2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Benimki bitti 29 eylulde baslamam gerekiyodu.ekimi normal raporlarimla kapatiyorum.kasimda heyet alicam.
hocam normal rapor hakkımız 40 gün mü 20 gün mü herkes farklı şeyler söyledi araştırdım kafam karıştı Bir de raporunuzun biteceği gün mü bir ertesi gün mü alıyorsunuz yeni raporu?

hocam normal rapor hakkımız 40 gün mü 20 gün mü herkes farklı şeyler söyledi araştırdım kafam karıştı Bir de raporunuzun biteceği gün mü bir ertesi gün mü alıyorsunuz yeni raporu?
Rapor hakkı diye bir şey yok hocam. Hasta olduğunda alırsın raporu

Pazartesi gidip 5gun rapor alsak ertesi Pazartesi gidip tekrar 5 mi alıcaz acaba bende merak ediyorum

Rapor hak
40 gun senelik rapor hakki canim.raporumun bittiginin ertesi gunu aliyorum.

rapor için amirlerinizle konuşup anlaşmanız lazım arkadaşlar, mesela cuma doğum izniniz bitti pazartesi işe başlamanız lazım ve amiriniz bu konuda katıysa işe başlamadan rapor aldırtmaz önce bi amirinize görünür sonra raporunuzu alırsınız ya da cumadan raporunuzu alır hiç işe gitmezsiniz, amir iyi niyetliyse sıkıntı yok pazartesileri 5er gün şeklinde alırsın ben seni pazartesi sabahları görmüş daha sonra rapor almaya gitmişsin gibi kabul ederim der, karışık anlatmamışımdır inşallah :) .. rapor almak da etik midir konusuna gelince; benim bebeğime bakabilmem için 4 ay sürem var, bunun da 1 ayı zaten hamileyken geçiyo, 3 aylık çocuğu bırak diyo devlet bana ama 6 aya kadar da sütünle besle diyo dalga geçer gibi, işine gelmezse ücretsiz izin al diyo verdiği kuş kadar maaşa bakmadan, evladımızın bize en çok ihtiyacı olduğu zaman şu 6 ay ve senelerce rapor alalım maaşımızı da çatır çatır yiyelim demiyoruz, 65imize kadar zorla çalıştırıcaklar bizi 40 senelik iş hayatımızda 6 ay istiyoruz sadece, benim rapor almam hasta değilken etik değil ama evladımı 3 aylıkken bıraktırmaları etik :)

Bebek 2 yaşına gelene kadar anne gece çalıştırılamaz diye kanun var. Hocalarım buna da çözüm bulmuşlar: "sen de bebeğin 2 yaşına gelene kadar cumartesi pazar da çalışırsın!" dediler. Yuh yaaa!! Düşünsenize 2 yıl boyunca haftanın 7 günü çalışcam

Toplam 40 gün hasta olma hakkın var
Yok öyle bi şey. Ne kadar hasta olursan alırsın. Tabi gerçek hastaalık olmazsa onun sınırı var :) yasa koyucu onun sınırını belirlemis allahtan

Cidden şu annelik izni neden 30 hafta fln değil resmen eziyet ediyorlar sanki rapor alıp tatile mi gidiyoruz örneğin benim bebeğim prematüre doğdu 7 aylıkken 1070 gr doğdu daha bu hafta normal bir bebek ağırlığına boyutuna ulaştı 53 günü zaten küvözde geçti doğum izninin 3 Kasım'da da 16 haftam bitiyor gerisini siz hesaplayın etikçiler...

iyi akşamlar anneler
benim bebiş ne güzel başta almıştı emziği şimdi hiç tutmuyor. sabahları konuşmasından uyuyamıyorum sürekli sohbet istiyor ille biri konuşsun yanında,kendide car car . hamilelikte onunla konuştuğumdan mı ne.
rapor, izin sitresinden banada gına geldi. 15 eylülde raporum bitti tabi yıllık izinle geldik bugüne kasımın maaşınıda peşin aldığımdan 15 kasıma kadar napcam diye düşünüyorum.iki yıl izinlerimi kullanmamıştım, yine yetmiyor. millet heyet raporu al deyip duruyor okadar kolaymı bu. bide haram para yiyecem diye hiç bulaşmak istemiyorum ama kızımını yüzüne bakınca ikilemde kalıyorum.mecbur ücretsiz izine ayrılacam.YILLARDIR YOK 6 AY İZİN YOK KISMİ ZAMANLI ÇALIŞMA OYALAYIP DURDULAR .

Canım bence giymenden gezmenden kıs ücretsiz izne ayrıl. Haram para gibi geliyor bana da tabi herkesin kendi kararı. Çok zor durumda olup işe giden birçok insan var. Devletin el atması lazım. Izin az diye rapor almak mantığa burumek sadece

Evet canim ben mudurumle konustum.idare ederiz seni sen bebegine bak dedi.allahtan anlayisli bi amire denk geldim.

Herkesin kendi tercihi tabi.bugun babam aman kzim 6 ay olduktan isine dön haram para yeme dedi.dusunuyorum..9 ay boyunca her ay 400 lira yol parasi verdim isime ulasmak icin carpinca 3600 lira yapar.o da rapor aldigim zamanda bana verilcek maasa denk zaten devletle ödestik

mrb. arkadaşım,
her zaman yazamasam da sizleri çoğunlukla takip etmeye çalışıyorum. Ben de 25 temmuz doğumlu oğlum.
son zamanlarda yazdıkların çok dikkatimi çekti, sanırım dr.sun ve ücretsiz izin kullanamıyorsun ki bu senin yasal hakkın, üstelik şimdi de gece çalışmayacağın için hafta sonları çalışacağını söylüyorsun. Devlet memuru değilsin galiba, özelde mi çalışıyorsun?

bu arada ben devlet memuruyum o yüzden şaşırdım, hiç kimsenin ücretsiz izin alma hakkı engellenemez yada senin söylediğin gibi istifa ile tehdit edilemez. Heralde özeldesin arkadaşım, yada kadrosuz çalışıyorsun.....

Klasik bir mantığa burume 2 yaşına kadar emzirmen gerekiyor 6 ay gitti, kaldı 18 ay. Tatilleri çık. 15*400 6000 tl yapar. Yuvarlayalım 3 ay daha rapor almaya (!) hakkın var canım :) dövletle odestik. Devam hobaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…