AYNEN BENİM DE ağrım çok oluyor.. doktorum önemli değil dedi ama ALLAha emanet..
bizde iki kız kardeşiz aramızda 3 yaş var.. hayatımdaki en değerli varlık diyebilirim.. en özel.. bazen babamla anneme gülüyoruz keşke erkek isteseydinizde bir iki kardeş daha olurdu.. ama istememişler .. hem annemin doğumları çok zor olmuş.. hemde o dönemin maddi olanakları .. annem 3 tane çocuk aldırmış... 1 zorunlu 2si biraz keyfi .. hiç erkek çocuk hasreti çekmedik diyor..
benim kızım oldu .. onda biraz üzülmüştü annem erkek olsaydı diye... ama kızım onlar için herşeye bedel şimdi..kardeşimin oğlu oldu ... oda öyle .. ama yalan söyleyemem içimden biraz erkek geçiyordu benim istiyordum da.. kız çocuk istemediğmden değil.. bide erkek çocuk nasıl olur acaba diye.. yoksa ALLAH biliorya kızım için hep kız kardeş istedim hala istiyorum bi tane daha kızım olsun diye..
garip insan oğlu olmayanı arıyor belkide.. ama evlat kokusu dünyanın tüm zahmetlerini dertlerini unutturuyor o bir gerçek..
benimde geçen haziranda bi arkadaşım sezeryanla doğurdu doktoru seda hanımdı çok övdü ama ben 32.haftamda gelicem acaba gelir gelmez randevu alabilir miyim, Batmanda 1 ay sonraya randevu alınıyo mesela ama korunun sitesine baktım en erken 1 hafta önceden randevu alınabiliyo
ay çok ürktüm şimdi yaa, annemin hiç çatlağı yok ki kardeşim 4.5 kilo doğmuştu bi dünya karnı vardı inşallah ona çekmişimdir.
kızlar sizinde benim gibi göbek deliği çevresinde ağrı oluyomu ? :26:
mrb sedacan ben google da birkaç şey araştırırken sizin yorumlarınız dan bazılarını okudum bebek tedavisi gördünüz sanırım ve aynur şendemire gidiyordunuz bende şuan ona gidiyorum başka bir doktorda 6 klomen kullandım fakat yanıt alamadık aynur hnm da gonal f ile denedik bir kez oda olumsuz sonuçlandı şimdi bu ay yine gonal f kullanıyoruz ve aşılama yapılacak çok tereddüt ediyorum sizin şuan bebeğiniz var sanırım nasıl oldu ben çok hassasım olumsuz olmasından korkuyorum bütün çareleri tüketmek istemiyorum...
bendeki ağrı değilde kızlar yemeklerden sonra falan karnım çatlıcakmış gibi oluyo infilak edecek sanki yırtılacak geriliyo böyle, evin içinde deli dana gibi geziyorum dolanıyorumda öyle normale dönüyo hayırdır inşallah
biz 2 kızkardeşiz ben 82 liyim kardeşimle aramda 6 yaş var. Annemin bir kızı daha oldu ama anne karnında çok kaldığından zehirlenmiş. vefat ettiyaşasaydı şimdi 20 yaşında olacaktı. tabii o zaman evde doğum yapıyolarmış. annemin sancısı gelmediğinden anlamamış. Teyzeminde çocuğu olmamış. Bizdede 2 kız olunca annem erkek olduğuna benden daha çok sevindi sanki. Babamda hep söyler bi oğlum olsun isterdim nasip olmadı diye. Eşimdede erkek çocuğu isteği vardı. Kısmetmiş...Rabbim evladın hayırlısını versin..
hehe bunu denicem..
