Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    129
Beni de sola yatırdı dürtükledi bişiler yaptı. Yüzü bana içeri kısma dönüktü bir de plasenta denk gelmiş. Baya uğraştık ilk kez yüzünü görebildik detaylıda. Doktorun istediği pozisyona gelince de eliyle tek taraftan bastırdı ki hareket etmesin tepinmesin diye sıkıştırdık kenara çocuğu öylelikle yüzünü görebildik dkjdfj ama nasıl tekmeliyor sinir oldu yazık. Şükür 1 kez gördük hanımefendiyi daha da rahatsız etmeyiz :KK53:
Oh maşallah gördük mü gördük bir kez de olsa☺️

Kızlar merhaba ☀️ hangi ilaçları kullaniyorsunuz suan acaba . Bana dün doktor magnezyum, demir, damla yazdı dün onları kullanmaya başladım sizler ne kullaniyorsunuz ?
Canım ben demir Ferrum nuktivitamin ocean mummy ve d vitamini kullanıyorum o da ocean d vit 1000lik. Doktor ek bir şeye gerek yok dedi ❤️
Kızlar selamlar, detaylıdan çıktık çok şükür bebeğimiz sağlıklı. Sadece bebeğime giden bir damarda daha az akış varmış kilo da olunca tabi, bol su iç dedi, sola yatma kendi doktorumda bebek aspirine başladı günde 1 tane, tansiyonumu takip edeceğiz, tuzlu yemicem. Dedim ben hareketlerini öyle net hissetmiyorum dedim kilodan dimi hocam evet dedi 🤣 yağ dokun seni koruduğu için daha az hissediyorsun yoksa kamerada bir hareketli. Erkek kesin ama varya çok uğraştırdı doktoru yan yattım suratını görebilmek için 🥰 bebek aspirin kullanan var mıydı ? Bir de kendi doktorum bu ay içinde AKS, insülin, insülin direnci bir de HBA1C bakalım dedi. Ona göre heralde şeker yüklemesi için şey yapacak 26-27. Haftalarda yapılıyormuş o da. Ama daha istemedi isterse baktırırım bakalım.
Ayyy maşallah ne güzel bir bebek suratı çok tatlı 🧿 güzel haberler almissin kuzum hep böyle gitsin inşallah ❤️
Selamlar güzel anneler,
Bayadır yazamadım açıkçası hem yoğunluk hem can sıkıntısı. Herkesler iyidir inşallah
Biz de detaylıya girdik zar zor yüzünün yanını gösterdi bir saniye kadar 🤣 bence abisine çok benziyor🥰 doktor dürttükçe sinirinden daha da kapattı yüzünü elleriyle🤣🤣
Oyyy kıyamam utangaç bir bebiş demek ki 😂 olsun doğunca bol bol görürsün kuzum ❤️ şimdilik gizem seviyor demek ko senin minik kuşun ✨
Kızlar bizde çıktık detaylıdan. Çok şükür herşey yolundaymış doktor dakikalarca hiç susmadan anlattı nefessiz izledim ekranı🥹 bu doktorda bebeğim çok kuduruk olduğunu söyledi hiç sabit durmadı 😂oysa bu sefer sakin dursun diye hafif bi kahvaltı yaptım çikolata bile yemedim🤭 şeker yüklemesini sordum 8 kilo için gayet normal ultrasonda da sıkıntı yok ben olsam istemezdim ama doktorun ne derse onu yaptır tehlikeli bişey değil dedi. Tek sıkıntı olarak plasentaya yapışık bir lob varmış. Bebeğe bir sıkıntısı yok ama doğumda tamamen temizlenmesi çok önemli o yüzden doktoruna ben yazacağım dedi 🤷🏻‍♀️ chatgbt de sıkıntı yok diyince rahatladım😂
Oh kuzum.hadi gözün aydın ❤️ harika haberler çok sevindim 🥰
Kızlar ben 3 çü doğumu sezeryan oldum. Çok zor bir süreçti benim için sezeryandan sonra bu doğumu mu normal doğum yapmak istiyorum. Sizin görüşleriniz benim için önemli sezeryandan sonra normal doğum yapan oldu mu çevrenizde birde Adana'da ssvd destekleyen doktor duydunuz mu?
Canim instagramda bir sezaryen hep sezaryen değildir diye bir hesap var orada il il ssvd uygulamayı tercih eden doktor önerisi bulabilirsin. Ya da oraya sorarsan yardımcı olurlar ❤️

