-
- Konu Sahibi baldan_madam
- #28.001
Canım, her gün bir huy ediniyorlar. Normal yani korkma, ama endişe ediyoruz işte. Gittiği ortamı sevdiyse ve dönmek istemediyse ondan ağlamış olabilir. Hala küçük olsalar da konuşamasalar da biçok şeyin farkındalar artık. Benimki memleketi çok seviyo, annemler falan ayrı ayrı oynuyorlar tabi, kucaktan kucağa geziyor. Eve geldiğimizde huzursuzlaşıyor hemen, huy değişiyor. Dışarı çıkarken giydirdiğim bi tulumu var. Annemlerden ayrılırken resmen giymem diye tutturdu, şaşırdık kaldık. Onu giymezse gitmeyeceğini düşündü kuzum :)Kizlar dun gece oglum 45 dk boyunca araliksiz agladi hic susmadan, cok korktum ilk defa boyle oldu. Doktora goturmek icin ciktik arabada uyuyakaldi biraz dolastik, sonra eve cikinca tekrar aglama krizine girdien son battaniyede sallayip uyuttuk.
Dun gunubirlik bursaya gidip geldik yaklasik 18 saat disardaydik sabah 6 da cikip aksam 10 da geldik. Cok mu yoruldu ondan mi oldu bilemedim bir daha gezmeye falan gitmem cok kotu bir geceydi :/ buyudukce duzeleceklerine yeni yeni huylar cikariyolar.
Senin dedigin aklima geldi aslinda canim ama o kadar cok agliyodu ki o arada nasil kanguruya koyucam dedim giyemedim. Ay bir daha olmaz insallah elim ayagim titredi resmen. Neden oldu acaba donemsel bisey mi bilemedim.Canım geçmiş olsun. Biz aynısının 1.5 saat olanını yaşadık. Hiç bir sıkıntısı yoktu üstelik. O ara öyle nedensiz ağlamaları oldu. Kanguruyla buldum çözümü. Ağladı mı kanguruyu giydim hemen olursa evde yürüdüm uyuyana kadar o da olmazsa sarınıp dışarı çıktık hep. Gezmenle ilgili değildir eve hapsetme kendini boşa. Kanguru dene sen de kangurular aynı onda kolayca uyuyor bizimki. Bir ara iki üç akşam uyku tulumuna kadar giydirip uykuya hazır halde dışarı çıktık. Kanguruda uyudu gelince yatırdık.
İnsan çok kötü oluyor o ağlama krizlerinde.
Ah kuzucuk kiyamam ya :)) dogru soyluyosun buyuyolar artik her seyin farkindalar dimiCanım, her gün bir huy ediniyorlar. Normal yani korkma, ama endişe ediyoruz işte. Gittiği ortamı sevdiyse ve dönmek istemediyse ondan ağlamış olabilir. Hala küçük olsalar da konuşamasalar da biçok şeyin farkındalar artık. Benimki memleketi çok seviyo, annemler falan ayrı ayrı oynuyorlar tabi, kucaktan kucağa geziyor. Eve geldiğimizde huzursuzlaşıyor hemen, huy değişiyor. Dışarı çıkarken giydirdiğim bi tulumu var. Annemlerden ayrılırken resmen giymem diye tutturdu, şaşırdık kaldık. Onu giymezse gitmeyeceğini düşündü kuzum :)
Aynen canım ben de öyle diyodum, huysuzlaştığında çeksem de görseniz dedim bizimkilere de. Etrafında çok insan olunca herkesi ayrı ayrı süzüyolar, o kucak bu kucak derken yorulup uyuyolar. Onlara da çabuk geçiyo zaman :) eve gelip de başbaşa kalınca kızıyorlar tabi. Haklılar bi bakımdan da yapılabilecek de pek bişey yok malesef. Ne güzel söylemişin "artık büyüyolar" diye. Evet artık büyüyolar ve tepkilerini gösteriyorlar. Ağlamalarına üzülsek de gelişimleri yolunda gidiyor diye sevinmemiz lazım aslında. Üzülme annesi, kuzun büyüyor ve tepki gösteriyor. Artık o bebek değilAh kuzucuk kiyamam ya :)) dogru soyluyosun buyuyolar artik her seyin farkindalar dimiherkes uslu uslu diyodu cocuguma o hallerini videoya alip gostericem bir daha
Ben de seviyorum canım. Uzun süre yazmayanı merak ediyorum valla aile gibi olduk burdaAyy çok teşekkür ederim kuzum yaaa, tam bi bilgisizmişim ya beniyi ki sizler varsınız, seviyorum sizleri. Her şeyden önce taaa hamilelikten beri ortak birçok paylaşımımız olduğu için yakın ve samimi buluyorum burayı. Malum etraftaki pek çok kişi iyilikten çok zarar veriyor bizlere çınar kuzuyu öp benim için
cnm ben de öğretmenim ise başlayacağım benim de tutmuyor biberonu ne yapacağız kaşıkla etkili olur mu kiKızlar ben kızımı yavaştan biberona alıştırmak istiyorum 2.dönem okula başlayacağım sağıp bırakırım diye düşünüyorum.Bilaç gün önce yine mastit oldum biberona sağdım sütümü ama biberonu almadı bitürlü kaşıkla zorlayarak içirdim nasıl alıştırabilirim?
