temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

2,5 aylik... Bizim maşallahlik bi durumumuz yok ki,gündüz uyusa gece uyumuyor,gece uyusa gündüz uyumuyor,acınası bi durumumuz var sadece:)
Ayy küçükmus daha bende bizimkiler gibi 5-6 aylık sandım. Diyorum bizde mi sıkıntı. O zamanlar bizim de öyleydi:)

Canım, demir ilacını 4 damla diye doktor mu söyledi. Bizim de ilacın adı vegaferon, sağlık ocağındaki hemşiremiz günde 8 damla dedi, doktorumuz il dışında olduğundan ona götüremedim de soramadım da. Bi arkadaşım da anlar ilaç olaylarından, ver demir ilacını dedi ben de veriyorum. Hoş her gün de vermiyodum da size 4 bize 8 damla denmesi garip geldi şimdi.
Evet cnm dört damla.hatta açıklama yaptı her Dr başka uyguluyor damla sayısı değişik diye duyabilirsin ama damla her ihtimale karşı veriliyor ilk 6 ay pek kansızlık olmazmış ama sağlık Bakanlığı önermiş kullanılmasını. Dört yeter dedi bize..

İnstagram da şimdi denk geldim arkadaşlar paylaşmak istedim. Bu arada ben nutrigen demir vitamin inin veriyorum bir gün arayla

Eklentiler

• Screenshot_2017-12-08-16-15-25.png
    Screenshot_2017-12-08-16-15-25.png
    135,5 KB · Görüntüleme: 49
Bizim de alt iki dıs bembeyaz ama daha çenede..o kadar huysuz ki anlatamam.ben de deniycem kolyeyi teşekkür ederim.peku boynunu çizme felan yapar mi? Ya da ağıza alma ihtimali var mı..standart boy oluyormuş kolye..
Yoo hiçbir sıkıntı olmadı benm oğlum baya tombiş kayboluyor boynunda ona rağmen hiçbirşey olmadı. Ben kendim de kullanıyorum 1 senedir troid için.

B Bonibon33 canım biz de aldık çınara. Tots&more dan aldım. Vişne rengi vardı diğerlerini pek sevmiyorum erkek bebekte. Bu hem güzel durdu hem de salyasını kesti. Diş yok bizim henüz ortada. Ama bir ara yine salya yaptı okudum baktım. Düzenli aralıklarla akan suya tutmak gerekmiş. Sonra düzeldi tekrar. Boynunda pek rahatsız etmiyor.

Off kızlar biz de dişten muzdaribiz. Bebeğim Uykuya dalamıyor yatırınca bağırıyor,herşeyi dişlemeye çalışıyor.Kehribar kolyenin gerçekten etkisi var mı yaa?Ucuz bişey de değil kararsızım

Sag tarafi biraz sagarak biraz emzirerek yumusattim ama simdi de sol tarafta sertlesmeye basladi . Dedigin yontemi deneyim canim. Dun gece benim de kotuydu sanki icerden biyerle memenin ucu iple bagli durup durup cekiyolar nasil bi cizlama :KK43:
Emzirmek zaarli mi bu durumda acikcasi tereddutte kaldim sagdim uzun sure aci cekerek sadece 30 cc sut cikti . Emerken de aciyo ama sagmak resmen iskwnce oldu. Ilk kez boyle oldum ben :KK43:
Umarım ilerlemez canım bugün benim mememi açtılar aldılar içindeki apse çok derindeymiş öyle acıdı ki sanki mememe bıçak sapladır bir saat ağladım acısından doğum sancımdan beterdi vallaha hiç abartmıyorum. Erken teşhis her zaman önemli mutlaka doktora git eğer ki ağrın varsa antibiyotik filan geçer inşallah.

Ben ztn yavrumun kurbanını kestim mevlüt için iki ay oldu dondurucuda duruyor. Mevlüt yapmaya moral bulamadım bir türlü hast. Git gel. Bu arada ameliyat sonrası diye erteleyip durdum ne yapcam bilmiyorum. Diş budağını da aile arasında yaparım. 6. Ay pastası da kesmek istiyorum herşeyi istiyorum da kafam dolu. Sağlıklı olsun hiç birşey yapmasam da olur. Herkes önümüzdeki ay başlar dişler çıkmaya başladı demeye. Gerçi 7. Ayda çıkıyormuş genelde . Böyle bir iki ay önce çıkan da oluyor.

