Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    155
Bi süredir giremedim bende buraya. Geçen hafta kontrolümüz vardı herşey yolunda çk şükür. Kalbinde delikte yok dedi doktorum döndü döndü baktı gayet olması gerektiği gibi. Beni delikle korkutup amniyosenteze yönlendirmeye çalışanları Allaha havale ediyorum. Onun dışında maşallah oğluşumun boyu uzun gidiyor 🫠 bu 3.farklı doktor boyu uzun ailede uzun boylu varmı diyen. Ewt sülalem çok uzundur ben 1.70 boyumla içlerinde kısa kalıyorum dedim 😝 uzunmu doğar ona göre alışveriş yapayım dedim o belli olmaz ama ilerde uzun boylu bi vatandaş olacak gibi gözüküyor dedi. Çok şükür güzel haberler duymak mutlu etti. Boy kilo konusuna hiç takılmıyorum çünkü diğer çocuklarımı doğurduğum doktorum asla detay vermezdi herşey yolunda der yollardı. Ne stres ne kaygı bişey olmadı kafa rahatlığı. Nitekim gayet güzel boyda kiloda doğdular çok şükür. Bundada boy uzun kg haftayla uyumlu diyorlar. Bnm için yeterli bilgi çnkü ufak tefek yanılma payları var biliyorum. Hepimize sağlıklı,keyifli,kolay gebelikler diliyorum 🤗

Valla nasıl anladığını sormadım inanır mısın karmım çok gergindi böyle dokununca bile semsertti sanırım duruş pozisyonuyla alakalı söyledi öncesinde durumu da anlatmadım hani biliyorda söylüyor desem ultrasonla baktıktan sonra söyledim eşimle sorun yaşadığımızı
Vallahi helal olsun baya işinde uzman bir doktormuş

Şeker ölçen biri daha ben . İki gündür parmaklar delik . Ama var şeker eminim artık
Çok geçmiş olsun canım vallahi zor sürekli şeker bakmak inşallah hemencecik normale döner.en çok korktuğum şeyde şekere yakalanmak annem ileri derecede şeker hastası insülin kullanıyor halalarım keza aynı diyetle devam ediyorum bende.

Günaydın canım ben kullanıyorum, bahsettiğin gibi bir durum yaşamadım. Mide kanaması daha farklı şekilde sonuç gösterir diye biliyorum. Boğazın tahriş olmuş olabilir mi?
Öyle mi diyorsun. Haklısın galiba başka bi durum olmadı galiba zorlandı tahriş oldu da kanama oldu sanırım. Teşekkür ederim ❤️

Nasıl çıkıyor sonuçlarınız, en yüksek kaç çıktı
Ben henüz dün başladım. Tokluk 115 gördüm en yüksek. Ancak dediğim gibi diyete uyuyorum.

Heveslenip dondurma aldırmıştım eşime, 15 gündür dolapta. Gidip gelip bakıp kapatıyorum kapağı :KK61: ama bi gun accık yiyecem ucundan :sus:
arkadaşlar taşınıcaz ev bulduk gibi. Kiralar çok yüksek inş hallledebiliriz dualarınıza ihtiyacım var. Kolaylıkla halledelim herşeyi amin
Ah canım. Allah taşınanların yardımcısı olsun. 🤲🏼 Ben 6. Evimde oturuyorum. Yılbaşında bize de muhtemelen çık diyecek ev sahibi :110:
Canım açlıklarım normal de, dikkat etmediğimde 1. Saat tokluk 157 felan çıktı bugün kahvaltı sonrası . Benim de doktorum açlık şekerime bakmıştı bir de birkaç değere şeker yükleme yapmayalım dedi . Bu çarşamba kontrolde benim bebeklerden birinin göbeği 3 hafta öndeydi . Biz bi şeker
Ölçelim dedi . Diyet gibi uyunca değerlerde sorun yok . Ama maalesef dikkat etmediğimde fazla çıkıyor . 2. Saat de ölçtüm bugün kahvaltı sonrası o da 142 mi ne çıktı . :(
Bacım madem bi durum var. Sen kontrolü ele al :KK5:

Diyete uyunca normal çıkıyormuş bak. Demek ilaçlık durumda değilsin. Bu avantajı kullan. :KK51:

Sayılı gün ins geçecek. Sonra pişman olmayalım. :anneadayı:

