- Konu Sahibi baldan_madam
- #27.921
Kuzum bebikin henüz gece ile gündüzü ayırt edemiyor gece beslenmelerinde uyandırma uyusun gündüz olanlarda izin verme ki ayırt etsin ikisini gece uyuması gerektiğini anlasin.. Gece uyumaya alıştıkça o kaka yapmaları da gündüze kayar zaten malum uyurken sicamiyorlar.. Zamanla o pis pislar azalicak kuzum.. Not aliyormusun bu sureleri eğer o saatlerde uyanmaya alistiysa her gece uyanmaya devam eder bi kaç gece onun uyanma saatinden evvel başında dikil uyanmasına izin vermeden pispisla açılmadan uyuması daha hızlı oluyo.. Bende hala gündüz uykulari bi duzeltemedim yarim saati 35 dakikaya çektim ama buda bi basari tekrar sizdirdiktan sonra iki saate yakin uyuyor pispisida ole uzun uzun sürdürme kipirdandiginda pispisle sonra yavaştan ritmini dusur sessizles izle gene kipirdanirsa devam et çünkü bu seferde o sese alışıp bütün gece bekleyebilir şşş sesini.. Emzik yeniden dene derim isini gerçekten kolaylaştırıyor..
Emzik nimet ya tekrar dene kuzum aldırmaya çalış.. Sadece uyurken veriyorum ben uyku zamanı geldiğini anlıyor uyandığı zaman zinhar almıyor diliyle firlatiyo resmen uyandım ben istemiyom der gibi uyku gelince de agzi açılıyor araniyo oraya buraya saldiriyo meme verince kızıyor sut gelmicek istemiyor millet boyuna ac bu çocuk diyo o arandikca değil diyorum sen bi emzir kaç saat oldu acikmistir acikmistir diyorlar almiyo memeyi naaaaabeeer benim çocuğumu benden iyi mi bilceniz ac degil bu uykusu var emzik ariyo diyorum emzigide sak diye aliyoya herkes dumur bi sekilde kaliyo.. büyüklere böyle kapak yapınca çok güzel oluyo la bi içim soguyo boyle kekremsi bi mutluluk kapliyo içimi kotu kadin gülüşü yapasim geliyor ahhahhaah
Çok sevindim kuzum faydam oluyorsa ne mutlu inşallah böyle devam eder iyice düzene girersiniz.. :)
Off zamane doktorları da bozuldu anacim adam akilli doktor kalmadı piyasada... Tecrübeli dediğimiz yasli olanlar yeni tedavilerden habersiz eskide kalmis yeni olanlarda bi akli havada havalı havalı küçük dağları ben yarattım modunda... Hoca gibi değilde böle çok yasli nineler oluyor genelde büyükleri şifa gücünü ölmeden bi sonraki nesle aktarıyor o kişiye el vermiş oluyo yani öyle bişi iste tam anlatamadim sanirsam ama.. Nefesi kuvvetli biri okusun yani kısaca.. Erkeklerin okuması da baya fayda ediyormuş kuzum bildiğim esin devamlı okusun seni bak birazda olsa rahatlatmış.. Kimin gozu degiyor anacim sana boyle kesin nazar senin derdin belli..
QUOTE="blckndwht, post: 53763734, member: 389325"] Arzustokrasi canim diyelimki emzirdim 20 dakika falan gecti,bebek başladi esnemeye, gözünü ovuşturmaya,gözüyle bir noktaya dalarak bakmaya o esnada kalkip uyutmak mi mantlıklı yoksa illede rutine uyup 45 dakika veya 1 saat sürenin dolmasini beklemek mi?benimki daha 2,5 aylık o yuzden uyaninca 20 dakika emiyor sonra 1 saat gecsin diye bekliyorum sırf rutine uymak icin,esnesede uyutmuyorum ama sannki bu seferde uykusu kaçıyor agresifleşiyor,uyutmasi zorlaşıyor, bilemedim napsam ki?
Canım, Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler kitabı sonunda elime ulaştı, kitabı okumaya başladım, ne yazık ki yaptığım hatalar var, hemde büyük hatalar,kitabın 291. ve 347. sayfalarında 3 aydan küçük bebeklere kesinlikle yatır /kaldır yönteminin uygulanmaması gerektiği bu yöntemin onları çok fazla uyaracağı için işe yaramayacağı yazıyor, ve malesef ki, ben bunu yaptım, kendimi affedemiyorumKim bilir onun ruh dünyasına ne kadar zarar verdim, bana olan güvenini nasılda sarstım, onun yerine şşşttt-pat metodu kullanmam gerekiyormuş, bende artık onu yapıyorum.
Dün gündüz tamamen 3 saatlik EASY planımıza uyduk, 3 er saat arayla beslendi, iki kez 1,5 saat uyudu, bir kezde 2 saat uyudu, 17:00-18:00 arası şekerleme yapmadı ama onun dışında herşeye harfiyen uyduk.Şekerleme yapmadı ama onun yerine öğlenden sonra bir kez 2 saat uymuş oldu yani toplamda gündüz 5 saat uyudu. 21:00 ve 23:00 de uyurken besledim. amaaa gece 1 de kalkttı. Gene başladı gaz çıkarmaya, üstüne kaka da yaptı, geride yatamadı, altını temizledim, başladım şşşttt-patt yapmaya tam 1 saat uğraştım o da terledi bende, emzirmekten başka çare bırakmadı, emzirdim ama gene uyuyamadı, saat 2,5 olmuştu, tabi bende şalterler attı, uykusuzluktan ölüyorum, eşim uyandı sen al dedim, babasına nasıl gülücükler atıyor, sesler çıkarıyor , hiç uyumaya niyeti yok, ağlamıyor ama uyumuyor da, eşim sırtını okşaya okşaya uyuttu, bu arada saat 3,5 oldu. Şükür dedik yattık, 4,5 ta bu gene uyandı. şştt- patt yaptım uyudu, 7 de gene ayaktaydı. Tekrar şimdi güne başladık. Offf offf bugün Tracy nin yolundan gitmeye çalıştığım 5. gün , ner de hata yapıyorum bilmiyorum, ne yapmam gerektiği konusunda da aklım karman çorman. biraz önce uyuttum, kundağı asla istemiyor, kundak yaptığım an direniyor, içinden çıkmak için uğraşıyor, kan ter içinde kalıyor, kundaklamayınca uykuya daldıktan 10 dakika sonra eli kolu durmuyor kendini uyandırıyor
Emzik kullanımı konusunda da kitabın 275. sayfasında emzige 3. ve 4. aya kadar başlamadıysanız hiç başlamayın diyor, biz zaten 10 gün sonra 3. aya gircez, o yüzden emzik kullanmakta istemiyorum.beni emmesini falanda etkilerse tamamen kafayı yerim. bulunduğum ilde pedagog ya da uyku danışmanı bulmam imkansız, çocuk doktorunu bile zor buluyoruz, kimden yardım alacam bilmiyorum. Kimi arkadaşlarda bırak çocuk ne zaman nasıl uyursa uyusun, daha çok ufak, 2 yaşına kadar çocuk düzenli uyuyup uyanamaz, ona eziyet ediyorsun diyorlardaha anlatacak çok şeyim varda kafanı bu kadar şişirdiğim yeter bence