temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Yumurtayı nasıl verdin canım haşlayarak mı omlet şeklinde mi?3gün kuralına uyarak gidin bencede alerji olup olmadığını anlamak için.
Iki türlü de verdim canim. Ya anlamadigim verdiklerimi sira sira yazdim diye 3 gun kuralina uymadan haldur huldur veriyorum mu sanildi baldan_madam da klasik yöntemle de olsa uyun demisti de ben zaten uyuyorum buna bu yüzden agir mi gidiyorum acaba dedim.

Allah yardimcin olsun canım gerçekten cok zor yaninda olamamak düşünüyorum da. Ama üzülme Allah bir şekilde ona da sana da yardim eder:)

Canım ben öyle düşünmedim. bu mesajını okuyunca hızlı gibi geldi. Bir de bir iki gün veririm demişsin ya ondan dedim üç gün kuralını. Ağır gidiyor gerçekten üç gün kuralına uyunca. Biz de sebzeleri yeni bitirdik elma denedik iki gündür. Ama hiç tutamadı elinde. İçimden şeytan dürtüyor yarın elma verme avokadoya geç diye :) ama şu üç gün kuralını esnetmeli miyim emn olamıyorum. Havuçta üçüncü gün alerji oldu çünkü.

Selam güzel anneler. Dışarıdan bir takipçiniz olarak okuyordum ama artık bir hesap açmaya karar verdim. Umarım beni de aranıza alırsınız. Benim Kızım da 13 temmuz doğumlu.
Öksürük için bize doktorumuz bitkisel bir ilaç Korax vermişti, 5 gün kullanın demişti ama 2. Gün öksürük de henüz akıntısı da kesildi. Baya etkili. Sizler de araştırın isterseniz içeriğini.
Biz henüz başlamadık ek gıdaya. Doktorumuz da bir iki hafta geç başlayın önerisinde bulunmuştu. Sizleri de okuyunca üç gün kuralının önemini bir kez daha anlamış oldum. Özellikle eşim alerjik olduğu için benim de temkinli gitmem gerek. İlk gıda olarak kabak (yazdan dondurmuştum) ya da brokoli düşünüyorum. Tabi brokolinin çiçeklerinin boğaza yapılabilme ihtimalini göz ardı etmemek gerek sanırım.
Sizlerden bazılarını tanıyor gibiyim umarım ilerleyen zamanlarda daha çok yazışma ve sohbet şansı yakalarız.
Bütün güzel bebekleri ve vefakar annelerini selamlıyorum.

Hoşgeldıniz :) Allah bagıslasın bebegınızı. Öksuruk için daha once bizde prospan kullanmıstık gecmıstı ama bu sefer atlatamadık öksürük bır haftadır gecmeyınce tekrar doktora gıttık hastanede buhar verdıler ıkı kere birde antıbıyotık bazlı bı surup verdı malesef.bir hafta kullanıcaz ılaclarımızı. Allah herkesın evladını esırgesın

Canım benim hoşbuldum. çok geçmiş olsun. Ciğere inmesi kötü olur şimdiden gerekli önlemleri almak önemli. Bir kaç arkadaşımın çocuğu bronşiyolit oldu. Aman Allah şifa versin bütün bebeklerimize. Umarım en kısa zamanda hemencecik atlatsın. En güzel şifa anne sütü aslında. Boş bol boğazı ıslansın diye emzirmek lazım hasta olduklarında.
Bir de evde kullanmak için nebülizatörler var. İnşallah gerek kalmaz da aklınızda olsun diye söyleyeyim istedim. Bir de hava nemlendiriciniz varsa ona bir iki damla okaliptüs yağı damlatıp odanın havasını ferahlatabilirsin. Aklıma bunlar geldi. Tekrar çok geçmiş olsun.

