- 20 Ekim 2016
- 4.044
- 7.518
-
- Konu Sahibi baldan_madam
- #28.121
Canım belli bir yaşa kadar tehlikeli diye biliyorum ben. Hayvansal besinlerin iyi pişmeden tüketilmesi. Hamileyken çiğ ete dokunmamak çiğ et ürünleri tüketmemek gibi. Ama dr da demiş olabilir. Her dr un doğruau değişik malesef. Ek gıda başlama tarihi gibi her dr farklı bir tavsiyede bulunbiliyor. O yüzden araştırıp içine sindirmeden yapmamak gerek beslenme tavsiyelerini.Bu konuda kv ve gorumcem de ısrar ediyo canim cig degilde rafadan yada kayısı kivami yogurt icine diolar ona da doktor söylemiş acep ne kadar doğru
Canım belli bir yaşa kadar tehlikeli diye biliyorum ben. Hayvansal besinlerin iyi pişmeden tüketilmesi. Hamileyken çiğ ete dokunmamak çiğ et ürünleri tüketmemek gibi. Ama dr da demiş olabilir. Her dr un doğruau değişik malesef. Ek gıda başlama tarihi gibi her dr farklı bir tavsiyede bulunbiliyor. O yüzden araştırıp içine sindirmeden yapmamak gerek beslenme tavsiyelerini.
Olabilir banyoda hiç aglamiyo bayiliyo hele banyo sonrası çıplak olmak kremlenmek en sevdiği şey :)Senin kiz milli yüzücü olur demedi deme beni hatırla o gün gelince :)
Bizde püre bulamaç yok canım inşallah blw ile iletleyrceğiz başarabilirsek. Yumurta genelde sarısı tavada omlet gibi yapılıp veriliyor. Biraz bebeğin gidişatı da belirliyor bazıları normal haşlanmış yiyebiliyor bazılarjnın boğazına yapışıyor omlet şeklinde veriliyor.Muhtemelen bebeğin Rahatça yutmasi için hafif kayısı kıvamı deniyor ama bence de çiğ olmamalı. Tam pişince yumurta sarısı ağızda kuru bir his bırakır ya o hesap.ibence tam pişirin ve su ile hafif yumuşatın ben öyle yapmıştım. Bu arada bebekelrde verilen bulamaclar varya bence yapmayın işte yumurta aman pekmez aman meyve suyu karıştır ver bunu yapan arkadaşlarım hep beslenme sıkıntısı çekti cocigunda.cunk u bebek de olsa bir ağız tadı oluşuyor ..@Elifsami
Bizde püre bulamaç yok canım inşallah blw ile iletleyrceğiz başarabilirsek. Yumurta genelde sarısı tavada omlet gibi yapılıp veriliyor. Biraz bebeğin gidişatı da belirliyor bazıları normal haşlanmış yiyebiliyor bazılarjnın boğazına yapışıyor omlet şeklinde veriliyor.
Ben göğsümden operasyon geçirdim canım ondan süt çıkmıyor diye düşünüyorum. Üzülüyorum üzülerek mama vermeye başldım on gün oldu hala kaka yapmadı. Tam bir aydır bu illeti çekiyorum, ememesinin dışında ben de iyi değilim sanki mememe elektirik veriyorlar öyle bir sızlama bebeğe faydam bile dokunmuyor sağ göğsümde süt normal çok şükür ki onu eniyor, beterin beteri varmış Rabbim beterinden korusun. Sen sol memeni sağdın mı hiç mi süt çıkmadıCanım, bence bir de emzirdiğin göğsünü sağ bakalım bir defada ne kadar çıkacak. Benim sol da hiç kalmadı süt malesef, sadece sağı emiyo. O da tam doyurmuyor sanırım. Günde 2-3 öğün emdikten sonra mama veriyorum. Sen de dene istersen, üzülme nasibinde ne kadar varsa o kadar emer. Ben de üzülüyordum da üzülmenin bir faydası yok. Şimdiye kadar da emdi ona şükrediyorum. Artık nasibi varsa süt olacak emecek, yoksa yapacak da bir şey yok.
