• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Merhaba normalraporlarımderken sağlık ocağından aile hekiminden filan 5 günlük raporlar mı acaba ?
Rapor hakkin senede 40 gun.her yilbasinda yenileniyo.bahsettigim rapor evet saglik ocagindan filan.bizim asm doktorumuz veriyo rapor sikinti cikarmiyo

Merhaba bana kalırsa odasında yatır bebek telsizlerinin kameralarından koy. Çocuk için en iyisi ayrı odada yatması anne babanın tozu uçuşuyor en nihayetinde ebeveyn odasında birde çocuk 3 - 5. Ay sonra kendi başına yatmaya alışmanın zorluğunu görecek. Bastan ayrı tutmak bence mantıklı zaten oda yapmışsın.
3-4. ayda odasını ayırcam diyordum ama şimdi çok erken olduğunu düşünüyorum. Çok emince kusma huyu başladı gözümün önünde olsun istiyorum.

Ne güzel rapor filan alabiliyorsunuz :( ben bırakın rapor gibi usulsüz yolu, hakkım olan ücretsiz izni bile alamıyorum. Ücretsiz izin alıp 2 yaşına getirmeyi düşünerek planladım bu gebeliği ama olamıyor :(

Hamileliğimden önce kpss için kursa başlamıştım , hamileliğim riskli diye kursu bırakmam gerekti ama şimdi sizleri görünce iyiki bırakmışım ve çocuğuma kendim bakacağım diyorum. Rabbim inşallah sizlerin evlatlarına da sanki kendi evladına bakıyormuş gibi ve vicdan sahibi bakıcılar nasip etsin Allah yardımcınız olsun.

sewgi_A .!.:
[QUOTE="lhiranuruml, post: 37352024,
Aynen canim bizede nazar oldu bayramda ayy ne uslu kendi kendine oynuyor uyuyor dediler eve geldik kucsktan inmez oldu ve hep mizirdaniyor ins duzelirlwr cnm[/QUOTE]

Kimileri maşallah demeyi bilmiyo art niyet aramak istemiyrm ama Allah m korusun kem gozlerdn ...bizim aramızda 1 gün var cnm sen 3 ay aşısı vurdurmadin dimi[/QUOTE]
Bu ay asimiz yok cnm ama rota virus asisini vurduracaz pazartesi gunu.

Sevgicim bir gun araylami dogurduk biz kiz ayy ne günlerdi ya heyecanla bekliyorduk şimdi kucagimizdalar oyle tatli şirinler ki yiyesim geliyor.senin oğlusun kilosu felan nasıl cnm kac kilo dogduydu.

Hamileliğimden önce kpss için kursa başlamıştım , hamileliğim riskli diye kursu bırakmam gerekti ama şimdi sizleri görünce iyiki bırakmışım ve çocuğuma kendim bakacağım diyorum. Rabbim inşallah sizlerin evlatlarına da sanki kendi evladına bakıyormuş gibi ve vicdan sahibi bakıcılar nasip etsin Allah yardımcınız olsun.
Amiiiin inşallah.. Bu duaya öyle ihtiyacım var ki..
Allah senin de en hayırlı zamanda gönlündeki yere atanmanı nasib etsin..

Ne güzel rapor filan alabiliyorsunuz :( ben bırakın rapor gibi usulsüz yolu, hakkım olan ücretsiz izni bile alamıyorum. Ücretsiz izin alıp 2 yaşına getirmeyi düşünerek planladım bu gebeliği ama olamıyor :(
Ben rapor almayı etik bulmuyorum. Neden vermiyorlar ki? Bana da kullanma vs dediler ama dilekçeyi yazdıktan sonra reddetme durumları yok diye biliyorum. Yanılıyor muyum?

Ben rapor almayı etik bulmuyorum. Neden vermiyorlar ki? Bana da kullanma vs dediler ama dilekçeyi yazdıktan sonra reddetme durumları yok diye biliyorum. Yanılıyor muyum?
Kesinlikle raporu ben de etik bulmuyorum ve kul hakkı yemek olduğunu düşünüyorum. Pratisyenken sağlık ocağında sürekli rapor talebiyle karşılaşıyordum. Özellikle öğretmen arkadaşlar çok alırdı, yeni mezundum saf saf verirdim kimseyi kıramazdım:P sonradan uyandım:P
Ücretsiz izne gelince..çalıştığım klinikte sayımız yetersiz olduğundan hocalarım izin vermiyor ve zıtlaşmaya kalkarsam izin dönüşü istifa dilekçemle dönmemi söylediler. Sonuç: 3 aylık kuzumu istemeye istemeye bakıcıya bırakıcam. Bi de zamanında işlerim yoluna girsin de öyle bebek yapalım ücretsiz izin alıp büyütürüm diye ütopik bir hayal kurduğumdan 31 yaşıma kadar çocuk yapmadım. Bilseydim bakıcı elinde büyüyeceğini 5 yıl önce yapardım