Diyet uygulanabiliyorsa şeker yüklemesine yok aslında doktorun onu uygulamak istemiş sanırım. Sonuçta yükleme de gerekirse diyet uygulamak için yapılıyor. İnternette tokluk şekerinin 140 ın altında olması gerektiği yazıyor, benim de 140 civarı çıktı bugün
Ne yemiştin öyle yüksek çıktı ? Bi analiz et 🤔
Emzirme sütyeni çok kaliteli mi alıyorsunuz penye pamuklu almak yeterli mi? Kullanıp memnun kalanlar ya da almış olanlar linklese negzel olur :KK72:
Ben önceki lohusalılıgımda nbb emzirme atleti almıştım. Hala duruyor. Memeler fora old için bazen giyiyorum. :-)
Ben de 10 kilo aldım yaa herkes normal değil son aylar zaten kafadan 7-8 kilo alacaksın diyor . Çok moralim bozuldu. O moralle gittim bir hamburger daha yedim 🥴 İşler çığırından çıkıyor bende nasıl ağzımı tutucam bilmiyorum.
Yedikçe yiyesi geliyor insanın :KK1: Hele dışarıdan yediysen hamburgeri onlara özel tatlandırıcılar katıyorlar biliyorsunuz. Çin tuzu muydu sodyum glukomat mıydı ismi ne..

Çantamda minik bi kutu var. İçinde badem, ceviz, kuru kayısı. Dışarda kötü olunca ağzıma atıyorum. Üstünde su. Az kesiyor. Eve kadar idare ediyorum.

Geçen kızımla arkadaşını avm ye götürdüm. Arkadaş geldi. Yemek aldık. Onlar çıtır tavuklar, pizzalar, kızartma patatesler. :cry: Avm de bakındım durdum. Benim yiyebileceğim hiçbir şey yok. Sonra Kayseri mutfağı denen bi yer buldum gittim. Ev yemekleri de vardı neyseki. 3 tabak yemek aldım geldim. Arkadaş diyor ki mantı yiyeceksin sandım. Nerdeeeee?!
Kızlar ya bugün arkadaşıma gitmiştim hiç bi şey yapmadım hatta tüm gün oturdum nerdeyse. Sadece akşam üzeri çocuğuyla oyun oynadık kucağıma falan da almadım. Öyle saklambaç gibi bi oyundu. Aslında koşmadım yorulmadım falan ama oynarken bi ağrı girdi sağ kasığıma. Sonra oturdum geçti gibi oldu. Eve geldim. Ağrım çok fazlalaştı. Akıntı, lekeleme vs gibi bi durum yok. Çok şükür bebişimin hareketlerini de hissediyorum. Ağrı otururken ya da yatarken çok yok ama ayağa kalkınca sanki böyle sağ bacağımı yürümek için atınca sağ yumurtalıkm kısmında bi ağrı hissediyorum güçlü. Eşim de yok bir kaç günlüğüne şehir dışına gitti iş için. Arkadaşım kalıyor bende. Doktora gitsem mi şimdi yoksa yatsam da gece tuvalete falan kalktığımda ağrım artarsa mı gitsem bilemedim. Biraz endişe ettim daha önce yaşadığım ağrılara pek benzemiyor
Bacım geçmiş olsun. Bugün nasılsın? Kötü bir şey olmadığını sanıyorum. İns geçmiştir.

Bazen hiç zorlanmadığım halde benim de sağ kasıgıma bi ağrı giriyor. Kuvvetli bir ağrı. Az önce yataktan kalkarken yine oldu. 😬 Dikkat ediyorum hep oturduğum yerden kalkarken oluyor. 🤔 düzgün kalkamıyorum bi şeylere yüklendiğimden oluyor galiba.
Merhaba 24 haftada olup ara ara şakaklarda baş ağrısı yaşayan var mı
Tansiyonun normal, eşlik eden şikayetin yoksa kusma, gözlerde ışık çakması, bulanık görme gibi. İns önemli değildir. Bol su dinlenme. :KK200:
bende yapmıştım aynı modeli ama elimde sarı renk vardı onunla yaptım diğerleride arkadaşım yaptı yazın nasıl örteceğiz bilmiyorum ama aşırı heves ettik
Ay eline sağlık süperrrr:KK37: çok güzeller 😍
Ben de YouTube dan bakıyorum. Ama hiç cesaret edemedim. Bi de astarı yüzünden pahalıya geliyor sanırım. Bi battaniye en ez 5-6 yumaktan oluşuyor olmalı :eek:
Bizim de eski sayılır ama depozito vermeyeceğiz onun yerine duşakabin yenileyip biraz tadilat yaparız. Napalım 40 50 bin kira veremeyiz. Bize de 28 dediler tekrar pazarlık yapacağız bakalım.
Allah yardımcımız olsun
Allah kolaylık versin. İns sağlıkla oturun. İçini yenilemek çok mantıklı. Sefanız olur.

