• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
Ben de Laptop kullanmama ragmen belim agriyor, oturamiyrum, yatamiyorum... zamanla agirlasicak galiba. insanlar bilg. basinda duramadiklari icin son günlere yakin Topikte yogunlukta azalma olur heralde

bende laptop kullanıyorum bacaklarımı uzatıp oturuyorum ama totoşum ve bacaklarım kopuyor ağrıdan yok bizim kızlar ne olsa olsun gelirler bırakmazlar ya

ben de girdiğim odanın anında penceresine saldırıyorum, içerideki hava bana yetmiyor gibi geliyor, eşim de ben de çok üşüyen tipleriz-dik daha doğrusu şu an bi tek o üşüyor. şu an kaloriferi yakıyorum adamcağız üşümesin diye bi yandan da pencere açıyorum...

kıslar yoga bana çok iyi geliyor, maşallahım var, lordoz düzleşmesi olduğu halde hiçbir yerimde ne ağrı ne şişme...önlem amaçlı bir tek yüzüğümü boynuma astım sonradan çıkmazsa diye...

ben de girdiğim odanın anında penceresine saldırıyorum, içerideki hava bana yetmiyor gibi geliyor, eşim de ben de çok üşüyen tipleriz-dik daha doğrusu şu an bi tek o üşüyor. şu an kaloriferi yakıyorum adamcağız üşümesin diye bi yandan da pencere açıyorum...

Dikkat et soguk alma sonra. Ben de terliyorum ama taaa haftalar öncesinden kaptigim gripten geriye kuru bir öksürük kaldi grip geri gelir diye korkudan pencerelri acmiyorum. Ancak yemek kokusu gitsin diye aksamlari aciyorum.

kıslar yoga bana çok iyi geliyor, maşallahım var, lordoz düzleşmesi olduğu halde hiçbir yerimde ne ağrı ne şişme...önlem amaçlı bir tek yüzüğümü boynuma astım sonradan çıkmazsa diye...

Masallah ne güzel, ben de dogum hazirlik kursuna gidicektim o da yoga gibi nefes alma teknikleri rahatlama ivir zivirlarini ögreticekti ama kacirdim.

Ben yüzügümü zaten takmiyordum sadece disari cikarken takiyordum hala da öyle yapiyorum. Bu günlerde disari da cikmadigim icin yüzügü de takmiyorum kaydirigubbakcemile3

Bebeklerin cicisleri Topigine baktim o kadar güzeller ki özeniyorum hepsine, Ben bebek dogduklan sonra alicam süslü süslü seyleri, Gecen gün magazanin birinde boy boy bebek elbiseleri asiliydi bir reyonu da premitüre bebekler icindi, o kadar minik bebek kiyafetlelri olur mu yerim ben hepsini, Hani oyuncak bebeklere elbise satarlar ya ayni öyleydiler.:emir_bebek:

