• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    333
Ben link birakayim ama cay makinesi degil. Homendin olabilir guzel marka.
Güzel olur kuzum. Markayı da bir araştırayım belki onda da vardır
Seneye hiç hasta olmayacakmışız herkes öyle diyor, ben de hasretle bekliyorum. Bebeklerin hasta olması çok zor gerçekten
Çok geçmiş olsun kuzum. Tez zamanda şifasına kavuşur inşallah miniğin 🙏

Kızlar benim kızım da baş parmağını emıyor acıkınca ve uykusu gelince, ve dıger elıyle muhakkak elimi tutuyor, ayak parmağım da oluyor arada, gecen dogal gazborusunu tutmus diğer elını emiyordu, yanı muhakkak diger eliyle bıseyı tutuyor... Acaba 4 bucuk ay emmesinden kaynaklı mı bu durum? Yetersiz oldugu ıcın mı? Yoksa psikolojisi mı bozuk? 😔 Dısardan insanlara bu durum cok sevimli gelıyor ama, altında yatan nedenin uzerıne gitsem mi ki bılemedım..doktor 2 yasına kadar emebilir sorun yok dedi
Merhaba benim oğlumda böyle sol el baş parmak bizimde:KK43: bizimkide emmeyi 4 aylık bıraktı biberonu bile tutmadı uykuda besledim hep 8. Ay biberonu kabul etti emzik hiç almadı hatta 10. Ayına kadar denedim sonra pes ettim:) bende yoğun oral arayıştan dolayı böyle olduğunu düşünüyorum. 1.5 2 yaşa kadar beklicem mecbur umarım kendiliğinden bırakır bende tedirginim diş yapısı bozulur diye. Bırakmazsa naparız onu da bilmiyorum açıkcası.
Dediğiniz gibi dışarıdan herkes oyy ne tatlı ne güzel emiyor diyo ama beni çok rahatsız ediyo bu durum.
Ama psikolojiyle alakalı olması için biraz daha geç yaşlarda bekleniyor oral dönemden sonra yapıldığında genelde altında bir psikolojik durum aranıyor. Benim 6 yaşında bir kızım var 4 yaşında çizgi film izlerken ve kitap okurken parmak emmeye başlamıştı o dönem il değişikliği yapmıştık iş durumu nrdeniyle. Bir süre üstüne gitmeden bekledim geçmeseydi pedagoğa götürücektim ama geçti çok şükür.

Sağol canım kulakta bişey göremediler en son götürdüğüm elini kulağa götürüyor mu diye sordu bazen dedim ona istinaden antibiyotik verdi ama emin olamadım ben açıkçası sürekli götürmüyor ve yarın da ateş olursa zaten götürücem kanda falan belir olur ya da doktora sorarım ona göre başlarım diye düşündüm
Çok geçmiş olsun umarım çabucak iyileşir 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 soğuk olsa da ayaklara giydirmeyin diyorlar ateşliyken

Seneye hiç hasta olmayacakmışız herkes öyle diyor, ben de hasretle bekliyorum. Bebeklerin hasta olması çok zor gerçekten
Çok geçmiş olsun. Kardeşimin kızı da küçüklüğünden beri gitti kreşe ilk 1-2 sene sürekli hastalıkla uğraştılar ama şimdi burnu akar geçer gider maşallah

Kızlar günaydın nasılsınız buraya gelmeyeli epey olmuş ikizlerle anca üç ayda bir 😂 uzun süredir evime döndüm yaz dönemi ailelerdeydik bnm için iyiydi şimdi evimdeyim yanlızım çok zor gidiyor bebislerin bakımı henüz yurumuyorlar ama siralma var sürekli gözüm üstünde bir yere vuracaklar diye sizin bebeler başladı mı yurumeye

Kızlar günaydın nasılsınız buraya gelmeyeli epey olmuş ikizlerle anca üç ayda bir 😂 uzun süredir evime döndüm yaz dönemi ailelerdeydik bnm için iyiydi şimdi evimdeyim yanlızım çok zor gidiyor bebislerin bakımı henüz yurumuyorlar ama siralma var sürekli gözüm üstünde bir yere vuracaklar diye sizin bebeler başladı mı yurumeye
Hoşgeldin, genel
Olarak iyiyiz, tek bebekle bile yoruluyoruz, sana bravo 🙏🏽👍🏽 benim oğlum yürüme arkadaşıyla yürüyor ve 10-20 saniyeye kadar desteksiz ayakta duruyor ama adım attığı yok henüz 😅

Fernando Jose Fernando Jose nasılsın. Bu aralar hiç aktif değilsin umarım herşey yolundadır.
Çok teşekkür ederim çiçeğim💜. İyiyim çok şükür, buralardayım aslında. Okuyorum ama pek yazamıyorum.

