- 16 Aralık 2008
- 42.755
- 11.637
Tesekkur ederim arkadaslarda ayni senn gibi dediler cok kullanmamislar, almicam bende :) bu arada Allah hepimizin yardimcisi olsun senn de daha da fazla yardimcin olsun :)
Onu bende okudum canim 23 gun falan kullandim iki gundur kullanmiyorum kan ilacini belki saglik ocaginda kan degerine bi baktirabilirimkizlar bi yerde okumustum kan ilacini actiktan sobra bir ay kullanabilirmisiz icinde demir olduğu için oksitlenme oluyormuş diye okudum ama ne kadar doğru bilmiyorum
Merhaba oncelikle sana tavsiyem sakin kimseyle kiyas yapip o guzel canini sikma cunku bunu bende yapmistim ama doktorumuz beni kendime getirdi benim gibi anneler yuzunden bu kadar obez cocuk varmis :) benim oglum 4 aylik kontrolunde 7 kiloydu bende cok uzuldum ama doktor ayni sana soylenen gibi gayet normal dedi cok da saglikli gorunuyo dedi onemli olan kac kilo oldugu degil doyuyo mu doyuyo saglik li mi saglikli gerisini sakin kafana takma benim oglum asiri hareketli belki senn kizinda oyledir bunun cok etkisi oluyormus, sanada kizina da saglikli gunler dilerim cidden kiloyu bu kadar takip ye ye ye diyen annelerden olmayalim :)selam kızlar bu gün dr. kontrolümüz vardı.. minik hanım 6.700 kg olmuş 7 bile değil dahadr normal diyor ama bana küçük geliyor sizin bebekleriniz ne kadarlık??
Ne guzel masallah onlara, benim cok zordu bebegim kolikti o yuzden ikinci cocugu hic dusunemem diyorum ama simdi okunca cok tatli geldiler :)büyüdüler artık zaten, hem hava da soğudu dışarı çıkarken bebek arabası kullanıyorum. hava ısınınca da biz de onları kanguru da taşıyabilcek kuvvet kalmaz heralde
sağol canım hepimizin yardımcısı olsun Allah. geçmicek gibi geliyor ama hızla geçiveriyor günler
10 gün sonra 5. ayı doldurcaz, bekliyorum 6. ayını doldursun otursun artık diye o zaman abisinin yanında oturup oyuna az da olsa dahil olabilir. şimdiden kucağımdan inmeye çalışıyor abisinin yanına gitmek için :)
Ne guzel masallah onlara, benim cok zordu bebegim kolikti o yuzden ikinci cocugu hic dusunemem diyorum ama simdi okunca cok tatli geldiler :)
Gercekten tebrik ederim seni, gecen gun esime dedim bi daha cocuk dusunursem normal bebek nasil oluyo merakimdan olur dedimbenim de ilk oğlum kolikti çok zor biliyorum ama 21 ay sonra 2.yi doğurma cesaretinde bulundum bak
Bende almayi düşündüm sonra vazgectim gereksiz diye havalar sogudu bahar veya yaz ayinfa olsaydik tam zamaniydi aslinda... Gorumcem verdi kangurusunu iki kez kullandım sadece geri veririm artik..Tesekkur ederim arkadaslarda ayni senn gibi dediler cok kullanmamislar, almicam bende :) bu arada Allah hepimizin yardimcisi olsun senn de daha da fazla yardimcin olsun :)
Canim bencede kiyas yapma.. Minik hanimlarin kilosu erkek bebege gore daha az oluyi... Hem dogum kilosuda önemli.. Gelisimi guzelse takilma ellerini ayaklarini kullabilmesi algısı falan önemli ...kilolu bebek gec doner gec yurur totosunu kaldiramaz bu kezde yine donmuyo yurumuyo deriz... Den mutluysan.kizin mutluysa takmaselam kızlar bu gün dr. kontrolümüz vardı.. minik hanım 6.700 kg olmuş 7 bile değil dahadr normal diyor ama bana küçük geliyor sizin bebekleriniz ne kadarlık??