Evet etik degil.ama mecbur birakiliyoruz.6 ay anne sutu verin deyip 4 ay bile dogum izni kullandirtmiyolar.onu gectim benim dogum iznim yaza denk geldi tam 1 bucuk ayi.sen yazin zaten izinliydin dogum iznini vermezsek kul hakkina girer demiyolarsa benimkide kul hakkina girmez.eger eylulde ekimde dogursaydim calismadan para alicaktim.ama temmuzda dogurdum zaten yasal iznimdi.dogum iznim bosa gitti.bi benim fikrim sıkıntı gormuyorrum.

Sevgicim bir gun araylami dogurduk biz kiz ayy ne günlerdi ya heyecanla bekliyorduk şimdi kucagimizdalar oyle tatli şirinler ki yiyesim geliyor.senin oğlusun kilosu felan nasıl cnm kac kilo dogduydu.

Aynen cnm bn 14 sen 15 doğru mudur ?? Hemde ne heyecan yaaaa 6300 duk en son cnm 3685 dogduk kız nasıl cirliyo yaaa konuşmaya calisiyo agu demesine bitiyrm zaten

Aynen cnm bn 14 sen 15 doğru mudur ?? Hemde ne heyecan yaaaa 6300 duk en son cnm 3685 dogduk kız nasıl cirliyo yaaa konuşmaya calisiyo agu demesine bitiyrm zaten
Evet cnm 15 bizim nasil gecti zaman ya 3 aylik oldular masallah.bizimde 6500 du en son 3200 dogdu sağlıkla buyusunler ins.ilgi bekliyor bizimki daima konusacaksin sesleer cikartiyor birde icime geri koyasim var :)))

Evet cnm 15 bizim nasil gecti zaman ya 3 aylik oldular masallah.bizimde 6500 du en son 3200 dogdu sağlıkla buyusunler ins.ilgi bekliyor bizimki daima konusacaksin sesleer cikartiyor birde icime geri koyasim var :)))

Cok güzel kaç cm peki cnm ...aynen hep bi ilgi beklentisi var takip etmeleri ayrı bi guzel benim oglan bn nereye onun gozler oraya:KK53::KK53::KK53:

Kesinlikle raporu ben de etik bulmuyorum ve kul hakkı yemek olduğunu düşünüyorum. Pratisyenken sağlık ocağında sürekli rapor talebiyle karşılaşıyordum. Özellikle öğretmen arkadaşlar çok alırdı, yeni mezundum saf saf verirdim kimseyi kıramazdım:P sonradan uyandım:P
Ücretsiz izne gelince..çalıştığım klinikte sayımız yetersiz olduğundan hocalarım izin vermiyor ve zıtlaşmaya kalkarsam izin dönüşü istifa dilekçemle dönmemi söylediler. Sonuç: 3 aylık kuzumu istemeye istemeye bakıcıya bırakıcam. Bi de zamanında işlerim yoluna girsin de öyle bebek yapalım ücretsiz izin alıp büyütürüm diye ütopik bir hayal kurduğumdan 31 yaşıma kadar çocuk yapmadım. Bilseydim bakıcı elinde büyüyeceğini 5 yıl önce yapardım
Inşallah iyi bir bakıcı bulursun canım. Allah kalbine göre versin.. Yapacak bir şey yok istemesen de mecbur gidiyosun işte. Çevredekiler arkadaşın yok mu çaksana rapor diyorlardir eminim.. Kul hakkına giriyor ve öğretmenlerin çalışma saatleri o kadar esnekken rapor alıyorlar gerçekten kızıyorum. Kızlar kusura bakmayın valla. Bir yanda 3 aylık minicik bebeğini bırakmak zorunda kalan işe giden anne var, bir yanda maddi olarak çok zorlanan ama çocuğu için buna katlanan anne var diğer yanda da hiçbir şeyi olmadığı halde rapor alıp o maaşı gönül rahatlığıyla çocuğuna yediren var. Yazık... Bu arada özel sektörde değilim ben de kamuda çalışıyorum..