Bebesi hasta olan herkese çok geçmiş olsun, keşke bebeklerimiz hiç hasta olmasa😔

Benim fındığım da ayakta duruyor, desteksiz bazen ayağa kalkıyor, iki üç adım atıyor bazen. Bayağıdır böyle, bakalım ne zaman yürüyecek.

Merhaba biz süt ve süt ürünleri ile yumurtayı kesmiştik sadece 2 hafta sonra kaka normale dönmüştü. Diyet açarken yine minik kan gördük ama doktor diyet açmaya devam ettirdi. Ek gıdaya geçişle birlikte 7. Ayımızda her şeyi yiyip içer hale gelmişti kakalarda düzelmişti. İlk ne vermiştim kısmı şöyle emzirdiğim için önce ben diyet açtım fırınlanmış olarak sonrasında çiğ tükettim, sonra kızım ek gıdaya geçti önce fırınlanmış pişmiş sonra çiğ olarak tüketti. Hızlı bir geçiş yaptırdı doktorumuz. Ama benim kızım kilo almada sıkıntı yaşamamıştı diyet yaparkende yapmıyorkende. İmkanınız varsa ankarada bülent enis şekerel ile görüşebilirsiniz bizim süreç boyu doktorumuz kendisiydi. Kızım 2 yaş sonrasında alerjik astım oldu her 6 ayda bir bülent hoca yine muayene etti 5 yaşında alerjik astımıda geçti. Şuan 6 yaşında çok şükür.
Çok tesekkür ederim yardımlarınız için.malesef ankaraya yakın ilde degilim.peki astım durumunda doktor ilaçla mı tedavi etti yoksa doğal yöntemlerle mi.kusura bakmayın soruyorum ama hiç olmazsa başıma gelecekleri bileyim ve ona göre çaresini arayalım.her doktor aynı olmuyor malesef

Çok tesekkür ederim yardımlarınız için.malesef ankaraya yakın ilde degilim.peki astım durumunda doktor ilaçla mı tedavi etti yoksa doğal yöntemlerle mi.kusura bakmayın soruyorum ama hiç olmazsa başıma gelecekleri bileyim ve ona göre çaresini arayalım.her doktor aynı olmuyor malesef
Estağfurullah ne kusuru. Bizim geniz eti büyüklüğü sorunumuzda vardı. Öksürüğü tetikliyordu ameliyatsız halletmeye çalıştık ama olmadı 4 yaşında ameliyat oldu. Sonrasında bir süre daha bülent hoca ilaç tedavisi uyguladı ve sonra gerek kalmadı. Okul dönemleri hasta olsada olmasada sabah akşam hava kullandık. Astım hastalarına verilen bir hava. Yaz döneminde bırakıyorduk. Hasta olduğu dönemlerde de ekstra havalar kullanıyorduk 6 ayda bir solunum testine götürüyorduk. Bu sene tamamen bıraktık ilaçları gerek yok artık dedi ağustosta solunum testi güzel çıktı çok şükür.

Ben gece geniş geniş oturmayı çok özledim ya:KK61: Şu kış gecelerinde elimde örgüm, bacağımda battaniyemle sıcacık çayımı yudumlarken ayaklarımı uzatmış bir şeyler izleyebilmenin hayalini kurdum geçen.😢

Bu arada ben dogum günü için bunları aldım. Elbise bir yaş guzel oldu ama ayakkabı 6-12 almıştım küçük geldi. İade ettim, bir büyüğünü sipariş verdim. Yanında toka da göndermişler. Süsleme işini kız kardeşim yapacak, biraz balon bir iki süs vs. O çok güzel yapar böyle şeyleri. İlk yas olduğu için ailelerle evde kutlamak istedik. İnşallah güzel olur.

