- 9 Kasım 2016
- 1.185
- 1.895
-
- Konu Sahibi baldan_madam
- #28.721
Bizimki dun geceden beri daha da kotulesti butun gece her uyandigindq kucagina aldigim gibi bagirmaya basladi emmedi sabah kalkti 10a kadar hic istemedi 10da kasikla verdim zorla.az oncede hoplayarak 5dk emdiCanım nasıl oldu emme durumunda değişiklik var mı?
Benimki hala kısa süre emiyor. Bazen döndüre döndüre sağ-sol-sağ-sol meme derken uzatmaya çalışıyorum. Aç kalmasınlar dazaten artık kilo alımları baya azaldı. Normal bu aylar için azalması ama bir de böyle az emince insan doyup soymadıklarından emin olmak istiyor. Umarım geçici bir süreçtir.
Yavrum benim kıyamamBizimki dun geceden beri daha da kotulesti butun gece her uyandigindq kucagina aldigim gibi bagirmaya basladi emmedi sabah kalkti 10a kadar hic istemedi 10da kasikla verdim zorla.az oncede hoplayarak 5dk emdiben hastaligina vermek istiyorum insallah duzelir ama bezi bile kuru eskisi kadar cis yapmiyor cunku sivi yok vucutta bizimde son ay 200 gr di bu ay kilo kaybetmis olcak sanirim
Aynen oyle vermesınler barı. Bızımkı de bugun hayret emmek ıcın agzını acıp gogsume gelıyor maşallah dıyeyımde. Tabı yıne 5 dk gecmıyor ama olsun agzını acmamasından ıyıdır buna şükür ben ek gıdaya da basladım sabahları meyve verıyorum bır veya ıkı dılım elma veya yarımdan az muz.bıkac gundur yemıyor dıye ıcıne sütümü sagıp karıştırıyorum barı oyle yesın dıye oglenlerı yogurt var bır ıki kaşık.sebzelere ara vermıstım bugun bal kabagı denedı sevdı sanırım ufak ufak verıyorum işte en azından tatlara alışsınYavrum benim kıyamamüzülüyorum böyle olunca. Bir de ek gıda ile iyice memeden vazgeçer mi korkusu da var bende. Daha başlamadım o yüzden. Benimki bugün oturarak biraz emdi. Dakika sayıyorum resmen. Hadi annecim 1 dk daha em kuzum diye diye gözünün içine bakıyorum. Umarım kilo vermemiştir. Almasa bile önemli değil yeter ki vermesinler.
Canım bilgiler için çok sağol. Ben zaten blw ci olmayacağım yani kafama göre karışık uygulayacağım ama blw olsun diye değil. Yani ağırlıklı pütürlü ezme olacak ama tatlarına kendi bakabilsin ya da çiğneme duyusu kaybolmasın diye de haşlayıp vereceğim. Bakalım heyecan tavan :)Canım merhaba BLW için avokadonun ilk besin olarak çok pratik olmadığını söyledi arkadaşım. Bebeğin elinden kayan bir yapısı olduğu için tutamıyor ve sinirlenebiliyor başaramayınca. Bir de yeşil kabak daha önceden buzluğa attıysan olur da şimdi mevsimi değil. Naçizane fikrimi paylaşmak istedim. Bu ay yenebilecek sebzelerden brokoli, pırasa, havuç, patates, bal kabağı, soğan olabilir. Önce tatlı olmayan sebzelerden başlamak gerek. Daha sonra elma armut gibi mevsim meyveleri. Daha sonra peynir, yumurta sarısı, pirinç, yulaf, yoğurt şeklinde. Ama bunları kaşıkla mı vermek istersiniz biraz da anne ve bebeğe bağlı bu seçim. Ama karıştırılmaması esas BLW de.
