2011'in İkiz Anneleri NereLerdesiniz? Buradan devam edelim

kızlar merhaba

ben biraz sıkıntılı günler yaşadım bebeklerim hastalandı ( ishal ve ateş( çok huzursuz ve mutsuzdular iştahları gitti. hele oğlumun ateşi zor düştü 2 saatte bir 38 i geçti. ishal halen biraz devam ediyor ikisindede. kızımda nötrofil düşüklüğü, oğlumdada p... de sorun olduğu için en ufak ateşlenmede üni. bize getirin demişti. gittik. viral enfeksiyona benziyor, geçmezse gelin çocuk poliklıniğinde ek gıdalardan birine alerjımı var bakalım dedı. ikisi birden oldugu için sanırız alerji yada bakterş degıldır, viral enfeksıyondur buyuk ıhtımal dedıler.sadece ateş düşürücüverdıler bol bol mama ve su ver dedıler ama ne mümkün, işahlar gitti. bide kızımın dilinde pamukçuk olmuş bebeğim zorlandı baya. aynı gün akşam çocuk hastanesine gittik. onlarda kan testı yaptı ishal iltihaplı degıl, çinko takvıyesı ve bır toz verelim kullanın pazartesiye kadar geçmezse dışkı testı yaparız dedıler. iştahlar bıraz iyilşti, ishalde yavaşladı. ama tam degıl tabi. çocouk bakmak hiçbirşey degılmiş yeterki bizim ve onların saglıgı yerınde olsun, insan yavrularına hiç kıyamıyor Allah beterınden korusun neyse hatırlamak bile istemıyorum.

sizler nasılsınız, bebeklerınız nasıl

kardelen senınkıler maaşallah doğar doğmaz okula başlıcaklarmış nerdeyse, Allah bağışlasın çok iyi doğmuşlar

rudicim geçmiş olsun, bir an önce iyileş, ikiz bebek olunca dedıgın gibi böyle bi lüksümüz yok, Allah korusun.

moontorrent güle güle kullanın aldıklarınızı, banada burdan ikeayı tavsiye ettiler, teşekkür edıyorum. net den birkaç gün önce bakmıştım ama bebişler hastalanınca ilgilenemedim. bizede lazım.

yasemin çok geçmiş olsun cnm zor gerçekten benimkilerde su içmiyor fazla enjektörle vermeye çalışıyorum oğlumun yine içmesi grek böbrek taşı var çünkü daha bizim tahlil yapılması gerek taşiçin idrarda kalsiyuma bakılcak veremedik bi türlü eğer fazla çıkarsa diyet vercekler oğlumda maşallah pek iştahlı tabak görür görmez yemek geldiğini anlıyo valla ıııı ıııı diye istiyo bu hafta böle başladık inşallah daha da iyi gelişmelerle devam aderiz ALLAHIN İZNİYLE

mootorrent sanada Allah kolaylık versın canım, kalsıyumfazla olsa dişler erken çıkıyor sanırım. dişleri varmı oğlunun, burda ıkı komsumun bırı 2,5 aylıkken biri 4 aylıkken diş çıkardılar. inşaallah sorun yoktur. banada çocuk hastanesınden rota virüsüne benzıyor dedıler oda 10 günde falan geçiyormuş. ama çocuklarım ıshalden zayıfladılar ve hala devam edıyor bugun 1 hafta ufff. inşaallah bir an önce cümlemizinkiler iyileşir

inşallah cnm biran önce iyileşirler oğlumun dişleri yeni başladı patladı patlayacak yeni erken değil tam zamanı işte rota virus aşısı oldun mu sen cnm ben yaptırmıştım

Yasemin çok geçmiş olsun şimdi nasıllar ?
Biz dün rotavirüsü 2.doz aşımızı olduk .siz de yaptırmış mıydınız? Bebekler hasta olmasın,anneler hasta olmasın çok zor ...
biz 5 aylık olduk doktor kontrolumuzde kiloları iyi dedi, baş çevrelerini ölçtürmeye devam biraz küçük birisinin.
ek gıda için start verdi. ama zaten ben önceden başlamıştım.
listede meyve suyu,püreleri
çorba,yoğurt var şimdilik.

