- 25 Aralık 2011
- 195
- 157
-
- Konu Sahibi baldan_madam
- #27.941
3 b7cuk aylik bebek neden 10 dk gunduz uykusu uyur[/QUOT
Ayrıca gece uykusu düzelince gündüzleri de belli vakitlerde uyumaya başladı benimki. Ondan once neredeyse hiç uyumuyordu. Wallahi üç ay sarhoş gibi dolandım. Gündüzleri iki ya da üç kere kırkbeş dk uyuyorSabretmeye devam desenebir türlü düzen tutturamiyorum,bugunde gündüz hiç uyumadi,cocuk resmen uykuya dalmayi beceremiyor,gözleri kıpkırmızı,dalip dalip uyaniyor,elini emiyor,emzige başlayacam artik napayim
Mesela uyku sorunumuz iyice arttı uyumuyor. Salyası çok fazla. Sürekli emmek istiyor. Onun dışında biley yok . İnşallah ateş olmaz. İshal olmaz . Ha bir de alerji oldu yüzü her yeri kızardı.elmasli canım hayırlı olsun ilk dışıniz maşallah inşallah güzel rahat atlatirsiniz. Nasıl ateslenme huysuzluk vs durumlar var mı. Zorluyor mu. Baktım da bizden 3 gün büyüksunuz bende bi heyecanlandim ama çocuktan çocuğa değişiyor bu durumlar :)
Canim sen bildigin kadariyla,iyi niyetinle yardımcı olmaya çalıştın,hata bende,kitabi okuyup hatmetmeden böyle bir yola girmemeliydimSeni yanlış bilgilendirmiş oldum sanirsam bizim kız dört aylık olduğundan başından beri hep bu yolda gittik unutmusum hep kuzum ise de yaradiydi bizde her yontem üzüldüm simdikemzik konusunda da benim kız iki aydan sonra aldı isimi çok kaylastiriyor şahsen 9. Ayına kadarda devam edeceğim manüel susturucu o olmazsa olmazim evet tracy 3 4 aydan sonra alistirmayin diyor ama emzik kullanımını da destekliyor diye dedimdi ben
2,5 aylik... Bizim maşallahlik bi durumumuz yok ki,gündüz uyusa gece uyumuyor,gece uyusa gündüz uyumuyor,acınası bi durumumuz var sadece:)
Bebekler her 45 dakikada uyanip geri uykuya dalarlarmış,bunu hepsi her zaman başaramıyor,işte bi başarabilmeyi ögrenseler daha uzun saatler uyuyabilecekler, bende uykuya dalmayi ögretebilmek icin taktikler arıyorumAyrıca gece uykusu düzelince gündüzleri de belli vakitlerde uyumaya başladı benimki. Ondan once neredeyse hiç uyumuyordu. Wallahi üç ay sarhoş gibi dolandım. Gündüzleri iki ya da üç kere kırkbeş dk uyuyor
Canim kendini bu kadar yipratma bebegin akisina birak birazcik da kendini. Kitaplar teorik bilgiler sonucta her bebege uymaz, uyku egitimini de dogru bulmuyorum ben. Daha minnaciklar ne gerek var. Gece uyaniyorsa vardir bi bildigi emzir op kokla saril. Egitim vericem diye ogrenilmis caresizlik olmasin.Bebekler her 45 dakikada uyanip geri uykuya dalarlarmış,bunu hepsi her zaman başaramıyor,işte bi başarabilmeyi ögrenseler daha uzun saatler uyuyabilecekler, bende uykuya dalmayi ögretebilmek icin taktikler arıyorum
Canim sen bildigin kadariyla,iyi niyetinle yardımcı olmaya çalıştın,hata bende,kitabi okuyup hatmetmeden böyle bir yola girmemeliydim
Merak ettigim bişey var,kızın emzikle uyuyor ya,uykuya daldiktan sonra,agzindan düşünce ya da sen emzigi agzindan alinca uyanmiyor mu?emzigin prop olmamasini nasil sagladin?emzigin düştügünü alındıgını farketsede uykuya yeniden nasil dalıyor?
Canim hayirli olsun cok sevindim :) topigin ilk disi cikti deseneMesela uyku sorunumuz iyice arttı uyumuyor. Salyası çok fazla. Sürekli emmek istiyor. Onun dışında biley yok . İnşallah ateş olmaz. İshal olmaz . Ha bir de alerji oldu yüzü her yeri kızardı.
