2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

GEBELIKTE BESLENME LISTESI

sabah
1 bardak sut
1 haslanmis yumurta
1 kibrit kutusu beyaz peynir (yumurta yenmiyorsa 2 kibrit kutusu)
5 tane zeytin (odem varsa tuzsuz)
2 dilim cavdar veya tam bugday ekmegi
mevsim sebzeleri sogus
1 tane meyve veya taze sıkılmış meyve suyu (ailede seker gecmisi varsa yasak)
1 tatli kasigi pekmez

ara
1 tane meyve ve sut-yogurt-ayran 3 tane ceviz-5 tane badem-1 avuc findik (kabuklu kavrulmamis)

ogle
1 kase corba (tarhana-domates-mercimek)
acuv ici kadar et-kofte-tavuk-balik firin haslama yada izgara
yada 8 kasik kiymali-etli sebze yemegi
1 kase yogurt
az yagli salata
2 dilim cavdar-tam bugday ekmegi yada 3 kasik bulgur pilavi-az yagli makarna

ara
1 bardak ayran-meyve
yada 1 fincan ihlamur 1 dilim sade kek

aksam
1 kase corba
sebze yemegi 8 kasik
az yagli salata
1 dilim ekmek
meyve

yatmadan 1 saat once
1 bardak sut 1 tane yagsiz tost yada 1 dilim ekmek 1 dilim peynir (sabah aclik sekeriniz oynamasin diye)

gun icerisinde 3 litre su
15 dk egzersiz yada 20 dk yuruyus (dusuk tehlikesi varsa doktorunuza danisin)
haftada 1 sutlu tatli

bu kadar arkadaslar benim ailemde seker hastaligi oldugundan bana pirinc hamur isi ve tatliyi haftada 1 gune indirdi
sizde yoksa haftada 3 gune cikarabilirsiniz ama ileride hamilelik sekerine acik kapi birakmayin derim ben
bide aciktiginiz zaman 1 avuc leblebi findik yada ceviz yiyin yada galeta ve ayran cok ise yariyor bende aclik krizleri cok fena 1 aydir cok zorlaniyorum :KK36::KK36::KK56:

canım çok güzel yazıp paylaşmışsın da biz çalışanlar için o kadar zorki özellikle çalıştığın yere yemek götürmek yasaksa

sabah
1 bardak sut
1 haslanmis yumurta
mevsim sebzeleri sogus
1 tatli kasigi pekmez

ara
1 tane meyve ve sut-yogurt-ayran 3 tane ceviz-5 tane badem-1 avuc findik (kabuklu kavrulmamis)

ogle
1 kase yogurt
az yagli salata

ara
1 bardak ayran-meyve

aksam
1 kase corba
sebze yemegi 8 kasik
az yagli salata
1 dilim ekmek
meyve

yatmadan 1 saat once
1 bardak sut 1 tane yagsiz tost yada 1 dilim ekmek 1 dilim peynir (sabah aclik sekeriniz oynamasin diye)

haftada 1 sutlu tatli

bu kadar arkadaslar benim ailemde seker hastaligi oldugundan bana pirinc hamur isi ve tatliyi haftada 1 gune indirdi
sizde yoksa haftada 3 gune cikarabilirsiniz ama ileride hamilelik sekerine acik kapi birakmayin derim ben
bide aciktiginiz zaman 1 avuc leblebi findik yada ceviz yiyin yada galeta ve ayran cok ise yariyor bende aclik krizleri cok fena 1 aydir cok zorlaniyorum :KK36::KK36::KK56:

harikasınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn opüldün kocamannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Merhaba kızlar :)

Bizim de detaylı ultrasonumuz vardı bugün. Maşallah bebeklerim iyiler. İkisi de haftasıyla uyumlu. Onları uzun uzun izlemek çok güzeldi. 1 ay sonra bir daha çağırdı doktor.

Bu arada ben de 7 kilo aldım. Bence normal. Siz de endişe etmeyin

detaylıyı kime yaptırdın

canım aysunayın herhangi bir yazısını alıntıla senin facedeki adresinin linkini yaz yani facede kendi sayfana gir www yazan yer varya hani oradaki adresi kopyala alıntı yaptığın mesaja yapıştır aysunay görünce ekleyecektir ben gruba nasıl ekleniliyor bilmiyorum beni aysınay ekledi

Tamam canım sağol:)

Bir facebook grubu oldugunu burdan duydum ama bende ama gizli bi grupmus.. O yuzden kendimiz bulup ekleyemioruZ ve ben de aysunayy a rica ettim eklemesi icin daha akici oldugunu yazmis baska bi arkadas da..