Akşam öğününde sütlü prinçli tahıllı gibi kaşık mamalarından veriyorum,tok tutar uyanmazlar diye ama yinede 3 kez daha kalkıyorlar.
kaşıkla arada besliyorum.Kızım sanırım gece beslenme sayesinde biraz kilo aldı 5 aylık ve 7 kilo olmuş.Dr iyi dedi,Yalnız gözümüze o kadar küçük görünüyor ki oğlanın yanında,,

Bir de arkadaşlar oğlum sağa sola dönmeye başladı.Sürekli gülücük atıyor,Kaşığı yada biberonu gördüğü an göbeğini zıplatıyor.
Ben la almayı düşünüyorum biraz oyalanırlar diye gün içerisinde . doktor önermediğini söyledi,kullanan var mı sizlerde kızlar..

maşşallah oğluna bende kaşık maması veriyorum akşamüstü dediğin gibi gene kalkıyorlar yok tutmuyo bence benimde oğlan bardak tabak görmesin maşşallah baya boğazına düşkün kızda çok küçük onun yanında seninkiler gibi yani kızlar narin büyüyor sanırım kıza zorla veriyorum ek gıda hep yüzünü ekşitiyor aç olsa bile sanırım annesi gibi suratsız olacak eşimin
ailesine göre tabi

Son düzenleme:

Rudi ya benimkiler gece masallah hic kalkmiyolar aksam 8-9 gibi yatiriyorum sabah 8-9 gibi kalkiyolar ama kafama takildi acaba gece yedirmedigim icin gelisimleri yavaslarmi? Kafama takiliyo ya biraz biraz ekgidya basliyorum bende kizimin biri hic yemiyo mamasinida yemiyo ekgidada ne yapabilirim kizlar ya acaelel yRdim valla

maşallah ne kadar şanslısın canım.
benim kız gündüz mamasınıtam bitirmez ve hareketli.
ancak gece güzel yiyiyor.akşam 8 de yedirip uyutuyorum.
sonra 10 da hiç uyandırmadan yattığı yerden kafasını yan çevirip 150cc bibeeron veriyorum
aynı şeyi gece 12 ve 4 de yine yapıyorum bu sayede gece toplam 600 cc içmiş oluyor gündüz ise 300 ancak içiyor.
normal biberon mamasının içine sütlü prinçlilerden 1-2 kaşık koy tadı güzel oluyor bu sayede heves edip içebilir.
Uyku arasında besle bence bir kez de olsa hiç uyandırmadan bebişleri bak kilo alımı değişti benimkilerin. tavsiye ederim

kardelen birde ben kırmızı elma sıkıp biberona koydum 40 cc kadar içtiler, biraz fazla ama dayanamadım isteyince verdim. muhallebi de verebilirsin akşam öğününde.
bseninkilerin kilosu iyi diye biliyorum doktor şu dönemde 900 ile 1000 cc arası yemeleri gerekli dedi. su da verebilirmişiz mamadan sonra..

eşlerin annelerinin maşallahları var beğenmedikleri bir davranışı hemen anneye benzetirler, takma boşver canım. bizim kızlarımızda narin çıtı pıtı olacaklar napalım böylede çok şekerler..

Herkese gunaydinlar.
Yasemin hanim gecmis olsun ishalleride varsa popolari şimdi ne kdr kötü pişiktir öfff..
Kızlar pişik demisken onun için hangi kremi kullanıyorsunuz, hangilerinden memnun kaldınız?
Rudicim sanada gecmis olsun artık epeyce bı iyi olmussundur. Bunlar suan cok iyi hallerin 600 cclerden bahsediyorsun.. Bak gece ben 100cc anca yedirebildim.

Benimkilerin Gece uyanmaları 1e düştü. Asırı su iciyorlar. Gece birine içersem digeri o uykusundan fırlıyor, karanlıkta görmediği halde suyun sesini duyduğundan hmn ağlıyorlar banada banada diye..
Benimkiler büyüdüler ve mamadan nefreeeeeeeeeeeeeeet geldi. Bebekliklerinden beri mama mama tabi bikarlar. tüm gün onlar için değişik değişik yemekler hazırlamak zorunda kalıyorum. Biir yemeği 2. Kez zorla yiyorlar mecburum devamlı dvnli farklı ymklere..
Moontornet CNm aldıkların hayırlı olsun bizde arabamızı aldık cokcoook memnunum arkaarkaya olanı. Ya bu heryerde öyledir kötü olan hersey anneye iyi olan huylar babaya benzetilir. Bosver aldırış etme. Hee de geç ;-)))
Mugebuca yanılmıyorsam hoppala kullanıyordu Yasemin baksanıza oda gelemiyor.
Ne yapalım buradaki tüm arkadaslarımız özellikle aktif olanlarımız hepimiz cocuklarımıza yalnız bakıyoruz. Fırsatı bulup yazmak zor oluyor tabii..