Evet etik degil.ama mecbur birakiliyoruz.6 ay anne sutu verin deyip 4 ay bile dogum izni kullandirtmiyolar.onu gectim benim dogum iznim yaza denk geldi tam 1 bucuk ayi.sen yazin zaten izinliydin dogum iznini vermezsek kul hakkina girer demiyolarsa benimkide kul hakkina girmez.eger eylulde ekimde dogursaydim calismadan para alicaktim.ama temmuzda dogurdum zaten yasal iznimdi.dogum iznim bosa gitti.bi benim fikrim sıkıntı gormuyorrum.
Canım haklısin yaz iznine denk gelmiş, şanssızlık olmuş. Ama aynı durumda olan kamu, özel sektör birçok insan var. Zaten etik bulmasan almazsın. Herkesin düşüncesi kendine göre doğru zaten ;) çevremde rapor alıp alıp maaşını biriktiren daha sonra da utanmadan arabamı yenilicem diyen de var ve bu durum beni vicdanen çok rahatsız ediyor.

Inşallah bebiş uğur getirir seneye atanirsin ;) kalbine göre olsun her şey ;)

Inşallah iyi bir bakıcı bulursun canım. Allah kalbine göre versin.. Yapacak bir şey yok istemesen de mecbur gidiyosun işte. Çevredekiler arkadaşın yok mu çaksana rapor diyorlardir eminim.. Kul hakkına giriyor ve öğretmenlerin çalışma saatleri o kadar esnekken rapor alıyorlar gerçekten kızıyorum. Kızlar kusura bakmayın valla. Bir yanda 3 aylık minicik bebeğini bırakmak zorunda kalan işe giden anne var, bir yanda maddi olarak çok zorlanan ama çocuğu için buna katlanan anne var diğer yanda da hiçbir şeyi olmadığı halde rapor alıp o maaşı gönül rahatlığıyla çocuğuna yediren var. Yazık... Bu arada özel sektörde değilim ben de kamuda çalışıyorum..
Arkadasim bilmeden konusuyosun.genelleme yapman hata.ben lise ogretmeniyim ornegin.ve okulum koyde.hic bi sekilde ulasim yok.ogretmenler olarak kendimiz otobus tuttuk aylik 400 lira para verip ulasim sagliyoruz.sabah gidip aksam doniyoruz.normal kamu gorevlisinden bi farkimiz yok.1 saat bile dersimiz olsa sabah 8 de gidip aksam 5 te eve donuyoruz.benim okulum evime tam 105 km..kimse bize siz yol parasi veriyosunuz size fazladan para verelim yada siz hergun 2 saat yollarda telef oluyosunuz size fazla para verelim demiyo.yada size bi servis ayarlayalim demiyo.genelleme cok yanlis.ve gittigimiz yollar ne kadar tehlikleli..kac defa kazadan döndük.kimseyi genelleme hakkin yok.bilip bilmeden konusma hakkinda.esnek calisma saatleriymis..onu devlet benim esimin is yerine 105 km uzagina atamadan dusuncek.

Canım haklısin yaz iznine denk gelmiş, şanssızlık olmuş. Ama aynı durumda olan kamu, özel sektör birçok insan var. Zaten etik bulmasan almazsın. Herkesin düşüncesi kendine göre doğru zaten :KK66: çevremde rapor alıp alıp maaşını biriktiren daha sonra da utanmadan arabamı yenilicem diyen de var ve bu durum beni vicdanen çok rahatsız ediyor.
O onlarin vicdansizligi.benim aylik 1750 kredi odemem var.eger evimin dibinde bi okulda olsayfim sut izinlerimi kullanir gelir bebegimi emzirir geri donerdim.benim boyle bi sansim yok.ucretsiz izin alma gibi bi sansimda yok.uc bes kurus birikmis param var.onuda ucretsiz izin aldigimda krediye yatircam.ama daha fazla ucretsiz izin almam mumkun degil.3 aylik kizimi birakmamda mumkun degil..

Cok güzel kaç cm peki cnm ...aynen hep bi ilgi beklentisi var takip etmeleri ayrı bi guzel benim oglan bn nereye onun gozler oraya:KK53::KK53::KK53:
62cm di cnm. Ay hic deme beni takip ediyor gozlerimin icine askla bakiyor sanki yuzune donup baktigim an hemen guluyor bir kizim vardi birde oglum oldu sukur ama ikisininde tadi cok farkli gercekten rabbim tatdirsin herkese ins.

Back