Bazı ev sahipleri o kadar cimri ki, içini yenileyeyim surdan düş parasını diyorsun. Böyle oturacaksan otur diyor. :olamaz: Elin cebine gitmeden malın kıymetlenecek. Bu ne pintilik ? :63:
Kan sulandırıcı kullanan var mı acaba?
sabah bulantısında hafif pembe balgam çıkardım hafif kanlıydı. Bi sıkıntı yoktur inş. Sormalı mıyım doktora ilaca başlayalı 3. Gün. Detaylıda uterin arter direnci geçmemiş olunca kan sulandırıcı başladı perinatoloji.
Prilam bittiği için dün gece alamadım sabah da böyle bişey yaşadım. Endişelenmeli miyim mide kanaması yapıyor mu ki bu ilaç?
Ben 3 aya yakındır kullanıyorum. Hiç bir yan etki olmadı Öğürken boğaz tahriş olmuş olabilir mi acaba ? 🙄 Ben önceki gebeliğimde çok öğürüyordum kusarken boğazımdan kan geliyordu.
Bi süredir giremedim bende buraya. Geçen hafta kontrolümüz vardı herşey yolunda çk şükür. Kalbinde delikte yok dedi doktorum döndü döndü baktı gayet olması gerektiği gibi. Beni delikle korkutup amniyosenteze yönlendirmeye çalışanları Allaha havale ediyorum. Onun dışında maşallah oğluşumun boyu uzun gidiyor 🫠 bu 3.farklı doktor boyu uzun ailede uzun boylu varmı diyen. Ewt sülalem çok uzundur ben 1.70 boyumla içlerinde kısa kalıyorum dedim 😝 uzunmu doğar ona göre alışveriş yapayım dedim o belli olmaz ama ilerde uzun boylu bi vatandaş olacak gibi gözüküyor dedi. Çok şükür güzel haberler duymak mutlu etti. Boy kilo konusuna hiç takılmıyorum çünkü diğer çocuklarımı doğurduğum doktorum asla detay vermezdi herşey yolunda der yollardı. Ne stres ne kaygı bişey olmadı kafa rahatlığı. Nitekim gayet güzel boyda kiloda doğdular çok şükür. Bundada boy uzun kg haftayla uyumlu diyorlar. Bnm için yeterli bilgi çnkü ufak tefek yanılma payları var biliyorum. Hepimize sağlıklı,keyifli,kolay gebelikler diliyorum 🤗
Çok şükür bacım. Rabbim korktuklarımızdan emin eylesin :KK36:

Son düzenleme:
2-3 tane yeterli olur canım şimdilik. Yıkanıp değiştirmek için yeterli gelmişti. Yetmezse ilave alırsın yine kuzum. ❤️🥰 Emzirme atleti de almıştım ben başka yerden hiç kullanisli gelmedi bana sen sever misin bilmem tabi ama ben sevememistim. Sütyen daha pratik oldu. ❤️🥰
Ay hiç güzel değil bende aldım tavsiye etmiyorum

Bizim de eski sayılır ama depozito vermeyeceğiz onun yerine duşakabin yenileyip biraz tadilat yaparız. Napalım 40 50 bin kira veremeyiz. Bize de 28 dediler tekrar pazarlık yapacağız bakalım.
Allah yardımcımız olsun
inşaallah rabbim ödeme kolaylığı versin kendi evimizi almayı nasip etsin inşallah

bende yapmıştım aynı modeli ama elimde sarı renk vardı onunla yaptım diğerleride arkadaşım yaptı yazın nasıl örteceğiz bilmiyorum ama aşırı heves ettik
Yaa çok güzellerr güle güle kullansın bebisin yazın ortmeyiz belki yaz akşamları falan olabilir ama bebek varken yapamam diye düşündüm ben ondan başladım 😬

Ben henüz dün başladım. Tokluk 115 gördüm en yüksek. Ancak dediğim gibi diyete uyuyorum.