Canım benim afiyet olsun Çınar'a. Ben blw yi tam teşekküllü yapamayacağım canım. Şimdi dşi olmadığı için Kaşıması amaçlı havuç veriyorum eline Çok iyi tutup ağzına götürüyor emiyor ama sürekli yapamam sanki. önce sulu çorbalar sonra biraz kıvamlı püre sonra çatalla ezip pütürlü ye geçeceğim. Ama aralarda da eline haşlama verip deneyeceğim. Bakalım kolay gelsin hepimize inş zor bi süreç umarım iştahları çok olur bütün bebişlerin. Ben bide şey sorucam herşey katkısız şekersiz olsun falan diyoruz ama Demir olarak ferrum kullanıyorum e içinde şeker paraben ne ararsan var. Sizler ne kullanıyorsunuz. Birkaç Demir ilacı araştırıp buldum ama bakalım 29 unda kontrol var doktora soracağım.Hoşgeldin canım. :) özlettin kendini :) avokadoyu biz bugün denedik çok sevdi. Ama yemesi zor oldu biraz. Shrek oldu resmen çocuğum.blw yapacaksan kabağı tost makinesinde dene derim. Buharda çok kayıyor elinden. Gerçi kabağında mevsimi değil pek vermemek lazım ama tabi sen bilirsin. Ben organik mini kabak bulmuştum o yüzden verdim.
Canım ben demir ilacı kullanmıyorum 9. Ayda kan testi yapıp ona göre verecek dr. Kullanan arkadaşlar yazar bekleyelim bakalım. Ben de öğreneyim :)Canım benim afiyet olsun Çınar'a. Ben blw yi tam teşekküllü yapamayacağım canım. Şimdi dşi olmadığı için Kaşıması amaçlı havuç veriyorum eline Çok iyi tutup ağzına götürüyor emiyor ama sürekli yapamam sanki. önce sulu çorbalar sonra biraz kıvamlı püre sonra çatalla ezip pütürlü ye geçeceğim. Ama aralarda da eline haşlama verip deneyeceğim. Bakalım kolay gelsin hepimize inş zor bi süreç umarım iştahları çok olur bütün bebişlerin. Ben bide şey sorucam herşey katkısız şekersiz olsun falan diyoruz ama Demir olarak ferrum kullanıyorum e içinde şeker paraben ne ararsan var. Sizler ne kullanıyorsunuz. Birkaç Demir ilacı araştırıp buldum ama bakalım 29 unda kontrol var doktora soracağım.
Kızlar iyi geceler dogumdan sonra adet olan anneler adete 10 gun kala bel kasık agrısı oluyor mu sizde.gecen ay adet oldum eskısı gıbı agrı olmuyodu yıne olmadı bu ay ıkı uc gundur belimde kasıklarımda agrı var. Yenı yenı oluyorum dıye olabılır mı yoksa anmak istemıyorum baska bişey mi vardır
Ay tam üstüne geldi :) bende cok gecırmeyı dusunmuyordum emziriyorum dıye bu yılın sonu gıbı dıyordum.ama bu ay kasık bel agrısı basladı.belirtilerinde ilk hamıleliğe gore degısme olmusmuydu acaba ?Kızlar hepinize selam. Tekrar hamileyimçok zor olucak 2.çocukla falan biliyorum yaşım çok geçmeden aradan çıksın istiyodum, aslında bahara doğru planlıyodum ama vakti şimdiymiş demekki hayrlısı. Varmı başka düşünen merak ettim ?
Hayırlı olsun. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Kızlar hepinize selam. Tekrar hamileyimçok zor olucak 2.çocukla falan biliyorum yaşım çok geçmeden aradan çıksın istiyodum, aslında bahara doğru planlıyodum ama vakti şimdiymiş demekki hayrlısı. Varmı başka düşünen merak ettim ?
