merhaba kızlar! herkesin kandilini kutluyorum! bebeklerimiz ve sevdiklermizle nice güzel kandiller geçirmemizi diliyorum!
biraz son sayfalara baktım maşalllah bebeklerinizin kilolaro çok iyi... benim oğlum 2 ay 10 günlük geçen hafta aşımız vardı kilosu 5400dü. doğum kilosu 3350grdı. ayda bi kilo alması normalmış ama benim oğlum sizinkilerin yanında zayıf mı kaldı acaba diye düşündüm. yanakları ve bacakları çok tombiş olmasa da dolgun. mamayı günde iki kere veriyorum sütüm yetiyor diye düşünüyorum. doktorumuz da mama vermene gerek yok demişti çok ağlarsa veriyorum mamayı.
yeğenimin kalça çıkığı vardı... ondan görmüştüm... çizgileri bir değildi... çift bez kullanmıştık... hatta çift bez yetmedi üzerinde havlu katlayı koyuyorduk... 3 ay bacakları kurbağa gibi ayrık durmuştu.... doktor kalça çıkığı olmasa bile bebeklerinize çift bez takın demişti...şimdi futbolcu gibi maşşallah...benim kızın çizgilerinde bir şey yok ama
PİRORİ arkadaşımızın dışardan normal görünssede usg de kıkırdağında bir sorun görmüş doktor.... onun mesajı üzerine bu perşembe randevu aldım devlet hastanesinden... zaten 3 dk sürüyormuş muayene ...en azından içimiz rahatlar
biizm kız günün her hangi bir saatinde aynen senin ki gibi oluyor.ilk olduğunda bizde acile götürdük...dedim heralde bir yerini kırdım... çöp gibiydi ozamn eli kolu...niye böyle ağlasınki diyordum...meğerse gazı varmış...damla falan verdi ama fayda etmedi... her gün aynı bizimki... gözünü pörtlete pörtlete yüzü ciğer gibi olana kadar ağlıyor...sesi soluğu kesiliyor... hemen kovaya sıcak su koyup içine atıyorum... yüzüp duruyor... ozaman susuyor sadece
Allah kolaylık versin...çoğumuz aynıyız sanırım... soğanı kavururken ağlıyor tencerenin altını kapat... tekrar uyut... patatsleri doğra... tekrar avut... 1 kaç saat sürüyor yemek... tuvalete zor gidiyorum...bazende kendini yırtar gibi ağlamazsa eğer öyle bırakıyorum napim..
Asidan sonra benimkinde de olmuştu 2 gün canım. Mukuslu ya da kanlı değilse ve devam etmezse endişe etme. Aksi halde anında analiz ettirebilirsin zaten.
Olmuş bile, maşallah. Çok mutluyum ikiniz adına da
Okumussundur muhtemelen ama, forumda görmüştüm. Senin de yazdığın gibi 4 saat süre ile aynı memeyi vererek çözüm bulan var.
Sagmak sütü arttırır. Senin sıkıntın zaten sutunun bebeğinin ihtiyacından fazla olmasi. Ama bebeğinin emmesine göre vücudunun süt üretimini azaltacağını düşünüyorum. Ben aynı sorunu ilk ayimda yaşamıştım. Duzelecegini bildiğimden çok da önemsememistim.
Bebegin geceleri uyudugunda ve emzirme süren uzadiginda göğüslerinin sertleşmesi bunun neticesinde de süt üretiminin azalması lazım. Uyku sorunu var ve çok sık mi emiyor?
Daha küçukmus yavrun. Düzelecek zamanla canım. Kendi kendine gaz çıkardığında ikiniz de rahat edeceksiniz.
Canım sen anlarsın zaten emzirmeden önce göğsünü yokla ve ne kadar dolu olduğunu bil, emdikten sonrada bak anlarsın emmismi tamamen emmemis mi diye.
Seni tatmin ederse diğer memeye geç.
Bende senin gibi bu ay düşün düşün kafayı yemek üzereydim ki bugün kilosu tartilinca tamam dedim.
1 ayda 1700 gr almış
Çok şükür, bin şükür seni bana verene.
Yazmasın tek günümü sensiz kadere...
♥ İdil Deniz'im ♥
Cok mutsuzummmmgeldim doktordan ve sadece epozyomi dikisim yokmus sagda soldada bi okadar yirtigim olmus doktor demisti bana sezeryan yap diye dinlemek gerekiyormus acipta bakamadi dikislerim iyilesmemis vay halime fizik tedavibverdi egzersiz yapcakmisim .iki ay sonra bidaha randevu
Oglumun bugün kuduruklugu üstünde sabahtan beri agliyoruz .sağ olsun yan Komşum geldi pis pis salla gezdir derken uyuttu biraz bakalim ne kadar sürecek .......