Canim intagram da gıda dedektifi var o sayfaya bi bakarmisin bu hazır mamalar la ilgiliBen bugün ilk defa kaşık maması verdim denemek için yedi paşam. Hipp organik mama 4+ olan pirinçli havuçlu karışımdan . Benmari usülü ısıtıp 6 çay kaşığı yedirdim. İlk suratını ekşitti ama sonra yedi. Normalde 6. Ayda vermek üzere aventin buharlış pişirme mikserini de aldım. Evde yapıcam ama yemek istiyor mu anlamış olduk.
artik bezini bağlatmıyor altını acinca hemen yüzüstü dönüyorBenim de dun dondu canim o sekilde ama kollari vucudunun altinda kaliyor cok komik :)) kollari cekemeyince geri sirt ustu donuyor.
Bebisin ne kadarlik canim?artik bezini bağlatmıyor altını acinca hemen yüzüstü dönüyor
Takip ettiğim bir sayfa yedirilmemesi gerektiğini içeriğinin detaylarını yazıp incelediklerini de biliyorum ama ben denemek istedim. Sonuçta bebeği zehirlemiyor. Ben kendim yapıcam önceden pişiricimi de aldım.Canim intagram da gıda dedektifi var o sayfaya bi bakarmisin bu hazır mamalar la ilgili
Canım biz 6 ayın içindeyiz. Yaklaşık 2 haftadır sürekli dönğyor hiç durmuyor hatta yani farkındaydım öncekine göre bende çok yorgunum 2 haftadır. Mesela koltukta minderinde bırakıyordum uyutuyordum ama ıkı haftadır imkansız bu. Yerde artık hep hatta koltuğun bir ucından diğer ucuna gidiyor emeklemiyor daha ama döne döne sürüklenerek gidiyor. Daha kollarını kullanmayı öğrenemedi o yüzden burnuyla sürtünüyor. Bence yakında başlar kötü düşünme canım bizde yenş başladık sayılır. O değil de bugün pusetten yere attı kendini 2 kere. Artık onun devri dr bitti sanırımKızlar bebekleri karşılaştırmak doğru değil biliyorum ama acaba ben eksik birşeyler mi yapıyorum kaygısına kapıldım. Bizim çınar oğlan hiç dönmüyor. Sadece dün denemek için yüzüstü yatırdım yuvarlandı bir kere. Yüzüstü durmayı hiç sevmiyor. Sırtüstü koyunca da dönmedi hiç. Yatarken yarım mekik kalkıyor ama dönme hiç yok. Sizinkiler ne durumda? Acaba ben eksik birşey mi yapıyorum neler yapıyorsunuz gün içinde? Daha erken mi yoksa dr a sormalı mıyım bunu? Cts günü 6 aylık olacak. Doğuma göre de 4 aylık şuan yaklaşık.
Tam ben yazacaktım canım o sayfa da bebek mamalarının içerikleri çok güzel açıklanmış.. Takip edin derim faydalıCanim intagram da gıda dedektifi var o sayfaya bi bakarmisin bu hazır mamalar la ilgili
5 aylık canim hiç sağına soluna dönmedi öylece dümdüz yatıyordu elini uzatip bir oyuncagi tutmuyordu valla çok endiseleniyordum 2 aydir hergun yüz üstü egzersiz yaptırdım yattigi yerden bacaklarını karnina dogru cekip sağa sola yuvarliyordum bir kaç gündür dönüyor oyuncağını alıyor ağzına götürüyorBebisin ne kadarlik canim?
Canim yuz ustu egzersizleri iyi geliyormus, gogsunun altina havluyu rulo yapip koyabilirsin. Kafasini da dik tutmayi ogrenir hem. Alp de hic sevmiyodu yuzustu koyunca agliyodu hatta ama simdi alisti her gun yapa yapa. Ama endiselenme benim arkadasimin oglu 10 aylikken donmus, bazen bebisler gec yapabiliyorlar bazi seyleri :)Kızlar bebekleri karşılaştırmak doğru değil biliyorum ama acaba ben eksik birşeyler mi yapıyorum kaygısına kapıldım. Bizim çınar oğlan hiç dönmüyor. Sadece dün denemek için yüzüstü yatırdım yuvarlandı bir kere. Yüzüstü durmayı hiç sevmiyor. Sırtüstü koyunca da dönmedi hiç. Yatarken yarım mekik kalkıyor ama dönme hiç yok. Sizinkiler ne durumda? Acaba ben eksik birşey mi yapıyorum neler yapıyorsunuz gün içinde? Daha erken mi yoksa dr a sormalı mıyım bunu? Cts günü 6 aylık olacak. Doğuma göre de 4 aylık şuan yaklaşık.
Canim seni kızdırmak için demedim en azından ilk bir yıl cocuklarimiza hazır gıdalar vermeyelim diye dedim onlar ne kadar organik bile olsa içinde sofra şekeri var sofra şekeri bile olsa ilk yıl bebeklere yasak kusura bakma kirdiysam herkes tabi kendi bebeğini daha iyi dusunurTakip ettiğim bir sayfa yedirilmemesi gerektiğini içeriğinin detaylarını yazıp incelediklerini de biliyorum ama ben denemek istedim. Sonuçta bebeği zehirlemiyor. Ben kendim yapıcam önceden pişiricimi de aldım.