- 28 Mayıs 2016
- 1.018
- 774
- 33
-
- Konu Sahibi baldan_madam
- #28.101
Sertlikten bebek alamıyor memeyi ağlıyor eminim emse daha fazla süt çıkacak ama emmiyor işte bende sağıyorum sağ memede sıkıntı yokta soldan operasyon geçirince süt de azalmış olabilir mi canım Çişli bezler azaldıohdude canım sağarak çıkan miltar bir ölçü değil. Bebek çıkandan çok daha fazlasını emebilir. Günde 80 cc süt çıksa sence durur mu o bebek sürekli huzursuz olur ağlar. Önemli olan çişli bezleri onda azalma var mı? Varsa doymuyordur. Bir de dediğin gibi kilosuna bak. Ona göre karar ver. Sağdığın sütü baz alma.
Canım dediğin gibi ememediği için serttir makinada sütü tam boşaltamadığı için açılmıyor. Keşke amabilse bir şekilde. Rahatlarsın. Allah yardımcın olsun. Çişli bezler azaldıysa bence bir dr git. Tartısına falan bakılsın ona göre mama başlatırlar sana. Çünkü mama verdiğinde doyduğu için memeye ilgisi azalacak. Emmedikçe sen daha da zorlanacaksınSertlikten bebek alamıyor memeyi ağlıyor eminim emse daha fazla süt çıkacak ama emmiyor işte bende sağıyorum sağ memede sıkıntı yokta soldan operasyon geçirince süt de azalmış olabilir mi canım Çişli bezler azaldı
Kızlar oğlum bir haftadır kaka yapmadı, aklım hep bu çocuk doymuyor diyor ama öyle açlık ağlaması filanda yok yarın bir tartacağım. Mama vermiyorum sol göğsümü sağıyorum günde toplasak 80 cc filan süt çıkıyor onu veriyorum bir de sağ göğsümü emziriyorum, sizce mama vermeki miyim ? Canım çok sıkkın bu konuda, iyi de olamadım bir. Elektrijli pompa aldım canımı çok acıtıyor
Hatunlar siz bebisleri kucağa yada destekle oturtmaya ne zaman basladiniz biz 4bucuk aylik oldukbaldan_madam C Chen31 ohdude elmol
Kucakta yarım oturtuyorum daha destekli oturtmaya başlamadım ama oturmaz ki hep dikilmek istiyo kucakta bile ayağı bi yere degdimi kalkıyor hemen emekleme çabaları var şu sıra yatırdığım an hemen dönüyo çırpınıp duruyo olduğu yerde suya koysam yüzecekHatunlar siz bebisleri kucağa yada destekle oturtmaya ne zaman basladiniz biz 4bucuk aylik oldukbaldan_madam C Chen31 ohdude elmol
Yok kuzum emmediğinden değil o sertlik mastitin apseden dolayı ilk apsede de böyle olmuştu ama bu kadar sert değildi zamanla azaldı, o zaman bebek emebiliyordu ama. Şimdiki apse, doktor bile dedi çok ağır seninki diye memenin taa derinlerine kocaman makas sokmuş doktor apseyi boşaltmak için, zaten acısından bahsetmiştim hatırladıkça kötü oluyorumCanım dediğin gibi ememediği için serttir makinada sütü tam boşaltamadığı için açılmıyor. Keşke amabilse bir şekilde. Rahatlarsın. Allah yardımcın olsun. Çişli bezler azaldıysa bence bir dr git. Tartısına falan bakılsın ona göre mama başlatırlar sana. Çünkü mama verdiğinde doyduğu için memeye ilgisi azalacak. Emmedikçe sen daha da zorlanacaksın
üCanim sagma olcut degil hic miktara takilma. Ben de mamayi tamamen kestim simdi stoklamak icin sut sagiyorum. Sabah ilk uyaninca sagiyorum geceden emmemis oluyo iki gogsumden 50 cikiyo sadece, gun icinde emince sagarsam 10 falan cikiyo o kadar az yani. Ama kilo alimi normal tarttirdim. Kaka 10 gun yapmayabilirmis sadece emen bebekler. Cisli bezlerini baz al sen. Bi de tarttir bakalim. Bu aylarda aylik en az 400 gr falan almasi gerekiyormus.