Günaydın Nurum,
Pişikiçin Uni baby nin kremini kullanıyorum şimdilik memnunum,bir tanıdığım hamedan gibi bir şey önermişti ama daha alıp kullanmadım.Suyu sevmeleri güzel çocukların ( bebeklik dönemi bitmiş gibi geliyor bana o nedenle çocuk diyorum yalnışsa düzelt canım ) su için benim dr erikli veya nestle kullan dedi. sizin tavsiyelerinizede açığım eğer o iki marka kullanılırsa suyu kaynatmadan içirebilirsin dedi.
mama verirken ne kolaydı değil mi ölç biç koy soğut ver. şimdi sen türlü türlü mamalar hazırlıyorsun sırf bir lokma yesinler faydalansın minik bünyeler. çok zordur ben yeni yeni ek gıda vermeye başladım aklım karıştı cidden dikkat ve titizlik gerektiriyor. ee tabi bir de sabır. Allah çok çok kolaylık versin

Arabanız hayırlı olsun. Arkada oturan bebek halinden memnunsa ohh ne güzel.Korktum arkadaki hırçınlaşır diye almadım. ben yanyana almıştım haftanın 3-4 günü çıkartıyorum dışarıya .

yardımcı bir bayan ile anlaştım bu hafta start verdik bakalım inşallah hayırlı olur. Kızlar gün geçtilçe zorlaşıyır sanki.

Nurum bnde sizi hep faceden bakiyorum ama kimse yok:) sevmedik galiba orayi... Ben bu hafta k gidaya baslicam bu konuda tecrubelerinizi bekliyorum. Dr umuz sebze suyu 3 gun sonra pure baslayalim dedi, siz sebzeleri nerden aldiniz ilk havucla basalamak istemiyorum patatesde ilk pure icn garip geliyor sizler ne onerirsinz

Ben once dalin kullandim nefret ettim popolarindan cikmiyor cok yogun sonra mustela oda yogun yapisip kaliyor en son desitin kullandim cok memnunm cok az surup iyice yediriyorum hic pisik olmadi gece yatarken suruyorum tum gece acmiyorum popolarini cunku..

Rudicim erikli ve nestle gerçekten çok güzel suları. Ama nestle yabancıların oldugu ıcın erikliyi tercih ediyorum. Evdeki 2damacana anında bitiyo Heranları zor bu yavruların ilkzmnlar bende senın gıbı ek gıda ek gıda şimdide 24saat paso yeemek. Gece 1kez zorla mama.
Mama çok kolaymış şimdi yeseler gene iyi ama ne şaklabanlıklar yapıyorum tlfdan habire pepenin şarkıları var 12dk lık youtubede onu acıyorumda oyle yediyorum. Bide yemek begenmezler bazen 1saat içrsinde 4.yemeği hazırladığımı bilirim sonunda tutturuyorum inatlar bide D

Canım ikizaraba konusunda baya bi arastırmalardan sonra karar verdim. Buradaki anneler arkadaki cocugun sıkıntısından çook bahsetmişti. İşte bende onu düşünerek ayarlanabilir koltukları olanı aldım Yani şöyle. İstediğin zaman birbirlerine baktır. İstersen sırt ısrta cevirip ikiside dışarı baksın. İstersen yalnız anneye baksınlar. Rüzgarın yönüne göre yada güneşe göre dilediğin gibi ayarla dur, üstelik cocuklarıda yerlerinden kaldırmadan rahatsız etmeden. Dar oldugu içinde heryere sıgıyor kısacası baya baya memnunum )

Canım face nin tılsımı bozuldu birilerine de gıcık oldum, artık yazasımda gelmiyor, kapatcam. Hadi bakalım seninkilerden şimdiden hayır olsun ek gıda süreci zor değil kolay neredeyse hepsini tadımlık veriyorsun benimkiler gibi şimdi doyumluk değil en azından arkdan kurtarıcınız mama oldugu için bizde öyle bi lükslük yok. Dr un tavsiyesiyle patates havucla basladım sonrada yogurt vs. Bence doktorun dedıklerıneı dıkkate alman daha iyi

merhaba bende 2.5 aylık ikiz annesiyim sizler benden daha tecrübelisiniz elbette bebek arabası konusunda bende çok kararsız kaldım aslında sizin almış oldugunuz bebek arabasını gördüm ama kullanışı falan nasıl?? bana biraz bilgi verebilirmisiniz

Ben mclaren twin tecnosunu aldim dun ilk defa disari ciktik icinde hala sikiliyor bir tanesi ama genel anlamda memnunum arabada az yer kapliyor guvenligi ve ek akşesuarlarda cok guzel ama sindiki aklim olsa almazdim tek tk alirdim veya yonu degisebilinlerden..

üffffff bi dünya şey yazmıştım çıkmamış neyse daha müsait olduğumda yazarım bebişler uyyo şimdi kalkarlar artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…