temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Canım hiiiç kafana takma rahat ol ne diyorlarsa hee de geç.Eskiden ben de sinirimden ölüyodum söylenenlere şimdi he he diyorum.Hem kafam rahat hem karşı taraf kırılmıyo.Misal geçenlerde annemlerin gününe gittim o çok bilmiş teyzelerden biri ne dese beğenirsin?Sen bu çocuğa accık accık yemeklerin sularından ver.Kafamdaki tüm tüyler attı ama he tamam dedim geçtim.Sen annesin bebeğin için en iyisini sen bilirsin.Gerisi fasa fiso.Hem pimpirikliysen bile kendi çocuğuna pimpirikleniyosun onlara ne?

Kırılmadım kızmadım da direk ne düşündüysem yazdım. Ben aylar öncesinden bebeğimin ihtiyaç duyabileceği herşeyi bütçem elverdiğince aldım. Dr. Söylediği herşeyi harfiyen uyguluyorum ama kendi içgüdülerimle büyütüyorum bebeğimi. Onu derinden etkileyecek hiçbirşeyi bilinli bir şekilde yapmam . Senin de uyarmak için yazdığını biliyorum. Ama sürekli aynı şekilde beslenen bebeklerde zarar ve tahribata sebep olabilir o besinler. Ben ise yazımda zatn pişiricisini aldığımı ve denediğimi söyledim.

Cnm hergün yüzükoyun koydum ben ve sırtüstü yere bıraktım. Ondan sonra dönmeye başladı. Neredeyse 6 aylık olcak ama 10 gündür sönüyor. Ondan önce hiçbirşey yapmıyordu. Çünkü sürekli ana kucağı gibi bir yatağı vardı içinde sallıyordum ne zamanki düz zemine attım çocuğu hareketlendi dönmeye başladı.

Yani birşey sormadan akıl veriyorlar ya dönüp sadece sanane demek istiyorum arada bi ağızlarına vurasım gelmiyo değil :)

Ya canım benim bebeğim daha bir aylıktı kucaktan kucağa vermiyordum emiyo uyuyordu zaten kucakta hoplayacak bi Bebek değil. Bana annem ne dedi biliyor musun :) bir sürü Suriyeli çocuk varmış ayaklarını çıplak geziyorlarmış hasta da değillermiş birtek benim kızım varmışmış sakınan göze çöp batarmış... annem he annem! Başkası olsa neyse diycem...

bu konuda yalnız degilsin canim ben de sinir oluyorum cocuk hapsiriyo diyorum psikolojik diyolar kucaga alismasin ikiz hangi birisini aliyim diyorum çocuklar sıkılırmis fıtık olurmus az once oglum aglama krizine girdi uykusu geldi diye koyarken kendini atinca ben sert birakmis gibi oldu kv sert koydun dio esimin yaninda esimde tersledi bende çıldırdim tabi geri zekali olsun diye yaptim dedim aldim cocuklari ciktim odadan emziriyorum karni tok eminim en ufak aglasa emmek istiyor diyo hemen kv..bi güzel tersledim gidio evine artik biraz rezil olurum ama Rabbim tasimayacagi yükü vermez kimseye gucluyum yaparim ben

Misirpatlagi Hepfitim
Boşverin kızlar he diyip geçin. Anne olan sizsiniz. Başkasına göre iyi kötü doğru yanlış önemli değil. Siz ne yapıyorsanız bebeğiniz için doğru odur.
Bir tek senin çocuğun var diyenlere hayır tabiiki ama benim bir tek çocuğum bu ve ben de kendime göre yetiştireceğim diyorum. Daha konuşmuyorlar. Takılmayın sizde.