esmeralda ve hülyaeyüp!!!
umarım bu mesajı görme şansınız olur, şimdi okuduğum (bebeğin aylık gelişimi) şu bilgi var ve işinize yarayabileceğini düşündüm: Prematüre bebekler için; yumuşak olduklarından, kuzu yünü örtüler bebeğin daha çok gömülmesine ve daha çok cilt teması sağlanmasına yol açarmış ve dolayısıyla pre bebeklerin daha iyi geliştikleri tespit edilmiş...
bu bilgiye dayanarak internette şöyle bişi buldum
Kuzu postu tarihler boyunca insanlığın her zaman hayatında olan ve kullanılan bir malzeme olması sebebiyle tıp alanındaki hızlı ve inanılmaz derecedeki gelişmeler sürecinde gerek tıp adamlarını, gerek ünlü ve alanında başarılı sağlık kuruluşları ile üniversitelerin tıp okullarını kuzu postunun insan sağlığına olan etkilerini araştırmaya sevk etmiştir. CAMBRıDGE ÜNıVERSıTESı TIP OKULU’NDA YAPILAN (LANCET 1979) ARAŞTIRMA RAPORUNDA prematüre bebeklerin MEDıKAL KUZU POSTU üzerinde yatırılmaları sonucunda, normal kuvözde yatırılan bebeklere oranla %60 daha çabuk geliştiklerinin tespit edildiğini yazar. Yine EKıM 1980 ile EYLÜL 1981 tarihleri arasında CAMBRıDGE MATERNıTY HOSPıTAL (UK)’daki özel bebek bakım ünitesinde olan kuvözdeki bebeklerle ve ayrıca da evlerindeki 10 normal bebekle yapılan bir araştırma CAMBRıDGE ÜNıVERSıTESı BEBEK BAKIM VE GELıŞıMı GRUBU TARAFINDAN ORTAYA KONULMUŞTUR. DR. MARTıN RıCHARDS VE STEPHAN SCOTT RAPORLARINI AŞAĞIDAKı GıBı ÖZETLEMıŞLERDıR; ‘’Küvözde ki 34 düşük doğum kilosuna sahip bebek düzenli olarak MEDıKAL KUZU POSTU üzerinde ve pamuklu yataklarda normal şartlarda bakılmak üzere gelişigüzel ayrılmıştır. Bebekler iyileşince periyodik kilo artışları kuzu postu gurubu açısından pamuk kontrol grubuna göre belirli bir yükseliş gösterdi. Hastalık periyotlarını da içeren tüm kilo artış tablolarında MEDıKAL KUZU POSTU üzerinde yatan bebeklerin diğer gruptaki bebeklere oranla çok daha fazla geliştikleri ve kilo aldıkları tespit edildi.’’ Özel bakım ünitesindeki araştırmaya ek olarak, farklı ailelerin evlerinde yapılan araştırma ile aşağıdaki sonuç raporu özetinde araştırmacıların vardıkları sonuç ; ‘’ prematüre bebekler üzerinde hastanede yapılan araştırmaya ek olarak evdeki normal bebekler üzerinde pilot bir araştırma yürüttük. Tespit edilen eşit sayıdaki bebek ailesinin bir bölümüne bebeklerine istedikleri sıklıkta kullanmaları için MEDıKAL KUZU POSTU ile bebeklerin davranışlarını kaydedecekleri günlükler verdik. Normal şartlarda ve normal yataklarda bakılacak bebekler içinde aynı günlüklerden vererek bebeklerin günlük davranışlarını kaydetmelerini istedik. Bu araştırmaların kesin olan sonuçları da gösterdi ki ; MEDıKAL KUZU POSTU üzerinde bakılan bebeklerle bu bakım süreci içerisinde post üzerinde bakılmayan bebeklerin tüm verileri karşılaştırıldıklarında, MEDıKAL KUZU POSTU üzerinde bakılan bebekler DAHA AZ AĞLADILAR, DAHA ÇABUK UYUDULAR, DAHA ÇABUK YATIŞTIRILDILAR, DAHA AZ HASTALIK BELıRTıLERı GÖSTERDıLER VE DAHA ıYı BESLENDıLER

sabahım beşinde dolabın içinde saat caldı
ama bizim evde saat yokki o alarm neydi bulamadım sonra sustu
deli oldum zaten zorla uyyuyom
uykum kaçtı iyimi benneyaptımki
yatarken yemiştik
3 saat uykudan sonra insan ac kalkarmıkafamçokkarıştı
kocem sakın yeme yat uyu dedi
bana kötü bişi ima etti galiba :bbo:
ben chicconun aldım nem ve sıcaklık ölçer. benimki nem-sıcaklık yükselip alçaldığında kırmızı kırmızı yanıyor, kılavuzda normal sıcaklık 20-22 nem %50-55 olmalı yazıyor...

ben niye bulamıyorum bu fiyata yaa...culi hangi carrefour bu? ben ne zaman gitsem karfura hep daha büyük bezler indirmde oluyor...ümraniye ise oraya da baktım, küçücük paketler 16 tl idi...
20-22 bebek için soğuk değil mi peki
su an benim evde kalorifer yanmıyor sıcaklık 21-22 o zaman hiç akmiyim :roflol:

ümraniye carrefour dan aldım evet küçükleri 16 tl idi
büyükler 19

o zaman bilgisayar masasını çek ben öyle yaptım
sonra eşim rahatsız oldu odanın ortasındaki masadan
notebook aldı
hihoyyyt

oda olmaz anacım
pc tv ünitesine bağlı dolabın içinde :roflol:

yatarken yemiştik
3 saat uykudan sonra insan ac kalkarmıkafamçokkarıştı
kocem sakın yeme yat uyu dedi
bana kötü bişi ima etti galiba :bbo:

Günaydin,

Ben de uyuyamiyorum, ve her kalktigimda cok ac hissediyorum kendimi

aman her saat basi kendime yicek bisey hazirlamaya üsendigimden yatip tekrar uyuyumaya calisiyorum acligimi unutmak icin.

