temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Selamlaaar... Nasilmis benim tatlış annelerim ve onların pambık bebisleri...

Uyku isini tamamen çözdü bu arkadaşınız yatağına koyuyorum kendi kendine uyuyor şükürler olsun günlerce bi taraflarim çıktı çok uğraştım ama sonunda yaptım oldu.. Rutine başladığımı söylemiştim hatirliyonuzmu bilmem bi ara bozuldu o rutinimiz saolsun annemgil bişi olmaz diye ayakta sallama gafletinde bulundular araya asi huysuzlugu girdi ve isler sarpa sardi yeniden düzeltmek çok daha zordu ama şükür oldu.. Dun KV ayağında sallamis önce ben saydirdim sallamayin lütfen diye bi hisimla esime demisler heralde oda demiş sallamayin sonra biz ugrasiyoz diye
Hanımlar bir numaralı kural bebeklerinizi rutine sokun sonra inanın herşey çok kolay olucak adi üstünde easy.. Uyku saati gelince hic ugrastirmiyo alışınca ben bile inanamiyorum ya bazen.. Bide diyolarki bana senin çocuğun usludur yavaştır ondan.. Kizimla bi sure takilan kişi bu nasıl çocuk diyor mirket gibi çocuk kafa hep dikine duracak su sıra uyku molası vermeye başladık 3 saatlik rutini 4 e çekme sinyalleriymis bu.. Kızım o kadar alismiski saatlerine bir buçuk saati geçince uyumak için çıldırıyor gözler filan küçülüyo yatır beni noolur diyor resmen 15 dakika daha uyanik kalmak için paralaniyoruz..

Eklentiler

• _20171115_010450.JPG
    42,4 KB · Görüntüleme: 51
Senin oğluş da kendini baktırıyor valla kuzum naşallah iyi olsun da ağlaması büyüme atağı filan olabilir bizimki de arada kayışı koparıyor, bende put gibi öyle bakıyorum duruyorum geçer diye uykusu gelince de ağlıyor ama uyurken sıkıntı bir düzeni olana kadar böyleyiz bakalım

Benim sıpam da ağlıyo uykusu gelince hem de öyle bağıra bağıra :) ama hiç yatırmadan esnediğini görmedim ben. Ben de beşiğine yatırıyorum tekefondan beyaz gürültü, arda boyları türküsü ya da yasin suresi açıyorum hafif sallıyorum bazen çok direniyor bazen küt gidiyor gece sallamaya gerek olmadan uyuyor da gündüz sıkıntı ya

Benimki emerek uyuyo canim, bazen de ayagima reflu yatagini koyup onun uzerinde salliyorum hafif hafif. Ama genelde uykularimiz yarim saat gunduz. Sonra 2 3 saat uyanik kalip tekrar uyuyo. Gece de 1.5-2 saatte bir kalkiyo 10 15 dk emip uyuyo.
Ayakta sallamak mantıklı ablamlarda öyle uyuttu bebişlerini hep benimki sevmedi :/ gece gözünü açmadan uyuyorsa Alp maşallah diyim canım

Ya yicem ben bu kızı maşallah annesi:) kız ben sana çok özeniyorum çok istikrarlı davrandın başardın valla helal olsun biz uyutmaya çalışıyoruz sen uyanık tutmaya baravoo

Ayakta hiç sallamadım bi denerim canım emzirince uyuyırdu önceden yatırıyordum ilk bir ay sallamadık sonra kv sağolsun alıştı sallanmaya
Canım hafif hafif sallamaktan bişey olmaz çok minik minik salliyorum ben bazende emzigini verip sarılıp uyutuyorum çok hoşuna gidiyor sarılmak bize ihtiyaçları var uykudan önce uykuda her saniyede oğlumu 5 yıl koynumda uyuttum şimdi yanına bile yanasyitmiyor uyurken iyiki yapmışım diyorum büyüyünce istemiyorlar zaten uyku için bebeğin nasıl huzurluysa öyle davran öyle uyut