Ben evde tarttım kuzum 200 gram vermiş ağlıycam ya
Canim bizim de 5 ay daha dolmadi haftaya dolcak, 4 aydan sonra bazen kucagimda egimli oturtuyorum. Gunde 1 2 kere 2 3 dk mesela. Bazen kendisi sinirlenip kaldiriyor kendini. O zaman anliyorum oturmak istedigini :)
baldan_madam cnm sen de calişiyosun çınara blw yöntemini nasl uygulamayi düsünüyorsun ben de işe döneceğim ocakta kv bakıcak ben yapamam öyle diyor boğazina kaçiririm fln diyor zaten süt kaçsa bile hop oturup hop kalkiyor bakalım nasl yapcaz ztn cok üzlüyrm döneceğim diye kafamda deli sorular ohdude cnm cok gecmiş olsun biz hastane tipi mak kiraladik onla sağmaya başlicam sen de bi onu dene istersen en azındam hastaneye gdip göğsnü rahatlatabilirsin bebişini kontrole götürdüğünde C Chen31 cnm sana da cok gecmiş olsun dikkat et bebişlerimizn bize ihtiyacı var [/QUOTE
Çok sağ ol canım. Yarın gideceğim doğumhaneye bir sorarım var mı aletleri hiç sanmıyorum ama küvez bile yoktu
Merhaba canim 4-6 ay arasi alt sinir 400 gr, 0-3 ay arasi 500 gr diyormus dunya saglik orgutu yani normal. Bir de dogum kilosunu 4-6 ay arasi 2 ye katlamasi yeterli. Bizimki 5. ay bitince katlayacak sanirim az kaldi.Slm kızlar ben pek yazamıyorum ama fırsat buldukça yazabiliyorum. hepinizi isim olarak biliyorum ama pek giremedigim icin beni tanimadiginiz icin yorum yazmaya cekiniyorum..kafama takilan sorularda fikirnizi almak icin yazıyorum ..dün doktor kontrolünde oğlum 500 gr almış doktor normal dedi hareket etmeye başladığı için kg alımı durur dedi kafama takıldı...Bide üç dört gundur grip olmuştu yavrum pek ememedi aklima o geldi...amacım oğlumu başka bebeklerle karşılaştırmak değil her ay 1 kg alınca bu ay 500 gr az gibi geldi aslında kilo alımı yavaslar diye biliyorum ama yinede anne yüreği evham yapıyorum...birdaki ayi beklicem bakalim kg için bebegim 4 ay 9 günlük sizce ayda 500 gr normal mi?
Canım, bence bir de emzirdiğin göğsünü sağ bakalım bir defada ne kadar çıkacak. Benim sol da hiç kalmadı süt malesef, sadece sağı emiyo. O da tam doyurmuyor sanırım. Günde 2-3 öğün emdikten sonra mama veriyorum. Sen de dene istersen, üzülme nasibinde ne kadar varsa o kadar emer. Ben de üzülüyordum da üzülmenin bir faydası yok. Şimdiye kadar da emdi ona şükrediyorum. Artık nasibi varsa süt olacak emecek, yoksa yapacak da bir şey yok.Kızlar oğlum bir haftadır kaka yapmadı, aklım hep bu çocuk doymuyor diyor ama öyle açlık ağlaması filanda yok yarın bir tartacağım. Mama vermiyorum sol göğsümü sağıyorum günde toplasak 80 cc filan süt çıkıyor onu veriyorum bir de sağ göğsümü emziriyorum, sizce mama vermeki miyim ? Canım çok sıkkın bu konuda, iyi de olamadım bir. Elektrijli pompa aldım canımı çok acıtıyor
Canım sık sık emzir. Emmediği zamanlarda da saat başı beşer dk iki göğsünü de sağ bol su iç bir de sütüm yok diye düşünme. Sağarken emzirirken bebeğini düşün sev mutlu ol. Süt işi hormonmuş ve en iyi bu şekilde artarmış. İnşallah artar tekrar sütün.Kızlar merhaba sütüm çok azaldı yetmiyor artık nar biraz artırıyor ama sizde işe yarayan birşeyler varsa yazar mısınız.birde eczaneden falan alabileceğim süt artıran birşeyler var mı.midem çorba gibi oldu açıkçası sanki doğal olarak artırmak olmayacak gibi yinede tavsiyeleriniz varsa paylaşır mısınız
canım bana sormamışsın ama söyleyeyim ben 4. Ayda başladım çünkü kendisi hiç sırt üstü yatmak istemiyor ya ayağa kalkmak isriyor ya oturmak istiyor o mesajı veriyor yani çocuk zatenHatunlar siz bebisleri kucağa yada destekle oturtmaya ne zaman basladiniz biz 4bucuk aylik oldukbaldan_madam C Chen31 ohdude elmol
Msj okuyup cevap yazdığınız için çok sağolun.icim rahatladı.Merhaba canim 4-6 ay arasi alt sinir 400 gr, 0-3 ay arasi 500 gr diyormus dunya saglik orgutu yani normal. Bir de dogum kilosunu 4-6 ay arasi 2 ye katlamasi yeterli. Bizimki 5. ay bitince katlayacak sanirim az kaldi.