Bir de gaz problemi de basladi.

Forumda yine kimse yok, ben hep kimsenin olmadigi saatlerde girebiliyorum bu foruma mafoldumben

Günaydin,

Ben de uyuyamiyorum, ve her kalktigimda cok ac hissediyorum kendimi

aman her saat basi kendime yicek bisey hazirlamaya üsendigimden yatip tekrar uyuyumaya calisiyorum acligimi unutmak icin.

Bir de gaz problemi de basladi.

Forumda yine kimse yok, ben hep kimsenin olmadigi saatlerde girebiliyorum bu foruma mafoldumben

günaydın canım
kendime sinir oluyorum açlık konusunda
karnım gurulduyor resmen
yemesem acaba kızım acmıdır diyorum
kalkıp yiyorum
şimdi yemesi güzelde
sonra bide kilocukları vermesi var

dün karnım sepsert oldu gene.her akşam nar suyuyla portakal suyunu karıştırıp içiriyor bana eşim ondan mıdır ki? çünkü onu içtikten hemen sonra geriliyor karnım çok acaip sertleşiyor ..sabaha karşı düzeldi valla öldüm doğru dürüst yatamadım bile.nar suyunun faydaları da saymakla bitmez hele şu domuz gribinden sonra içmek zorundaymış gibi hissediyorum kendimi...sen nasılsın jjuli var mı senin de şikayetlerin?şu çalar saat işini anlayamadım evde saat yok yazmışsın.neydiki o ses öyleyse?

selam kızçeler!!!!!!!!!!!!!!!!!!biz dün çarşıdaydık sabahtan gecelik sabahlık pijama takımı ve iç çamaşırları aldım ...bebişe yok bişey olanlarla idare etsin öbür kısçemede aldım koca bir org=)kafamızı ütüledi o kısmını hiç düşünmemiştim=(neyse ordan sonra kızım okuldan geldi birlikte doktora gittik...34+6 olmuşum ve bebişkom 2736 gr..herşey sağlıklı gidiyor...acil sezeryan gelmiş.kadını hazırlarlarken doktor ameliyathaneden geldi alelacele beni muayene etti gitti doğuma =)nts istedi her hafta alıcak beni nts için =)gayet güzel dedim songül ebem doktorda tasdikledi...haftaya çarşamba yine gidicem=)doğum tarihi için ise aralık 28-29 gibi alabilirim dedi ama biraz dişini sıkarsan 2 gün için bebeişin sene kaybetmesin dedi aralık 2 gibi filan alalım ..şaşakaldım dedim ben dişimi sıkarımda benim sıkmamla beklerse diyince koptuk hepimiz=)bu sefer eşim dedi aaa ben o gün çalışıyorum 1 inde olsun tatilim doktor dedi ayyyhhh kusura bakma ben yılbaşında eğlenicem ertesi günü o vaziyette doğuma giriyim istemessin emin ol dedi eşimle hem kahkahalaşıyolar hem şu gün bu gün olsun diyolar espriyle dedim herkesin derdi başka ben yattığım yerde heyecandan kıpkırmızı olmuşum tarih karıştı kafamda sanıyorum dediği tarih 1 hafta 10 gün filan var...hahahhah haftaya 2 simi yoksa 4 mü net belli olur artık =)neyse sonra doktor ameliyata çıktı dedim ya biz doğumhane katında nts filan çektirdik....vedalaşıyoruz hemşirelerle ve songül ebemle bu arada sölim eşimin ebesidir kendisi=)hastanenin normal doğumlarını o alıyor....zeynomuda orda doğurdum küçük bir yer ama çok ilgililer songül ebemiz akrabamız çünkü=)torpilliyiz yaneeee=)neyse o arada bebiş geldi bile ben ntsye girip çıkana kadar...anammmmmmmmmmmmmmm..ailesiyle bizde üşüştük camın dibine acil doğum dedim ya hem ters hemde erken sezeryanla almışlar....2 kilo bişey allahım bir küçük bir güzelllll...aşısı oldu hemen yıkadılar filan...zeynom mum gibi oldu ilk kez görüyor.....tebrikleştik asansöre bindik eşim şapkasını bir çıkardı kafadan aşağıya sırf su ben kıpkırmızı eşim dedi allah allah niye ben bu kadar heyecan yaptım yaaa.....dedim ben bile tuhaf oldum....güzel bir duygu başkasının başına bile gelmiş olsa=)benim için iyi oldu o görüntü cesaretim arttı heyecanım kırıldı=)fazla yorulma dedi eğilip kalkma işini bırakıyosun bol bol dinlen...yorulma ameliyat sonrasına dirtencin enerjin bol olsun ki çabuk topla kendini=)öptüm hepinizi aaaa dostlar.......