Eklentiler

• Screenshot_20241125-135806~2.webp
    Screenshot_20241125-135806~2.webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 24
  • Screenshot_20241125-135720~2.webp
    Screenshot_20241125-135720~2.webp
    18,6 KB · Görüntüleme: 25
Sağol canım kulakta bişey göremediler en son götürdüğüm elini kulağa götürüyor mu diye sordu bazen dedim ona istinaden antibiyotik verdi ama emin olamadım ben açıkçası sürekli götürmüyor ve yarın da ateş olursa zaten götürücem kanda falan belir olur ya da doktora sorarım ona göre başlarım diye düşündüm
Bısey goremeden antıbıyotık verdılerse kullanma, baska bı doktora gotur. Antıbıyotık bız bı kere kullandık perısan olduk ya ıcmek ıstemıyor, mamaya karıstırdım mama reddi oldu.. Ama kulak enfeksıyonu Antıbıyotıksız gecmıyormus, mecbur kullandık, ama bızımkı kırmızıydı baya, ates ondan dolayı yukselmıs tı 3 gun gecmedı atesı

Merhaba benim oğlumda böyle sol el baş parmak bizimde:KK43: bizimkide emmeyi 4 aylık bıraktı biberonu bile tutmadı uykuda besledim hep 8. Ay biberonu kabul etti emzik hiç almadı hatta 10. Ayına kadar denedim sonra pes ettim:) bende yoğun oral arayıştan dolayı böyle olduğunu düşünüyorum. 1.5 2 yaşa kadar beklicem mecbur umarım kendiliğinden bırakır bende tedirginim diş yapısı bozulur diye. Bırakmazsa naparız onu da bilmiyorum açıkcası.
Dediğiniz gibi dışarıdan herkes oyy ne tatlı ne güzel emiyor diyo ama beni çok rahatsız ediyo bu durum.
Ama psikolojiyle alakalı olması için biraz daha geç yaşlarda bekleniyor oral dönemden sonra yapıldığında genelde altında bir psikolojik durum aranıyor. Benim 6 yaşında bir kızım var 4 yaşında çizgi film izlerken ve kitap okurken parmak emmeye başlamıştı o dönem il değişikliği yapmıştık iş durumu nrdeniyle. Bir süre üstüne gitmeden bekledim geçmeseydi pedagoğa götürücektim ama geçti çok şükür.
Bence bızımkı erken emmeyi bıraktığından, kendılerını oyle sakımlestırıuyolar, suan emen bebekler annelerini emerek sakınlesıyor, gece o yuzden sabaha kadar saat bası kalkıyorlar.. Benım kız da emzık almadı, her cesıdını denedim, artık oynasın diye eline verdim, gecen bı agzına aldı ters taktı epey gulduk cocuk bilmiyor ki🙂

Bence bızımkı erken emmeyi bıraktığından, kendılerını oyle sakımlestırıuyolar, suan emen bebekler annelerini emerek sakınlesıyor, gece o yuzden sabaha kadar saat bası kalkıyorlar.. Benım kız da emzık almadı, her cesıdını denedim, artık oynasın diye eline verdim, gecen bı agzına aldı ters taktı epey gulduk cocuk bilmiyor ki🙂
Aynen bizimkide ters takıp ağzında sallıyo sıpa:) benim büyük kız 19 ay emdi mesela o sadece 3. Ayında parmak emdi bir ay kadar sonra bıraktı. Dediğin gibi kendilerini sakinleştiriyorlar regüle oluyorlar binevi. Şimdilik çok sıkıntı değil inşallah da oral dönemle birlikte bırakırlar parmak emmeyi:)

Gece beslemesini kesme konusunda bir sey dedu mi doktorlariniz? 1 yasta birakacagiz demisti bizimki su an birakmaktan cok uzak bir noktadayiz😅Bu hafta 1 oluyoruz
7 mıydı 8 mıydı hatırlamıyorum, kesebilirsin demıstı, cok aglarsa mama verıyorum 1 kere, 3gundur pıspısls uyudu vermedım 3 gundur

Gece beslemesini kesme konusunda bir sey dedu mi doktorlariniz? 1 yasta birakacagiz demisti bizimki su an birakmaktan cok uzak bir noktadayiz😅Bu hafta 1 oluyoruz
Bize de öyle dedi. Ben 150 ml suya bir ölçek mama koyuyorum. Daha erken uyanmıyor. Gerçekten açlıktan kalkmıyormuş yani. O biberonu eme eme uyuyor ama. Hatta bu gece iki kere yaptım böyle.

Back