Heveslenip dondurma aldırmıştım eşime, 15 gündür dolapta. Gidip gelip bakıp kapatıyorum kapağı :KK61: ama bi gun accık yiyecem ucundan :sus:

Ay maşallah ne güzel inşallah ben de tam uyabilirim. Benim ikinci günüm ama kendimden korkuyorum😃 dün diyete uydum ama yine de sınırda çıktı. Önceki gebeliğimde de olurdu çok dengesizdi değerlerim tam diyete uyduğum halde 200 üzeri sonuç bile gördüm. İnsülin kullandığım halde yüksek çıkıyordu. O yüzden biraz umutsuz başladım sürece😕

Ay maşallah ne güzel inşallah ben de tam uyabilirim. Benim ikinci günüm ama kendimden korkuyorum😃 dün diyete uydum ama yine de sınırda çıktı. Önceki gebeliğimde de olurdu çok dengesizdi değerlerim tam diyete uyduğum halde 200 üzeri sonuç bile gördüm. İnsülin kullandığım halde yüksek çıkıyordu. O yüzden biraz umutsuz başladım sürece😕
Sen elinden geleni yap bacım, gerisi için gerekse ilaç kullanırsın. İns Rabbim dengelesin 🤲🏼

Eltim senin gibiydi. Kız sıkı sıkıya diyete uyduğu halde, neredeyse aç gezdiği halde şekeri devamlı yüksekti. İnsanı çok strese sokuyor 😣

Ah canım. Allah taşınanların yardımcısı olsun. 🤲🏼 Ben 6. Evimde oturuyorum. Yılbaşında bize de muhtemelen çık diyecek ev sahibi :110:

Diyete uyunca normal çıkıyormuş bak. Demek ilaçlık durumda değilsin. Bu avantajı kullan. :KK51:

Ben önceki lohusalılıgımda nbb emzirme atleti almıştım. Hala duruyor. Memeler fora old için bazen giyiyorum. :-)

Yedikçe yiyesi geliyor insanın :KK1: Hele dışarıdan yediysen hamburgeri onlara özel tatlandırıcılar katıyorlar biliyorsunuz. Çin tuzu muydu sodyum glukomat mıydı ismi ne..

Çantamda minik bi kutu var. İçinde badem, ceviz, kuru kayısı. Dışarda kötü olunca ağzıma atıyorum. Üstünde su. Az kesiyor. Eve kadar idare ediyorum.

Geçen kızımla arkadaşını avm ye götürdüm. Arkadaş geldi. Yemek aldık. Onlar çıtır tavuklar, pizzalar, kızartma patatesler. :cry: Avm de bakındım durdum. Benim yiyebileceğim hiçbir şey yok. Sonra Kayseri mutfağı denen bi yer buldum gittim. Ev yemekleri de vardı neyseki. 3 tabak yemek aldım geldim. Arkadaş diyor ki mantı yiyeceksin sandım. Nerdeeeee?!

Bacım geçmiş olsun. Bugün nasılsın? Kötü bir şey olmadığını sanıyorum. İns geçmiştir.

Bazen hiç zorlanmadığım halde benim de sağ kasıgıma bi ağrı giriyor. Kuvvetli bir ağrı. Az önce yataktan kalkarken yine oldu. 😬 Dikkat ediyorum hep oturduğum yerden kalkarken oluyor. 🤔 düzgün kalkamıyorum bi şeylere yüklendiğimden oluyor galiba.

Tansiyonun normal, eşlik eden şikayetin yoksa kusma, gözlerde ışık çakması, bulanık görme gibi. İns önemli değildir. Bol su dinlenme. :KK200:

Ben de YouTube dan bakıyorum. Ama hiç cesaret edemedim. Bi de astarı yüzünden pahalıya geliyor sanırım. Bi battaniye en ez 5-6 yumaktan oluşuyor olmalı :eek:

Allah kolaylık versin. İns sağlıkla oturun. İçini yenilemek çok mantıklı. Sefanız olur.

Bazı ev sahipleri o kadar cimri ki, içini yenileyeyim surdan düş parasını diyorsun. Böyle oturacaksan otur diyor. :olamaz: Elin cebine gitmeden malın kıymetlenecek. Bu ne pintilik ? :63:

Ben 3 aya yakındır kullanıyorum. Hiç bir yan etki olmadı Öğürken boğaz tahriş olmuş olabilir mi acaba ? 🙄 Ben önceki gebeliğimde çok öğürüyordum kusarken boğazımdan kan geliyordu.

6 yumak vardı tamamı bitmedi bana kaynanam vermişti değerlendirmek için yaptım bende

Kızlar merhaba, çok oldu forma giremedim, herkesin gebeliği umarım çok iyi gidiyordur, benim 27. Haftam artık. Geçen doktora gittim hersey yolunda dedi çok şükür ama idrarimda mantar ve bakteri varmış, tek kullanımlık antobiyotik toz ile üç gunde bir kullanacagim fitil verdi. Tereddüt ettim ama kullandım. Yalnız bu aralar bazen hapsiriyorum ve hapsirirken cigerim ağrıyor gibi hissediyorum, soğuk ruzgar carpmisti bir gün ondan sonra oldu. Enfeksiyondan biraz korkuyorum çünkü bebeğin enfeksiyon geçirmesi organ gelisimine olumsuz etkisi olur diye endişelerim var. Böyle durum yaşayan var mı aranızda, çoğunuz bildiğim kadarı ile tecrübeli annesinin belki önce ki gebeliklerinizde olabilir yaşadınız mı hiç? Enfeksiyon grip gibi şeyler.

