rapor için amirlerinizle konuşup anlaşmanız lazım arkadaşlar, mesela cuma doğum izniniz bitti pazartesi işe başlamanız lazım ve amiriniz bu konuda katıysa işe başlamadan rapor aldırtmaz önce bi amirinize görünür sonra raporunuzu alırsınız ya da cumadan raporunuzu alır hiç işe gitmezsiniz, amir iyi niyetliyse sıkıntı yok pazartesileri 5er gün şeklinde alırsın ben seni pazartesi sabahları görmüş daha sonra rapor almaya gitmişsin gibi kabul ederim der, karışık anlatmamışımdır inşallah :) .. rapor almak da etik midir konusuna gelince; benim bebeğime bakabilmem için 4 ay sürem var, bunun da 1 ayı zaten hamileyken geçiyo, 3 aylık çocuğu bırak diyo devlet bana ama 6 aya kadar da sütünle besle diyo dalga geçer gibi, işine gelmezse ücretsiz izin al diyo verdiği kuş kadar maaşa bakmadan, evladımızın bize en çok ihtiyacı olduğu zaman şu 6 ay ve senelerce rapor alalım maaşımızı da çatır çatır yiyelim demiyoruz, 65imize kadar zorla çalıştırıcaklar bizi 40 senelik iş hayatımızda 6 ay istiyoruz sadece, benim rapor almam hasta değilken etik değil ama evladımı 3 aylıkken bıraktırmaları etik :)