Hoşgeldin senin gibi bilgili paylaşımcı annelerin aramıza katılması çok hoş
Geçmiş olsun bebeğine. Sağlıkla büyüt
Ek gıda için de bir grubumuz var. Blw ile ek gıdaya geçiş için kurduk. Seni de etiketleyeyim belki faydalanırsın

Evet bende anne sütüyle atlatır dıye bekledım ama bır hafta oldu gecmeyıp ılerlemeye baslayınca öecbur gıttık doktora.zaten iştahsızlastı emmek ostemıyor hoplaya zıplaya bı gogsumu emıyor kalanı sagıyorum kasıkla verıyorum yinede tam yemıyor zaten cok kılo alamamıs zayıflıcak bıde bu gıdısle teşekkür ederim tavsıyeler ıcın aklımda bulunsun :)

Çok sevinirim canım etiketleyebilirseniz.
Elimden geldiği kadar araştırmaya çalışıyorum benim sizlerden öğreneceğim çok şey olacak bence :) birbirimize yardımcı olmak ve bebeklerimizi beraber büyütmek çok güzel olacak.

Ah o meme emmede biz de zorluk yaşıyoruz. Dikkati dağılıyor, çok koşa sürüyor emmesi, kendini arkaya atıp ağlıyor vs. Eskisi gibi emmiyor ne yazık ki zaten ufak tefek ve 5. Ayda 300gr almıştı. Bu ay da muhtemelen öyledir. Henüz doktora götüremedim. Sağlık Ocağı da çok kalabalıktı sadece aşığı yaptırdık döndük .
Geceleri uyku arasında emerken bile bazen kendini arkaya artıyor mızmızlanıyor. Umarım geçici bir süreçtir.

Aynı benımkını anlatıyorsun atak mıdır diş midir hastalık mıdır anlayamıyorum emmedıkcr güç kaybedıyor toparlanamıyorda 5dk gecmiyor bizimde emmesi

Selam kızlar uzun süredir giremedim özledim grubu. Ek gıdaya geçişler müthiş heyecanlı olsa gerek. Biz de şubatta başlıycaz umarım. Doktorumuzla randevumuz bu ayın sonu ama ben ilk denemeleri kabak avakado havuç düşündüm inş sever :)

Canım merhaba BLW için avokadonun ilk besin olarak çok pratik olmadığını söyledi arkadaşım. Bebeğin elinden kayan bir yapısı olduğu için tutamıyor ve sinirlenebiliyor başaramayınca. Bir de yeşil kabak daha önceden buzluğa attıysan olur da şimdi mevsimi değil. Naçizane fikrimi paylaşmak istedim. Bu ay yenebilecek sebzelerden brokoli, pırasa, havuç, patates, bal kabağı, soğan olabilir. Önce tatlı olmayan sebzelerden başlamak gerek. Daha sonra elma armut gibi mevsim meyveleri. Daha sonra peynir, yumurta sarısı, pirinç, yulaf, yoğurt şeklinde. Ama bunları kaşıkla mı vermek istersiniz biraz da anne ve bebeğe bağlı bu seçim. Ama karıştırılmaması esas BLW de.

Aynı benımkını anlatıyorsun atak mıdır diş midir hastalık mıdır anlayamıyorum emmedıkcr güç kaybedıyor toparlanamıyorda 5dk gecmiyor bizimde emmesi
Canım nasıl oldu emme durumunda değişiklik var mı?
Benimki hala kısa süre emiyor. Bazen döndüre döndüre sağ-sol-sağ-sol meme derken uzatmaya çalışıyorum. Aç kalmasınlar da zaten artık kilo alımları baya azaldı. Normal bu aylar için azalması ama bir de böyle az emince insan doyup soymadıklarından emin olmak istiyor. Umarım geçici bir süreçtir.

Kızlar dişler ne alemde. Benimkinde pek bir şey görünürde yok ama herşeyi kemiriyor ve kemirirken de kavga ediyor. Sanırım damağını acıttı diye düşünüyorum bu kavgalarda. Sancısız çıkartsın hepsi dişlerini inşallah.

Hoşgeldin canım. :) özlettin kendini :) avokadoyu biz bugün denedik çok sevdi. Ama yemesi zor oldu biraz. Shrek oldu resmen çocuğum. blw yapacaksan kabağı tost makinesinde dene derim. Buharda çok kayıyor elinden. Gerçi kabağında mevsimi değil pek vermemek lazım ama tabi sen bilirsin. Ben organik mini kabak bulmuştum o yüzden verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…