Tabi beni delide etti.ellerini emiyo sapurdaniyo bu doymamis ondan agliyo vs..... Çocuğun AC olduğuna ek mama vermem gerektiğine kanaat getirdi moralin içine etti gitti
Bende vericem mamayi herkes rahat edecek
daha dün gibi hamilelik konuşulan günler. mide bulantıları bacak ağrıları mide yanmaları doğum korkuları.. şimdi bebşlerimiz abi abla oldu neredeyse. bizim oğlan sürekli düzen değiştiriyor. artık sesle tepki vermeye başladık maşallah konuşurken heyecanlanıyor. gelişimi 1 ay önde 3 aylıkta yapması gerekeni şimdi yapıyor. emzirirken onunla konuşunca emmeyi bırakıp beni dinliyor, huzursuz olduğunda sakinleştirmek için şiiişt diyorum nasıl gülüyor ona. cee oyununu anlıyor önce dikkztle beni izliyor sonra gülüyor.artık yatakta yalnız bırakamıyorum sırt üstüyken yan dönebiliyor. eller ayaklar hiç durmuyor. gece çok dalamıyor uykuya onun içinde hamak aldık hamağa yatırıyorum emniyet kilidini takıyorum bebeğim uyuyormu bilmiyorum ama ben hamağı sallarken uyuyorum. 51 cm doğduk şuan 60 cm olmuşuz yanaklarımız tombiş tombiş.. bilinçsizce aguluyoruz. saatlerce anlatsam onu doyamam anlatmaya eşim resmen aşık oğluna. oğlumda babasına aşırı ilgi duyuyor. bebek olduktan sonra kocama birkez daha aşık oldum iyiki onunla evlenmişim. gerçekten mükemmel bir eş ve baba. benden bu kadar inşallah sizin bebişlerinizde iyidir. hasta oln bebişlere acil şifalar diliyorum Allahtan
Kandiliniz mübarek olsun hanımlar...
Birşey sormak istiyorum... Bizim oğlan ağlarken arada anne diye ağlıyorben yanlış duydum diye üstüne düşmedim... Sonra eşim söyledi anne diye ağlıyor dedi.. Daha sonra da görümceler aynını söyledi.. Herzaman olmuyor genelde "ınga" diye ağlar ama arada ANNE diye ağlıyor.. Sizde var mı böyle birşey:44::44::44:
Canım çektir bakalım usg... Biz 3. Ayımızda tekrar çektireceğiz.. İnşallah sıkıntı çıkmaz sizde.. Bizim de düzelir umarım kıkırdağımızdaki sıkıntı.. Bu arada Ankara'nın neresinde oturuyorsun canım ..
Alıntı yapmışım ama ne yazacaktım unuttum
Oy maşallah prensesime
Canım üzülme.. Düzelir inşallah kuzucum..
Aman dinleme öyle herkesi tatlım... Benim kuzu da emiyor elini.. Emzik veriyorum yoksa sürekli emmek istiyor.. Emzik olmadığında iki elini yumruk yapıp ağzına sokmaya çalışıyor
Oy maşallah paşaya
Bende aağlarken anne dediğini duyuyorum sonra belki bana öyle geliyordur diyorum
Birşey sormak istiyorum... Bizim oğlan ağlarken arada anne diye ağlıyorben yanlış duydum diye üstüne düşmedim... Sonra eşim söyledi anne diye ağlıyor dedi.. Daha sonra da görümceler aynını söyledi.. Herzaman olmuyor genelde "ınga" diye ağlar ama arada ANNE diye ağlıyor.. Sizde var mı böyle birşey:44::44::44:
Canım çektir bakalım usg... Biz 3. Ayımızda tekrar çektireceğiz.. İnşallah sıkıntı çıkmaz sizde.. Bizim de düzelir umarım kıkırdağımızdaki sıkıntı.. Bu arada Ankara'nın neresinde oturuyorsun canım ..
Alıntı yapmışım ama ne yazacaktım unuttum
Oy maşallah prensesime
Canım üzülme.. Düzelir inşallah kuzucum..
Aman dinleme öyle herkesi tatlım... Benim kuzu da emiyor elini.. Emzik veriyorum yoksa sürekli emmek istiyor.. Emzik olmadığında iki elini yumruk yapıp ağzına sokmaya çalışıyor
Oy maşallah paşaya
Birşey sormak istiyorum... Bizim oğlan ağlarken arada anne diye ağlıyorben yanlış duydum diye üstüne düşmedim... Sonra eşim söyledi anne diye ağlıyor dedi.. Daha sonra da görümceler aynını söyledi.. Herzaman olmuyor genelde "ınga" diye ağlar ama arada ANNE diye ağlıyor.. Sizde var mı böyle birşey:44::44::44r:
Ankara soğuk hala, biz daha dışarı bile hiç çıkmadık hasta olmasın diye, evde de iki kat pijamayla geziyor, annemler üşümesi konusunda çok hassas :)Günaydın, bebekler kısa kollu giymeye başladı mi?havalar çok sıcak ama ben üşür gaz olur diye giydiremiyorum hala
.
Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah...Sana da Hayirli kandiller canim ve burdaki tum candan dostlarima...butun dualarimiz kabul olur insallah.
Biz yarın hastaneye yatiyoruz ve c tesi ameliyatimiz var Dualarinizi eksik etmeyin nolur biliyorum cok dua edeceksiniz simdiden Allah hepinizden razi olsun...
bizimkide ağlarken anne diye sesler çıkarıyor...Kandiliniz mübarek olsun hanımlar...
bizde sürekli meleğimle koyun koyuna uyuyoruz.... mis gibi kokuyorlar.... hatta kusmuğu bile çok güzel kokuyor sanki....Off Allahım bu nasıl güzel bir duygu ♥♥♥
Kızımla bütün gece koyun koyuna uyuduk.
Hava sıcak diye atleti ve bezi vardı :)
Onun teninin sıcaklığı, yumuk yumuk kolları bacakları..
O güzel eşsiz kokusu.
Rabbim çocuk sevgisini herkese tatdirsin.
Bu duygunun sıcaklığın, temizliğin tarifi yok.
Birde uyanınca gülümsemesi yok mu!
O an dünya duruyor gözüm de.
♥♥♥♥
Çok şükür, bin şükür seni bana verene.
Yazmasın tek günümü sensiz kadere...
♥ İdil Deniz'im ♥