabah aç karna kuru kayısı ve ılık su içmek, zeytinyağı içmek ya da sürmek bunlar iyi geliyir. İyileştirmiyir yalnız onu söyleyeyim sadece rahatlatıyor.

Benimki doğumdan sonra geçti. Biraz sabır ❤️ bunda erken başladı ilk gebeligimde 28/30 civarında başlamıştı.
Çok sağ oluun. Epey ızdıraplıymış :(

Günaydıın, herkese iyi bayramlar!
Kızlar, sanırım hemoroid oldum. Gebelikte başına gelen birisi vardı gibi hatırlıyorum burada. Ne ızdıraplı birşeymiş o şiş yer…
Hangi doktora gitmek gerekir acaba?
Canım bendeki hemoraid değil ama çatlak. Her tuvalette kanıyor neredeyse. Bazen inanılmaz ağrı oluyor ama bazen olmuyor. Sıcak suya oturmak çok iyi değil dediler ama ben de duştayken sıcak su tutuyorum. Ve o kısıma doğal yağlar sürüyorum. Hatta en son lansinohun göğüs ucu kremini almıştım bebek doğduktan sonra kullanırım diye. Kendimce onu sürdüm o da iyi geldi bence. Bi dene istersen

Kızlar ya bugün 23. Haftaya giriş yaptık. Benden önde giden kızlarım bu hafta birden bir kilo aldıklarını söylemişlerdi gerçekten bende de öyle oldu. Bugün itibariyle toplamda 5 kilo alarak 53 kiloya ulaşmış bulunmaktayım 😀

Şimdi bugün nöbetçiyim hastanede ve acilde çalışıyorum. İnanılmaz yoğun bir gün. 5 saat sonra ilk defa az önce oturdum. Aslında oturabilirdim ama çocuk acilde çok hasta vardı ve ben oturursam o hastaların kanları bekleyecekti. Vicdanım el vermedi. Ama şimdi de deli gibi kaşık ağrım var koşturmaktan. Şimdi de bebişime mi haksızlık ettim diye vicdan azabı çekiyorum 🥹

Bu arada göğüslerimin alt kısmında ufak çatlaklar farkettim zaten deli gibi kaşınıyordu. Ve ilk günden beri sürmediğim krem yağ kalmamıştı. Biraz kırıldım açıkçası 🤣 neyse Trendyolda lierac çatlak jeli indirime girmiş hemen ondan aldım. Çok sık indirime girmiyor almak isteyen varsa kaçırmasın 😀

Artık hareketleri çok daha net hissediyorum bu süper bir duyguymuş. Sürekli kıpır kıpır güzel kızım 🤣 eşim de hissediyor o da çok heyecanlı. Geceleri bazen şarkı söylüyor eşim hemen tekme atıyor 😀 ama bu aralar ne yatarken sağdan sola dönebiliyorum. Ne ayakkabımı çıkartabiliyorum. Aslında bunlar için çok erken. Acaba plesenta aşağıda diye mi ben bu kadar zorlanmaya başladım ? Plesentası aşağıda olan kızçeler sizdeki ağrı durumu nedir ?

Neyse çok konuştum gideyim de biraz daha çalışayım öpüyorum hepinizi 🤣

Bugünlük böyle çıkmıştır yeme içme düzeni olduğunda düşer merak etme 😍
Ahh sorma bayram diye tutamadım kendimi
Neyseki düzelttim bugün 🥰
Bacım, kendine çok yüklenme ama tamamen de koyverme.

Sana diyim, o börekleri tatlıları sarmaları en çok biz hak ediyoruz. :anneadayı:En Büyük TÜRKİYE Belki bir iki dilimden de bi şey olacak değil ama daha iki gün ve gidilecek çok yer var. Bizim milletimiz de ikramı ve ısrarı sever.

Karbonhidratla beraber protein alındığında şekeri çok fırlatmıyormuş. Misal eşimin ailesinde baklavanın yanında çay değil ekşi ayran ikram edilir. Ne alaka yaaaa diyordum :p Bunu öğrenince saygı duydum. Hoppa Belki sen de öncesinde veya yanında ayran tüketerek biraz şekerin direncini kırabilirsin. En iyisi hiç yememek ama zor işte. Rabbim kolaylığını versin. 🤲🏼

Bacım seni alıntılamışım ama yazmamışım ne kafa 😅 Çok haklısın dediğinde. 😌

10 nisana randevu aldım perinatlojiye. Orada da muayene olup tahlil isteyeceğim. Hatta bir önceki günden 24 saatlik idrar toplayıp tedarikli gitmeyi düşünüyorum. Çünkü bu işin teşhisi, önceki gebeliğimden ve kk okuduklarımdan bildiğim kadarıyla 24 saatlik idrarda protein kaçağı tahliliyle oluyor.

@imermeri canım sen mi bu tahlili yaptırmıştın yakın zamanda?