Canım işin sırrı sık sık emzirmek, rahat bir kafa, dinlenebilmek ve olumlu düşünmek.. Su, dereotu, rezene, kefir artırıyor. Ben diyet de yapıyorum bir yandan sütüm azalmadı zaten mama da veriyorum. Benim de sıkıntım bebek artık uyandı memede uzun kalmak istemiyor.Kızlar merhaba sütüm çok azaldı yetmiyor artık nar biraz artırıyor ama sizde işe yarayan birşeyler varsa yazar mısınız.birde eczaneden falan alabileceğim süt artıran birşeyler var mı.midem çorba gibi oldu açıkçası sanki doğal olarak artırmak olmayacak gibi yinede tavsiyeleriniz varsa paylaşır mısınız
Biz basladik doktorumuz da sağlık ocağı ebemiz de baslamalisin dedi 4bucuk ayligiz şükür kaka problemi huysuzluk gibi sorunumuz yokSlm kızlar...dün doktor demir ilacina başlayın dedi kan tahlili yaptırmadan kullanma taraftarı değildim.6 aylik olunca kan tahlili yapıp öyle kullanayim dedim dün ve bugün istemeyerek kullandım dün gece bebegim durup dururken ağladı hiç susmicak sandım çok korktum bir kullamada yapar mi bilemedim .. her sabah olmasada kakasini yapardı bugün sabah yapmadi aksam kakasini yaptıktan sonra altını hemen almama rağmen poposu nasıl kızarmış moralim çok bozuldu napsam bilemedim bazı yerlerde kabızlık huysuzluk yapar yazıyor...6 ayi beklmeden tahlil yaptırıp öyle mi kullansam siz ne dusunuyosunuz kullaniyormusunuz.. birde kan tahlini parmaktan da alabiliyolarmis diye okudum bilgisi olan var mi yardımcı olursanız çok sevinirim...yavrumun poposunu öyle görünce moralim çok bozuldu...
Canım oğlumun dün 6 ay kontolü vardı bu konuyu kınuştuk. Tahlil yapıp başlayacaktık zaten. Dr erken olduğunu söyledi mama ile beslendiği için. Mama ile beslenen benekler mamadan karşılıyormuş ihtiyacı düzenli olarak. O yüzden vermedi. Dokuzuncu ayda gidicez tahlil yapıcak sonuca göre verecek. Bebeğin amme sürüyle mi besleniyor? Kabızlık normalmiş bir de rengi de değişik olabilir korkma kaka yapınca.Slm kızlar...dün doktor demir ilacina başlayın dedi kan tahlili yaptırmadan kullanma taraftarı değildim.6 aylik olunca kan tahlili yapıp öyle kullanayim dedim dün ve bugün istemeyerek kullandım dün gece bebegim durup dururken ağladı hiç susmicak sandım çok korktum bir kullamada yapar mi bilemedim .. her sabah olmasada kakasini yapardı bugün sabah yapmadi aksam kakasini yaptıktan sonra altını hemen almama rağmen poposu nasıl kızarmış moralim çok bozuldu napsam bilemedim bazı yerlerde kabızlık huysuzluk yapar yazıyor...6 ayi beklmeden tahlil yaptırıp öyle mi kullansam siz ne dusunuyosunuz kullaniyormusunuz.. birde kan tahlini parmaktan da alabiliyolarmis diye okudum bilgisi olan var mi yardımcı olursanız çok sevinirim...yavrumun poposunu öyle görünce moralim çok bozuldu...
Hadi gözünaydın canım :) heyecanla bekliyorum deneyimlerinibaldan_madam ben ikeanınkini aldım canım bugün gelecek inşallah.Mama sandalyesini denedikten sonra ilk blwye başlayacağım çok heyecanlıyım
sweetwitch01 nerlerdesin canim? Hic yazmiyosun hamileligimizde sekerle ilgili konusmustuk. Tavsiyelerini uygulamistim :) umarim hersey yolundadir bebisin ve sen iyisinizdir?
Bende takip edeyim bakalim inssallah bizde de devam etmez..cevabın için sağol canimBiz basladik doktorumuz da sağlık ocağı ebemiz de baslamalisin dedi 4bucuk ayligiz şükür kaka problemi huysuzluk gibi sorunumuz yok
Evet canim anne sutu ile besleniyor ikinci vermem de renginin değiştiğini farkettim söylediğin için sağol icim rahatladıCanım oğlumun dün 6 ay kontolü vardı bu konuyu kınuştuk. Tahlil yapıp başlayacaktık zaten. Dr erken olduğunu söyledi mama ile beslendiği için. Mama ile beslenen benekler mamadan karşılıyormuş ihtiyacı düzenli olarak. O yüzden vermedi. Dokuzuncu ayda gidicez tahlil yapıcak sonuca göre verecek. Bebeğin amme sürüyle mi besleniyor? Kabızlık normalmiş bir de rengi de değişik olabilir korkma kaka yapınca.