Ay herşeye heves ediyoruz ama en guzel anılar evlatlarimizin olsun istiyoruz iste analık napcan boyle heveslerimizin olması cok güzel onlar için hayaller kurmak planlar yapmak etkinlikler tasarlamak çok çok tatlı heycanlar :anne: elbet gün gelir kafan rahatlar yaparsın kuzum Allah kabul etsin ne güzel kurbanını kesmissin daha ne olsun Allahım şifa versin bir daha boyle dertler vermesin sağlıkla büyüsün insallah..
Aaah ah diş en zor dönemleri yavrucaklarin bol bol aglasicaz gibime geliyor burada yakinda.. İnşallah ise yarar su kolyede azalır az bi salyalari.. Üç aksamdir gaz sancısı olduğunu sandığım bi ağrılar acılar icindeyiz bide acayip huysuz uykusunda inliyor zavallim :KK61: yuksek bi ihtimalle usutuyorum cocugumu evim çok soğuk isinmiyor :KK61::KK61:

Neren sipariş ettin canım. Şimdiden hayırlı olsun inşallah ise yarar..

Teşekkürler canım sofi mayadan söyledim orayı önerdiler güvenilir diye.. Oval olandan söyledim yuvarlak boncuktan daha iyi olur belkim diye.. Ya benim kizin boynu yok bildiğin yok neresine takacam bilmiyorum kafadan sora direk omuzlar başlıyor :KK57:

Dun aksam kolyesini sipariş ettim doktorumuz da onaylamisti alabilirsiniz diye insallah ise yarar.. Kullanan arkadaşım çok memnun hic zor geçmemiş diş çıkarma zamanları.. Salyayida hemen kesiyormus.. Salyada bogulacaz zaten biz bile giderse evi su basacak eslem hanimin salyasindan.. Havada sogudu boynunun altı hep sırılsıklam oluyo onluk mendil yetismiyo..
Bizimki de çok salyalı geçirir mi bilmiyorum ama bende sipariş verdim kehribar kolyeyi aliekspressten aldım artık ne zaman gelirse :)

Ay herşeye heves ediyoruz ama en guzel anılar evlatlarimizin olsun istiyoruz iste analık napcan boyle heveslerimizin olması cok güzel onlar için hayaller kurmak planlar yapmak etkinlikler tasarlamak çok çok tatlı heycanlar :anne: elbet gün gelir kafan rahatlar yaparsın kuzum Allah kabul etsin ne güzel kurbanını kesmissin daha ne olsun Allahım şifa versin bir daha boyle dertler vermesin sağlıkla büyüsün insallah..
Aaah ah diş en zor dönemleri yavrucaklarin bol bol aglasicaz gibime geliyor burada yakinda.. İnşallah ise yarar su kolyede azalır az bi salyalari.. Üç aksamdir gaz sancısı olduğunu sandığım bi ağrılar acılar icindeyiz bide acayip huysuz uykusunda inliyor zavallim :KK61: yuksek bi ihtimalle usutuyorum cocugumu evim çok soğuk isinmiyor :KK61::KK61:

Teşekkürler canım sofi mayadan söyledim orayı önerdiler güvenilir diye.. Oval olandan söyledim yuvarlak boncuktan daha iyi olur belkim diye.. Ya benim kizin boynu yok bildiğin yok neresine takacam bilmiyorum kafadan sora direk omuzlar başlıyor :KK57:
Sağol cnm. Benimkinin de yok bebeklerin boynu 1 yaşından sonra uzuyor. Sıkıntı yok tak sen ölçülü onlar.

Kızlar ben kızımı yavaştan biberona alıştırmak istiyorum 2.dönem okula başlayacağım sağıp bırakırım diye düşünüyorum.Bilaç gün önce yine mastit oldum biberona sağdım sütümü ama biberonu almadı bitürlü kaşıkla zorlayarak içirdim nasıl alıştırabilirim?o_O

Umarım ilerlemez canım bugün benim mememi açtılar aldılar içindeki apse çok derindeymiş öyle acıdı ki sanki mememe bıçak sapladır bir saat ağladım acısından doğum sancımdan beterdi vallaha hiç abartmıyorum. Erken teşhis her zaman önemli mutlaka doktora git eğer ki ağrın varsa antibiyotik filan geçer inşallah.
Çok geçmiş olsun canım. Çok sıkıntı çektin bu konuda. İnşallah bu son olur. :KK43:

Bizimki de çok salyalı geçirir mi bilmiyorum ama bende sipariş verdim kehribar kolyeyi aliekspressten aldım artık ne zaman gelirse :)

Hepsi çıkmadan gelir heralde :KK70: çok uzun sürüyor ordan bisilerin gelmesi yaa bazen eşim verdiği siparişi bile unutuyor :KK70: inşallah cabuk yollarlar..