Rabbim korktuklarından emin eylesin. 🤲🏼 💐
Sanırım benim hem karbonhidrat hem protein o günü aşırı yükseltti ve her ölçtüğümde yüksek çıkınca aşırı moral düştü
Bugün düzelttim tekrar 70-80-90 civarlarında rakamları gördüm neyseki 150 ve üstü aşan sayılar olmadı
Görünce evet dayanamadım yedim inkar etmiyorum ama o azıcık şeylerde bile çıkıyormuş e
herşeyi yiyememek te zor muş ya
Ne zamana kadar böyle devam edecek bu 😒

Günaydıın, herkese iyi bayramlar!
Kızlar, sanırım hemoroid oldum. Gebelikte başına gelen birisi vardı gibi hatırlıyorum burada. Ne ızdıraplı birşeymiş o şiş yer…
Hangi doktora gitmek gerekir acaba?
Hemen hemen hepimizde var bu can sıkıntısı Malesef ki çok geçmiş olsun
Yediklerine dikkat et acı baharatlı şeyler çok tüketme bol sıvı
Kuru kayısı iyi geliyor laydy sayesinde denedim rahatlama oldu
Taranta da kremler için sormuştu doktora hemoroid kremini kullanabilirsiniz demişti ben arada onu da kullanıyorum
Genel cerrahi bakıyor bu duruma ama ben henüz hiç gitmedim

Ah bacım ☺️😌

Z. Kamilde verdiğim de negatif çıktı. Yani iki tahlil arasında 7-8 saat var. Benim de kafam almıyor. 🤷‍♀️ Allah herkesi uzak etsin o beladan.

Geçmiş olsun.💐 İns benimki de düşük çıkar 🤲🏼
Şu an tuzlu yemiyorum tatlı yemiyorum. Ben ne yiyorum, hiç bilmiyorum 😬

Ay bende bi ara çok sık oluyordu. Sonra ne olduysa kesildi. Nedir hikmeti bilmiyorum hiç.:sus:
Ay ama çok sinir bozucu değil mi ladyim ya. İnan dün nefes aldırmadı o kadar sık oldu ki.. bugün düne nazaran daha azdı ama vardı. Bakalım yarına ne olacak.. sebebi ne anlayamadım.. bu arada gün saymaya başlamak da çok acayip dimi 🥰 kavuşmaya az kaldı diye. Rabbim saglikla kavuştursun güzelce gelsin minik ❤️ 🤲
Endometriosisiniz var mıydı?
O dediğin ne bilmiyorum ki canım.? Ama bir bakayım şimdi neymiş..
Kızlar ya bugün 23. Haftaya giriş yaptık. Benden önde giden kızlarım bu hafta birden bir kilo aldıklarını söylemişlerdi gerçekten bende de öyle oldu. Bugün itibariyle toplamda 5 kilo alarak 53 kiloya ulaşmış bulunmaktayım 😀

Şimdi bugün nöbetçiyim hastanede ve acilde çalışıyorum. İnanılmaz yoğun bir gün. 5 saat sonra ilk defa az önce oturdum. Aslında oturabilirdim ama çocuk acilde çok hasta vardı ve ben oturursam o hastaların kanları bekleyecekti. Vicdanım el vermedi. Ama şimdi de deli gibi kaşık ağrım var koşturmaktan. Şimdi de bebişime mi haksızlık ettim diye vicdan azabı çekiyorum 🥹

Bu arada göğüslerimin alt kısmında ufak çatlaklar farkettim zaten deli gibi kaşınıyordu. Ve ilk günden beri sürmediğim krem yağ kalmamıştı. Biraz kırıldım açıkçası 🤣 neyse Trendyolda lierac çatlak jeli indirime girmiş hemen ondan aldım. Çok sık indirime girmiyor almak isteyen varsa kaçırmasın 😀

Artık hareketleri çok daha net hissediyorum bu süper bir duyguymuş. Sürekli kıpır kıpır güzel kızım 🤣 eşim de hissediyor o da çok heyecanlı. Geceleri bazen şarkı söylüyor eşim hemen tekme atıyor 😀 ama bu aralar ne yatarken sağdan sola dönebiliyorum. Ne ayakkabımı çıkartabiliyorum. Aslında bunlar için çok erken. Acaba plesenta aşağıda diye mi ben bu kadar zorlanmaya başladım ? Plesentası aşağıda olan kızçeler sizdeki ağrı durumu nedir ?

Neyse çok konuştum gideyim de biraz daha çalışayım öpüyorum hepinizi 🤣
Canim bende de aynı ayakkabımı zor giyip çıkarıyorum. Sola sağa dönmek eziyet. Çökmek zorunda kalıyorum bazen yere zor kalkıyorum valla. Ağrı acı ne varsa yükleniyor o anlarda. Güzelce alalım kuzularımızı da inşallah katlaniyoruz napalim ❤️🤣 kolay gelsin bu arada iyi nöbetler ❤️🥰

Back
X