Canım emzirmenin hiçbi engeli yokmuş, tandem emzirme diye araştırabilirsin. Aynı anda 2 göğüste hem büyük hem yeni bebeği emzirmeymiş. Bende okudukça çok heyecanlandım. Regl belirtilerim doğumdan sonra değişmişti benimde. Ama bu ay tek bi ağrı hissetmeyip üstüne 5 günde gecikince test yapayım dedim. Seninde hakkında hayrlısı olsun inşallah.Ay tam üstüne geldi :) bende cok gecırmeyı dusunmuyordum emziriyorum dıye bu yılın sonu gıbı dıyordum.ama bu ay kasık bel agrısı basladı.belirtilerinde ilk hamıleliğe gore degısme olmusmuydu acaba ?
Amin inşallah teşekkür ederimHayırlı olsun. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Hayırlı olsun ya allah saglıkla kucagına almayı nasip etsin.bende ıkısı aynı anda buyusun ıstıyorum amaa her duyan ilk cocuga bencillik etme deyıp duruyorCanım emzirmenin hiçbi engeli yokmuş, tandem emzirme diye araştırabilirsin. Aynı anda 2 göğüste hem büyük hem yeni bebeği emzirmeymiş. Bende okudukça çok heyecanlandım. Regl belirtilerim doğumdan sonra değişmişti benimde. Ama bu ay tek bi ağrı hissetmeyip üstüne 5 günde gecikince test yapayım dedim. Seninde hakkında hayrlısı olsun inşallah.
Oncelikle hosgeldin topigimize :) bizim 5.5 aylikken 2 alt dis cikti erken cikmasi iyi degil bence gogsumu isiriyo yara oldu simdidenKızlar dişler ne alemde. Benimkinde pek bir şey görünürde yok ama herşeyi kemiriyor ve kemirirken de kavga ediyor. Sanırım damağını acıttı diye düşünüyorum bu kavgalarda. Sancısız çıkartsın hepsi dişlerini inşallah.
Başkasının işine karışmayı severiz biz toplumca :) bence boşver milleti önce ne istediğinden emin ol ondan sonra zaten kararın belli olur, çok teşekküt ederimHayırlı olsun ya allah saglıkla kucagına almayı nasip etsin.bende ıkısı aynı anda buyusun ıstıyorum amaa her duyan ilk cocuga bencillik etme deyıp duruyorkafam karısık benimde.tekrar tebrik ederim:)
Çok güzel haber canım. Kesinlikle emmemesinden iyidir. 5dk da olsa emsin kuzucuk. Şifa olsun.Aynen oyle vermesınler barı. Bızımkı de bugun hayret emmek ıcın agzını acıp gogsume gelıyor maşallah dıyeyımde. Tabı yıne 5 dk gecmıyor ama olsun agzını acmamasından ıyıdır buna şükür ben ek gıdaya da basladım sabahları meyve verıyorum bır veya ıkı dılım elma veya yarımdan az muz.bıkac gundur yemıyor dıye ıcıne sütümü sagıp karıştırıyorum barı oyle yesın dıye oglenlerı yogurt var bır ıki kaşık.sebzelere ara vermıstım bugun bal kabagı denedı sevdı sanırım ufak ufak verıyorum işte en azından tatlara alışsın
Ben de çok heyecanlıyım. Sanırım yarın öbür gün başlıyorum. Heyecandan başlayamıyorum resmen. Umarım hem sütlerini emmeye hem de güzel güzel yemeye devam eder bütün bıdıklar :)Canım bilgiler için çok sağol. Ben zaten blw ci olmayacağım yani kafama göre karışık uygulayacağım ama blw olsun diye değil. Yani ağırlıklı pütürlü ezme olacak ama tatlarına kendi bakabilsin ya da çiğneme duyusu kaybolmasın diye de haşlayıp vereceğim. Bakalım heyecan tavan :)
Hoşbuldum canım. :)Oncelikle hosgeldin topigimize :) bizim 5.5 aylikken 2 alt dis cikti erken cikmasi iyi degil bence gogsumu isiriyo yara oldu simdidenanlamiyo da isirma diyince. Insallah sorunsuz atlatirsiniz siz de dis cikarma donemini.