Biz de başladık demir ilacına günde 4 damla ..Ben kullanmadim canim adefer diye bir kan ilaci varmis paraben yokmus icinde ona baslicam ama buradaki eczanelerde bulamadik hala arayistayiz. Saglik ocaginin verdiginde paraben var diye istemedim kullanmak.
Selam hanımlar
İlk diş gelmiş @elmasli hayırlı olsun inci gibi dişleri olsun inşallah..
Bizde deli gibi dış bastırıyoruz çok huysuz ..
Aranızda kehribar kolye alan var mı ya da düşünen? Alıp almamak arasında kararsızım hatta kolye mi bileklik mi onu da düşünüyorm
bir fikri olan var mı bu konuda ?
Evet sanırım sağol. Uykusuzluk dışında şuanlık bir sorun yok bu gece sabah 5 te uykuya daldı. Sürekli birşeyler ısırmak istiyır damağı yanıyor kaşınıyor. Dün pırasa verdim bugün yeşil soğan ayva salatalık havuç sırayala hepsini ısıtıp atıyor çok huysuz bağırıyor sürekli.Canim hayirli olsun cok sevindim :) topigin ilk disi cikti desene
Ben ztn yavrumun kurbanını kestim mevlüt için iki ay oldu dondurucuda duruyor. Mevlüt yapmaya moral bulamadım bir türlü hast. Git gel. Bu arada ameliyat sonrası diye erteleyip durdum ne yapcam bilmiyorum. Diş budağını da aile arasında yaparım. 6. Ay pastası da kesmek istiyorum herşeyi istiyorum da kafam dolu. Sağlıklı olsun hiç birşey yapmasam da olur. Herkes önümüzdeki ay başlar dişler çıkmaya başladı demeye. Gerçi 7. Ayda çıkıyormuş genelde . Böyle bir iki ay önce çıkan da oluyor.elmasli tebrikler kuzum :) devamıda inci gibi gelsin tatlis tatlis gülsün o inciklerle.. Diş buğdayı filan yapmayi planliyo musunuz benim çok hevesim var ya.. Böle ufak bi Mevlüt yapmak istiyorum buğday kaynatipta..
Neren sipariş ettin canım. Şimdiden hayırlı olsun inşallah ise yarar..Dun aksam kolyesini sipariş ettim doktorumuz da onaylamisti alabilirsiniz diye insallah ise yarar.. Kullanan arkadaşım çok memnun hic zor geçmemiş diş çıkarma zamanları.. Salyayida hemen kesiyormus.. Salyada bogulacaz zaten biz bile giderse evi su basacak eslem hanimin salyasindan.. Havada sogudu boynunun altı hep sırılsıklam oluyo onluk mendil yetismiyo..
Canım, demir ilacını 4 damla diye doktor mu söyledi. Bizim de ilacın adı vegaferon, sağlık ocağındaki hemşiremiz günde 8 damla dedi, doktorumuz il dışında olduğundan ona götüremedim de soramadım da. Bi arkadaşım da anlar ilaç olaylarından, ver demir ilacını dedi ben de veriyorum. Hoş her gün de vermiyodum da size 4 bize 8 damla denmesi garip geldi şimdi.Biz de başladık demir ilacına günde 4 damla ..
Dr onayladı kullanın diye vegaferon bizimki.icinde paraben var bunların dedim bizim Dr a o da her ilaçta var zaten kaçmak mümkün değil yıllardır da vardı dedi.istersen al diye başka marka da verdi ama içtiği her ilaçta olacak dedi..canım sıkıldı öyle kaldım içime sinmese de ....
Ay kiyamam çabucak kolayca cikariverir inşallah canimMesela uyku sorunumuz iyice arttı uyumuyor. Salyası çok fazla. Sürekli emmek istiyor. Onun dışında biley yok . İnşallah ateş olmaz. İshal olmaz . Ha bir de alerji oldu yüzü her yeri kızardı.
Bizim de alt iki dıs bembeyaz ama daha çenede..o kadar huysuz ki anlatamam.ben de deniycem kolyeyi teşekkür ederim.peku boynunu çizme felan yapar mi? Ya da ağıza alma ihtimali var mı..standart boy oluyormuş kolye..Bu arada kızlar etkisi var mı bilmiyorum bir arkadaş da sormuş. Ben kehribar kolye aldım taktıktan iki gün sonra diş damakta belirdi 3 gün sonra patladı çıktı. Yani denk mi geldi ne oldu anlamadım.