selam kızçeler!!!!!!!!!!!!!!!!!!biz dün çarşıdaydık sabahtan gecelik sabahlık pijama takımı ve iç çamaşırları aldım ...bebişe yok bişey olanlarla idare etsin öbür kısçemede aldım koca bir org=)kafamızı ütüledi o kısmını hiç düşünmemiştim=(neyse ordan sonra kızım okuldan geldi birlikte doktora gittik...34+6 olmuşum ve bebişkom 2736 gr..herşey sağlıklı gidiyor...acil sezeryan gelmiş.kadını hazırlarlarken doktor ameliyathaneden geldi alelacele beni muayene etti gitti doğuma =)nts istedi her hafta alıcak beni nts için =)gayet güzel dedim songül ebem doktorda tasdikledi...haftaya çarşamba yine gidicem=)doğum tarihi için ise aralık 28-29 gibi alabilirim dedi ama biraz dişini sıkarsan 2 gün için bebeişin sene kaybetmesin dedi aralık 2 gibi filan alalım ..şaşakaldım dedim ben dişimi sıkarımda benim sıkmamla beklerse diyince koptuk hepimiz=)bu sefer eşim dedi aaa ben o gün çalışıyorum 1 inde olsun tatilim doktor dedi ayyyhhh kusura bakma ben yılbaşında eğlenicem ertesi günü o vaziyette doğuma giriyim istemessin emin ol dedi eşimle hem kahkahalaşıyolar hem şu gün bu gün olsun diyolar espriyle dedim herkesin derdi başka ben yattığım yerde heyecandan kıpkırmızı olmuşum tarih karıştı kafamda sanıyorum dediği tarih 1 hafta 10 gün filan var...hahahhah haftaya 2 simi yoksa 4 mü net belli olur artık =)neyse sonra doktor ameliyata çıktı dedim ya biz doğumhane katında nts filan çektirdik....vedalaşıyoruz hemşirelerle ve songül ebemle bu arada sölim eşimin ebesidir kendisi=)hastanenin normal doğumlarını o alıyor....zeynomuda orda doğurdum küçük bir yer ama çok ilgililer songül ebemiz akrabamız çünkü=)torpilliyiz yaneeee=)neyse o arada bebiş geldi bile ben ntsye girip çıkana kadar...anammmmmmmmmmmmmmm..ailesiyle bizde üşüştük camın dibine acil doğum dedim ya hem ters hemde erken sezeryanla almışlar....2 kilo bişey allahım bir küçük bir güzelllll...aşısı oldu hemen yıkadılar filan...zeynom mum gibi oldu ilk kez görüyor.....tebrikleştik asansöre bindik eşim şapkasını bir çıkardı kafadan aşağıya sırf su ben kıpkırmızı eşim dedi allah allah niye ben bu kadar heyecan yaptım yaaa.....dedim ben bile tuhaf oldum....güzel bir duygu başkasının başına bile gelmiş olsa=)benim için iyi oldu o görüntü cesaretim arttı heyecanım kırıldı=)fazla yorulma dedi eğilip kalkma işini bırakıyosun bol bol dinlen...yorulma ameliyat sonrasına dirtencin enerjin bol olsun ki çabuk topla kendini=)öptüm hepinizi aaaa dostlar.......

Güle güle kullan cicişleriniopuyorumnanaktan
Demek sezeryan gününü bi türlü ayarlayamadınız.
Benim kocamda sezeryanı 20 Ocak Çarşamba olsun diyo
Çünkü işyerinden 4 gün izin verceklermiş, Pazarla beraber 5 gün evde olcakmış beyefendi
Yani beni düşündüğünden değil, kendini düşündüğünden :olmaz:

Back