Ah bu uyku problemleri çok zor valla benimki de gece bi tık daha iyi ama gündüz ayakta sallamasam bile 3 saat uyur ama ayağım da olucak uyudu diyelim yatağa koydum 10 dk sonra uyaniyor ben ne edicem böyle bilmiyorum bide ben eve talebe aldım hafız yetiştiriyorum isim hiç bitmiyor anlicaniz yine arada işte talebelerimden Allah razı olsun onlar 5 dk 10 dk tutuyor da o arada bi çorba bişey ediyorum ins duzelicekler bide dua ediyorum en azından hani gece bu kadar sorunlu deGil yoksa benim bu tempoya vücut dayanmaz

Bide kilo konusunu konusmusunuz kızlar ben okadar yorumlama rağmen hiç vermedim hiç durmam yok ama kilo veremedim doğumdan çıktığım kilo ole aymiyim sinirlerim bozuldu ya ama suda bi gerçek ağzım hiç durmuyor acikiyorum hep canim tatlı şeyler çekiyor oy oy

çok iyi yapmışsın sonradan kendilerine dokunamıyosun gerçekten ben de yeğenlerimden biliyorum. Ama bizimki bana değil beşiğine alışkın kucağımda uyuyor bazende

Ben üç gündür diyet yapıyorum bakalım hadi hayırlısı faydasını görürsem size de yazarım canım

Ben üç gündür diyet yapıyorum bakalım hadi hayırlısı faydasını görürsem size de yazarım canım
Ben 2 gün sadece şey yaptım maydanoz suyu ama sonra korktum sütümü etkiler diye şimdi karar aldım en azından 6 ayı dolanan kadar bişey etmicem ek gıdaya baslayinca ederim bide benim 1 ay ramazan borcum var onları tutarken gider biraz galiba kendimi kötü hissediyorum burda kendi evimde okadar şey yapmıyorum gerçi pek zayıf insan gormedigim için ama annemin oraya gidince psikolojim bozuluyor orda herkes zayıf kuzenlerim falan cogü 2 çocuklu tig gibiler ya oy oy ne edicem çok uzun yazdim bian içimden bunları atmak geldi nekadar çok dolmus m şimdi fark ettim

Arzustokrasi ya bize de tüyo versene nasıl kendi kendine uyuyor?Bizim en büyük sorun uyku.Yatırınca başlıyo bağırmaya resmen ter döktürüyo bana

Kuzum is rutinde bitiyor.. Birincisi emerken uyumasina izin vermicen bu uykuyla yemek yemeyi birbirine bagdastirmamasi hemde bi sonraki beslenme saatine kadar alması gereken sütü uyuyakalarak alamamasini engellemek için gerekliymis.. Benim için en zoru bu oldu çünkü hep emerek uyuyordu sabaha kadar emse emerdi... İkinci kural geç yatirayimda sabah geç kalksın yapmican aksam en geç 8 dedimi yatircan sabahta yine en geç 8de uyandirican başlangıçta senin uyandırman gerekiyosada alıştığında kendi otomatik kalkıyor o saatte.. Bide çok yorulmamali o zamanda çok zor uyuyorlar ve uykulari bölük börçük oluyor.. Üç numaralı kural kendi yatağında sallamadan yaticak evet çok agliycak alisana dek ama pes etmicen.. Bu yöntem ağlamaya terk etmeli bi yöntem değil o yüzden agladiginda kucağına aliyosun sakinleşince geri yatiriyosun bunu belki yüz kere yapiyosun ama bi kac gunun sonunda alisiyor ve çok rahat uykuya dalıyor.. Rutin hem onun sırada ne olduğunu bilmesini hemde senin çocuğunun o an ne istediğini anlamanida sağladığından hem niye ağladığını biliyorsun hemde çok rahat zaman planlaması yapabiliyosun.. Diyelimki emzirdin aradan bi buçuk saat gecti ve huysuzlaniyor ağlıyor neden olabilir tabiki uykusu gelmiş yatmak istiyor, uykudan uyandı önce bi gerindi biraz gulucukler attı derken birden surat büzüldü ağlayacak ne oldu karni acikti.. İnanın başlangıçta cok zorlaniyosunuz ama sonrası muhteşem bi düzen oluyo.. Şuan kızım uyuyor mesela yarin sabah 8 e kadar uyuyacak onu saat 9 ve 11 de uykusunda emziricem iki sefer bu onun deposunu dolduracak ve sabah en az 5 yada 6 ya kadar acikmadan uyumasını saglicak ve o saatte uyandığında hic bi şekilde ses çıkarmadan sakince emdirip tekrar yatağına koyacağım saat 8 de uyandığında kocaman bi sarilma eşliğinde günaydın şarkıları söyleyip guluscez koklascaz emiscez keyifli bi güne baslicaz ( tabi benim gözümden daha uyku akıyor oluyo kızım yanımda siritirken ben yari kapali gozumle hanimis benim kızım ce eeee filan diyip siziyorum asil kendime bi uyku egitimi vermem sart )