Evet sağlık ocağında yapılıyor canım. 3. aydan sonra istediğin zaman vurulabilirmişsin ama sağlık ocağından 18-19. haftalarda arayıp çağırıyorlar. 2. dozu da 1 ay sonra istediğin zaman vuruluyorsun.

Canım takvimde 'Bu dönemlerde annelerde karnın iki yanında olan ligament ağrıları olabilir. ' diye yazıyor. Bende de ağrı oluyor bu aralar özellikle ani ve hızlı hareketler yaptığımda, merdiven çıktığımda oluyor.
Yoga rahatlatır ama ağır taşıma canım risk azalmış olabilir ama ağrının

canım mesajını yeni gördüm inji ve aysunay mesaj göndermiş onlarıda ekledim faceden artık biri beni gruba ekler heralde:)))

Son düzenleme:
benımde kılom sabah aksam deqısıyo aslında tam kılomu anlayamıyorum ama 3,5 kılo aldım fazla fazla yıyorum cunku
kılolu hıssedıyorum :KK1:ama karnm dısardan bakınca hele hıc yok..vee bu kadar az sureye 14 15 kılo sıgdıran annıslerıde kutluyorum yanı guldum cunku bı yanlıslık oldugunun dusunuyorum olabılırmı boyle bsy ya:KK1::KK1::KK1:

Son düzenleme:
merabaa guzell annelerr nıhayet geldım 3 gundur netım kopuktu hele sukur ama guzell haberlerle geldım sıze kızlarr bebısım artık tekme atmaya basladı cook sasırdım ve cok mutlu oldum ablama bıle dokundugunda elıne mınıcık bı tekeme atıı cok guzel bı duyguymus ınsallah sızlerınkıde baslamısıtır tekmelemeye kızlar hergun tekmelemıyo ama olsun ınsallah bır ay sonra bebeıslerımız donmeye baslar ve tekmelerı sıkılasır kızlar :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

Ben de geçen haftaki aşure maratonundan sonra 7 kg'ı gördüm:21: Bundan sonra hızlanacak kilo alımları, aman dikkat:KK9::KK9:

Merhaba kızlar :)

Bizim de detaylı ultrasonumuz vardı bugün. Maşallah bebeklerim iyiler. İkisi de haftasıyla uyumlu. Onları uzun uzun izlemek çok güzeldi. 1 ay sonra bir daha çağırdı doktor.

Bu arada ben de 7 kilo aldım. Bence normal. Siz de endişe etmeyin

Gözün aydın canım. Maşallah meleklerine:nazar:

Slmm kizlar nbr??

İyilik&güzellik, sen nasılsın:107:

sabah
1 bardak sut
1 haslanmis yumurta
mevsim sebzeleri sogus
1 tatli kasigi pekmez

ara

ogle
1 kase yogurt
az yagli salata

ara
1 bardak ayran-meyve

aksam
1 kase corba
sebze yemegi 8 kasik
az yagli salata
1 dilim ekmek
meyve

yatmadan 1 saat once

haftada 1 sutlu tatli

cok iyi arkadasim yaa bende dikkat etmeye calisiyorum ama 4 kilo aldim .aslinda normal ama sen cok iyi almissin.bu listedeki herseyi yiyerekmi bu kadar aldin.ben bunlarin hepsini yesem daha fazla alirdim heralde:-)

merhaba arkadaslar tetenoz asisi icin saglik ocagina giden var mi?
birde ben 2 sene once elimi kestigim icin tetenoz asisi olmustum yine bu haftalarda gidip asi olmam gerekiyor mu bilginiz var mi?

Canımm özlemişizzz :KK16:

Ben tetanoz aşısı oldum, 3 aydan sonra vuruluyormuşuz ilk dozu.. İkinci dozu da en az 1 ay geçtikten sonra vurulucakmışım. Sağlık ocağından arayıp bilgi veriyorlar canımm..

Slmm kizlar nbr??

Mavişş :) slm canımm hoşgeldinn :KK16:

Biz iyiyiz teyzesi, ufak ufak tekmelemelere başladık.. Çookkk mutluyuuuzz :KK49:

X