İlk gebeliginizde gebelik sekeriniz vardi muhtemelen. 25 kilo genelde ona yoruluyor. Ben de ilk 3 ay hic kilo almayip son 2 ayda 6 kilo almisim🥶🥶 ama yemek yiyorum yarim saat dayanamayip tekrar yemek istiyorum sekere yoruyorum🤷🏻‍♀️ fazla kilo tansiyon seker vs gibi seylere de neden oldugu icin ikaz ediyorlar. Benim hem gebelikten hemen once belimde fıtık patladigindan hem de gebelik tansiyonu riskinden her gittigim doktor kilo muhabbeti yapiyor. Ben de almamam lazim desem de ise yariyo mu hayir🤣Boydan ziyade iste ortalama 500 gr meme dokusu, 3.5 kilo cocuk. Bir o kadar esi vs diye hesaplayip 4-5 kilo yag alimi saglikli sinir diyorlar ama bunu belirleyenler erkek heralde hic hamile halinden anlamamislar uymak baya zor😅😅
Yok valla maşallah hiç bişeyim yoktu. Şeker yüklemesi yapıldı şeker falan çıkmadı. Öyle yarım saatte bir de yemiyordum. 4-5 saatte bir yiyordum. Günde maks iki öğün. Bence bünye meselesi. Zaten doğurur doğurmaz 10 kilo gitti. Doktora sorsan zaten onu da veremezdim anında ama gitti işte. Demek ki 10 kilosu kafadan bebekle ilişkiliymiş. Memeleri ve kan hacmini saymıyorum bile. İşte hesapta bir yanlışlık yapıyorlar ama ne ben de çözemedim🤣

İyiyim çok şükür canım detaylı ya girmedim doktor alan açtı perotolojiye randevu alacam daha bugün kontrolüm vardı çok şükür bebek iyi bir kızım 💞olucak hayırlısıyla oğlum erkek çok istiyordu. 4 .cü gebelik bu arada 2 kızım 1 oğlum var.Herseyin hayırlısı artık sağlıklı olsunlarda 😊 senin durumun nasıl hamilelik nasıl gidiyor.🥰
Maşallah bizim gibi 4 leyen az görülüyor artık tebrik ederim 😂😂

36F3D2AA-2C6E-4BC5-B40F-CF0085D3C7B6.webp

Kizlar dun kan vermistim sonuca gore troid yuksekligi degilde dusuklugu var bu tahlil hakkinda bilgisi olan varmi acaba ???

Eki Görüntüle 3574653
Kizlar dun kan vermistim sonuca gore troid yuksekligi degilde dusuklugu var bu tahlil hakkinda bilgisi olan varmi acaba ???
Canım dikkat edersen altta ikinci tirmester verileri var referans değeri olarak. Onların içinde görünüyor sen de ikinci trimesterdasind diye hatırlıyorum.

Ben ilk kan verdiğimde de biraz düşük çıkmıştı doktor önümüzdeki ay yeniden bakalım demişti bir sonraki kanında muhtemelen düzelir için rahat olsun ❤️

Canım dikkat edersen altta ikinci tirmester verileri var referans değeri olarak. Onların içinde görünüyor sen de ikinci trimesterdasind diye hatırlıyorum.

Ben ilk kan verdiğimde de biraz düşük çıkmıştı doktor önümüzdeki ay yeniden bakalım demişti bir sonraki kanında muhtemelen düzelir için rahat olsun ❤️
Saglik ocagindaki doktor ilac kullanman gerekebilir ic hastaliklarina git dedi panikledim bir sorun olabilir mi diye tesekkur ederim yanitin icin 💗

Valla bende de cesaret yoktu ama miniğim çok cesaretli çıktı🤣🤣 4 erkekli bogusmali kavgalı eve 5. Olmayı tercih etti 😂
Allah yardımcınız olsun sizin de işiniz zor vallahi bende oğlum erkek kardeş çok istiyor diye cesaret ettim.Dün kız olduğunu öğrendim Herşeyin hayırlısı artık 🥰💞 sağlıklı olsunlarda önemli olan sağlık

Saglik ocagindaki doktor ilac kullanman gerekebilir ic hastaliklarina git dedi panikledim bir sorun olabilir mi diye tesekkur ederim yanitin icin 💗
Doktorunuzun önerisini siz yine de takip edin ama içiniz ferah gidin derim. Her ihtimale karşı dahiliyeyi onerdiyse bir görünmekte fayda var ❤️
Ayyyy güle güle kullan canım ben de aldım çok benzerini insanın içi heyecan doluyor bu zibinlarin içini dolduracak sıpalar için ❤️

Doktorunuzun önerisini siz yine de takip edin ama içiniz ferah gidin derim. Her ihtimale karşı dahiliyeyi onerdiyse bir görünmekte fayda var ❤️