Tracy hogg cidden bu isi çözmüş rahmetli çok sağlam bilgiler bırakmış arkasında faydalanmak lazim.. :)

Arzustokrasi canım harika bilgiler bunlarçok teşekkürler.O kadar sıkıldım ki bu uyutma töreninden işkenceye dönüşmeye başladı benim için.Senin dediğin yöntemi deneyeceğim.Sorum şu yarın ilk kez sallamadan yatağına yatırıcam ya ağlıcak sakinleştirip yatırcam bunu kaç kere yapmam gerek ve ilk gün bile olsa kendiliğinden uyuyacak mı?Gün içindeki bütün uyuma zamanında aynı bı düzeni mi uygulamak gerek?

Ayakta sallamak mantıklı ablamlarda öyle uyuttu bebişlerini hep benimki sevmedi :/ gece gözünü açmadan uyuyorsa Alp maşallah diyim canım
Gece uyanmadan emiyo canim ya sukur :) ben de altini degistirmiyorum sadece emzirmek icin uyaniyorum yani, cok sık kalkiyo ama uyutma derdi olmamasi guzel.

Kuzum başlamadan önce uç gün ver kendine bebeğinin gün içindeki uyku beslenme aktivite zamanlarını not al hangi saatlerde daha huysuz yaz.. Biz farkında olmasakta onlar kendilerince bi rutine sahipler hergun hemen hemen ayni saatlerde huysuzlaniyirdur acikiyordur uyuyor dur mesela... Bizim amacımız onun bu rutinini düzenleyip onun bioritmine uyarak bizim planlarimizla buluşturmak..

Sonrasında bu ornek rutine benzeyen bi rutin olusturursun bebeğinin ve senin durumuna bagli olarak.. Ben bu listedeki plana bir saat ekleyerek devam ettim 8 de uyaniyoruz biz mesela 7 yerine...

Eklentiler

• _20171115_215842.JPG
    47 KB · Görüntüleme: 47
Teşekkürler canım.Bebeğimi bu akşam kendi yatağında uyutmayı başardım ama uyuması 9buçuğu buldu öncesinde sallayıp uyutmuştum uyandı bisüre uyumadı.en son artık uykusuzluktan gözleri kayıyodu son raddeye kadar direndi

Aynı psikolojideyiz doğum yapan ablalarım bebekleri az büyünce başladıkar diyete şimdi benden zayıflar birinin iki oğlu var 32yaşında 60 kilo diğerinin bir oğlu var 35 yaşında 63 kilo ben daha 26 yaşına yeni girdim 70.5 cukum maydonoz suyu filan o tarz detokslar iyi değil yapma canım hele emziklisin yani önermem. ama mesela beyaz ekmek pirinç patates mısır makarna bunların ne sana faydası var nede sütüne sadece karın doyuran şeyler üstelik kilo yapıyorlar ben kestim onları. Çayını kahveni şekersiz iç bir de iki öğün arası en az beş saat olsun ki yağ yakabilesin. Anumm kilo verebilirsem daha detayları da yazarım ama işe yaramazsa boşuna borumu öttürmeyim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…