peki ama ya meleklerim beni duymazsa :18::18::18:
Masadan yarı aç kalkarsan hiçbir sorun kalmaz demesi kolay
benim annemde hep der keşke 2 kızla kalmayıp 1-2 tane daha olsaymış çocuğum diye. kızkardeşimde evet ya kalabalık olurduk ne güzel der. teyze çocuğuda olmayınca ....ama kısmetmiş işte. küçük kız vefat edince birdahada istememişler...aynen evlat bambaşka bişey. onunla tüm dertlerini unutuyorsun...İlerdede bizlere hayırlı birer evlat olurlar inşallah. Bazen 9 yaşındaki kızım ödev yapmak istemiyo. bak diyorum baban ve ben - biz sizler için çalışıyoruz bu kadar zorluğa katlanıyoruz ...belli bi zaman sonra herşey evlat için oluyor...kendini unutuyosun...umarım bunun kıymetini bilirler
demesi kolay
aslında ne korkutucu bişey.. tüm hayatını bir veya birkaç varlık üzerine oturtmak.. kendinden hayatından vazgeçmek.. ve bundan zerre kadar gocunmamak..
RABBİM hayırlı evlatlar versin inşallah..
ve hayırlı anneler..
karşı ve alt komşularım.. bazen şaşırıyorum.. keyfe bakıcıya bırakılıyor çocuk.. geçen yıl bana bıraktı bir gün kayağa gitti .. 6 aylık çocuk.. gözümden sakındım annem geldiki bakamam diye.. evdede çocuk olunca ama annesi bir kez aramadı.. ne yaptı ne yedi yattımı diye.. belki bana çok güvendi ama yok ya .. gece 11.30da geliyor çocuk bakıcıdan neymiş annesinin misafiri var.. bir buçuk yaşında ya .. annesi çalışmıyor ama bakıcı bakıyor.. kadın kendine zaman ayıracak diye.. ha ders te çalışıyor güya ama yok ya.. benmi abartıyorum.. diyeri desen.. geçen diyorki ben oğlumun altını değişmeyi karnını doyurmayı unuturdum.. alışamadım kabullenemedim.. özgürlüğüm kısıtlandı.. nasıl zoruma gitti.. senin isteyerek dünyaya getirdiğin bir varlık.. ve bakıma muhtaç ama sen bakmıyorsun.. acı çok acı..
şok şok şokkkk...
gerçekten böyle insanlar var mı yaa?
yok artık daha neler inanamıyorum yaa..
ulan kediler köpekler annelik yapıyo yuhhhh yaaa çok sinirlendimm şimdi çook
aynen yemin ederim aynen.. her akşam aynı konu bizim evde hatta dün yine çocuğun ağlamasını duydum dedim ki eşime alıp sonunda ben bakacam.. o yazıkta diyor ki bir gün iki gün ya sonra.. hangi gezme hangi misafir evlattan daha değerli .. kızım neredeyse 4 yaşında hala bırakıp bir yere gittiğim yok.. iş hariç.. ne bileyim ya .. zor.. ki bakıcıda geber diye diye yemek yediren biri ki neyse ya .. sinir oldum bende
Bakıcıyı bırak ben anneye ya da kv'ye de çocuk bırakmaya karşıyım en iyi ihtimalle şımartıyolar çocuğu, ikinci durumda şu oluyo bunu eşimle de konuşmuştum, mesela bebeğime kv bakıyo kazara bebeği düşürdü ya da başına bi iş geldi ben gönül koyarım arıza çıkarırım acaba yeterince ilgilenmedi mi naptı diye aynı şekilde empati yapıyorum bebeğe annem baksa ve benzer bi durum olsa eşimde diş bileyebilir neticede evlat bu, ondan sonra al sana nur topu gibi senin annen benim annem kavgasını, bu duruma mahal vermemek için Ankaradada olsam anneme ya da kv'ye bıramazdım, tabi bu tercihi yaparken borç harç durumu iş durumu iyice düşünülmeli özelde çalışan annelerin işi çok zor halbuki anneliğin özeli kamusu olmamalı kamuda çalışan annelere ne hak veriliyosa özeldeki annelere de aynı haklar verilmeli
aslında ne korkutucu bişey.. tüm hayatını bir veya birkaç varlık üzerine oturtmak.. kendinden hayatından vazgeçmek.. ve bundan zerre kadar gocunmamak..