Ayyyy güle güle kullan canım ben de aldım çok benzerini insanın içi heyecan doluyor bu zibinlarin içini dolduracak sıpalar için ❤️
Evet gerçekten öyle🥰 hayal gibiydi hep 8 senede doğurana kadar inanamayacağım ☺️

Kızlar eski fotolara düştüm de ben bu haftalarda ilk çocuğuma hediyelik bile hazırlamışım 😅 şimdi de taksit var diye dolap ve şifonyer aldım. Eksikler neydi her şey silindi sanki bende 😅 az öz listesi olan var mı elinde hastane içim ve ilk zamanlar için

Kızlar eski fotolara düştüm de ben bu haftalarda ilk çocuğuma hediyelik bile hazırlamışım 😅 şimdi de taksit var diye dolap ve şifonyer aldım. Eksikler neydi her şey silindi sanki bende 😅 az öz listesi olan var mı elinde hastane içim ve ilk zamanlar için
Kızlar amme hizmeti ile geldim ❤️

Yavaş yavaş ihtiyaçları almaya başlayacağım hastane çantası eksikleri ile başlamak istedim. Onun için de bir hastane çantası listesi yaptım. Ben biberon, emzik koymuyorum oğlumda da koymamistim. Emzirme eğer zorlarsa kolaya kaçmamak kendimi biraz daha motive etmek için. Emzige zaten mesafeliyim. Göğüs pedi meme ucu kremi de koymuyorum çünkü hem krem yerine gümüş kapak kullanırım ki ilk iki üç gün bende hassasiyet çok yoğun değildi, göğüs pedi de henüz ilk günler öyle memeden şaldır şaldır akacak kadar süt gelmiyor bebeğin ihtiyacı kadar geliyor. 🙈süt pompası da hastanede zaten ihtiyaç olursa bulunuyor. Diye eklemedim. Bir de sıcak havalara uygun olsun istedim. Siz kendinize göre kişiselleştirebilirsiniz ❤️

Anne

✅ Giyim

2 adet ince, terletmeyen, önden düğmeli veya emzirme kolaylığı sağlayan gecelik/pijama takımı

Hafif ve bol bir sabahlık

1 çift rahat terlik

İnce bilek çorapları (hastanede klima olabilir)

Çıkışta giymek için bol, pamuklu veya keten bir elbise ya da rahat kıyafet

✅ Hijyen & Kişisel Bakım

Lohusa kilodu

Diş fırçası, diş macunu, tarak, deodorant

Dudak nemlendiricisi

Yüz spreyi veya termal su (ferahlamak için)

Islak mendil veya küçük bir havlu

Gevşek toplayabileceğin saç tokaları, toka veya taç

✅ Diğer

Kimlik, SGK kartı ve hastane evrakları

Telefon ve şarj aleti

Küçük atıştırmalıklar (hurma, kuru meyve, çikolata, bisküvi)

Büyük bir su şişesi veya termal bardak

Yelpaze veya küçük taşınabilir fan

---

Bebek İçin

✅ Giyim

2-3 adet pamuklu, kısa kollu veya kolsuz tulum

1 adet ince pamuklu battaniye

Çıkışta giymek için mevsime uygun, hafif bir kıyafet

✅ Bebek Bakımı

1 paket yenidoğan bezi

Pamuk ve su ya da yenidoğan dostu ıslak mendil

Bebek için küçük bir havlu

Bebek bezi değişim altlığı

✅ Diğer

Bebek oto koltuğu

Dokuma wrap
Bak burda ben bir liste hazırlamıştım belki işine yarar bu sadece hastane çantası için ❤️

Eldorin Eldorin merhaba siz geçen günlerde alışverişinizi paylaşmıştınız. Bende sizin H&M'den aldığınız zıbın-şort takımını aldım. 1-2 ay aldım ama gözüme çok küçük geldi siz kaç beden aldınız ? :)

Eklentiler

• IMG_7979.webp
    IMG_7979.webp
    55,6 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_8463.webp
    IMG_8463.webp
    75,1 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_8204.webp
    IMG_8204.webp
    56,6 KB · Görüntüleme: 39
Eldorin Eldorin merhaba siz geçen günlerde alışverişinizi paylaşmıştınız. Bende sizin H&M'den aldığınız zıbın-şort takımını aldım. 1-2 ay aldım ama gözüme çok küçük geldi siz kaç beden aldınız ? :)
Canım ben yenidoğan, 1-2 ay ve 2-4 ay aldım. Biraz karma yaptım. 1-2 ay ilk gunkerde biraz büyük gelebilir ama çabucak doldurur içini bir iki hafta içinde 🥰

Back
X