Evet bakmadan vermeleri düşündürücü bencede bu kan damlasi epey kurcaladı kafamı...Onu bende okudum canim 23 gun falan kullandim iki gundur kullanmiyorum kan ilacini belki saglik ocaginda kan degerine bi baktirabilirim
Evet eczanelerde var,ilk başlarda çok kötü yara olmuştu,lansinoh sürünce de memeyi istemiyor,çocuk doktorumuz vermişti o ilacı,göğüs pedi zaten kullanıysundur'ilacı alırken birkaç tanede iğne ucu istemeyi unutma.bir kapsül iki göğüs ucuna da yeter.çok fena oluyor bende emzirirken ağlıyordum acısından.hIzlıca iyileştiriyor ve emzirmeden önce silmeye gerek yok ilacı.benim yumurcağım da aynı canlı birşey olduğunu bilmiyorlar göğsümüzün lastik gibi çekiştirip duruyolar...Hic duymamistim e vitamini.eczanelerde mi var?lansinoh kullaniyorum ama hic bi faydasi yok.bide bu aralar sündürüyo resmen ucu.canimi cok yakiyo.eliyle mememi itekliyo kendinide emerken geri cekiyo.sizim sizim sizliyorum.ccoook tesekkurler..:)
Gerçekten tebrik ederim,annelik zor zanaat:)biri 26 aylık biri 4,5 aylık iki oğlan. bir de benim halimi düşün
4.aydan itibaren tüm bebeklerde fizyolojik anemi olur bu nedenle tüm bebeklere demir takviyesi hemogramı nasıl olursa olsun devam edilir.1 yaşını doldurduktan sonra kesebilirsiniz D vitamini de aynı şekilde 1 yaşına kadar rutin verilir. bu arada kan ilacının da dvit'nin yararı bebeklerimiz için çok önemli.Evet bakmadan vermeleri düşündürücü bencede bu kan damlasi epey kurcaladı kafamı...
Temmuz annesi olacaktım ama erken doğum yaptım mayıs annesi oldum şuan 6 aylık bebeğim yoğunbakımda verdiler damlayıCanim senin bebek ne kadarlik
Canim peki icerikleri hakkinda ne dusunuyosun cocuk dr u olarak?ve demir ilacinin kabiz yapmasini nasil engellicez?4.aydan itibaren tüm bebeklerde fizyolojik anemi olur bu nedenle tüm bebeklere demir takviyesi hemogramı nasıl olursa olsun devam edilir.1 yaşını doldurduktan sonra kesebilirsiniz D vitamini de aynı şekilde 1 yaşına kadar rutin verilir. bu arada kan ilacının da dvit'nin yararı bebeklerimiz için çok önemli.
Canim peki icerikleri hakkinda ne dusunuyosun cocuk dr u olarak?ve demir ilacinin kabiz yapmasini nasil engellicez?
Canim uzun suredir yoktun buralar da oglun kolikti gecti mi ayrica ben 1 aya yskin duzenli kan damlasini kullandim kizim cok huzursuzdu kac gundur iki gundur vermedim kizim gayet keyifliydi gunduz de uyudu 2.5 saate yakin kizimin gumduz uykulari vardi damladan sonra huysuzlasti bende vermedim simdilik4.aydan itibaren tüm bebeklerde fizyolojik anemi olur bu nedenle tüm bebeklere demir takviyesi hemogramı nasıl olursa olsun devam edilir.1 yaşını doldurduktan sonra kesebilirsiniz D vitamini de aynı şekilde 1 yaşına kadar rutin verilir. bu arada kan ilacının da dvit'nin yararı bebeklerimiz için çok önemli.
Ben aordum.tum dr lar ayni seyi soyluyo yararI zararindan cok.kullanmak zorundasin vs..daha yeni duzene giriyoruz rahatliyoruZ.vermek istemiyorumDoktorum kansızlığından şüphelenerek tahlil istedi bizden Benim bebeğimde kansızlık ve b12 eksikliği Çıktığı için damlayı kullanıyorum ama parabenden dolayı içim hiç rahat değil. Dviti parabenden dolayı vermek istemediğimi söylediğimde ilaçların %95 inde paraben OLDUĞUNU söylemişti. Ama bu kontrolde kan damlasına alternatif sorucam eğer başka birşey tavsiye ederse sizede söylerim. Bu arada kızlar bebeklerde b12 çok önemliymiş bence baktırsanız iyi olur
canım sorma bizim bebişte süt allerjisi saptandı.İnfantil koliğin şiddetli geçirmesinin nedeniydi. 2,5 aylıkken geçti kolik sancımız.Ancak süt ve süt ürünleri,tereyağ,margarin,çikolata dahil yemiyorum.bebişte 1yaşına kadar yemeyecekmiş.Canim uzun suredir yoktun buralar da oglun kolikti gecti mi ayrica ben 1 aya yskin duzenli kan damlasini kullandim kizim cok huzursuzdu kac gundur iki gundur vermedim kizim gayet keyifliydi gunduz de uyudu 2.5 saate yakin kizimin gumduz uykulari vardi damladan sonra huysuzlasti bende vermedim simdilik
neredeyse paraben içermeyen ilaç bulamazsınız yani çoğu içerir. ama kar zarar oranı yaptığımızda kızlar anemi olup hepatosplenomegaliden kalp yetmezliğine kadar giden etkiler olacağına ilaç kullanırım daha iyi.Onu bırakın hamileyken içtiğimiz yediğimiz kullandığımız kremlerin çoğunda var. hatta sabunlar ve şampuanlar dahil.yani kaçış yok.Canim peki icerikleri hakkinda ne dusunuyosun cocuk dr u olarak?ve demir ilacinin kabiz yapmasini nasil engellicez?