ve hayırlı anneler..
karşı ve alt komşularım.. bazen şaşırıyorum.. keyfe bakıcıya bırakılıyor çocuk.. geçen yıl bana bıraktı bir gün kayağa gitti .. 6 aylık çocuk.. gözümden sakındım annem geldiki bakamam diye.. evdede çocuk olunca ama annesi bir kez aramadı.. ne yaptı ne yedi yattımı diye.. belki bana çok güvendi ama yok ya .. gece 11.30da geliyor çocuk bakıcıdan neymiş annesinin misafiri var.. bir buçuk yaşında ya .. annesi çalışmıyor ama bakıcı bakıyor.. kadın kendine zaman ayıracak diye.. ha ders te çalışıyor güya ama yok ya.. benmi abartıyorum.. diyeri desen.. geçen diyorki ben oğlumun altını değişmeyi karnını doyurmayı unuturdum.. alışamadım kabullenemedim.. özgürlüğüm kısıtlandı.. nasıl zoruma gitti.. senin isteyerek dünyaya getirdiğin bir varlık.. ve bakıma muhtaç ama sen bakmıyorsun.. acı çok acı..
kesinlikle çok haklısın canım..
bizde dün eşimle bu konuyu konuşmuştuk..
eşim ben çocuğumu şımartmalarına müsade edemem sonra sıkıntısı bana kat kat geri gelecek dedi..
ne yazıkki öyle insanlar var bende çok duyuyorum. halbuki annelik duygusu bambaşka bişi...benim yakınlarımda bir bayan var eczacı sözde ama diplomasını çalıştırıyo...ama kendisi çalışmıyo çocuğu bakıcıya bırakıyor. üniv.deki arkadaşlarıyla vakit geçiriyomuş...düşün eve akşam geliyomuş saat olmuş 23:00 bu evde bi eksiklik var ama ne diyomuş kocasına.sonra oğlunu hatırlayıp gidip bakıcının evinden alıyomuş. Bazen geceleri uyutmuyo diye bakıcıyı arayıp gel şunu al öldürdü beni diyomuş. kadında gecenin geç saati gidip annesini uyandırmadan yanından alıyomuş. keyfine düşkündü biraz... sıkıntıya gelemezdi diyor anlatan komşum...böyleleride var işte
annem de kv de ben kendi çocuklarımı sevemedim trunumda hevesimi alıcam modunda eminim ki bir çoğumuzun annesi kayınvalidesi böyledir çünkü harbiden kayıp bi nesil onlar, annem misal 10 sene babannemlerle oturmuş bizi sevememiş onların yanında ayıp diye, inanılmaz bi şımartma potansiyeli var
bizdede ilk torun bizim bebişimiz olacak..
dediğin gibi kv babanneyle oturmuş uzun bi süre ve evlatlarını doyasıya sevememiş..
bunda ne yaparlar bilemiyorum..
bu durumdan benimde gözüm korkmuyo değil hani..
Şimdi bizim aileler Ankarada biz Batmandayız arada hasret vs var ama bi yandan da iyi oluyo biliyo musun evlendik 3 gün sonra Batmana geldik karışan görüşen olmadı evliliğimizi kendimiz bi düzene oturttuk bardağın dolu yanı bu benim için
bizimde başımızda, kardeşimin eşi 2 yeğenimide bırakıp gitti. görmek bir yana aramıyor bile..1 sene olacak nerdeyse...aslında ne korkutucu bişey.. tüm hayatını bir veya birkaç varlık üzerine oturtmak.. kendinden hayatından vazgeçmek.. ve bundan zerre kadar gocunmamak..
ve hayırlı anneler..
. acı çok acı..