Kızlar merhaba, çok oldu forma giremedim, herkesin gebeliği umarım çok iyi gidiyordur, benim 27. Haftam artık. Geçen doktora gittim hersey yolunda dedi çok şükür ama idrarimda mantar ve bakteri varmış, tek kullanımlık antobiyotik toz ile üç gunde bir kullanacagim fitil verdi. Tereddüt ettim ama kullandım. Yalnız bu aralar bazen hapsiriyorum ve hapsirirken cigerim ağrıyor gibi hissediyorum, soğuk ruzgar carpmisti bir gün ondan sonra oldu. Enfeksiyondan biraz korkuyorum çünkü bebeğin enfeksiyon geçirmesi organ gelisimine olumsuz etkisi olur diye endişelerim var. Böyle durum yaşayan var mı aranızda, çoğunuz bildiğim kadarı ile tecrübeli annesinin belki önce ki gebeliklerinizde olabilir yaşadınız mı hiç? Enfeksiyon grip gibi şeyler.
Yaaa bende seni merak ediyordum. Hatta yazmistim sana. Sorun olmamasina cok sevindim☺️tek kullanimlik saseler iyi geliyoo monurol sanirim o ben 2 kere kullanmak zorunda kaldim. Endise etme kullan bence doktorun onerdiyse.gece yatmadan ic 4 5 saat kalsin wcye cikmadan.

Selam kızlar nasılsınız umarım Allah korktuklarımizdan emin eylesin feraha çıkarsın hepimizi amin
Kan ve idrar testi istedi Dr um protein çıkmış idrarda 24 saat idrarda protein testi yapılacakmış gebelik zehirlenmesi olabilir önlem almamız gerekiyor bakalım hemen dedi
Allah affetsin ama yoruldum valla 😔 tam kafamdan bazı şeyleri atıyorum yine birşey ihtimali çıkıyor. Dualarınıza beni de alın inşaallah
Rabbim inşallah bu korkularını unutturacak cok guzel günler yaşatır. Insallah herşey yolunda gider🙏
Kızlarrr katlanabilir küvet mı yoksa normal küvet mi bebişler için sizce deneyimli anneler yardım
Ben katlanabilir aldim gecen hafta, normalde birden kapaniyor diye hic sıcak bakmiyordum katlananlara ama altta ayaklarida var o yuzden kendinden kapanma gibi bir imkani yok ve su tahliye yeride oldugu icin kullanisli geldi bakalim
Kizlar bakın bebeme battaniye örmeye başladım nasıl teyzeleri 🥰
Ayyy cok güzel görünüyor ellerine sağlık şimdiden 🥰🥰 bende bu ara çiçeklere sardım çiçek örüyorum sabah akşam 🤣

Sırt üstü değil de yan yat dinlen bir süre. Ters hareket yapınca ve yorulunca bazen çok gülünce de bana sancı giriyor. Umarım bişiy yoktur sende de. Yine de takip et kendini. Hareket ediyosa sorun yok. Karnında baskı sertleşme veya alt kasıklarda rahim ağzı oluyor, orada ağrı hissedersen için rahat eder istersen taksiye atlar bi baktırırsın. Haberdar et. Bişiy yoktur inş dinlen bolca
Bu gece iyice dinlen düzgün yatış pozisyonuna dikkat ederek. Yarına bahsettiğin gibi güçlü ağrı geçmezse doktora git aklında kalmasın o düşünce insanın içini kemirir, huzursuz olma boşuna. 🙏

Benimde geçenlerde oldu bir anda kalkış bir anda oturma da agrıları tetikliyor hicbirsey yapmadım sadece uzandım bir agrı bildigin yürüyemiyorum ama dinlenince gecti şükür sen nasıl oldun canım gecti mi agrıların ?

Canlar çok teşekkür ederim. Gece bir kaç kez lavaboya çıktım o sıralar ağrım vardı. Ama sabah uyandığımda geçmişti o ağrı çok şükür. Sabah nöbete geldim bu saate kadar da aktif bir şekilde çalıştım şimdi yine bi tık var gibi. Muhtemelen yorgunluktan ve ayakta durmaktan oluyor. Bir kaç saat molam var dinleneceğim muhtemelen yine geçer. Hepinize çok teşekkür ederim canımsınız 😍🥰

Back
X