Sağol cnm. Benimkinin de yok bebeklerin boynu 1 yaşından sonra uzuyor. Sıkıntı yok tak sen ölçülü onlar.

Bizimki genetik kuzum muhtemelen hic olmiycak :mad: velet çeke çeke babaannesine çekmiş..:KK12: gelsin hemen takacam olmadı ayak bileğine dolarim diyorum olurmuki.. Bide troid için nasıl iyi geldi mi bende almayı düşünüyorum tavanlarda benim degerler...

Ayyyy cok geçmiş olsun canım içim cizladi varya açtılar diyince.. :KK43: hep diyorum doğum sancısı bişi değil emzirme problemleri yaninda Allah bidaha yaşatmasın inşallah iyi olursun artik çok cektiniz bee bi sen bide @Cedric_CT için o kadar üzüldüm ki su emzirme konularında...

Hepsi çıkmadan gelir heralde :KK70: çok uzun sürüyor ordan bisilerin gelmesi yaa bazen eşim verdiği siparişi bile unutuyor :KK70: inşallah cabuk yollarlar..

Bizimki genetik kuzum muhtemelen hic olmiycak :mad: velet çeke çeke babaannesine çekmiş..:KK12: gelsin hemen takacam olmadı ayak bileğine dolarim diyorum olurmuki.. Bide troid için nasıl iyi geldi mi bende almayı düşünüyorum tavanlarda benim degerler...
İlaç da kullandığım için hangisi iyi geldi bilmiyorum ama ne hikmetse kehribar taktığım ay hamile kaldım. Oğlum da taktığı gibi dişi çıktı.

Çok geçmiş olsun canım. Çok sıkıntı çektin bu konuda. İnşallah bu son olur. :KK43:
İnşallah canım çok berbat Rabbim düşmanımın başına vermesin

11.11de 20 ürün aldım on tanesi ilk hafta geldi iki tanesi de bu hafta belli olmuyor kuzum

Ayyyy cok geçmiş olsun canım içim cizladi varya açtılar diyince.. :KK43: hep diyorum doğum sancısı bişi değil emzirme problemleri yaninda Allah bidaha yaşatmasın inşallah iyi olursun artik çok cektiniz bee bi sen bide @Cedric_CT için o kadar üzüldüm ki su emzirme konularında...
Aminn kuzum eksik olma. Aman hiç sorma yaa Allah başka dert vermesin her şey Ondan. Bebekler sağlıklı olsun inşallah kendime dayanırım da ona bir şey olsa o güçlü ayşe olmaz :/

Cok gecmis olsun canim. Cok uzuldum benim bu kadar agrirken senin canin nasil yanmistir tahmin bile eedemiyorum. Allahim sifa versin...
Ben emzirme ve sagma ile bosalttim. Insallah tekrar yasamayiz. Cok gecmis olsun canim

Canim kendini bu kadar yipratma bebegin akisina birak birazcik da kendini. Kitaplar teorik bilgiler sonucta her bebege uymaz, uyku egitimini de dogru bulmuyorum ben. Daha minnaciklar ne gerek var. Gece uyaniyorsa vardir bi bildigi emzir op kokla saril. Egitim vericem diye ogrenilmis caresizlik olmasin.
Benim oglum da gunduz 2 3 kere uyur ben yaninda olursam. Gece de bazen 3 bazen 6 7 kere kalkar. Her seferinde emzirip yatiririm geri.
Arzunun dediklerini ben de biraz uygulamaya calistim ama asla aglatmadim. Bizde tutmadi mesela ben de zorlamadim. Arzunun minnosu uyum saglamis duzene masallah ama her bebek bir degil, sikma canini :)
Canim benimki gece gündüz sürekli az az emip,memede uyumak istiyordu,artik geceleri üstümde uyuyordu,sağa sola dönmeden uyuyordum düşün,uyku sersemligiyle hareket etsem küt düşecek,yataga koyunca hemen uyaniyordu:KK43: Gündüzleride 15 er dakka uyuyup uyaniyordu,uykusunu alamadiginda ise hep huysuz hep ağlamakli,o yüzden bişeyler yapmam şart oldu

X