Aynen öyle canım herkes kendi evladına en iyisini yapmaya uğraşır biz de uğraşıyoruz gece uykudan fedakarlik yapan aglayinca strese giren aşı günleri telaş ve acı duyan biziz bilmedigim bişey soruyorum bilmem ki ben cocuklarima tarladan fırsat bulup bakamazdim dio ama benim bildigim seylerde benle inatlasio ayyyy nasil sinir oldum anlatamam şükür gidio

Canim ben sana cok ozeniyorum bi kiz bi oglan ikiz hep hayalimdi masallah size :) yaparsin yaparsin gercekten Allah dagina gore kar verirmis, ben ikiz cok istedim ama bi tek oglanla zor basediyorum. Senin elbet cok daha zordur ama kendin olunca her sey daha rahat ve guzel oluyor. Zaten bebisler de buyudu artik

T Titizz1 Canım bizimki artık pusette oturmak istemiyor bağırıyor kafasını öne doğru getiriyor sanırım dik oturmak istiyorçünkü kucağa alıp oturtunca susuyor
Canım bizimki dün 2 kere pusetten dışarı çıktı baya baya attı kendini. Artık mama sandalyesi al bana diye çığlık atıyor diyorum

Ay sormayın bende muzdaribim deliricem artık. Daha dün bi akraba diyo ki ben torunuma ne bulduysam verdim 6 aylıkken hamsi yedi diyor şyi halt etmişsin salak diyesim var. Neyse ki kv ben ne dersem destekliyor hiç aksi bir şey için zorlamıyor. Kalmış 6 ay bitmesine 20 gün haklısın abla ben nasıl akıl edemedim dşyip çocuğa çay içirmeye götürmemi bekliyor. İsyaaaaaaan vaar

Teşekkür ederim canim yapicam inşallah...Evet büyüdü meleklerim çok şükür :-*

Tey aklına senin

Masallah kuzucuguna canim. Bakalim bizimki ne zaman donecek? Hic egzersiz yaptirmiyorum yaptirsam mi acaba? 4 aylik hareket yok ben de takiyordum normal demekki

Benim kizda 4 aylik ama hic donme gibi bi derdi yok. Egzersiz yaptirmak gerekiyo heralde ben kendi doner diye bekliyorum acaba yanlis mi yapiyorum diye dusunmeye basladim ben de

Canım bebekten bebeğe değişir bu durum, dert etme. Bedenini ufak ufak kullanmaya başladıysa sorun yok demektir bence. Mesela ayağa kaldırdığında basmaya çalışıyo mu, yarım mekik kalkması falan da güzel daha ne yapsın kuzucum. Yine de içinin rahatlamasını istersen doktor kontrolünüz varsa bu ay bi sor bakalım. Mesela biz 4.ayda doktor kontrolüne gitmedik, şimdi 5 aylığız. Yine götürmeyi düşünmüyorum. Kilo alması normal, hareketleri normal. Bir de hastane ortamına sokmak istemedim. Zaten kış dönemi, dışarda herkes hasta, gitmek istemedik hastaneye.

Benim kizda 4 aylik ama hic donme gibi bi derdi yok. Egzersiz yaptirmak gerekiyo heralde ben kendi doner diye bekliyorum acaba yanlis mi yapiyorum diye dusunmeye basladim ben de
Yaptır canım. Ben iki gündür yaptırıyorum. Yere kalınca polar serdim üstünde beraber yuvarlanıyoruz :) inşallah işe yarar :)
Doğru söylüyorsun canım. Ben de çok takılmıyorum onu yaptı bunu yapmadı diye aslında. Prematüre bebeklerde nörolojik sorunlar gelişebiliyormuş. Ondan dolayı herkes dönüyor ediyor yazınca tedirgin oldum. Yoksa her bebek farklı kimi bazısını erken yapar bazısı geç. O anlamda sorun etmiyorum. Dediğin gibi cts dr a sorayım içim rahat etsin. Teşekkür ederim:)

Annenin demesi ilginçmiş canım yaa.Benim annem benden daha çok pimpirikli hele ki ilk zamanlarında okadar tartışıyoduk ki.Üşür bu çocuk giydir,öyle tutma incitirsin,doymuyo mu acaba gibi elalemin diyeceği cümleleri kendi annem diyordu

Canim cocuktan cocuga fark var bizimkiler ikiz oldugu halde farklilar mesela kiz cok az yana donebilio yüzüstü yatiriyorum kafasini dik tutuyo yorulunca yana dönüp eline bakio oglan da tık yok yüzüstü yatiriyorum 5saniye sonra feryat figan

Ay işte oğlan aynı benimki. iyi zamanına denk gelirse bi 15 sn falan çabalıyo bu oğlanlar tembel mi çıktı ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…