4 aylıkken başladım. Çünkü kendisi istiyordu. Dr azar azar oturt destekli dedi bormalde 5 ayda başlıyormuşHatunlar siz bebisleri kucağa yada destekle oturtmaya ne zaman basladiniz biz 4bucuk aylik oldukbaldan_madam C Chen31 ohdude elmol
Bizim doktorumuz da en az 500 gr almalı diye söylüyor canim normal yani bu açıklamaya göreSlm kızlar ben pek yazamıyorum ama fırsat buldukça yazabiliyorum. hepinizi isim olarak biliyorum ama pek giremedigim icin beni tanimadiginiz icin yorum yazmaya cekiniyorum..kafama takilan sorularda fikirnizi almak icin yazıyorum ..dün doktor kontrolünde oğlum 500 gr almış doktor normal dedi hareket etmeye başladığı için kg alımı durur dedi kafama takıldı...Bide üç dört gundur grip olmuştu yavrum pek ememedi aklima o geldi...amacım oğlumu başka bebeklerle karşılaştırmak değil her ay 1 kg alınca bu ay 500 gr az gibi geldi aslında kilo alımı yavaslar diye biliyorum ama yinede anne yüreği evham yapıyorum...birdaki ayi beklicem bakalim kg için bebegim 4 ay 9 günlük sizce ayda 500 gr normal mi?
Bu konuda kv ve gorumcem de ısrar ediyo canim cig degilde rafadan yada kayısı kivami yogurt icine diolar ona da doktor söylemiş acep ne kadar doğrusağlık ocağından geliyorum kızlar. 6. Ay aşısı ve kontrolü için gittik. Ek gıda sordu başlamadım dedim başlayabilirsin dedi. Genel eğilimi bildiğim için sessizce dinledimyoğurtla başladık meyve suyu çorba yumurta sarısı diye giderken içini çok pişirme demesiyle gözlerim pörtlemiş ebeye doğru çiğ mi vercem dedim yok çiğ değil ama tam pişmesin hafif çiğ kalsın dedi Bir kez daha doğru yolda olduğumu anladım. Beslenme konusunda en iyisi herşeyi araştırıp doğru yolu bulmak. Tam pişmemiş yumurta verilir mi hiç el kadar çocuğa yaa.
Canim ilk basta herkese sordum geriye bakarsan görürsün msj cvp gelmeyince etiketledim :) topic teki herkesin görüşünü önemsiyorum hele birde tecrübe yada araştırma olan biriyse...canım bana sormamışsın ama söyleyeyim ben 4. Ayda başladım çünkü kendisi hiç sırt üstü yatmak istemiyor ya ayağa kalkmak isriyor ya oturmak istiyor o mesajı veriyor yani çocuk zaten
Senin kiz milli yüzücü olur demedi deme beni hatırla o gün gelince :)Kucakta yarım oturtuyorum daha destekli oturtmaya başlamadım ama oturmaz ki hep dikilmek istiyo kucakta bile ayağı bi yere degdimi kalkıyor hemen emekleme çabaları var şu sıra yatırdığım an hemen dönüyo çırpınıp duruyo olduğu yerde suya koysam yüzecek